Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 11 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 11 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Trinitate ...adevar sau falsificare ?

+22
Delta
NiceGame
Fresh
Tok`Ra
Someone
Yahiya
ISIHAST
Anticristul
Dorstor
Heruer
Alice Bailey
SPRS
Der Bedeu
SAVIN
HIRAN
Diana
Azazel
Remussatala
Sunna
Emil Condor
Vlad
No Name
26 participan?i

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 6 din 10]

126Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Lun Iul 07, 2008 9:53 pm

Emil Condor

Emil Condor
vrajitor

Someone a scris:Trinitatea este o doctrina biblica. Cateva pasaje care confirma asta: Geneza 1:26,27; 11:5-7; 18:1-5; Matei 28:19; Ioan 1:1-3; 14:6-17; 1 Ioan 5:7
Trinitatea nu e o doctrină biblică. Câteva pasaje care infirmă afirmatiile tale:
Deuteronom 04:35 -... numai Domnul este Dumnezeu și nu este alt Dumnezeu afară de El.
Deuteronom 04:39 - ... numai Domnul este Dumnezeu, sus în cer și jos pe pământ și că nu este alt Dumnezeu afară de El.
Deuteronom 32:12 - Așa a călăuzit Domnul singur pe poporul Său...
Deuteronom 32:39 - Eu sunt Dumnezeu și nu este alt Dumnezeu afară de Mine.
2 Samuel 07:22 - Ce mare ești Dumnezeule! Nu este alt Dumnezeu afară de Tine - spune David.
1 Împărați 08:60 - ... pentru ca toate popoarele pământului să poată cunoaște că Domnul este Dumnezeu și că nu este alt Dumnezeu afară de El! - zice Solomon.
2 Împărați 19:15 - Tu ești singurul Dumnezeu al tuturor împărățiilor pământului! - zice Ezechia.
2 Cronici 06:14 - Nu este Dumnezeu ca Tine în ceruri și pe pământ.
Psalmul 18:31 - ... cine este Dumnezeu afară de Domnul și cine este o Stâncă afară de Dumnezeul nostru?
Psalmul 86:09,10 - Tu ești mare și faci minuni, numai Tu ești Dumnezeu.
Psalmul 40:05 - ... nimeni nu se poate asemăna cu Tine.
Isaia 09:06 - Căci un copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat... Îl vor numi: Minunat, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor... "Iată Dumnezeul vostru... El Însușiva veni și vă va mântui." (Isaia 35:04)
Isaia 42:08 - Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu și slava Mea n-o voi da altuia - zice Domnul Dumnezeu.
Isaia 43:10 -12 - ... să credeți și să înțelegeți că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost făcut niciun Dumnezeu și după Mine nu va fi. Eu, Eu sunt Domnul și afară de Mine nu este niciun Mântuitor.
Isaia 44:06 - Așa vorbește Domnul: Eu sunt Cel dintâi și Cel din urmă și afară de Mine nu este alt Dumnezeu.
Isaia 44:24 - Eu singur am desfășurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine?
Isaia 45:05,06 - Eu sunt Domnul și nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu. Aceleași cuvinte le găsim la Isaia 45:14, 18,21,22 și 46:05,09.
Isaia 48:11,12 - Nu voi da altuia Slava Mea.
Isaia 63:08 - El S-a făcut Mântuitorul lor.
Ezechiel 34:11 - Iată, Mă voi îngriji Eu Însumi de oile Mele și le voi cerceta. Același lucru specificat și la versetul 15, deasemenea la Ioan 10:11,14.
Osea 13:04 - Tu cunoști că nu este alt Dumnezeu afară de Mine și nu este alt Mântuitor afară de Mine.
Ioel 02:27 - Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru și nu este altul afară de Mine.
Zaharia 14:09 - "Domnul va fi singurul Domn și Numele Lui va fi singurul Nume."
Maleahi 02:10 - "N-avem toți un singur Tată? Nu ne-a făcut un singur Dumnezeu?"
Iacov 02:19 - "Tu crezi că Dumnezeu este unul și bine faci".

Astea sunt doar o parte din versetele ce zugrăvesc UN SINGUR DUMNEZEU . Unul, nu triunul!

127Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Iul 08, 2008 5:38 am

Tok`Ra

Emil Condor a scris:
Someone a scris:Trinitatea este o doctrina biblica. Cateva pasaje care confirma asta: Geneza 1:26,27; 11:5-7; 18:1-5; Matei 28:19; Ioan 1:1-3; 14:6-17; 1 Ioan 5:7
Trinitatea nu e o doctrină biblică. Câteva pasaje care infirmă afirmatiile tale:
Deuteronom 04:35 -... numai Domnul este Dumnezeu și nu este alt Dumnezeu afară de El.
Deuteronom 04:39 - ... numai Domnul este Dumnezeu, sus în cer și jos pe pământ și că nu este alt Dumnezeu afară de El.
Deuteronom 32:12 - Așa a călăuzit Domnul singur pe poporul Său...
Deuteronom 32:39 - Eu sunt Dumnezeu și nu este alt Dumnezeu afară de Mine.
2 Samuel 07:22 - Ce mare ești Dumnezeule! Nu este alt Dumnezeu afară de Tine - spune David.
1 Împărați 08:60 - ... pentru ca toate popoarele pământului să poată cunoaște că Domnul este Dumnezeu și că nu este alt Dumnezeu afară de El! - zice Solomon.
2 Împărați 19:15 - Tu ești singurul Dumnezeu al tuturor împărățiilor pământului! - zice Ezechia.
2 Cronici 06:14 - Nu este Dumnezeu ca Tine în ceruri și pe pământ.
Psalmul 18:31 - ... cine este Dumnezeu afară de Domnul și cine este o Stâncă afară de Dumnezeul nostru?
Psalmul 86:09,10 - Tu ești mare și faci minuni, numai Tu ești Dumnezeu.
Psalmul 40:05 - ... nimeni nu se poate asemăna cu Tine.
Isaia 09:06 - Căci un copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat... Îl vor numi: Minunat, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor... "Iată Dumnezeul vostru... El Însușiva veni și vă va mântui." (Isaia 35:04)
Isaia 42:08 - Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu și slava Mea n-o voi da altuia - zice Domnul Dumnezeu.
Isaia 43:10 -12 - ... să credeți și să înțelegeți că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost făcut niciun Dumnezeu și după Mine nu va fi. Eu, Eu sunt Domnul și afară de Mine nu este niciun Mântuitor.
Isaia 44:06 - Așa vorbește Domnul: Eu sunt Cel dintâi și Cel din urmă și afară de Mine nu este alt Dumnezeu.
Isaia 44:24 - Eu singur am desfășurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine?
Isaia 45:05,06 - Eu sunt Domnul și nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu. Aceleași cuvinte le găsim la Isaia 45:14, 18,21,22 și 46:05,09.
Isaia 48:11,12 - Nu voi da altuia Slava Mea.
Isaia 63:08 - El S-a făcut Mântuitorul lor.
Ezechiel 34:11 - Iată, Mă voi îngriji Eu Însumi de oile Mele și le voi cerceta. Același lucru specificat și la versetul 15, deasemenea la Ioan 10:11,14.
Osea 13:04 - Tu cunoști că nu este alt Dumnezeu afară de Mine și nu este alt Mântuitor afară de Mine.
Ioel 02:27 - Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru și nu este altul afară de Mine.
Zaharia 14:09 - "Domnul va fi singurul Domn și Numele Lui va fi singurul Nume."
Maleahi 02:10 - "N-avem toți un singur Tată? Nu ne-a făcut un singur Dumnezeu?"
Iacov 02:19 - "Tu crezi că Dumnezeu este unul și bine faci".

Astea sunt doar o parte din versetele ce zugrăvesc UN SINGUR DUMNEZEU . Unul, nu triunul!

si unde scrie sint 3in 1 ?

128Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Iul 08, 2008 11:08 am

Heruer

inger

Trinitatea nu este o doctrina biblica (care se gaseste numai in biblie si din care, cel mult alte scrieiri au preluat-o).
Argument :
Brahman este trinitar :
- Brahma - creatorul
- Vishnu - pastratorul (creatiei)
- Shiva - distrugatorul (creatiei), pentru a "face loc" unei noi creatii,
creatia-mentinerea-distrugerea-creatia-... fiind un proces ciclic.
Hinduismul este mult mai vechi decat crestinismul.

129Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Iul 08, 2008 12:50 pm

ISIHAST

ISIHAST
-

frate eu nu te-am rugat sa imi explici infinitul din punct de veder stiintific ... eu chiar am afirmat , daca ai observat , ca infinitul nu se poate explica din punct de vedere stintific , caci nu exista nici o baza , nici un fundament , nici o dovada stiintifica care sa explice notiunea infinitului ... nu exista nici un obiect infinit si care sa fie cunoscut de stiinta ... deci nu o explicatie stiintifica a infinitului te rog eu sa imi dai , caci stiu ca nici nu se poate , si ma bucur chiar ca si tu recunosti aceasta ... dar te rog : explica-mi de unde ai notiunea infinitului , de unde intuiesti tu asemenea notiune , daca nu cunosti absolut nici un obiect infinit ( in afara de Dumnezeu , daca pe El il putem numi obiect ) care sa iti sugereze aceasta notiune ... deci daca nu cunosti nici un astfel de obiect de la care sa poata avea oamenii notiunea infinitului , atunci , explicam cu argumente : de unde au oamenii aceaste notiune , aceasta intuitie , daca nu din faptul ca Dumnezeu exista ! caci daca nici Dumnezeu nu exista , atunci nu exista nici un obiect infinit despre care oamenii sa stie , si atunci nu era posibila inventarea notiunii infinitului de catre oameni , caci nu exista nimic in univers care sa sugereze aceasta notiune ...

130Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Iul 08, 2008 12:53 pm

No Name

inger

Nu scrie nicaieri in Biblie de un Dumnezeu trinitar ...acest termen dogmatic a aparut dupa Conciliile teologice a sec 4!

În New Encyclopaedia Britannica se face observația;Nici cuvântul trinitate și nici învățătura despre aceasta nu este de găsit în Noul Testament.

În Encyclopaedia of Religion and Ethics este scris:La început, credința creștină nu a fost trinitară.Nu a fost așa nici în timpul apostolilor și nici în perioada următoare lor, după cum rezultă din Noul Testament și din alte scrieri ale creștinilor de la început.

În New Catholic Encyclopaedia, citim:Formularea ;Un Dumnezeu în trei persoane s-a impus abia la sfârșitul sec. al-IV-lea, nefiind acceptată până atunci în viața și mărturia credinței creștine.

În Encyclopaedia Americana găsim această exprimare plină de miez: Învățătura trinitară a sec. al-IV-lea nu oglindește corect învățătura primilor creștini despre natura lui Dumnezeu; dimpotrivă, ea a deviat de la această învățătură.

Cu multe secole înainte de Hristos, a existat în Babilon și în Asiria triade sau treimi. Despre o astfel de triadă din regiunea Mesopotamiei ne relatează Encyclopaedia Larousse of Mythology:Universul a fost împărțit în trei părți, fiecare parte a devenit domeniul de stăpânire al unui Dumnezeu. Triada marilor dumnezei.Trinitatea este un termen strict pagan .

131Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Iul 08, 2008 1:06 pm

ISIHAST

ISIHAST
-

in vechiul testament Dumnezeu nu avea cum sa se descopere ca si trinitate caci iudeii nu puteau intelege la vremea respectiva aceasta invatatura ... ea a fost numai sugerata in vechiul tespament fara a fi descoperita intru totul ...cum se face ca chiar si odata cu venirea in trup insasi a lui Dumnezeu nu a putut convinge pe iudei ca Dumnezeu este trinitate ? caci daca Dumnezeu ar fi descoperit iudeilor din vremea proorocilor ca El este trinitate ar fi fost inteles gresit : caci din invatatura ca Dumnezeu este trinitate se desprinde invatatura ca Dumnezeu este iubire si inca si pentru vrajmasi , si atunci , evreii de atunci , care se aflau la un nivel slab duhovnicesc , s-ar fi amestecat cu neamurile pagane si si-ar fi pirdut cu totul credinta in orice dumnezeu : ar fi ajuns pagani ... de aceea Dumnezeu a preferat sa ramana oarecum anonim in vechiul testament , si nu S-a descoperit oamenilor decat ca un Dumnezeu rece , aspru , razbunator , distant , care tine la legi si litera , si care uraste neamurile si deci ar fi pedepsit pe iudeii care ar fi indraznit sa se amestece cu neamurile ... numai asa i-a putut Dumnezeu tine in frau pe iudei sa nu devina pagani ca si celelalte neamuri ...El nu se putea descoperi inca ca dragoste infinita caci era inca periculos , exista percolul de a fi inteles gresit ... cea mai mare intuitie a iudeilor au avut-o insa proorocii , care au depasit litera si au ajuns la concluzia ca Dumnezeu este mila si dragoste , dar nici ei nu au putut sparge barierele neamului lor si au ramas tot la o conceptie ca Dumnezeu este numai al iudeilor , si are mila si dragoste numai de iudei ... dar adevarul nu s-a descoperit decat odata cu venirea in trup insasi a lui Dumnezeu , si care numai asa putut sa vorbeasca fata catre fara si neintrerupt cu oamenii , prevenindu-i astfel de la rice intelegere gresita a dragostei Sale ... invatatura crestina este una atat de complexa si vasta incat nici pentru un crestin nu este usor deloc sa o inteleaga , si deci era imposibil ca Dumnezeu sa fi aratat aceasta invatatura la iudei numai prin intermediul proorocilor ... era nevoie ca El insusi sa vina si sa vorbeasca direct cu noi ...

132Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Iul 08, 2008 1:12 pm

ISIHAST

ISIHAST
-

trinitatea exista in noul testament :

" mergand botezati toate neamurile in numele Tatalui si al Fiului si al Duhului Sfant "
Iisus a spus " Eu sunt mai inainte de avraam "
Iisus a spus " si Tatal va trimite Mangaietorul , Duhuul Adevarului , care de la Tatal purcede " , ceea ce inseamna ca Duhul Sfant exista dinainte de veci ...
sf ioan apostolul scrie : " la inceput era Cuvantul , si Cuvantul era la Dumnezeu , si Cuvantul era Dumnezeu " , iata ca Dumnezeu nu este numai o singura persoana ...

mai sunt si alte texte din noul testament care arata ca Dumnezeu este sf Treime , si sunt multe astfel de texte , dar nu are rost sa le mai citez ... mai bine cititi voi tot noul testament si veti vedea voi insiva aceasta ...

133Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Iul 08, 2008 3:20 pm

HIRAN

demon

Cu cativa ani in urma am asistat ca observator, intr-un grup mai larg, la o dezbatere interconfesionala despre Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Unii sustineau ca sunt trei entitati (persoane) diferite si prin urmare ar fi trei Dumnezei, care relationeaza si vorbesc intre ei, altii ca este un singur Dumnezeu si prin urmare Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt Unul si Aceasi persoana, altii sustineau ca Duhul Sfant este " mana de lucru" a Tatalui si a Fiului si nu este persoana, dar Tatal si Fiul sunt persoane. Aproape toti se declarau detinatori ai cunoasterii, iar unii sustineu ca sunt posesori ai tainelor lui Dumnezeu si ca biserica sau cultul lor este pastratoarea acestor taine, dar care nu se spun, si prin urmare doar aparteneta la organizatia lor ti-ar conferi dreptul si capacitatea de a intelege.
Nu s-a ajuns la nici o concluzie, in schimb eu am devenit interesat de subiect si ca urmare am inceput dupa aceea sa ma rog zilnic lui Dumnezeu sa-mi spuie cum stau lucrurile.
Dupa mai bine de o saptamana am avut urmatorul vis :
A fost aratata o masa rotunda pe care erau asezate simetric trei cuburi. Atat masa cat si acele cuburi erau dintr-un material deosebit de cele terestre. Din muchiile celor 3 cuburi ieseau niste fascicole de lumina care se impreunau deasupra mesei si formau o imagine tridimensionala de tip holograma, care umplea spatiul (un fel de holospatiu). Din pozitia in care stateam puteam analiza aceasta realitate holografica. Dar daca ma miscam doar putin la dreapta sau la stanga imaginea se schimba si aparea o noua realitate holografica. Practic in functie de pozitia privitorului se vedea altceva, astfel ca o persoana de langa mine care privea catre aceeasi masa, vedea si era intr-o cu totul alta imagine (postura sau ipostaza) fata de cea in care eram eu. S-a auzit apoi o voce care venea de pretutindeni care a enuntat faptul ca pentru o cunoastere completa este necesara trecerea prin toate pozitiile, intr-un cerc in jurul mesei (360 grade).
Apoi aceasta scena a disparut si a fost aratata o alta secventa in care un grup de batrani compus din barbati si femei mergeau pe un drum de munte cu un car alegoric tras de boi.
Carul avea rotile si obloanele laterale foarte inalte, astfel ca un om aflat in picioare nu putea sa vada in interiorul carului. Acel grup intona un cantec religios din a carui versuri reiesea ca ei detin comoara sfanta si ca o duc in munti ca sa o ingroape si astfel sa fie in siguranta.
Atunci mi-a venit in minte gandul ca in acel car ar trebui sa fie cele trei cuburi care mi-au fost aratate impreuna cu masa si cautam sa ma catar sa pot vedea in interiorul carului. Dar pe cerul care era senin a aparut un curcubeu si din curcubeu mi-a vorbit un glas astfel: “nu te obosi degeaba intrucat cuburile au muchii taietoare si nimeni nu le poate detine undeva sau in ceva”. Astfel s-a incheiat visul

Din acel vis eu desprind mai multe concluzii printre care faptul ca acei oameni care pretind ca detin aceasta cunostinta, in adevar nu o au, precum si faptul ca unele cunostinte nu pot fi transmise de la om la om ci ele trebuiesc traite (experimentate) si ca este necesar pentru invatare ca fiecare sa treaca prin toate pozitiile si ipostazele.

P.S.
Daca are cineva in el Duhul care era in Daniel sa-mi explice si mie visul acesta.

134Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Iul 08, 2008 4:17 pm

ISIHAST

ISIHAST
-

sfanta Treime nu este nici trei dumnezei separati deoarece ei se iubesc infinit de mult si sunt absolut uniti in vointa , deci chiar daca sunt trei persoane nu putem sa le separam in lucrare si vointa : au o singura lucrare si o singura vointa ... cee ace voieste Tatal , aceea voieste si Fiul si Duhul sfant intocmai ... iar lucrarea Tatalui esti sinergica cu a Fiului si cu a Duhului sfant , deci nu se poate vorbi despre trei lucrari separate ci de o singura conlucrare a celor trei persoane ... deci separarea intre persoane nu introduce o separare intre vointe si lucrari ... la nivel de natura lucrurile stau la fel : natura ( firea ) dumnezeiasca este Lumina nesfarsita din veci existenta ; aceasta Lumina sau fire dumnezeiasca apartine ( este detinuta de catre ) fiecarei persoane dumnezeiesti in egala masura : fiecare persoana detine perfect si egal natura divina ca si celelalte persoane ... iar natura divina nu este impartita in trei naturi divine , ci este una singura care apartine in egala masura fiecarei persoane ... deci nici la nivel de natura nu exista nici o separatie intre cele trei persoane ...
deci daca cele trei persoane sunt trei si deci separate , totusi la nivel de natura si de lucrare si de vointa nu exista nici o separatie , sunt unite perfect in Lumina nesfarsita si atotstralucitoare ...
de unde rezulta ca nu sunt trei dumnezei , sunt trei persoane unite perfect intr-un singur Dumnezeu ... deci din pricina iubirii infinite si a unirii desavarsite intre cele trei persoane la nivel de natura si de lucrare nu se poate spune ca sunt trei dumnezei separati , ci un singur Dumnezeu ... noi oamenii , chiar daca avem aceeasi natura , totusi suntem diferiti intre noi , avem si caracteristici care ne deosebeste unul de altul si de aceea suntem separati ... fiecare om are pe de o parte aceeasi fire umana ca si ceilalti , dar din alt punct de vedere fiecare are firea sau caracterul si trasaturile fizice specifice numai lui ... deci se poate spune ca natura umana este una impartita in bucati , sau faramitata la nivel de individ , fiecare individ detine firea umana intr-un fel specific numai lui ... adica pe langa acele trasaturi care il arata pe fiecare ca este om si nu altceva , si care le au toti oamenii , mai sunt si trasaturile care ne deosebeste pe fiecare de celalalt ... in firea divina nu exista trasaturi care sa deosebeasca persoanele intre ele : fiecare persoana este Lumina nesfarsita si deci este perfect asemanatoare celorlalte persoane ... de aceea persoanele dumnezeiesti sunt unite perfect intre ele , nesfarsit , nu ca noi oamenii care suntem distantati si despartiti unii de altii ... persoana divina nu se afla in nici un spatiu delimitat caci este Lumina nesfarsita si deci nelimitata , nu cunoaste si nu vede in sine si in jurul ei nici o limita ci numai Lumina ; intre persoanele divine nu exista nici un fel de distanta caci ele sunt Lumina nesfarsita detinuta in egala masura de toate trei persoanele ; cu toate acestea persoanele raman trei persoane distincte datorita relatiilor diferite dintre ele , adica felului cum se raporteaza una la cealalta ; aceasta diferenta la nivel de relatie si nu de natura sau de lucrare separa numai persoanele intre ele , fara a introduce nici o separatie la nivel de natura sau lucrare ...

in alta parte am arata si de ce Dumnezeu nu poate fi doua sau o singura persoana , caci daca erau numai doua sau numai o singura persoana acelea nu ar fi fost desavarsite in iubire si deci nu ar fi fost desavarsite , deci nu puteau sa fie Dumnezeu caci Dumnezeu trebuie sa fie desavarsit in iubire si in toate ...

135Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Iul 08, 2008 4:22 pm

ISIHAST

ISIHAST
-

cat despre vedenia respectiva prefer sa nu imi exprim parerea ; te sfatuiesc si pe tine sa nu te mai gandesti la ea , caci nu ai nevoie de asta ; cauta mai degraba sa ajungi sa Il vezi pe Dumnezeu asa cum este El : Lumina nesfarsita , decat sa ai niste reprezentari rationale sau imaginative despre El ... a vedea Lumina este calitativ cu mult mai mult decat a avea un vis sau a-ti forma niste imagini cu privire la sf Treime ... chiar si rationamentele care le-am spus eu mai sus despre sf Treime sunt nimic in comparatie cu vedrea Luminii divine : una este sa vezi infinitul , nesfarsirea iubirii si bucuriei si Luminii divine , si altceva este sa ai numai niste reprezentari rationale sau imaginative despre cum este Dumnezeu ...

136Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Iul 08, 2008 7:51 pm

HIRAN

demon

Emanuel a scris:cat despre vedenia respectiva prefer sa nu imi exprim parerea ; te sfatuiesc si pe tine sa nu te mai gandesti la ea , caci nu ai nevoie de asta ; cauta mai degraba sa ajungi sa Il vezi pe Dumnezeu asa cum este El : Lumina nesfarsita , decat sa ai niste reprezentari rationale sau imaginative despre El ... a vedea Lumina este calitativ cu mult mai mult decat a avea un vis sau a-ti forma niste imagini cu privire la sf Treime ... chiar si rationamentele care le-am spus eu mai sus despre sf Treime sunt nimic in comparatie cu vedrea Luminii divine : una este sa vezi infinitul , nesfarsirea iubirii si bucuriei si Luminii divine , si altceva este sa ai numai niste reprezentari rationale sau imaginative despre cum este Dumnezeu ...

Desigur.... De ce sa ma mai interereseze ce mi-a raspuns Domnul la intrebare, cand Dumnezeu posteaza pe forum in a patra Sa persoana alias Emanuel din Iasi.
SAU CE SA SE MAI GANDEASCA EVA LA CE A SPUS DOMNUL CAND SARPELE O SFATUIA CA DUHOVNIC.

Tu inca nu ai auzit ca marmota nu mai inveleste ciocolata in staniol ? Cica i-au facut ambalaj din plastic cu adeziv si numai ursii au ramas in schema.

Totusi verifica daca nu cumva ai umblat fara masca de sudura si LUMINA pe care ai vazut-o te-a orbit.

P.S.
Apropo daca mai continui sa scrii in nota asta te rog mult de tot sa-mi cedezi in exclusivitate drepturile de editare pentru pilulele tale teologice poate scot o carte de genul:
sfanta Treime nu este nici trei dumnezei separati deoarece ei se iubesc infinit de mult
in vechiul testament Dumnezeu nu avea cum sa se descopere ca si trinitate caci iudeii nu puteau intelege la vremea respectiva aceasta invatatura
numai asa i-a putut Dumnezeu tine in frau pe iudei sa nu devina pagani ca si celelalte neamuri
caci daca nici Dumnezeu nu exista , atunci nu exista nici un obiect infinit despre care oamenii sa stie
iata deci ca existenta lui Dumnezeu se poate demonstra din faptul ca omul are notiunea infinitului
si atunci nu era posibila inventarea notiunii infinitului de catre oameni , caci nu exista nimic in univers care sa sugereze aceasta notiune ...
daca ar fi fost numai doua persoane , relatia ar fi fost unilaterala , adica Dumnezeu nu ar fi stiu sa iubeasca o terta persoana
arhetipul relatiilor dintre persoane este relatia dintre trei persoane : eu , tu si el ... " suntem mereu trei "
" la inceput era Cuvantul , si Cuvantul era la Dumnezeu , si Cuvantul era Dumnezeu " , iata ca Dumnezeu nu este numai o singura persoana ...

137Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Iul 08, 2008 7:56 pm

Diana

inger

Emanuel a scris:in vechiul testament Dumnezeu nu avea cum sa se descopere ca si trinitate caci iudeii nu puteau intelege la vremea respectiva aceasta invatatura ... ea a fost numai sugerata in vechiul tespament fara a fi descoperita intru totul ...cum se face ca chiar si odata cu venirea in trup insasi a lui Dumnezeu nu a putut convinge pe iudei ca Dumnezeu este trinitate ? caci daca Dumnezeu ar fi descoperit iudeilor din vremea proorocilor ca El este trinitate ar fi fost inteles gresit : caci din invatatura ca Dumnezeu este trinitate se desprinde invatatura ca Dumnezeu este iubire si inca si pentru vrajmasi , si atunci , evreii de atunci , care se aflau la un nivel slab duhovnicesc , s-ar fi amestecat cu neamurile pagane si si-ar fi pirdut cu totul credinta in orice dumnezeu : ar fi ajuns pagani ... de aceea Dumnezeu a preferat sa ramana oarecum anonim in vechiul testament , si nu S-a descoperit oamenilor decat ca un Dumnezeu rece , aspru , razbunator , distant , care tine la legi si litera , si care uraste neamurile si deci ar fi pedepsit pe iudeii care ar fi indraznit sa se amestece cu neamurile ... numai asa i-a putut Dumnezeu tine in frau pe iudei sa nu devina pagani ca si celelalte neamuri ...El nu se putea descoperi inca ca dragoste infinita caci era inca periculos , exista percolul de a fi inteles gresit ... cea mai mare intuitie a iudeilor au avut-o insa proorocii , care au depasit litera si au ajuns la concluzia ca Dumnezeu este mila si dragoste , dar nici ei nu au putut sparge barierele neamului lor si au ramas tot la o conceptie ca Dumnezeu este numai al iudeilor , si are mila si dragoste numai de iudei ... dar adevarul nu s-a descoperit decat odata cu venirea in trup insasi a lui Dumnezeu , si care numai asa putut sa vorbeasca fata catre fara si neintrerupt cu oamenii , prevenindu-i astfel de la rice intelegere gresita a dragostei Sale ... invatatura crestina este una atat de complexa si vasta incat nici pentru un crestin nu este usor deloc sa o inteleaga , si deci era imposibil ca Dumnezeu sa fi aratat aceasta invatatura la iudei numai prin intermediul proorocilor ... era nevoie ca El insusi sa vina si sa vorbeasca direct cu noi ...

uiti de scena cu stejarul Mamvri , cand Dumnezeu i s-a aratat lui Avraam sub forma a 3 ingeri :

1. Apoi Domnul S-a arătat iarăși lui Avraam la stejarul Mamvri, într-o zi pe la amiază, când ședea el în ușa cortului său.
2. Atunci ridicându-și ochii săi, a privit și iată trei Oameni stăteau înaintea lui; și cum l-a văzut, a alergat din pragul cortului său în întâmpinarea Lor și s-a închinat până la pământ.
3. Apoi a zis: "Doamne, de am aflat har înaintea Ta, nu ocoli pe robul Tău! ( Facere 18, 1-3)

138Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Iul 08, 2008 8:18 pm

HIRAN

demon

Parca la Avraam a venit Domnul impreuna cu doi ingeri care dupa masa s-au deplasat in intres de serviciu la Sodoma.
Unde vedeti voi acolo pe sfanta treime ?
Fiti atenti la citire si observati cum Avraam care cunoastea pe Dumnezeu li se adreseaza celor trei barbati la singular pe cand imitatorul Lot li se adreseaza celor doi ingeri la plural. Observati si diferentele de la spalatul piciorelor si celelalte lucrari ale lui Avraam si Lot, si daca sunteti in cautarea Adevarului veti gasi, dar daca nu, nu veti crede chiar daca v-ar istorisi cineva detaliile mestecate gata.

139Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mier Iul 09, 2008 12:33 pm

No Name

inger

HIRAN a scris:Parca la Avraam a venit Domnul impreuna cu doi ingeri care dupa masa s-au deplasat in intres de serviciu la Sodoma.
Unde vedeti voi acolo pe sfanta treime ?
Fiti atenti la citire si observati cum Avraam care cunoastea pe Dumnezeu li se adreseaza celor trei barbati la singular pe cand imitatorul Lot li se adreseaza celor doi ingeri la plural. Observati si diferentele de la spalatul piciorelor si celelalte lucrari ale lui Avraam si Lot, si daca sunteti in cautarea Adevarului veti gasi, dar daca nu, nu veti crede chiar daca v-ar istorisi cineva detaliile mestecate gata.

Pai tu stii ca ei citesc cu ochelarii de sudor al lui AUGUSTIN & COMPANY NICEEA !
Peste tot unde scrie UNUL ..ei vad trei ..daca au baut din VINUL ROMEI ...e normal sa vada trei !Si la algebra religioasa le da 1+1+1=1.... affraid

140Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Iul 11, 2008 1:15 pm

Vizitato

Vizitator

Omul este trinitate și în același timp UNUL.

1 Tesaloniceni 5:23

23Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuș pe deplin; și: duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

Asta nu se pune, evident, pt că e din Scriptură, nu? Dacă îi făta mintea vreunui teolog, era literă de lege pt cei din biserica lui....... Așa, dacă e negru pe alb, direct, nu se pune, știu.

141Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 11:06 am

Yahiya

Yahiya
zeu

mai nea zexelica de unde luasi bre versetul? ca nu e chiar asa cum zici mata
5:23. Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru, și sufletul, și trupul să se păzească, fără de prihană, întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos.

si e doar o urare de la pavel nu litera de lege

142Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 11:17 am

Fresh

muritor de rand

Zexelica a scris:Omul este trinitate și în același timp UNUL.

23Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuș pe deplin; și: duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

Asta nu se pune, evident, pt că e din Scriptură, nu? Dacă îi făta mintea vreunui teolog, era literă de lege pt cei din biserica lui....... Așa, dacă e negru pe alb, direct, nu se pune, știu.

Asa cum stim, spiritual, omul este alcătuit din spirit, suflet și corp.

Putem examina locul și funcția fiecăruia dintre aceste elemente și legătura lor cu lucrarea Duhului Sfânt.
Există o legătură bine definită între tabernacolul, sau cortul, Vechiului Testament, și templul lui Dumnezeu din Noul Testament, care este creștinul însuși (1Corinteni 3,16.17; 6,19). Sanctuarul este un tip al lui Hristos întrupat (Psalmi 29,9; Ioan 2,19-21; Apocalips 21,3). Este prototipul creștinului renăscut (Efeseni 2,19–22; 1Petru 2,5; Evrei 3,4-6; 1Corinteni 6,16)

Făgăduințele lui Dumnezeu, așa cum sunt date sub noul legământ, sunt realitatea tipului văzut în sanctuarul vechiului legământ (Ieremia 31,33.34; Ezechiel 36,26.27; Evrei 8,6–13; 2Corinteni 2,2-6).

În vechiul legământ, legea era scrisă pe table de piatră și așezată în chivot. În noul legământ, aceeași lege este scrisă în inimă și așezată în interiorul omului (Romani 7,22). În vechiul legământ, Dumnezeu locuia în partea cea mai dinăuntru a templului, iar în noul legământ Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, locuiește chiar în adâncul inimii omului (Ezechiel 36,27; Ioan 14,17; Romani 8,9.11). În vechiul legământ clădirea templului reprezenta locuința lui Dumnezeu, dar în noul legământ credinciosul însuși devine locuința lui Dumnezeu (1Corinteni 3,16.17; 6,19).

Așa cum pe vremuri Dumnezeu locuia în templu (Exodul 25,8 ), tot așa Duhul Sfânt locuiește astăzi în omul credincios. Știm că sanctuarul vechiului legământ era împărțit în trei părți (Exodul 25,8-27; Evrei 9,2-4): curtea, sfânta și sfânta sfintelor. Tot așa, credinciosul care este cu adevărat templul lui Dumnezeu pe pământ este alcătuit din trei părți:

Corpul, care reprezintă curtea, ocupând o poziție exterioară, cu viața la vederea tuturor; acolo se aduceau jertfele (Romani 12,1; Coloseni 3,5).

În interior se află sufletul omului, facultățile personalității lui (emoțiile, voința, inteligența) prin care operează Dumnezeu. El corespunde sfintei, unde preotul își îndeplinea lucrarea zilnică.

Dincolo de a doua perdea, în profunzimea conștiinței omului, se află spiritul. El reprezintă sfânta sfintelor, unde locuia Dumnezeu. La omul convertit Dumnezeu locuiește în spirit, care este pentru el locul tainic al Celui Prea Înalt.

143Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 1:13 pm

HIRAN

demon

In concluzie am inteles ca omul este sf. Treime.

Dar la momentul decesului, nu ramane numai sf. Doime ?
Ce fac duhul si sufletul in urma decesului ?

144Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 1:14 pm

Yahiya

Yahiya
zeu

se intorc in astral unde le e locul

145Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 1:26 pm

HIRAN

demon

Merg impreuna, sau fiecare in drumul lui ?

146Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 1:48 pm

Vizitato

Vizitator

Yahiya a scris:se intorc in astral unde le e locul
Asta fiind urarea cui? Pe ce te bazezi când afirmi asta? Nu pe Scriptură, oricum.

147Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 1:50 pm

Yahiya

Yahiya
zeu

pe bune unde se intorc spiritele zexelica? banuiesc ca nu in neant

148Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 1:53 pm

Vizitato

Vizitator

Yahiya a scris:pe bune unde se intorc spiritele zexelica? banuiesc ca nu in neant

Sufletul celor nesalvați merge într-un loc unde nu există comunicare, urmând a fi înviați la judecată și trimiși în iad.
Sufletul celor salvați merge din momentul salvării la Dumnezeu, urmând a primi un nou corp în ziua judecății.

149Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 1:56 pm

Yahiya

Yahiya
zeu

auch si scrie asta in scriptura? nu ca as fi convins de ce a selectat constantin&gashca da e bine de stiut

150Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 6 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 1:58 pm

Vizitato

Vizitator

Yahiya a scris:auch si scrie asta in scriptura? nu ca as fi convins de ce a selectat constantin&gashca da e bine de stiut
Normal că scrie, altfel nu aș fi postat. beach

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 6 din 10]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum