Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Trinitate ...adevar sau falsificare ?

+22
Delta
NiceGame
Fresh
Tok`Ra
Someone
Yahiya
ISIHAST
Anticristul
Dorstor
Heruer
Alice Bailey
SPRS
Der Bedeu
SAVIN
HIRAN
Diana
Azazel
Remussatala
Sunna
Emil Condor
Vlad
No Name
26 participan?i

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 4 din 10]

76Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mier Iun 18, 2008 10:46 pm

Emil Condor

Emil Condor
vrajitor

HIRAN a scris:La botezul Domnului Iisus... porumbelul... glasul... Fiul
Nu sunt toti trei in scena aceasta ?
NU. Eu văd doar o persoană: Fiul.

77Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 9:57 am

HIRAN

demon

Te cred. De pe pozitia in care te afli imobilizat asa se vede. Daca ti-ai schimba pozitia negresit ca vei surprinde si altceva.

Cand orizontul unui individ se ingusteaza si se reduce la un punct acesta afirma : "acesta este punctul meu de vedere".

Te rog sa nu o iei ca o ofensa la persoana, punctul de vedere expus este corect, numai ca alte persoane privesc de pe alta pozitie si de aceea vad altfel.

78Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 1:05 pm

Vizitato

Vizitator

HIRAN a scris:La botezul Domnului Iisus, cerurile s-au deschis si s-a pogorat Duhul Sfant in chip de porumbel, iar din cer s-a auzit glasul Tatalui care a spus: "Acesta este Fiul Meu prea iubit, in care Imi gasesc placerea". (Matei 3:16-17)

Apropo de botez: din cate stiu isus a fost botezat la 30 de ani (si asta finndca era crestin si a DORIT sa fie botezat) ... nu inteleg o chestie: DE CE CRESTINII ISI BOTEAZA COPII CAND UNT IN SCUTECE? deci implicit FARA VOIA LOR??????? De ce nu ii lasa sa aleaga asa cum a ales isus? Chestia nu e ritualul in sine, ci faptul ca DEVII MEMBRU AL BISERICII FARA VOIA TA! Deci automat se incalca ce a facut isus.....

79Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 1:19 pm

No Name

inger

Anton_LaVey a scris:
HIRAN a scris:La botezul Domnului Iisus, cerurile s-au deschis si s-a pogorat Duhul Sfant in chip de porumbel, iar din cer s-a auzit glasul Tatalui care a spus: "Acesta este Fiul Meu prea iubit, in care Imi gasesc placerea". (Matei 3:16-17)

Apropo de botez: din cate stiu isus a fost botezat la 30 de ani (si asta finndca era crestin si a DORIT sa fie botezat) ... nu inteleg o chestie: DE CE CRESTINII ISI BOTEAZA COPII CAND UNT IN SCUTECE? deci implicit FARA VOIA LOR??????? De ce nu ii lasa sa aleaga asa cum a ales isus? Chestia nu e ritualul in sine, ci faptul ca DEVII MEMBRU AL BISERICII FARA VOIA TA! Deci automat se incalca ce a facut isus.....

stii si tu de ce ...

ptr. ca Lucifer e CAPO DI TUTI ...si -i baga de mici pe oameni in robia religiilor... Laughing

80Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 1:24 pm

No Name

inger

HIRAN a scris:Te cred. De pe pozitia in care te afli imobilizat asa se vede. Daca ti-ai schimba pozitia negresit ca vei surprinde si altceva.

Cand orizontul unui individ se ingusteaza si se reduce la un punct acesta afirma : "acesta este punctul meu de vedere".

Te rog sa nu o iei ca o ofensa la persoana, punctul de vedere expus este corect, numai ca alte persoane privesc de pe alta pozitie si de aceea vad altfel.

Hiran ...

Dumnezeu este Duh ...nu persoana !(ioan 4;24)
Isus Hristos este personificarea Dumnezeului invizibil !

Dumnezeu s-a descoperit ca TATA in cer ...Fiu pe pamant ...si ca Duh Sfant in cei ce sunt ai LUI !

Nu sunt trei persoane ...o persoana este formata din ;trup ,duh si suflet!
Citeste de la inceputul topicului ,si ai sa vezi cum a aparut acesta doctrina pagana ,trinitatea!

81Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 1:28 pm

Azazel

demon

pai sa piarda biserica credinciosi,si in plus de asta ,taxa pe botez,nici gind

82Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 1:36 pm

No Name

inger

of corse ...

plus o gramada de beneficii...job pa bani ,smecherii,pamanturi ,averi ..etc .. pope

83Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 1:57 pm

Vizitato

Vizitator

Azazel a scris:pai sa piarda biserica credinciosi,si in plus de asta ,taxa pe botez,nici gind
Poate la numaru de oameni din sondaje, la procentu de "credinciosi" ca multi sunt membrii acolo si nici macar NU dau pe la ei ( ex. io) ......

84Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 5:19 pm

ISIHAST

ISIHAST
-

sfanta treima poate fi vazuta , dupa cum in cartile sfintilor se scrie asta ... de exemplu si sf simeon noul teolog vedea uneori Lumina , la fel si grigorie palama ... deci sfanta treime poate fi vauta ca Lumina nesfarsita ... eu L-am vazut pe dumnezeu ca Lumina nesfarsita , necuprinsa in nici o imagine sau gand ... in dumnezeu nu sunt ganduri limitate sau imagini ... El este Lumina nesfarsita ...

iar botezul nu iti face nici un rau ci numai iti confera un inger pazitor ... nici un om prin faptul ca a fost boteazat nu este oblgat sa faca nimic , deci botezul in copilarie nu ii afecteaza deloc libertatea de alegere a omului , caci el poate sa aleaga la fel de usor pacatul sau binele indiferent daca este botezat ... deci botezul ii face numai un bine omului si nu ii rapeste acestuia libertatea de decizie ... deci se poate face la orice varsta ... si e mai bine sa se faca in copilarie , pentru ca copilul sa nu moara nebotezat , caci Mantuitorul a spus ca tot cel ce se va boteza in numele sfintei treimi se va mantui iar cel ce nu se va boteza nu se mantui ... deci un copil nebotezat se duce in iad chiar daca el ar fi vrut sa se mantuiasca , ceea ce este o rapire a libertatii ... deci iata ca nu botezul ii rapeste libertatea de alegere a copilului ci tocmai nebotezarea i-o rapeste ...

85Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 5:26 pm

Vizitato

Vizitator

Emanuel a scris:
iar botezul nu iti face nici un rau ci numai iti confera un inger pazitor ... nici un om prin faptul ca a fost boteazat nu este oblgat sa faca nimic , deci botezul in copilarie nu ii afecteaza deloc libertatea de alegere a omului , caci el poate sa aleaga la fel de usor pacatul sau binele indiferent daca este botezat ... deci botezul ii face numai un bine omului si nu ii rapeste acestuia libertatea de decizie ... deci se poate face la orice varsta ... si e mai bine sa se faca in copilarie , pentru ca copilul sa nu moara nebotezat , caci Mantuitorul a spus ca tot cel ce se va boteza in numele sfintei treimi se va mantui iar cel ce nu se va boteza nu se mantui ... deci un copil nebotezat se duce in iad chiar daca el ar fi vrut sa se mantuiasca , ceea ce este o rapire a libertatii ... deci iata ca nu botezul ii rapeste libertatea de alegere a copilului ci tocmai nebotezarea i-o rapeste ...

Problema e ca, in afara de ritual in sine, mai ESTI TRECUT SI INTR-UN REGISTRU CA MEMBRU AL BISERICII!!!!!!! affraid Asta e chestia care e IMPUSA, nu ritualul respectiv, ala n-are nici un efect... nu e dacat o baita (nasol ca nu e si cu sapun Laughing ).... Te trezesti membru FARA SA VREI!!!!! Grav e ca daca vrei sa anulezi apartenenta la biserica ti se NEAGA stergerea din catastifu lor affraid ..... (vezi cazul de la Timisoara, cand cineva a facut cerere de radiere de pe registru si i-a fost neaprobata...)

86Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 6:46 pm

Azazel

demon

Da ,esti pe liste si tu nici nu sti,si mai eate o problema grava ,ii obliga pe copii sa aibe ore de religie,crestina,si vin popi si predau religia,bieti copii sunt timorati cind ii vad la ore,nu-mi vine sa cred ca tara noastra accepta asa ceva,suntem dezastruosi de-a dreptul ne distrugem generatiile viitoare,chiar nu se poate face nmimic,sa se scoata religia din scoli,cum ar fi ca toate sectele sa vina in scoli si sa predea cultul lor religios ,o idiotenie,chiar asa de jos am decazut ca natiune fratilor?

87Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 6:53 pm

Azazel

demon

Eu inca mai sper ca viitorul parlament sa scoata in afara scolii religia ,eventual daca vor sa faca ceva le propun o istorie a religiilor care eventual ar putea fi studiata in scoli,dar de cadre pregatite si fara a fi partizane unei religii anume

88Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 7:13 pm

Diana

inger

Anton_LaVey a scris: Grav e ca daca vrei sa anulezi apartenenta la biserica ti se NEAGA stergerea din catastifu lor affraid ..... (vezi cazul de la Timisoara, cand cineva a facut cerere de radiere de pe registru si i-a fost neaprobata...)

daca o persoana vrea sa-si schimbe religia poate sa o faca fara nicio problema, putin ii va pasa ca el sau ea inca mai sunt in nu stiu ce registru, asta nu te afecteaza cu nimic

89Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 10:18 pm

Vizitato

Vizitator

Studenta_87 a scris:
Anton_LaVey a scris: Grav e ca daca vrei sa anulezi apartenenta la biserica ti se NEAGA stergerea din catastifu lor affraid ..... (vezi cazul de la Timisoara, cand cineva a facut cerere de radiere de pe registru si i-a fost neaprobata...)

daca o persoana vrea sa-si schimbe religia poate sa o faca fara nicio problema, putin ii va pasa ca el sau ea inca mai sunt in nu stiu ce registru, asta nu te afecteaza cu nimic

Io oricum asa am si facut! Da e o chestie care ma calca pe nervi: cand vine cate unu si spune "Nu mai vorbi urat de biserica fiindca esti botezat." sau " Inchina-te ca doar esti botezat.", cu toate ca sunt persoane care stiu ca io nu sunt crestin si exact alea repeta fraze de genul celor de mai sus!

90Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 10:42 pm

Diana

inger

nu pot sa inteleg de ce zic asta, nu ajunge sa fi botezat ca sa faci parte dintr-o religie, mai trebuie sa o si practici

91Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iun 20, 2008 11:10 pm

Vizitato

Vizitator

Studenta_87 a scris:nu pot sa inteleg de ce zic asta, nu ajunge sa fi botezat ca sa faci parte dintr-o religie, mai trebuie sa o si practici
Pai, probabil ca la astia totul se rezuma la baita aia........ Ca la practica io is TAMAIE, nici nu dau pe la ei la biserica!

92Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iun 22, 2008 11:53 am

No Name

inger

Emanuel a scris:sfanta treima poate fi vazuta , dupa cum in cartile sfintilor se scrie asta ... de exemplu si sf simeon noul teolog vedea uneori Lumina , la fel si grigorie palama ... deci sfanta treime poate fi vauta ca Lumina nesfarsita ... eu L-am vazut pe dumnezeu ca Lumina nesfarsita , necuprinsa in nici o imagine sau gand ... in dumnezeu nu sunt ganduri limitate sau imagini ... El este Lumina nesfarsita ...

În timpul Conciliului niceean nu exista nici papă, nici cardinal. Acolo nu s-a ridicat nici un episcop roman care să fi pretins prioritate. Pe această concepție este fondată în parte istoria bisericii, manipulată sau direct falsificată. Împăratul Constantin a fost cel care a convocat conciliul și a preluat răspunderea asupra acestuia. Scopul lui a fost de a reuni diferitele mișcări într-o singură biserică și de a o pune în slujba statului. În urma unirii statului cu biserica s-a născut „ biserica de stat ” .

În anul 380 Teodosiu cel Mare și Grațian pun capăt libertății religioase în general: „ La al II-lea Conciliu Ecumenic (381) episcopii semnează edictul împăratului Teodosiu I din februarie 380, în care împăratul îi solicită pe toți supușii romani să accepte credința trinitară creștină, așa cum a fost formulată la Conciliul de la Niceea... Credința trinitară care are drept conținut trinitatea lui Dumnezeu, Tată, Fiu și Duh Sfînt, este astfel mărturisirea de credință valabilă pentru toți creștinii, ridicată și favorizată ca religie de stat ” (B. Harenberg, Chronik der Menschheit, pag. 212). „ Grigore de Nisa a fost una din figurile centrale ale Conciliului Ecumenic din Constantinopol, apărînd recunoașterea credinței niceene, contribuind decisiv la formarea învățăturii trinitare” (B. Harenberg, Chronik der Menschheit, pag. 214). „ ... fiecare cetățean era obligat, de atunci înainte, să fie un creștin ortodox; păgînismul și erezia deveniseră crimă împotriva statului ” (K. D. Schmidt, Grundriß der Kirchengeschichte, pag. 83). Toți aceia care nu au urmat din motive de conștiință acest dictat și nu au aderat la această „ religie de stat ” au fost declarați eretici. De acum a început prigoana din partea „ bisericii imperiale” creștine împotriva bisericii biblice.

S-a născut un „ creștinism” bisericesc, care nu mai punea nici un preț pe relația cu Hristos, ci numai pe apartenența la această instituție. Autoritatea a fost luată tot mai mult de la Hristos și de la Cuvîntul lui Dumnezeu și a fost transferată acestei instituții și reprezentanților săi. Așa cum este Hristos Capul Bisericii Sale, astfel devenise fiecare papă capul suprem al acestei biserici universale.

În această biserică de stat oamenii au fost botezați forțat în sînul acesteia, iar mai tîrziu erau făcuți membri de la naștere fără vreo posibilitate de decizie personală. Astfel prin practica nebiblică a botezului și printr-o aderare forțată s-a creat baza pentru biserica de stat, iar prin introducerea de impozite bisericești s-a creat baza financiară pentru puterea bisericii de stat.

93Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iun 22, 2008 3:31 pm

Emil Condor

Emil Condor
vrajitor

Dumnezeu e UNUL SINGUR.
Eu nu pot să cred într-un Dumnezeu ramificat în trei, patru sau cinci.
Dumnezeul meu e UNUL!

94Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iun 22, 2008 3:54 pm

Azazel

demon

Sunt de acord NO NAME problema este ce facem sa scapam de biserica de stat si de adeziune fortata,ii putem convinge oare pe conducatori nostri

95Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iun 22, 2008 3:58 pm

SPRS

demon

Azazel a scris:Sunt de acord NO NAME problema este ce facem sa scapam de biserica de stat si de adeziune fortata,ii putem convinge oare pe conducatori nostri

Biserica si statul au fost separate de catre Cuza, in caz ca nu stiai.
Nu exista lege care sa te oblige sa urmezi o anumita religie sau curent al unei religii.

96Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iun 22, 2008 4:30 pm

Azazel

demon

AAA,nu ma obliga dar o fac ,eu a fost botezat fara sa fiu intrebat,ca marea majritate a rominilor ,si de ce se preda in scoli,daca nu e obligatorie,probabil nu inteleg eu prea bine,mai incerc,crede-ma ..

97Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iun 22, 2008 5:49 pm

No Name

inger

În ultimii două mii de ani Roma și-a exercitat puterea prin toate metodele posibile. Mai întîi în chip politico-păgîn, apoi în chip politico-păgîno- creștin . Fie de către împărați, fie, mai tîrziu, de către papi - întotdeauna s-a urmărit extinderea, întărirea și restabilirea granițelor acestei împărății. Aceasta se realizează cu toate mijloacele posibile.

Toate celelalte împărății, pînă la „ imperiul britanic” , s-au destrămat și au trebuit să se încadreze în dezvoltarea generală. Și împărăția sovietică a căzut, iar blocul răsăritean este reorganizat pentru ca această unică „ împărăție mondială” să ia ființă. Această desfășurare este socotită de către biserică o biruință contra comunismului, așa cum s-a proclamat la Sinodul European de la Roma, în noiembrie/decembrie 1991. Decăderea bruscă a comunismului înseamnă progresul catolicismului mondial.

În această Împărăție Romană mondială s-a proclamat, începînd cu sec. al IV-lea d. Hr., crezul trinitar romano-catolic ca singurul crez valabil. Împărații, papii, regenții și toți cei care aveau influență s-au simțit datori să sprijine acest țel cu toată puterea. Cei care s-au adresat singurului Dumnezeu adevărat, cum, spre exemplu, au fost iudeii și credincioșii de alte convingeri, au fost prigoniți fără scrupule. Scopul a scuzat întotdeauna mijloacele. Au existat cruciade și multe așa-zise „ războaie drepte și sfinte” , pentru că biserica „ sfîntă și dreaptă” stătea în spate.

98Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iun 22, 2008 8:51 pm

Diana

inger

Azazel a scris:AAA,nu ma obliga dar o fac ,eu a fost botezat fara sa fiu intrebat,ca marea majritate a rominilor ,si de ce se preda in scoli,daca nu e obligatorie,probabil nu inteleg eu prea bine,mai incerc,crede-ma ..

de ce ai fost botezat fara sa fi intrebat trebuie sa-i intrebi pe parintii tai, asta nu are nicio legatura cu faptul religia se studiaza in scoli
religia se preda in scoli pentru ca romanii sunt 80 la suta crestini-ortodocsi, iar daca sunt printre elevi si altii de alte religii ei pot sa nu vina la cursuri, de ex eu am avut si in scoala generala si in liceu colegi care nu erau ortodocsi si care nu stateau cu noi la orele de religie
desi religia care este predata este cea crestin-ortodoxa se discuta si teme care sunt prezente si in alte religii monoteiste, ca de exemplu pornografia sau drogurile , violenta etc si cred ca astea sunt cele mai importante de dezbatut mai ales la varsta adolescentei

99Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iun 22, 2008 10:30 pm

HIRAN

demon

No Name a scris:
HIRAN a scris:Te cred. De pe pozitia in care te afli imobilizat asa se vede. Daca ti-ai schimba pozitia negresit ca vei surprinde si altceva.

Hiran ...

Dumnezeu este Duh ...nu persoana !(ioan 4;24)
Isus Hristos este personificarea Dumnezeului invizibil !

Dumnezeu s-a descoperit ca TATA in cer ...Fiu pe pamant ...si ca Duh Sfant in cei ce sunt ai LUI !

Nu sunt trei persoane ...o persoana este formata din ;trup ,duh si suflet!
Citeste de la inceputul topicului ,si ai sa vezi cum a aparut acesta doctrina pagana ,trinitatea!

Desi subiectul este delicat si complicat ma aventurez sa dau un raspuns:

Atentie la citire. Eu nu am afirmat nicaieri ca Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt trei persoane distincte.
Apoi in alta ordine de idei Dumnezeu desi este unul singur, este o multime fara numar de persoane. (Ps. 82:1, 6)
De altfel sunt de acord cu ce ai afirmat. Cu teoria foarte multi stau bine, dar practica ii omoara.

De aceea iata ce vreau sa va intreb pe toti crestinii indiferent de denominatiune:
- De ce va botezati cu totii in numele acestei "sfinte treimi" pagane, cand Biblia arata clar ca apostolii au botezat "in Numele Domnului Iisus Hristos" ?
Fapte 2:38 "Pocaiti-va", le-a zis Petru, "si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.
Fapte 8:16 Caci nu Se pogorase inca peste nici unul din ei, ci fusesera numai botezati în Numele Domnului Isus.
Fapte 10:48 Si a poruncit sa fie botezati in Numele Domnului Isus Hristos. Atunci l-au rugat sa mai ramana cateva zile la ei.
Fapte 19:5 Cand au auzit ei aceste vorbe, au fost botezati în Numele Domnului Isus.
Chiar nu se observa ca niste staf-uri interesate au falsificat textul din Matei 28:19, ca sa-si justifice inventia lor ?

Iata ce se poate constata: Va laudati cu Biblia dar nu stiti ce scrie in ea, pentru ca urmati obiceiurile bunicilor si parintilor vostri.
Unii, chiar daca va laudati ca sunteti pocaiti sunteti incuiati in aceeasi celula cu ceilalti, adica urmati doctrina si obiceiurile celor de dinaintea voastra si nu impliniti Cuvantul scris.

Intrebarea 2: cati din voi dupa ce ati citit acest post aveti curajul si puterea de a intreba si cere sefilor vostri ierarhici (preoti, pastori, conducatori, preasfinti, preainalti, etc) sa umble dupa Adevarul apostolilor ?
Nu puteti sa o faceti deoarece Adevarul va fi intotdeauna rastignit si nu va convine postura, si e mai comoda ignoranta robiei decat responsabilitatea libertatii.

100Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 4 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Lun Iun 23, 2008 1:00 am

Emil Condor

Emil Condor
vrajitor

HIRAN a scris: Eu nu am afirmat nicaieri ca Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt trei persoane distincte.
Foarte bine faci, pentru că nu sunt ci... ESTE. Dumnezeu e UNUL SINGUR, ai dreptate.
Cu teoria foarte multi stau bine, dar practica ii omoara.
Adevărat, din nou!

vreau sa va intreb pe toti crestinii indiferent de denominatiune:
- De ce va botezati cu totii in numele acestei "sfinte treimi" pagane, cand Biblia arata clar ca apostolii au botezat "in Numele Domnului Iisus Hristos" ?
Fapte 2:38 "Pocaiti-va", le-a zis Petru, "si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.
Fapte 8:16 Caci nu Se pogorase inca peste nici unul din ei, ci fusesera numai botezati în Numele Domnului Isus.
Fapte 10:48 Si a poruncit sa fie botezati in Numele Domnului Isus Hristos. Atunci l-au rugat sa mai ramana cateva zile la ei.
Fapte 19:5 Cand au auzit ei aceste vorbe, au fost botezati în Numele Domnului Isus.
Chiar nu se observa ca niste staf-uri interesate au falsificat textul din Matei 28:19, ca sa-si justifice inventia lor ?
Iata ce se poate constata: Va laudati cu Biblia dar nu stiti ce scrie in ea, pentru ca urmati obiceiurile bunicilor si parintilor vostri.
Unii, chiar daca va laudati ca sunteti pocaiti sunteti incuiati in aceeasi celula cu ceilalti, adica urmati doctrina si obiceiurile celor de dinaintea voastra si nu impliniti Cuvantul scris.
No Name este botezat cum au botezat toti apostolii în Istoria biblică, în Numele Lui Isus Hristos, nu al trinitătii!!!

cati din voi dupa ce ati citit acest post aveti curajul si puterea de a intreba si cere sefilor vostri ierarhici (preoti, pastori, conducatori, preasfinti, preainalti, etc) sa umble dupa Adevarul apostolilor ?
Nu puteti sa o faceti deoarece Adevarul va fi intotdeauna rastignit si nu va convine postura, si e mai comoda ignoranta robiei decat responsabilitatea libertatii.
No Name nu intră în categoria descrisă de tine.

Cu timpul vei afla că unii împlinesc Cuvântul asa cum au făcut-o si apostolii lui Hristos.
Vezi, poate No Name e printre ei...

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 4 din 10]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum