NU. Eu văd doar o persoană: Fiul.HIRAN a scris:La botezul Domnului Iisus... porumbelul... glasul... Fiul
Nu sunt toti trei in scena aceasta ?
Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă
NU. Eu văd doar o persoană: Fiul.HIRAN a scris:La botezul Domnului Iisus... porumbelul... glasul... Fiul
HIRAN a scris:La botezul Domnului Iisus, cerurile s-au deschis si s-a pogorat Duhul Sfant in chip de porumbel, iar din cer s-a auzit glasul Tatalui care a spus: "Acesta este Fiul Meu prea iubit, in care Imi gasesc placerea". (Matei 3:16-17)
Anton_LaVey a scris:HIRAN a scris:La botezul Domnului Iisus, cerurile s-au deschis si s-a pogorat Duhul Sfant in chip de porumbel, iar din cer s-a auzit glasul Tatalui care a spus: "Acesta este Fiul Meu prea iubit, in care Imi gasesc placerea". (Matei 3:16-17)
Apropo de botez: din cate stiu isus a fost botezat la 30 de ani (si asta finndca era crestin si a DORIT sa fie botezat) ... nu inteleg o chestie: DE CE CRESTINII ISI BOTEAZA COPII CAND UNT IN SCUTECE? deci implicit FARA VOIA LOR??????? De ce nu ii lasa sa aleaga asa cum a ales isus? Chestia nu e ritualul in sine, ci faptul ca DEVII MEMBRU AL BISERICII FARA VOIA TA! Deci automat se incalca ce a facut isus.....
HIRAN a scris:Te cred. De pe pozitia in care te afli imobilizat asa se vede. Daca ti-ai schimba pozitia negresit ca vei surprinde si altceva.
Cand orizontul unui individ se ingusteaza si se reduce la un punct acesta afirma : "acesta este punctul meu de vedere".
Te rog sa nu o iei ca o ofensa la persoana, punctul de vedere expus este corect, numai ca alte persoane privesc de pe alta pozitie si de aceea vad altfel.
Poate la numaru de oameni din sondaje, la procentu de "credinciosi" ca multi sunt membrii acolo si nici macar NU dau pe la ei ( ex. io) ......Azazel a scris:pai sa piarda biserica credinciosi,si in plus de asta ,taxa pe botez,nici gind
Emanuel a scris:
iar botezul nu iti face nici un rau ci numai iti confera un inger pazitor ... nici un om prin faptul ca a fost boteazat nu este oblgat sa faca nimic , deci botezul in copilarie nu ii afecteaza deloc libertatea de alegere a omului , caci el poate sa aleaga la fel de usor pacatul sau binele indiferent daca este botezat ... deci botezul ii face numai un bine omului si nu ii rapeste acestuia libertatea de decizie ... deci se poate face la orice varsta ... si e mai bine sa se faca in copilarie , pentru ca copilul sa nu moara nebotezat , caci Mantuitorul a spus ca tot cel ce se va boteza in numele sfintei treimi se va mantui iar cel ce nu se va boteza nu se mantui ... deci un copil nebotezat se duce in iad chiar daca el ar fi vrut sa se mantuiasca , ceea ce este o rapire a libertatii ... deci iata ca nu botezul ii rapeste libertatea de alegere a copilului ci tocmai nebotezarea i-o rapeste ...
Anton_LaVey a scris: Grav e ca daca vrei sa anulezi apartenenta la biserica ti se NEAGA stergerea din catastifu lor ..... (vezi cazul de la Timisoara, cand cineva a facut cerere de radiere de pe registru si i-a fost neaprobata...)
Studenta_87 a scris:Anton_LaVey a scris: Grav e ca daca vrei sa anulezi apartenenta la biserica ti se NEAGA stergerea din catastifu lor ..... (vezi cazul de la Timisoara, cand cineva a facut cerere de radiere de pe registru si i-a fost neaprobata...)
daca o persoana vrea sa-si schimbe religia poate sa o faca fara nicio problema, putin ii va pasa ca el sau ea inca mai sunt in nu stiu ce registru, asta nu te afecteaza cu nimic
Pai, probabil ca la astia totul se rezuma la baita aia........ Ca la practica io is TAMAIE, nici nu dau pe la ei la biserica!Studenta_87 a scris:nu pot sa inteleg de ce zic asta, nu ajunge sa fi botezat ca sa faci parte dintr-o religie, mai trebuie sa o si practici
Emanuel a scris:sfanta treima poate fi vazuta , dupa cum in cartile sfintilor se scrie asta ... de exemplu si sf simeon noul teolog vedea uneori Lumina , la fel si grigorie palama ... deci sfanta treime poate fi vauta ca Lumina nesfarsita ... eu L-am vazut pe dumnezeu ca Lumina nesfarsita , necuprinsa in nici o imagine sau gand ... in dumnezeu nu sunt ganduri limitate sau imagini ... El este Lumina nesfarsita ...
iar botezul nu iti face nici un rau ci numai iti confera un inger pazitor ... nici un om prin faptul ca a fost boteazat nu este oblgat sa faca nimic , deci botezul in copilarie nu ii afecteaza deloc libertatea de alegere a omului , caci el poate sa aleaga la fel de usor pacatul sau binele indiferent daca este botezat ... deci botezul ii face numai un bine omului si nu ii rapeste acestuia libertatea de decizie ... deci se poate face la orice varsta ... si e mai bine sa se faca in copilarie , pentru ca copilul sa nu moara nebotezat , caci Mantuitorul a spus ca tot cel ce se va boteza in numele sfintei treimi se va mantui iar cel ce nu se va boteza nu se mantui ... deci un copil nebotezat se duce in iad chiar daca el ar fi vrut sa se mantuiasca , ceea ce este o rapire a libertatii ... deci iata ca nu botezul ii rapeste libertatea de alegere a copilului ci tocmai nebotezarea i-o rapeste ...
Azazel a scris:Sunt de acord NO NAME problema este ce facem sa scapam de biserica de stat si de adeziune fortata,ii putem convinge oare pe conducatori nostri
Azazel a scris:AAA,nu ma obliga dar o fac ,eu a fost botezat fara sa fiu intrebat,ca marea majritate a rominilor ,si de ce se preda in scoli,daca nu e obligatorie,probabil nu inteleg eu prea bine,mai incerc,crede-ma ..
No Name a scris:HIRAN a scris:Te cred. De pe pozitia in care te afli imobilizat asa se vede. Daca ti-ai schimba pozitia negresit ca vei surprinde si altceva.
Cand orizontul unui individ se ingusteaza si se reduce la un punct acesta afirma : "acesta este punctul meu de vedere".
Te rog sa nu o iei ca o ofensa la persoana, punctul de vedere expus este corect, numai ca alte persoane privesc de pe alta pozitie si de aceea vad altfel.
Hiran ...
Dumnezeu este Duh ...nu persoana !(ioan 4;24)
Isus Hristos este personificarea Dumnezeului invizibil !
Dumnezeu s-a descoperit ca TATA in cer ...Fiu pe pamant ...si ca Duh Sfant in cei ce sunt ai LUI !
Nu sunt trei persoane ...o persoana este formata din ;trup ,duh si suflet!
Citeste de la inceputul topicului ,si ai sa vezi cum a aparut acesta doctrina pagana ,trinitatea!
Foarte bine faci, pentru că nu sunt ci... ESTE. Dumnezeu e UNUL SINGUR, ai dreptate.HIRAN a scris: Eu nu am afirmat nicaieri ca Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt trei persoane distincte.
Adevărat, din nou!Cu teoria foarte multi stau bine, dar practica ii omoara.
No Name este botezat cum au botezat toti apostolii în Istoria biblică, în Numele Lui Isus Hristos, nu al trinitătii!!!vreau sa va intreb pe toti crestinii indiferent de denominatiune:
- De ce va botezati cu totii in numele acestei "sfinte treimi" pagane, cand Biblia arata clar ca apostolii au botezat "in Numele Domnului Iisus Hristos" ?
Fapte 2:38 "Pocaiti-va", le-a zis Petru, "si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.
Fapte 8:16 Caci nu Se pogorase inca peste nici unul din ei, ci fusesera numai botezati în Numele Domnului Isus.
Fapte 10:48 Si a poruncit sa fie botezati in Numele Domnului Isus Hristos. Atunci l-au rugat sa mai ramana cateva zile la ei.
Fapte 19:5 Cand au auzit ei aceste vorbe, au fost botezati în Numele Domnului Isus.
Chiar nu se observa ca niste staf-uri interesate au falsificat textul din Matei 28:19, ca sa-si justifice inventia lor ?
Iata ce se poate constata: Va laudati cu Biblia dar nu stiti ce scrie in ea, pentru ca urmati obiceiurile bunicilor si parintilor vostri.
Unii, chiar daca va laudati ca sunteti pocaiti sunteti incuiati in aceeasi celula cu ceilalti, adica urmati doctrina si obiceiurile celor de dinaintea voastra si nu impliniti Cuvantul scris.
No Name nu intră în categoria descrisă de tine.cati din voi dupa ce ati citit acest post aveti curajul si puterea de a intreba si cere sefilor vostri ierarhici (preoti, pastori, conducatori, preasfinti, preainalti, etc) sa umble dupa Adevarul apostolilor ?
Nu puteti sa o faceti deoarece Adevarul va fi intotdeauna rastignit si nu va convine postura, si e mai comoda ignoranta robiei decat responsabilitatea libertatii.
» RELIGIE, ATEISM, ANTIRELIGIE » RELIGIE, ATEISM, ANTIRELIGIE » Crestinism » Trinitate ...adevar sau falsificare ?
Subiecte similare
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum