Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 12 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 12 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Trinitate ...adevar sau falsificare ?

+22
Delta
NiceGame
Fresh
Tok`Ra
Someone
Yahiya
ISIHAST
Anticristul
Dorstor
Heruer
Alice Bailey
SPRS
Der Bedeu
SAVIN
HIRAN
Diana
Azazel
Remussatala
Sunna
Emil Condor
Vlad
No Name
26 participan?i

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

In jos  Mesaj [Pagina 10 din 10]

226Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Sept 05, 2008 10:41 am

Vizitato

Vizitator

Da, mare relevanță are patrick, ăla.........

Acum, într-adevăr, după ce l-am auzit, chiar că m-am lămurit......

Uaaau............ ce mă făceam fără vorbele lui patrică?

227Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Sept 05, 2008 12:56 pm

JEREMIAH

Problema se pune cand unii afirma ca sunt trei persoane in DUMNEZEIRE .

Dumnezeul UNIC care este DUH s-a desoperit ca TATA in cer ,FIU pe pamant si DUH SF.in cei care sunt ai LUI !

Sunt trei forme de descoperire a UNICULUI DUMNEZEU INVIZIBIL!

228Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Sept 05, 2008 1:50 pm

Enohabel

Enohabel
muritor de rand

Pai sigur ca sunt 3 persoane(fiinte entitati) care sunt una in dumnezeire, exista acolo o descendenta fiecare din acestea are trup( spiritual) suflet si duh
corect spus este Dumnezeu Triunic nu unicul Dumnezeu...
Ca sa acceptam ideia ca Tatal si Duhul Sfant sunt functii ale unicului Dumnezeu trebuie modificata scriptura conform acestei interpretari, ori este tocmai invers dumnezeirea este o functie un atribut al Tatalui Fiului si Duhului Sfant...

229Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Vin Sept 05, 2008 2:57 pm

JEREMIAH

Enohabel a scris:Pai sigur ca sunt 3 persoane(fiinte entitati) care sunt una in dumnezeire, exista acolo o descendenta fiecare din acestea are trup( spiritual) suflet si duh
corect spus este Dumnezeu Triunic nu unicul Dumnezeu...
Ca sa acceptam ideia ca Tatal si Duhul Sfant sunt functii ale unicului Dumnezeu trebuie modificata scriptura conform acestei interpretari, ori este tocmai invers dumnezeirea este o functie un atribut al Tatalui Fiului si Duhului Sfant...

Cunosti prima porunca ;

Shema Israel ;Adonai Elohenu ,Adonai Echad!Domnul Dumnezeu este UNICUL DUMNEZEU !

230Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Sept 06, 2008 8:43 pm

Anticristul

eliberat

JEREMIAH a scris:Problema se pune cand unii afirma ca sunt trei persoane in DUMNEZEIRE .

Dumnezeul UNIC care este DUH s-a desoperit ca TATA in cer ,FIU pe pamant si DUH SF.in cei care sunt ai LUI !

...............................................................................................................................................
De ce trebuia sa fie procedeze asa?De ce trebuia ca el sa se numeasca fiu?De ce trebuia sa se preschimbe in Duh sfint dupa aceea.De ce nu putea ramine Dumnezeu cum a fost de la inceput?De ce Dumnezeu nu a anuntat niciodata aceasta prefacatorie, ci a trebuit dibuita de crestini,prin deductii? Dupa ce au fost indoctrinati de biserica si nu se mai pot dezbara de teoria trinitati se gasesc tot felul de teorii .Asa cum mai fac ultimi comunisti astazi ,care inca nu se pot dezbara de ideile tatucului .

231Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Sept 09, 2008 9:47 am

Vizitato

Vizitator

Și atunci Isaia 9:6 este la mișto!!!!! Că așa ne-a spus nouă rabbi iacobi!!! rolf

Isaia 9

6Căci un Copil ni s'a născut, un Fiu ni s'a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: ,,Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veciniciilor, Domn al păcii.

Aceste nume sunt atributele lui Dumnezeu.

232Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Sept 09, 2008 9:12 pm

Anticristul

eliberat

Daca ai traduce putin mai corect, ai vedea ca nu e Dumnezeu tare, ci Sfetnic al lui Dumnezeu, apoi Puternic si ministrul pacii sau organizator al pacii.
Daca e sfetnic al lui Dumnezeu sau, mai corect, sfatuit de Dumnezeu, poti sa te intrebi: Cine o fi el?

233Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Sept 09, 2008 9:22 pm

Tudorel666

eliberat

Anticristul a scris:
JEREMIAH a scris:Problema se pune cand unii afirma ca sunt trei persoane in DUMNEZEIRE .

...............................................................................................................................................
De ce trebuia sa fie procedeze asa?De ce trebuia ca el sa se numeasca fiu?De ce trebuia sa se preschimbe in Duh sfint dupa aceea.De ce nu putea ramine Dumnezeu cum a fost de la inceput?De ce Dumnezeu nu a anuntat niciodata aceasta prefacatorie, ci a trebuit dibuita de crestini,prin deductii? Dupa ce au fost indoctrinati de biserica si nu se mai pot dezbara de teoria trinitati se gasesc tot felul de teorii .Asa cum mai fac ultimi comunisti astazi ,care inca nu se pot dezbara de ideile tatucului .

Dumnezeu s-a revelat lui Moise sub forma de rug de foc, evreilor in pustie sub forma de stalp de nor si stalp de foc, lui Avraam sub forma de om, etc.
Pana aici, este vorba de patru persoane diferite? Nu. Este vorba de aceeasi persoana? Da. Totusi, de fiecare data, este cu alt chip.
De ce oare?

http://lazarmariantudorel.blogsite.ro

234Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Sept 09, 2008 10:59 pm

Vizitato

Vizitator

Anticristul a scris:Daca ai traduce putin mai corect, ai vedea ca nu e Dumnezeu tare, ci Sfetnic al lui Dumnezeu, apoi Puternic si ministrul pacii sau organizator al pacii.
Daca e sfetnic al lui Dumnezeu sau, mai corect, sfatuit de Dumnezeu, poti sa te intrebi: Cine o fi el?
E chiar de tot ce sustii tu, in speranta ca numai tu stii ebraica!!!!!!!!

235Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mier Sept 10, 2008 6:52 pm

JEREMIAH

Zexelica a scris:
Anticristul a scris:Daca ai traduce putin mai corect, ai vedea ca nu e Dumnezeu tare, ci Sfetnic al lui Dumnezeu, apoi Puternic si ministrul pacii sau organizator al pacii.

deci DUMNEZEU ...OMNISCIENT...are nevoie de un sfetnic?

anticristule...nu te angajezi tu ca SFETNIC ? kisses1

236Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mier Sept 10, 2008 7:34 pm

Tudorel666

eliberat

JEREMIAH a scris:
Zexelica a scris:

deci DUMNEZEU ...OMNISCIENT...are nevoie de un sfetnic?

anticristule...nu te angajezi tu ca SFETNIC ? kisses1

Pai, Dumnezeu, pentru ca este omnipotent, ar putea sa spele si rufe, nu? Asta nu inseamna insa ca o va si face! Prefera sa-i lase sa faca asta pe cei care au fost facuti pentru asta.
La fel si cu omniscienta lui Dumnezeu: nu exclude existenta si necesitatea sfetnicilor lui!

237Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Sept 16, 2008 8:37 pm

Anticristul

eliberat

Nu trebuie sa intelegi neaparat ca el il sfatuieste pe Dumnezeu.Tradu tu in romaneste Ioet El.Si vei vedea ce veoi obtine.
Oricum nu ce crezi tu.

238Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Lun Sept 22, 2008 8:43 pm

Artistu

demon

Anticristul a scris:

Una din ele era deja enuntata in VT, n-a trebuit mare spirit deductiv.
Atunci Duhul lui Dumnezeu a cuprins pe Zaharia, fiul lui Iehoiada preotul, care s-a suit pe amvon înaintea poporului și le-a zis: "Așa zice Domnul: Pentru ce călcați poruncile Domnului? Nu veți propăși, fiindcă voi ați părăsit pe Domnul și El vă va părăsi pe voi".
Ca acum nu se stie prea bine daca este o forma de manifestare sau o entitate e altceva.

239Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Sept 23, 2008 6:02 am

Heruer

inger

Tudorel666 a scris:...

Dumnezeu s-a revelat lui Moise sub forma de rug de foc, evreilor in pustie sub forma de stalp de nor si stalp de foc, lui Avraam sub forma de om, etc.
Pana aici, este vorba de patru persoane diferite? Nu. Este vorba de aceeasi persoana? Da. Totusi, de fiecare data, este cu alt chip.
De ce oare?
(bolduirea imi apartine)
Ceea ce spui este corect, in masura in care Dumnezeu este persoana {dar nu in sensul etimologic de persona (lat.) = masca)}. Eu obisnuiesc sa folosesc notiunea de aspecte sub care Dumnezeu se reveleaza oamenilor, pentru ca, desi Dumnezeu se poate revela si ca persoana, nu este persoana. De fapt cred ca toate aspectele lui Dumnezeu sunt doar "iluzii"/ganduri/forme mentale (ca sa folosesc notiuni accesibile noua oamenilor), realitatea Lui Dumnezeu depasind orice posibilitate de intelegere si ramanand inaccesibila tuturor.

240Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Sept 23, 2008 8:36 am

Tudorel666

eliberat

Heruer a scris:
Tudorel666 a scris:...

De ce oare?
(bolduirea imi apartine)
Ceea ce spui este corect, in masura in care Dumnezeu este persoana {dar nu in sensul etimologic de persona (lat.) = masca)}. Eu obisnuiesc sa folosesc notiunea de aspecte sub care Dumnezeu se reveleaza oamenilor, pentru ca, desi Dumnezeu se poate revela si ca persoana, nu este persoana. De fapt cred ca toate aspectele lui Dumnezeu sunt doar "iluzii"/ganduri/forme mentale (ca sa folosesc notiuni accesibile noua oamenilor), realitatea Lui Dumnezeu depasind orice posibilitate de intelegere si ramanand inaccesibila tuturor.

Domnule, cand Dumnezeu se reveleaza ca persoana, mi se pare firesc ca, in acel moment, sa fie o persoana! Pe de alta parte, sunt de acord ca Dumnezeu poate sa fie ceva mult mai mult decat o simpla persoana.

241Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Sept 23, 2008 4:20 pm

Heruer

inger

Tudorel666 a scris:.....
Domnule, cand Dumnezeu se reveleaza ca persoana, mi se pare firesc ca, in acel moment, sa fie o persoana! Pe de alta parte, sunt de acord ca Dumnezeu poate sa fie ceva mult mai mult decat o simpla persoana.
(bolduirile imi apartin)
Ai urmarit ceva subtil prin formulare (firescsa fie vs. poate sa fie) ?

242Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Sept 23, 2008 8:50 pm

Vizitato

Vizitator

Anticristul a scris:Nu trebuie sa intelegi neaparat ca el il sfatuieste pe Dumnezeu.Tradu tu in romaneste Ioet El.Si vei vedea ce veoi obtine.
Oricum nu ce crezi tu.
Este GIBOR EL care este Dumnezeu (singular) puternic.

243Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Sept 23, 2008 9:16 pm

Anticristul

eliberat

Nu este scris Gibor El Ci Ioet El si apoi Gibor.

244Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mar Sept 23, 2008 9:36 pm

Tudorel666

eliberat

Heruer a scris:
Tudorel666 a scris:.....
(bolduirile imi apartin)
Ai urmarit ceva subtil prin formulare (firescsa fie vs. poate sa fie) ?

De data aceasta, nu.

245Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Mier Sept 24, 2008 10:20 pm

Vizitato

Vizitator

Anticristul a scris:Nu este scris Gibor El Ci Ioet El si apoi Gibor.
6 הַמִּשְׂרָ֜ה וּלְשָׁלֹ֣ום אֵֽין־קֵ֗ץ עַל־כִּסֵּ֤א דָוִד֙ וְעַל־מַמְלַכְתֹּ֔ו לְהָכִ֤ין אֹתָהּ֙ וּֽלְסַעֲדָ֔הּ בְּמִשְׁפָּ֖ט וּבִצְדָקָ֑ה מֵעַתָּה֙ וְעַד־עֹולָ֔ם קִנְאַ֛ת יְהוָ֥ה צְבָאֹ֖ות תַּעֲשֶׂה־זֹּֽאת׃
Subliniaza tu cuvantul IOET si demonstreaza cum reduce la 0 cuvantul GIBOR.......
GIBOR este cu EL deci...... chiar daca Scriptura mai foloseste EL si la altceva decat YHWH, cu GIBOR este clar ca este chiar Dumnezeu in discutie.

246Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Joi Sept 25, 2008 7:56 pm

Anticristul

eliberat

Cum sa ti subliniez cuvintul Ioet ca e cu un verset mai in fata .Daca vrei sa-l redau in ivrit o pot face dar nu vor intelege mare lucru cei ce nu stiu citi ivrit.I ti dau totusi cuvintele cu litere romanesti.Pele,Ioet El
si apoi Ghibor.

247Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 10 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Joi Sept 25, 2008 9:50 pm

Vizitato

Vizitator

Anticristul a scris:Cum sa ti subliniez cuvintul Ioet ca e cu un verset mai in fata .Daca vrei sa-l redau in ivrit o pot face dar nu vor intelege mare lucru cei ce nu stiu citi ivrit.I ti dau totusi cuvintele cu litere romanesti.Pele,Ioet El si apoi Ghibor.
Cu un vers mai in fata............ Stai jos......... Patru. Ne vedem la toamna!
Pe tine trebuie sa te dovedesc pana la ultima afirmatie, nu ai bunul simt sa recunosti ca gresesti si incerci sa ne minti cu nerusinare. IOET este CU UN VERS INAINTE!!!!!!!!

Tu chiar crezi ca suntem niste idioti care nu studiem cuvant cu cuvant Scriptura! Fara sa balanganim capu' si fara sa ne lasam perciuni o facem!
Scrie GIBOR EL
care inseamna Dumnezeu puternic.
FIUL este DUMNEZEU PUTERNIC.
Deci, nu mai incerca, ca nu e loc!

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 10 din 10]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum