ia posteaza bre nea
Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă
Cred că glumești. Mi-e lene și, pe de-asupra astea sunt noțiuni elementare.Yahiya a scris:ia posteaza bre nea
Fairy a scris:http://www.gsm1888.ro/carti/dinamica/capitolul_9.htm
Simplu.HIRAN a scris:Bine. Ati raspuns doar despre suflet pana aici, si pentru aceasta va multumesc.
Dar duhul, ce se face cu el ?
care este diferenta intre suflet si duh ? Ce sunt concret fiecare in existenta aceasta a noastra ?
Zexelica a scris:Simplu.HIRAN a scris:Bine. Ati raspuns doar despre suflet pana aici, si pentru aceasta va multumesc.
Dar duhul, ce se face cu el ?
care este diferenta intre suflet si duh ? Ce sunt concret fiecare in existenta aceasta a noastra ?
Cei salvați au chiar Duhul lui Dumnezeu în ei:
Efeseni 1:13
13Și voi, după ce ați auzit cuvîntul adevărului (Evanghelia mîntuirii voastre), ați crezut în El, și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfînt, care fusese făgăduit,
Cei nesalvați au duhul neascultării, adică satan sau demoni.
Efeseni 2
1Voi erați morți în greșelile și în păcatele voastre,
2în cari trăiați odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.
3Între ei eram și noi toți odinioară, cînd trăiam în poftele firii noastre pămîntești, cînd făceam voile firii pămîntești și ale gîndurilor noastre, și eram din fire copii ai mîniei, ca și ceilalți.
Omule esti teribil. Dumnezeu, pe care il vezi si venerezi tu este atat de neputincios incat nici o creatie "calumea" n-a fost in stare sa faca. Toti i-au jucat renghiuri cand au vrut si cum au vrut : Lucifer l-a abandonat si a devenit Satan, sarpele s-a apucat de prostii, trafic de influenta si prostitutie, omul a calcat in strachini si a facut harcea-parcea din creatie si bomboana de pe tort i-au omorat si fiul. Pai spune si tu, asta este Dumnezeu sau un ageamiu ?Emanuel a scris:pai nu Dumnezeu a facut lumea asta sa fie asa ci caderea omului a adus si lumea sa urmeze caderii lui , caci omul e stapanul universului si lumea l-a urmat in caderea lui si a fost deformata ... daca totul inainte de cadere mergea ca pe roate , acuma totul merge spre distrugerea finala ... nu cumva vrei sa zici ca
Dumnezeu a creat o lume care sa mearga spre autodistrugerea finala ...
Ba ți-am răspuns la pag. 15. Tu ai spus să postez proba și ți-am dat-o. Acolo scrie detaliat ce am afirmat eu pr scurt la pag 15.Yahiya a scris:Zexelica tot nu ai raspuns la ce te-am intrebat
Greșit. Probabil nu citești Biblia și nici nu te interesează.Azazel a scris:Zexelica, tu nu vezi ca astia din noul testament sunt niste aburitori de prima clasa? Pai nu DUMNEZEU ne-a creat cu firi pamintesti, cu pofte si alte chestii, ce tot o dau acum cu pacate si mersul lumi acesteia? Pai, nu aici am fost creati? Daca vroia DUMNEZEU, ne facea direct ingeri si eram fara de pacat si din alta lume. Ce tot amesteca lumile si aburesc oameni?
Undeva prin Biblie scrie că "nefeș" se duce înapoi la Dumnezeu, nu scrie de "ruah", care este DUH.HIRAN a scris:Ok. Deci noi nu ne intrupam cu un duh al nostru ? Ci suntem produsul mixtiunii dintre un duh al altcuiva si tarana ?
Sau chiar duhul nostru este un drac, si trebuie inlocuit ?
Undeva prin Biblie scrie ca la deces duhul se duce inapoi la Dumnezeu care l-a dat. Dar daca Dumnezeu da duhuri fiecaruia dupa cum voieste de ce ne cere sa-l schimbam ?
Si revin cu intrebarea mai veche : care este diferenta intre suflet si duh ? Ce sunt concret fiecare in existenta aceasta a noastra ?
Nu știu ce ai înțeles.HIRAN a scris:Multumesc. Dar nu ai spus cine-i "nefes".
Din partea a doua inteleg ca in Geneza inainte de a sufla Dumnezeu pe "ruah" in noi, eram animale.
Atunci de ce se impotrivesc teologii darwinismului cand Biblia ne arata astfel foarte clar ca eram animale ?
Nu, pt că a intrat "ruach" al neascultării, duhul lui satan.HIRAN a scris:Atunci ce eram noi inainte sa sufle Dumnezeu pe "ruah" in noi ?
Si dupa ce ne-a blestemat si l-a retras pe ruah nu inseamna ca trebuia sa devenim ceea ce eram mai inainte ?
» RELIGIE, ATEISM, ANTIRELIGIE » RELIGIE, ATEISM, ANTIRELIGIE » Crestinism » Trinitate ...adevar sau falsificare ?
Subiecte similare
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum