No Name a scris:Intra si pe topicul cu satanisti si vezi ce recunosc si satanistii ,,,ce spun de religii,,!
9. Satana reprezinta cel mai bun prieten al Bisericii, pentru ca a tinut-o in afaceri in tot acest timp!
As dori sa faci o mica diferenta intre invatatura unei bisericii si ceea ce fac anumiti reprezentanti ai ei. Cunosc destule uscaturi in BO, dar cunosc si multi oameni care merita tot respectul din lume, si aici ma refer si la preoti, pentru ambele cazuri. Nu judeca Biserica dupa anumiti oameni, caci ca orice sistem are si lucruri bune si lucruri rele. Daca e posibil te rog raporteaza strict la invatatura. Cat despre acea aberatie care ai zis-o(imi pare rau dar e o jignire adusa la adresa modului meu de a vedea BO) as dori in primul rand sa specifici pentru cine o aplici. Eu unul sunt foarte intrigat de BC si protestanti si cand voi vorbi de crestinism ma voi referi strict la BO, restul fiind, pentru mine, cum scrie si in Biblie, invataturi promovate de "Hristosi mincinosi". Si daca verifici un pic modul in care functioneaza BO o sa vezi ca nimeni nu te obliga sa platesti ceva, poti sta la slujba fara sa dai nimic si sa asculti. Poti fi ortodox fara sa fii obligat sa dai 10% din salariul tau printr-un contrac. Nu neg ca exista si uscaturi care te-ar obliga, dar in dogma bisericeasca nu o sa vezi scris obligatia prin care sa dai bani la preot pentru slujbele savarsite(e doar o traditie de bun simt.....). Si iti spun ca am cazuri concrete pe langa mine de preoti buni dar si de preoti ipocriti.
Pentru citatele tale: uite ca am ales si eu din Biblie cateva:
Ioan 1:5 "Si lumina lumineaza in intuneric si intunericul nu a cuprins-o".
Ioan 3:19 " Iar aceasta este judecata, ca Lumina a venit in lume si oamenii au iubit intunericul mai mult decat Lumina. Caci faptele lor erau rele."
Ioan 3:20 " Ca oricine face fapte rele uraste Lumina si nu vine la Lumina, ca sa arate faptele lui, ca in Dumnezeu sunt savarsite."
Ioan 8:12 "Deci iarasi le-a vorbit Iisus zicand: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii."
Ioan 11:9 "A raspuns Iisus; Nu sunt oare douasprezece ceasuri intr-o zi? Daca umbla cineva ziua, nu se impiedica, pentru ca el vede lumina acestei lumi;"
Ioan 11:10 "Iar daca umbla cineva noaptea se impiedica, pentru ca lumina nu este in el."
Faptele Sfintilor Apostoli 22:6 "Dar pe cand mergeam eu si ma apropiam de Damasc, pe la amiaza, deodata o lumina puternica din cer m-a invaluit ca un fulger."
Daca vrei pot sa mai gasesc, astea le-am cautat citind pe diagonala. Asa ca fii mai atent cand spui de unde vine lumina.
P.S. nu mai folosit bold
ca sa scoti in evidenta numai partile care te intereseaza, pot sa observ si singur.