Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ? - Pagina 2 EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 19 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 19 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Este Lumina de la Ierusalim adevar sau falsificare ?

+6
Coman
Arpisz
Der Bedeu
HaymHerman
NiceGame
No Name
10 participan?i

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 2 din 3]

No Name

inger

Pot sa rezum doar cu o simpla propozitie la ce ai scris tu ...

O singura picatura de otrava intr-o galeata ...e suficient sa otraveasca toata apa ! scratch

Vizitato

Vizitator

No Name a scris:Pot sa rezum doar cu o simpla propozitie la ce ai scris tu ...

O singura picatura de otrava intr-o galeata ...e suficient sa otraveasca toata apa ! scratch

si de unde stii ca aia e picatura? ai dovezi ?

No Name

inger

Cunosc destule uscaturi in BO, dar cunosc si multi oameni care merita tot respectul din lume, si aici ma refer si la preoti, pentru ambele cazuri. Nu judeca Biserica dupa anumiti oameni, caci ca orice sistem are si lucruri bune si lucruri rele.

la acest context m-am referit cu otrava ....

Cum sa aiba efect predicarea unora care nu sunt exemple de urmarit ....!

Sa zica asa;
daca un tata ..ii cere copilului sa nu fumeze ,sa nu bea ,sa nu fure ,sa nu curveasca ...si el face toate aceste lucruri ...are vreun efect asupra copilului ?Copii se uita la cum traieste tatal si mama ...nu la ce spun ei !

Isus era puterea in carne a exemplului ...de aceea avea efect pozitiv vorbirea lui asupra oamenilor!

Vizitato

Vizitator

[quote="No Name"]

Sa zica asa;
daca un tata ..ii cere copilului sa nu fumeze ,sa nu bea ,sa nu fure ,sa nu curveasca ...si el face toate aceste lucruri ...are vreun efect asupra copilului ?Copii se uita la cum traieste tatal si mama ...nu la ce spun ei !

Parinti sunt ipocriti in acest caz. La fel si preotii care gresesc. Dar exista si preoti, si am zis asta, care sunt corecti. De ce ii bagi pe aceia in aceasi oala cu ceilalti? Ti se pare corect? Asta e. Fiecare e liber.
In Biblie scrie ca poti alege sa fii cine vrei, nu te obliga nimeni sa crezi, dar am repulsii fata de ideea ca lumina e falsificata sau ca ar veni cica de la diavol si ca ea ar fi otrava. Ce sa facem acuma uscaturi gasesti in orice sistem, si conducerea nu poate sa se ocupe de toti. Diavolul isi baga coada peste tot, important e daca rezisti ispitei si prin asta eu cred ca ne pune la incercare Dumnezeu. Sa vada cum raspunzi ispitei, pana la urma daca tu te lasi influentat de respectivii nu meriti Imparatia Cerurilor.

No Name

inger

Din pacate ....cu o floare nu se face primvara ...eu nu cunosc preoti necompromisi...si toti sunt platiti de o religie ...si cine plateste comanda si "muzica "si cum sa danseze!

Vizitato

Vizitator

tu esti platit sau cum traiesti? cum crezi ca traiesti in ziua de azi mergand pe strada si vorbind?. fiecare munceste sa-si traiasca traiul, iar unii o fac prin vocatie. Conceptia cu sunt platiti e mai mult o forma de invidie afisata de ceilalti. De ce sa traiasca si preotul, mai bine moare de foame. Atunci cand tu nu vei fi platit sa pronunti acest lucru.

Important e cum privesti banul: ca pe o necesitate sau ca pe un lucru pentru care traiesti ca sa il inmultesti.
Uite un exemplu stiut de mai multe persoane: Parintele Cleopa, si cunosc multi dar daca iti spun numele lor pe degeaba ca nu ai auzit de ei.

Poate imi definesti si conceptul preoti compromisi(sper ca nu vei folosi idei aberante precum de ce castiga si ei un ban pentru ca la randul tau castigi un ban. Sa lavesti in ceva care tu insusti nu faci si ei fac gresit), asta pentru a sti in ce categorie se afla preotii cunoscuti de tine.

No Name

inger

Eu sunt platit ptr o munca cinstita ,nu ptr a debita minciuni si ai tine pe oameni legati de o religie sau alta ,ptr interesele celor mai bogati ..compatimesc acei preoti sinceri ..dar totusi gresiti ..sunt doar niste piese mici intr-un angrenaj mai mare condus de altii din umbra !

Vizitato

Vizitator

Nu stiu de ce va place enorm pe acest forum sa atacati persoanele. Ai dovezi ca sunt minciuni? Demonstreaza-mi fiecare capitol din Biblie printr-un contraexemplu si atunci sunt minciuni. Inca mai e de lucru in ceea ce priveste formarea omului.
Va rog frumos inchiati cu afronturile. Tu crezi ca ai dreptate, dar si acest lucru e relativ. Am spus asta de mii de ori.
O sa deschid si un topic: Lumea de ce anume e condusa? De puterea de convingere sau de adevar? Vreau raspuns la asta. Daca tu imi explici acest lucru abia apoi sa imi vorbesti mei de mincini ale religiilor si alte astfel de lucruri.
Fii mai atent cu jigniri precum munca cinstita. Pentru un credincios ceea ce face un preot e munca cinstita si daca esti atent vezi ca cei mai bogatii is catolicii dintre crestini nu ortodocsii. Aici sunt sisteme diferite morale, lumea fiind privita dintr-un punct de vedere subiectiv de orice om, inclusiv eu. Adevarul este la mijloc asa ca nu imi zi mie ca tu ai munca cinstita si preotii nu si ca ar promova minciuni, conceptul de "cinste" fiind unul subiect. Verifica cateva concepte filosofice si apoi fa atacuri.
Mai respectati si oamenii de langa voi. Mare lucru a spus Dostoevski Respecta ca sa fii respectat. Vezi ca poti sa si gresisti, sa ai si asta in vedere, eu unul am asta in cazul meu.

No Name

inger

Nu stiu de ce va place enorm pe acest forum sa atacati persoanele. Ai dovezi ca sunt minciuni? Demonstreaza-mi fiecare capitol din Biblie printr-un contraexemplu si atunci sunt minciuni. Inca mai e de lucru in ceea ce priveste formarea omului.
Va rog frumos inchiati cu afronturile. Tu crezi ca ai dreptate, dar si acest lucru e relativ. Am spus asta de mii de ori.

ce persoane am atacat ?

eu atac religiile si ideile oamenilor ...care sunt influentati de alti oameni mai smecheri !

Arpisz

Arpisz
muritor de rand

Ramses_90 a scris:Nu stiu de ce va place enorm pe acest forum sa atacati persoanele. Ai dovezi ca sunt minciuni? Demonstreaza-mi fiecare capitol din Biblie printr-un contraexemplu si atunci sunt minciuni.
nici macar nu mas apuca sa fac o contraargumentare asa de ampla.
voi sublinia doar ca biblia reuseste uimitoarea performanta, per ansamplu, sa se contrazica singura. si daca nu face asta inseamna ca subiectul este irelevant

Vizitato

Vizitator

cateva exemple. Eu ti-am dat exemlu la stiinta cum se contrazice prin faptul ca vine cu teorii care nu stun foarte bine dovedite.

Vizitato

Vizitator

Arpisz a scris:
voi sublinia doar ca biblia reuseste uimitoarea performanta, per ansamplu, sa se contrazica singura. si daca nu face asta inseamna ca subiectul este irelevant

'nici macar nu mas apuca sa fac o contraargumentare asa de ampla.' e o metoda psihologica prin care tu incerci sa arati ca ai dreptate chiar daca iti lipsesc argumentele, sau cine stie poate ma vei contrazice prin exmple. Si astfel ai sugera ca nu merita osteneala fiind sigur ca e fals si ca tu detii adevarul. Eu zic sa te mai gandesti aspura acestui fapt.

'si daca nu face asta inseamna ca subiectul este irelevant' Psihologie inversa? mie a asta imi suna. De fapt c-am toate imi suna a asta. Nu incerca sa ma determini prin anumite negatii sa ajung la concluzia ta. EU nu vreau mijloace psihologice pentru a fi convins si vreau argumente puternice. Te-as ruga sa nu mai folosesti aceste metode si nu-ti fa griji o sa imi fac pe aceasta tema si mie o mica critica undeva Smile.

Astept contraexemple. Ca sa te scutesc de chin, pentru ca vad ca iti e c-am lene sa cauti o sa iti dau eu un exeplu pe care ai putea sa il folosesti ca contraexmplu si am sa-l explic. In doua Evanghelii diferite apare evenimentul cu demonizatii si turma de porci. Intr-una e prezentat doar un demonizat, cel ce era stapanit de mai multi demoni si mai puternici, pentru a se accentua starea lui, in cealalta Evanghelie apar 2 demonizati, si nu se mai accentuaza atat de mult ideea suferintei lor. Biblia e interpretabila si ce tie ti s-ar putea parea in neregula mie mi s-ar putea parea corect. Pe cand stiinta,....am vorbit destul de subiectul ala.

HaymHerman

vrajitor

Ramses_90 a scris:
Arpisz a scris:

'nici macar nu mas apuca sa fac o contraargumentare asa de ampla.' e o metoda psihologica prin care tu incerci sa arati ca ai dreptate chiar daca iti lipsesc argumentele, sau cine stie poate ma vei contrazice prin exmple. Si astfel ai sugera ca nu merita osteneala fiind sigur ca e fals si ca tu detii adevarul. Eu zic sa te mai gandesti aspura acestui fapt.

'si daca nu face asta inseamna ca subiectul este irelevant' Psihologie inversa? mie a asta imi suna. De fapt c-am toate imi suna a asta. Nu incerca sa ma determini prin anumite negatii sa ajung la concluzia ta. EU nu vreau mijloace psihologice pentru a fi convins si vreau argumente puternice. Te-as ruga sa nu mai folosesti aceste metode si nu-ti fa griji o sa imi fac pe aceasta tema si mie o mica critica undeva Smile.

Astept contraexemple. Ca sa te scutesc de chin, pentru ca vad ca iti e c-am lene sa cauti o sa iti dau eu un exeplu pe care ai putea sa il folosesti ca contraexmplu si am sa-l explic. In doua Evanghelii diferite apare evenimentul cu demonizatii si turma de porci. Intr-una e prezentat doar un demonizat, cel ce era stapanit de mai multi demoni si mai puternici, pentru a se accentua starea lui, in cealalta Evanghelie apar 2 demonizati, si nu se mai accentuaza atat de mult ideea suferintei lor. Biblia e interpretabila si ce tie ti s-ar putea parea in neregula mie mi s-ar putea parea corect. Pe cand stiinta,....am vorbit destul de subiectul ala.
.........................................................................................................................................................................
Problema cu porci mi se paresi mie foarte anapoda.Din 2 motive.1)In zona Galilei nu se cunoaste o perioada din istorie cind sa se fi crescut porci.
2)Nu inteleg nici decum ,cum pot sa existe draci prosti.Iata de ce,si totdeauna mi am pus aceasta intrebare.Draci aceia dupa ce au iesit din porci ,sau rugat de Isus sa le dea voie sa intre in porci.Draci fiind cam prostuti la minte iau aruncat pe porci in mare.Porci sau inecat si draci au trebuit sa iasa iar afara.Ce au cistigat ca au intrat in porci?.Ca pina la urma tot prin stincile galilului trebuiau sa si caute cuibul.Si asa sa facut si Isus de pomina ca le a adus paguba satenilor.Or el ca sa i despagubeasca ca Dumnexeu ce era trebuia sa dea ordin ca toti munti Galilei sa se umple de oi.Si sa repare paguba pricinuita.Ca asa era scris in lege 'Daca ai facut o paguba cuiva so platesti de 2 ori sau sa dai cel mai bun produs al tau.Isus nu a facut nimic ,si ia lasat pe oameni muritori de foame.Este corect?Nu presa.Dar asa se intimpla cind alti isi baga mina scriu in numele cuiva.

Vizitato

Vizitator

La pct 1 nu pot raspunde caci nu prea cunosc acel fapt.
La 2 vezi ca porcul era considerat inca pe vremea aia spurcat si de catre iisus si apostolii sai. Nu le-a facut un rau Iisus si un bine. Iar in privinta cu intratul in porci vezi ca scrie in Biblie ca au venit inainte de vreme ca sa chinuie(adica inaintea Apocalipsei) si pentru a demonstra ca acea crestere de porci nu e adecvata Hristos a ales aceasta cale, iar dracii nu prea aveau de ales, avand in vedere ca au venit mai devreme.
M-ai citeste un pic NT care de indeamna spre lucruri spirituale si spre lepadarea de material. Inca o dovada ca nu le-a facut o paguba ci un bine, dar problema e ca ei nu au vazut acest fapt in acest mod. Au ales viata pamanteasca nu cea vesnica.

Arpisz

Arpisz
muritor de rand

Ramses_90 a scris:
1'nici macar nu mas apuca sa fac o contraargumentare asa de ampla.' e o metoda psihologica prin care tu incerci sa arati ca ai dreptate chiar daca iti lipsesc argumentele, sau cine stie poate ma vei contrazice prin exmple. Si astfel ai sugera ca nu merita osteneala fiind sigur ca e fals si ca tu detii adevarul. Eu zic sa te mai gandesti aspura acestui fapt.

2'si daca nu face asta inseamna ca subiectul este irelevant' Psihologie inversa? mie a asta imi suna. De fapt c-am toate imi suna a asta. Nu incerca sa ma determini prin anumite negatii sa ajung la concluzia ta. EU nu vreau mijloace psihologice pentru a fi convins si vreau argumente puternice. Te-as ruga sa nu mai folosesti aceste metode si nu-ti fa griji o sa imi fac pe aceasta tema si mie o mica critica undeva Smile.

3Astept contraexemple. Ca sa te scutesc de chin, pentru ca vad ca iti e c-am lene sa cauti o sa iti dau eu un exeplu pe care ai putea sa il folosesti ca contraexmplu si am sa-l explic. In doua Evanghelii diferite apare evenimentul cu demonizatii si turma de porci. Intr-una e prezentat doar un demonizat, cel ce era stapanit de mai multi demoni si mai puternici, pentru a se accentua starea lui, in cealalta Evanghelie apar 2 demonizati, si nu se mai accentuaza atat de mult ideea suferintei lor. Biblia e interpretabila si ce tie ti s-ar putea parea in neregula mie mi s-ar putea parea corect. Pe cand stiinta,....am vorbit destul de subiectul ala.

1nu am nevoie de exemple pentru a dovedii lipsa de relevanta a bibliei atata timp cat chiar si cele 10 porunci sunt relative in aplicare (exodul) si morala piere pe parcursul cartii sange si sange si pe cine sa omori si pe cine nu

2nu am inceput inca cu psihologia stai pe pace cand o sa incep te anunt

3 citeste 1 nu am nevoie de contraexemple

ps. atata timp cat existenta unui lucru produce efecte cum pretinzi esti logic obligat de a aduce argumente pentru acest lucru eu sustin inexistenta acestui zeu care din punctul meu de vedere nu are efecte in lumea observabila orice efect se poate explica fara existenta unui creator si in plus necunoasterea tuturor cauzelor unui efect nu este o dovada a existentei unui creator ci dovada a necunoasterii amanuntite a cauzelor

No Name

inger

ps. atata timp cat existenta unui lucru produce efecte cum pretinzi esti logic obligat de a aduce argumente pentru acest lucru eu sustin inexistenta acestui zeu care din punctul meu de vedere nu are efecte in lumea observabila orice efect se poate explica fara existenta unui creator

si care va sa zica .....totul se poate explica ?

Esti tare ...

Bine atunci tine-te tare si puneti centura !

Cum explici aparitia vietii pe pamant ?
Nu-mi venii cu BING -BANG ...si cu teoria lui DARWIN !

Explica-mi de ce trebuie sa mori ?
De ce te-ai nascut ?
Stii data cand vei murii?
De ce te-ai nascut om si nu maimuta ?
De ce te-ai nascut in ROMANIA si nu in ALASKA ?
De ce nu te-ai nascut acum 2000 de ani ?

Vizitato

Vizitator

A spus No Name tot ce era de zis. "Nu ai nevoie de argumente caci biblia nu e relevanta? " biblia nu e relevanta? asta e argumentul tau? Nu ai argumete si de aceea folosesti aceste metode. Nu e nevoie sa recunosti, uite un exemlplu(nu are legatura cu tine te asigur) care nebun stie ca e nebun? sau care betiv stie ca e beat in acel moment?

Arpisz

Arpisz
muritor de rand

No Name a scris:

De ce te-ai nascut ?

big bang - astrofizica - darwin
de ce ar trebuii sa traiesti pentru totdeauna ? nu poti accepta ca esti doar un animal foarte inteligent? exista vreo creatura care traieste forever\?
tre sa iti tin teoria ovului si al spermatozoidului sau continui sa pui intrebari stupide?
exista cineva care stie asta ?
de aici implici ca exista un suflet .... noroc cu voi astia credinciosi credeti in tot ce se poate ... poti incerca o demonstratie .
puteai sa ma citezi pana la capat
@ramses
hai sa continuam ... nu pare o poezioara faina
care idiot crede ca e idiot, care credul crede ca e credul,
inca nu ai adus vorba de exodul tau miraculos ! de ce ? se contrazice cu principiile tale ? teai duce sa omori atei ? asta iti zice pe acolo nu ?

Vizitato

Vizitator

inca nu ai adus vorba de exodul tau miraculos ! de ce ? se contrazice cu principiile tale ?...
Vrei sa iti aduc vorba de exodul meu 'miraculos'? Daca chiar doresti ti-l aduc. Mersi ca imi ceri exact ce vrei, asa scap si eu de grija ca trebuie sa caut singur ce doresti.

Verifica cateva documentare. Sau gasit explicatii pentru toate cele 10 pedepsiri. O sa iti spun exact cea care oamenilor de stiinta li s-a parut cea mai aberanta...daca doresti ti le explic pe toate. Toti primii fii ai egiptenilor au fost ucisi. Dovada stiintifica: Celelalte nenorociri au dus la contaminarea produselor de alimentatie (e ceva logic pentru ca lacustele si animalele care au murit si modul in care au murit au influente asupra intregii agriculturi prin descompunere si prin faptul ca ele au fost contaminate...deci si produsele gen grau sau ce se cultiva pe acolo, nu stiu exact, au fost contaminate). Se stie din istorie ca Egiptenii in caz ca au o cantitate mai redusa de alimente(tot din cauza trecutelor nenorociri au scazut si numarul de alimente, ceva logic) ofereau primului copil de parte masculeasca o cantitate dubla de alimente, lucru care la evrei nu avea loc. Astfel primilor nascuti li se oferea mai multa 'otrava'(alimente contaminate) si de aceea, cum orice e un surplus stirca, au dus la moarte pe cei nascutii primii. O deductie logica ar fi ca dupa ce au vazut mortii egiptenii au inceptat sa mai consume alimentele si astfel s-au putut salva si au scapat de pericolul surplusului. Evrei pe langa faptul ca nu ofereau aceasta cantitate verificau si alimentele cu mai multa grija inainte de consumare(lucru atestat de oameni de stiinta). De aici reiese si logica cu alimente spurcate precum porcul. Uite ca ti-am demonstrat cea mai contraversata nenorocire si de ce au fost vizita numai primii nascuti ai egiptenilor. EU( aici e parerea mea) consider ca evreilor acele modalitati le-au fost arate de Dumnezeu. Daca doresti iti comentez toate nenorocirilor dar mi-ar lua cateva pagini. Cauta si tu cateva documentare pe canale gen Discovery(si sa stii ca acele documentare neaga prezenta lui DUmnezeu, fiind scrise de oameni de stiinta) si o sa iti gasesti la tot exodul. Hm.....se pare ca incep sa apara dovezi si pentru asta.....ciudat......A...si daca vrei iti comentez si varianta despre cum a devenit intuneric si cum a avut loc si trecerea Marii Rosii, dar tura viitoare uita-te si pe cateva documentare ca nu strica.

Vizitato

Vizitator

Arpisz a scris:
No Name a scris:

De ce te-ai nascut ?

big bang - astrofizica - darwin
de ce ar trebuii sa traiesti pentru totdeauna ? nu poti accepta ca esti doar un animal foarte inteligent? exista vreo creatura care traieste forever\?
tre sa iti tin teoria ovului si al spermatozoidului sau continui sa pui intrebari stupide?
exista cineva care stie asta ?
de aici implici ca exista un suflet .... noroc cu voi astia credinciosi credeti in tot ce se poate ... poti incerca o demonstratie .

POTI INCERCA SI TU O DEMONSTRATIE. Trebuie sa mai cer mult asta? Eu uite ca ti-am adus o demonstratie pentru exod, vreau si eu demonstratii.
'nu poti accepta ca esti doar un animal foarte inteligent?'Dc sa accept daca nu am argumente puternice? Numai religia poate fi criticata dar STIINTA NU?
Explica-mi te rog unde au disparut toate formele intermediare dintre om si maimuta. Sau de ce nu mai evollueaza nici una. Sau de ce mai exista maimute daca toate formele intermediare au disparut.
Da-mi teoria te rog:tre sa iti tin teoria ovului si al spermatozoidului sau continui sa pui intrebari stupide?
SI vezi ca raspunsurile tale sunt cam stupide si previzibile. De ce crezi ca eu iti raspund si tu imi bagi trebuie toata teoria, dar teoria unde e? sau imi zici 'big bang - astrofizica -Darwin'. Explica-mi ca sa inteleg si eu ca sa ma conving ca ai inteles si tu ce cere. Sau crezi asa orbeste? Vezi ca te contrazici. Uite ca eu credinciosul nu cred in tot ce se poate. De asta si critic ce spui tu, pentru ca nu cred. Poti fi mai specific si sa spui crezi ce e in Biblie, dar daca cercetezi si cazul tau(daca chiar ai fi obiectiv) ai obseva ca si tu crezi tot ce iti zice stiinta dar nu ce iti zice Biblia. Iar la big-bang parca am mai explicat....dar ce sa zicem ...ma mai repet o data.

Hubble, parca el a venit cu Big-bangul, a ajuns la concluzia asta prin faptul ca a observat ca Universul se extinde. Observarea acestuia s-a facut pe baza imaginilor din telescop care au si ele baza lumina. Astfel a observat ca imaginile se departeaza. Deci concluzia ar fi ca totul ar incepe de la un singur lucru, un atom(bazandu-se si pe teoria evolutionista). Pentru a raspunde si la cea mai importanta intrebare DE CE, s-a presupus ca universul dupa ce are loc explozia va incetini in extindere si dupa se va restrange. Si prin aglomerarea de materie presiunea va creste iar si vom avea din nou o explozitie. Acest fapt a fost pus sub semnul intrebarii ulterior deoarece s-a demonstrat ca universul nu arata semne de incetinire a expansiunii(deci prin gandire logica s-a ajuns la concluzia ca nu poate avea loc restrangere), ba chiar de accelerare...cidat...incep sa apara contraziceri...deci teoria incepe sa fie subreda. Si sa nu uitam ca cica ei presupun ca Universul se extinde mult mai repede decat merge lumina....intrebarea mea acuma ar fi cum si-au dat seama daca telescopul funcioneaza cu ajutorul luminii si ei au facut calculele pe seama acestui fapt....iar un argument subred.....pai la astfel de lucruri incep sa imi pun intrebari si sa apara indoielile. Poate imi explici tu cum stau lucrurile.

Arpisz

Arpisz
muritor de rand

Ramses_90 a scris:

1POTI INCERCA SI TU O DEMONSTRATIE. Trebuie sa mai cer mult asta? Eu uite ca ti-am adus o demonstratie pentru exod, vreau si eu demonstratii.
'nu poti accepta ca esti doar un animal foarte inteligent?'Dc sa accept daca nu am argumente puternice? 2Numai religia poate fi criticata dar STIINTA NU?
3Explica-mi te rog unde au disparut toate formele intermediare dintre om si maimuta.
4Sau de ce nu mai evollueaza nici una.
5Sau de ce mai exista maimute daca toate formele intermediare au disparut.
x.Da-mi teoria te rog:tre sa iti tin teoria ovului si al spermatozoidului sau continui sa pui intrebari stupide?
6SI vezi ca raspunsurile tale sunt cam stupide si previzibile.
De ce crezi ca eu iti raspund si tu imi bagi trebuie toata teoria, dar teoria unde e? sau imi zici 'big bang - astrofizica -Darwin'. Explica-mi ca sa inteleg si eu ca sa ma conving ca ai inteles si tu ce cere. Sau crezi asa orbeste? Vezi ca te contrazici. Uite ca eu credinciosul nu cred in tot ce se poate. De asta si critic ce spui tu, pentru ca nu cred. Poti fi mai specific si sa spui crezi ce e in Biblie, dar daca cercetezi si cazul tau(daca chiar ai fi obiectiv) ai obseva ca si tu crezi tot ce iti zice stiinta dar nu ce iti zice Biblia. Iar la big-bang parca am mai explicat....dar ce sa zicem ...ma mai repet o data.

7Hubble, parca el a venit cu Big-bangul, a ajuns la concluzia asta prin faptul ca a observat ca Universul se extinde. Observarea acestuia s-a facut pe baza imaginilor din telescop care au si ele baza lumina. Astfel a observat ca imaginile se departeaza. Deci concluzia ar fi ca totul ar incepe de la un singur lucru, un atom(bazandu-se si pe teoria evolutionista). Pentru a raspunde si la cea mai importanta intrebare DE CE, s-a presupus ca universul dupa ce are loc explozia va incetini in extindere si dupa se va restrange. Si prin aglomerarea de materie presiunea va creste iar si vom avea din nou o explozitie. Acest fapt a fost pus sub semnul intrebarii ulterior deoarece s-a demonstrat ca universul nu arata semne de incetinire a expansiunii(deci prin gandire logica s-a ajuns la concluzia ca nu poate avea loc restrangere), ba chiar de accelerare...cidat...incep sa apara contraziceri...deci teoria incepe sa fie subreda. Si sa nu uitam ca cica ei presupun ca Universul se extinde mult mai repede decat merge lumina....intrebarea mea acuma ar fi cum si-au dat seama daca telescopul funcioneaza cu ajutorul luminii si ei au facut calculele pe seama acestui fapt....iar un argument subred.....pai la astfel de lucruri incep sa imi pun intrebari si sa apara indoielile. Poate imi explici tu cum stau lucrurile.

1. ma refeream la cele 10 porunci si la aplicare lor relativa
2. sigur poate fi criticata dar asta ar insemna pentru creationisti o problema de logica in pramul rand
3. exista ramasite fosile din orice stadiu care doresti tu. intre timp sau descoperit mai multa stagii intermediare intre primate si homo dar pentru asta o sa trebuiaca sa deschizi un manual
4. constat ca nu intelegi ce inseamna evolutia citeste cuvantul in sensul de adaptare la mediul inconjurator
evolutia inca continua si se va oprii in momentul in care nu mai exista nici un organism viu.
5. primatele actuale ne sunt "veri" avem acelasi stramos
6 este punctul tau de vedere la care ai dreptul ca si oricare homo sapiens
7 big bangul ca si cuvant este ulterioara modelului cosmologic mai precis fred hoyle daca nu ma insel
primul care a expus un model asemanator a fost georges lamaitre cu o decada inaintea observatiei lui hubble
http://imagine.gsfc.nasa.gov/YBA/HTCas-size/parallax3-more.html sper ca documentul asta te ajuta cu masurarea distantelor cum vezi nu e necesara folosirea teoriilor lui hubble ca sa faci asemenea constatatari
in 1910 sa constatat ca majoritatea galaxiilor spiralate se indeparteaza folosind metode descrise in acel document
concluzia ta cum ca universul are un inceput o consider valida
ca sa intelegi de ce se sustine ca unele parti se departeaza mai repede decat viteza luminii o sa trebuiasca sa citesti un pic despre sisteme de referinta inertiale in fizica relativista

Vizitato

Vizitator

Arpisz a scris:
1. ma refeream la cele 10 porunci si la aplicare lor relativa
2. sigur poate fi criticata dar asta ar insemna pentru creationisti o problema de logica in pramul rand
3. exista ramasite fosile din orice stadiu care doresti tu. intre timp sau descoperit mai multa stagii intermediare intre primate si homo dar pentru asta o sa trebuiaca sa deschizi un manual
4. constat ca nu intelegi ce inseamna evolutia citeste cuvantul in sensul de adaptare la mediul inconjurator
evolutia inca continua si se va oprii in momentul in care nu mai exista nici un organism viu.
5. primatele actuale ne sunt "veri" avem acelasi stramos
6 este punctul tau de vedere la care ai dreptul ca si oricare homo sapiens
7 big bangul ca si cuvant este ulterioara modelului cosmologic mai precis fred hoyle daca nu ma insel
primul care a expus un model asemanator a fost georges lamaitre cu o decada inaintea observatiei lui hubble
http://imagine.gsfc.nasa.gov/YBA/HTCas-size/parallax3-more.html sper ca documentul asta te ajuta cu masurarea distantelor cum vezi nu e necesara folosirea teoriilor lui hubble ca sa faci asemenea constatatari
in 1910 sa constatat ca majoritatea galaxiilor spiralate se indeparteaza folosind metode descrise in acel document
concluzia ta cum ca universul are un inceput o consider valida
ca sa intelegi de ce se sustine ca unele parti se departeaza mai repede decat viteza luminii o sa trebuiasca sa citesti un pic despre sisteme de referinta inertiale in fizica relativista

1. Sincer chiar ca vorbesc parca singur. Am zis sa nu confudati invatatura cu coruptia care se mai afla prin unele biserici. Daca ei aplica relativ e pacatul lor, nu problema mea. Asta nu e un argument.

2.'sigur poate fi criticata dar asta ar insemna pentru creationisti o problema de logica in pramul rand' Defineste creationistii si problema de logica. Astefel ce spui tu e subred. E un mijloc de a devia de la subiect. Vezi ca te intorc la el. Asta e prejudecata si credinta orbeasca domnule. E asa greu sa observi? sau iar intervine orgoliul propriu sa nu recunosti cand gresesti?
3.'exista ramasite fosile din orice stadiu care doresti tu.' Da-mi muzele sa ma duc sa vad cu ochii mei, nu cred ce scrie intr-o astefel de carte cum nici tu nu crezi in Biblie.
4.'constat ca nu intelegi ce inseamna evolutia citeste cuvantul in sensul de adaptare la mediul inconjurator
evolutia inca continua si se va oprii in momentul in care nu mai exista nici un organism viu.' O dovada pe viu de animal ce s-a schimbat? Adica care ai vazut ca s-a modificat.Eu nu am vazut....si ideea cu ii necesita timp e o justificare subreda pentru "a demonstra" ca evolueaza....nu au dovezi si au bagat aceasta vrajeala. VREAU SA VAD. Cum au apraut organismele vii?
5. Conform propriului meu cod moral 'primatele actuale ne sunt "veri" avem acelasi stramos' e o jignire in toata regula. Sa nu ma faci pe mine animal daca tu te consideri unul.
6. O alta jignire la adresa codului meu moral ' homo sapiens' foloseste termeni precum om, fiinta umana, nu concepte cu care nu sunt de acord. Poti spune: "eu, homo sapiens.....si tu fiinta umana". Nu cred in aceste concepte deci nu ai dreptul sa mi le adresezi. Sunt jigniri.
7. 'concluzia ta cum ca universul are un inceput o consider valida' Ei bine aici ajungem la intrebarea definitorie...cea cu care poti sa justifici toate argumentele. Daca nu o ai pe aceasta atunci nimic din ceea ce spui nu poate fi demonstrat ca e adevarat in proportie de 100%, ci doar in proportii scazute..... Ei bine pentru mine inceptul e momentul in care Dumnezeu creaza lumea. Iar inceputul lui DUmnezeu nu exista. Poate imi explici care e INCEPUTUL inceputului Universului si apoi te cred. Daca imi explici asta atunci nu mai am nevoie de nici un argument. Aici ajungem, la cea mai importanta intrebare a Universului. De ce a aparut univesul si intrebarea Care e inceputul inceputului universului(sunt cam acelasi lucru)? Raspundemi la asta si atunci argumentele tael sunt valide. Pana atunci cum pot fi adevarate, la fel de mult pot fi si false. A....nu uita de intrebarea Cum au aparut organismele vii.

Arpisz

Arpisz
muritor de rand

ooo asta era ? vrei sa iti zic ce era acolo ? inaintea bib bangului ?
raspuns simplu NU STIU
dar tu in mod evident implici un cereator ca si necesitate dar nu uita acesta putea fi si jumbo si wako si ligo si ce vrei tu
imposibilitatea logica a reducerii unui ciclu de cauza efect nu inseamna ca exista o cauza suprema!
inseamna ca ai ajuns la un paradox si atat
tu faci o greseala in a implica in argumentare o cauza primare pe baxa carei axiome recladesti toata realitatea

Vizitato

Vizitator

Arpisz a scris:ooo asta era ? vrei sa iti zic ce era acolo ? inaintea bib bangului ?
raspuns simplu NU STIU
dar tu in mod evident implici un cereator ca si necesitate dar nu uita acesta putea fi si jumbo si wako si ligo si ce vrei tu
imposibilitatea logica a reducerii unui ciclu de cauza efect nu inseamna ca exista o cauza suprema!
inseamna ca ai ajuns la un paradox si atat
tu faci o greseala in a implica in argumentare o cauza primare pe baxa carei axiome recladesti toata realitatea

Citesti argumentele mele si ce spun acolo. Am negat eu ca m=as putea insela in privinta mai multor lucruri? Nu/ Spun ca exista o sansa, o sansa care pe mine m-a convins. La fel e si in cazul tau cu stiinta. Ce de face ca esti mai diferit si ca tu ai detine adevarul si nu altcineva. Am recunoscut asta de nu stiu cate ori in cazul meu. pOate imi da exemple de ce ai fi tu mai indreptatit ca mine sa detii adevarul cel adevarat decat mine

"raspuns simplu NU STIU" pai daca nu stii de aici gandirea mea logica e ca nu poti demonstra ca ceea ce spui e adevarat . Inceputul e o filosofie. Mai toti filosofii au ajuns la concluzia ca Universul nu paote avea un inceput(iar stiinta presupune un inceput pentru orice asta sugerea si teorie evolutionista). Desigur ca ai nevoie de o cauza suprema eu ti-am dat-o pe a mea. Astept si eu pe a ta, sau macar da-mi ciclul(si vezi ca ideea cu explozie si apoi constrangere pana se acumuleaza presiune sa explodeza ti-am desfiintat=o dja prin colcuzii ale oamenilor de stiinta. iar in cazul asta poti sa imi si spui care a fost cauza primulei explozii daca tot spui ca totul are o cauza-efect. Efectul mi l-ati prezentat..dar cauza? un argument se construieste pe baza amvelor nu doar la una altfel poate fi desfiintat. Ai nevoie de ambele raspunsuri nu daor de unul si prin acesa sa trazi concluzii asupra celuilalt(asta e o presupunere nu o demonstratie)

Ti-am spus ca iti desfiintez intregul concept de stiinta asa cum incercati si voi sa faceti cu religia. Va tratez cu aceeasi moneda, sa aveti si voi parte de ceea ce primim noi. Nu e prea frumos sa nu ai raspun la totul nu? Eii....macar Biblia recunoaste ca se bazeaza pe credinta, si aici ca sa desfiintez intreaga voastra conceptie despre necesitatea demonstrarii existentei, iar daca s-ar putea demonstra prin dovezi ce nu pot fi contestate atunci ce rost ar mai avea intreaga Biblie? In Biblie scrie clar ca ai nevoie de CREDINTA pentru a ajunge la viata vesinica si ca viata de aici e un test. Daca tu ai dovezile ca Dumnezeu exista atunci ce mai facem cu testul? sau cu insusi credinta ca nu si-ar mai avea rost. Biblia ea insasi s-ar contrazice daca gasesti dovezi ce atesta 100%,
pe cand la stiinta, care spune ca se bazeaza doar pe dovezi, ti=-am dat multe exemple in care acest fapt e fals si exemple in care ea insasi se contrazice. Macar Biblia nu e ipocrita pe cand stiinta e, si asta conteaza pentru mine enorm.

Coman

lumina de la ierusalim este adevarata. Am vazuto de mai multe ori,unde stai tu mai derbedeule in ierusalim? eu am stat in ayr hatyca, ca nu crezi treaba ta da nu minti,,,ia intreaba bistaraua(politia) de acolo si iti vor spune ei ca nu e nici o ·"manarela" ps.pt cei interesati pot argumenta cu dovezi.

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 2 din 3]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum