Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 5 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 5 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Trinitate ...adevar sau falsificare ?

+22
Delta
NiceGame
Fresh
Tok`Ra
Someone
Yahiya
ISIHAST
Anticristul
Dorstor
Heruer
Alice Bailey
SPRS
Der Bedeu
SAVIN
HIRAN
Diana
Azazel
Remussatala
Sunna
Emil Condor
Vlad
No Name
26 participan?i

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 7 din 10]

151Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 1:59 pm

Yahiya

Yahiya
zeu

ia posteaza bre nea

152Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 2:14 pm

Vizitato

Vizitator

Yahiya a scris:ia posteaza bre nea
Cred că glumești. Mi-e lene și, pe de-asupra astea sunt noțiuni elementare.
Caută în coloseni1:13 să vezi cum se mută direct în împărăția lui Hristos în momentul salvării, Apoc 6:9 vezi sufletele celor salvați, Eclesiast vezi sufletele celor nesalvați, Ioan 5:28-29 adunarea generală la judecată, 1 tes 4:13-17, 1 Cor 15 momentul schimbării corpului la venirea Domnului.

Citește că mi-e lene să mai postez. beach beach

153Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 2:40 pm

Yahiya

Yahiya
zeu

coloseni1:13. El ne-a scos de sub puterea întunericului și ne-a strămutat în împărăția Fiului iubirii Sale,
apocalipsa 6:9. Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o.
Ioan 5:28. Nu vă mirați de aceasta; căci vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui,
29. Și vor ieși, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieții și cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii.
1 tesalonicieni 13. Fraților, despre cei ce au adormit, nu voim să fiți în neștiință, ca să nu vă întristați, ca ceilalți, care nu au nădejde,
14. Pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El.
15. Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Domnului, că noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiți,
16. Pentru că Însuși Domnul, întru poruncă, la glasul arhanghelului și întru trâmbița lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, și cei morți întru Hristos vor învia întâi,
17. După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, și așa pururea vom fi cu Domnul.

corinteni15:1. Vă aduc aminte, fraților, Evanghelia pe care v-am binevestit-o, pe care ați și primit-o, întru care și stați,
2. Prin care și sunteți mântuiți; cu ce cuvânt v-am binevestit-o - dacă o țineți cu tărie, afară numai dacă n-ați crezut în zadar S
3. Căci v-am dat, întâi de toate, ceea ce și eu am primit, că Hristos a murit pentru păcatele noastre după Scripturi;
4. Și că a fost îngropat și că a înviat a treia zi, după Scripturi;
5. Și că S-a arătat lui Chefa, apoi celor doisprezece;
6. În urmă S-a arătat deodată la peste cinci sute de frați, dintre care cei mai mulți trăiesc până astăzi, iar unii au și adormit;
7. După aceea S-a arătat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor;
8. Iar la urma tuturor, ca unui născut înainte de vreme, mi S-a arătat și mie.
9. Căci eu sunt cel mai mic dintre apostoli, care nu sunt vrednic să mă numesc apostol, pentru că am prigonit Biserica lui Dumnezeu.
10. Dar prin harul lui Dumnezeu sunt ceea ce sunt; și harul Lui care este în mine n-a fost în zadar, ci m-am ostenit mai mult decât ei toți. Dar nu eu, ci harul lui Dumnezeu care este cu mine.
11. Deci ori eu, ori aceia, așa propovăduim și voi așa ați crezut.
12. Iar dacă se propovăduiește că Hristos a înviat din morți, cum zic unii dintre voi că nu este înviere a morților?
13. Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat.
14. Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră.
15. Ne aflăm încă și martori mincinoși ai lui Dumnezeu, pentru că am mărturisit împotriva lui Dumnezeu că a înviat pe Hristos, pe Care nu L-a înviat, dacă deci morții nu înviază.
16. Căci dacă morții nu înviază, nici Hristos n-a înviat.
17. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastră, sunteți încă în păcatele voastre;
18. Și atunci și cei ce au adormit în Hristos au pierit.
19. Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viața aceasta, suntem mai de plâns decât toți oamenii.
20. Dar acum Hristos a înviat din morți, fiind începătură (a învierii) celor adormiți.
21. Că de vreme ce printr-un om a venit moartea, tot printr-un om și învierea morților.
22. Căci, precum în Adam toți mor, așa și în Hristos toți vor învia.
23. Dar fiecare în rândul cetei sale: Hristos începătură, apoi cei ai lui Hristos, la venirea Lui,
24. După aceea, sfârșitul, când Domnul va preda împărăția lui Dumnezeu și Tatălui, când va desființa orice domnie și orice stăpânire și orice putere.
25. Căci El trebuie să împărățească până ce va pune pe toți vrăjmașii Săi sub picioarele Sale.
26. Vrăjmașul cel din urmă, care va fi nimicit, este moartea.
27. "Căci toate le-a supus sub picioarele Lui". Dar când zice: "Că toate I-au fost supuse Lui" - învederat este că afară de Cel care I-a supus Lui toate.
28. Iar când toate vor fi supuse Lui, atunci și Fiul însuși Se va supune Celui ce I-a supus Lui toate, ca Dumnezeu să fie toate în toți.
29. Fiindcă ce vor face cei care se botează pentru morți? Dacă morții nu înviază nicidecum, pentru ce se mai botează pentru ei?
30. De ce mai suntem și noi în primejdie în tot ceasul?
31. Mor în fiecare zi! V-o spun, fraților, pe lauda pe care o am pentru voi, în Hristos Iisus, Domnul nostru.
32. Dacă m-am luptat, ca om, cu fiarele în Efes, care îmi este folosul? Dacă morții nu înviază, să bem și să mâncăm, căci mâine vom muri!
33. Nu vă lăsați înșelați. Tovărășiile rele strică obiceiurile bune.
34. Treziți-vă cum se cuvine și nu păcătuiți. Căci unii nu au cunoștință de Dumnezeu; o spun spre rușinea voastră.
35. Dar va zice cineva: Cum înviază morții? Și cu ce trup au să vină?
36. Nebun ce ești! Tu ce semeni nu dă viață, dacă nu va fi murit.
37. Și ceea ce semeni nu este trupul ce va să fie, ci grăunte gol, poate de grâu, sau de altceva din celelalte;
38. Iar Dumnezeu îi dă un trup, precum a voit, și fiecărei semințe un trup al său.
39. Nu toate trupurile sunt același trup, ci unul este trupul oamenilor și altul este trupul dobitoacelor și altul este trupul păsărilor și altul este trupul peștilor.
40. Sunt și trupuri cerești și trupuri pământești; dar alta este slava celor cerești și alta a celor pământești.
41. Alta este strălucirea soarelui și alta strălucirea lunii și alta strălucirea stelelor. Căci stea de stea se deosebește în strălucire.
42. Așa este și învierea morților: Se seamănă (trupul) întru stricăciune, înviază întru nestricăciune;
43. Se seamănă întru necinste, înviază întru slavă, se seamănă întru slăbiciune, înviază întru putere;
44. Se seamănă trup firesc, înviază trup duhovnicesc. Dacă este trup firesc, este și trup duhovnicesc.
45. Precum și este scris: "Făcutu-s-a omul cel dintâi, Adam, cu suflet viu; iar Adam cel de pe urmă cu duh dătător de viață";
46. Dar nu este întâi cel duhovnicesc, ci cel firesc, apoi cel duhovnicesc.
47. Omul cel dintâi este din pământ, pământesc; omul cel de-al doilea este din cer.
48. Cum este cel pământesc, așa sunt și cei pământești; și cum este cel ceresc, așa sunt și cei cerești.
49. Și după cum am purtat chipul celui pământesc, să purtăm și chipul celui ceresc.
50. Aceasta însă zic, fraților: Carnea și sângele nu pot să moștenească împărăția lui Dumnezeu, nici stricăciunea nu moștenește nestricăciunea.
51. Iată, taină vă spun vouă: Nu toți vom muri, dar toți ne vom schimba,
52. Deodată, într-o clipeală de ochi la trâmbița cea de apoi. Căci trâmbița va suna și morții vor învia nestricăcioși, iar noi ne vom schimba.
53. Căci trebuie ca acest trup stricăcios să se îmbrace în nestricăciune și acest (trup) muritor să se îmbrace în nemurire.
54. Iar când acest (trup) stricăcios se va îmbrăca în nestricăciune și acest (trup) muritor se va îmbrăca în nemurire, atunci va fi cuvântul care este scris: "Moartea a fost înghițită de biruință.
55. Unde îți este, moarte, biruința ta? Unde îți este, moarte, boldul tău?".
56. Și boldul morții este păcatul, iar puterea păcatului este legea.
57. Dar să dăm mulțumire lui Dumnezeu, Care ne-a dat biruința prin Domnul nostru Iisus Hristos!
58. Drept aceea, frații mei iubiți, fiți tari, neclintiți, sporind totdeauna în lucrul Domnului, știind că osteneala voastră nu este zadarnică în Domnul.

deci ce ziceai?

154Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 8:15 pm

No Name

inger

În realitate nu a existat niciodată o „ creștinare” , însă a existat o catolicizare. Popoarele nu au devenit credincioase în Domnul Isus Hristos prin această vestire, ci ele au fost forțate să accepte „ religia de stat” , catolică. În timpul domniei exclusive a bisericii romano-catolice de aproape o mie de ani, pămîntul a fost înecat în sînge. Numărul martirilor este evaluat diferit, în general se consideră a fi uciși cca 68 de milioane de oameni. Toți ceilalți de altă credință, erau animale sălbatice. Chiar și „ contrareforma” a fost o acțiune sîngeroasă dirijată cu mijloace lumești, și nu avea nimic de-a face cu vestirea Evangheliei de mîntuire - din contră, se făcea, din nou, un dezastru din partea bisericii unite cu puterea lumească. Cine nu a auzit despre inchiziția spaniolă, despre procesele vrăjitoarelor și despre arderile lor pe rug, despre exilarea valdezilor și a menoniților, despre prigonirea credincioșilor de altă credință în întreaga Europă? În noaptea Sf. Bartolomeu (23./24. august 1572) au fost uciși, cu ocazia așa-zisei „ nunți însîngerate” , numai în Paris, 3.000 de hughenoți, iar în toată Franța peste 20.000. „ Papa Grigore al XIII-lea a sărbătorit uciderea protestanților cu un «Tedeum».” (B. Harenberg, Chronik der Menschheit, pag. 437).

Această biserică a înfăptuit modificări în ceea ce privește învățătura, încît nu a mai rămas nimic din credința originală. Citirea Sfintelor Scripturi a fost interzisă sub pedeapsă. Este cutremurător faptul că, mai ales, iudeii și creștinii biblici au fost arși de către biserică, împreună cu Biblia pe care o citeau. De ce îi este așa de teamă de Biblie?

155Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 9:15 pm

Azazel

demon

Interesante dialoguri ,insa ce nu prea pricepeti voi este ca nu exista suflet,omul este tarina si se intoarce in tarina asa i-a spus lui ADAM, DUMNEZEU daca este sa ne luam dupa scripturi ,stiintific corpul uman este materie si atit,chimie si fizica,cind mori, gata cu existenta ,daca iti scade glicemia si creierul nu o mai primeste , nu mai sti cum te cheama si intri in coma ,unde este sufletul atunci ?,chiar nu intelegeti ca scripturile sunt povesti cu feti frumosi care salveaza lumea si promit viata de apoi care defapt e o mare pacaleala ,pentru simplu motiv ca ea nu exista ,cred ca omenirea ar trebui sa se departeze usor de minciunile unor pastori ,pescari sau timplari de acum citeva mii de ani ,vezi ISUS,MOHAMED sau cum ii chema ,
ce va este frica sa priviti adevarul in fata-CARE SUFLET?

156Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 9:34 pm

HIRAN

demon

Bine. Ati raspuns doar despre suflet pana aici, si pentru aceasta va multumesc.
Dar duhul, ce se face cu el ?
care este diferenta intre suflet si duh ? Ce sunt concret fiecare in existenta aceasta a noastra ?

157Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 9:40 pm

Fresh

muritor de rand

158Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 10:09 pm

HIRAN

demon

Multumesc. Am auzit de parerile lui E.G. White.

Daca nu faci lobby si cunosti personal pe Dumnezeu, te rog raspunde punctual la intrebare.

159Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Sam Iul 12, 2008 11:55 pm

Vizitato

Vizitator

HIRAN a scris:Bine. Ati raspuns doar despre suflet pana aici, si pentru aceasta va multumesc.
care este diferenta intre suflet si duh ? Ce sunt concret fiecare in existenta aceasta a noastra ?
Simplu.
Cei salvați au chiar Duhul lui Dumnezeu în ei:
Efeseni 1:13

13Și voi, după ce ați auzit cuvîntul adevărului (Evanghelia mîntuirii voastre), ați crezut în El, și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfînt, care fusese făgăduit,

Cei nesalvați au duhul neascultării, adică satan sau demoni.

Efeseni 2
1Voi erați morți în greșelile și în păcatele voastre,
2în cari trăiați odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.

3Între ei eram și noi toți odinioară, cînd trăiam în poftele firii noastre pămîntești, cînd făceam voile firii pămîntești și ale gîndurilor noastre, și eram din fire copii ai mîniei, ca și ceilalți.

160Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 9:53 am

Yahiya

Yahiya
zeu

Zexelica tot nu ai raspuns la ce te-am intrebat

161Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 11:14 am

Azazel

demon

Zexelica, tu nu vezi ca astia din noul testament sunt niste aburitori de prima clasa? Pai nu DUMNEZEU ne-a creat cu firi pamintesti, cu pofte si alte chestii, ce tot o dau acum cu pacate si mersul lumi acesteia? Pai, nu aici am fost creati? Daca vroia DUMNEZEU, ne facea direct ingeri si eram fara de pacat si din alta lume. Ce tot amesteca lumile si aburesc oameni?

162Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 11:42 am

ISIHAST

ISIHAST
-

pai nu Dumnezeu a facut lumea asta sa fie asa ci caderea omului a adus si lumea sa urmeze caderii lui , caci omul e stapanul universului si lumea l-a urmat in caderea lui si a fost deformata ... daca totul inainte de cadere mergea ca pe roate , acuma totul merge spre distrugerea finala ... nu cumva vrei sa zici ca
Dumnezeu a creat o lume care sa mearga spre autodistrugerea finala ...

163Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 12:34 pm

Azazel

demon

Emanuel ,ce bine ar fi daca omul ar fi stapinul universului ,poate nu ar mai muri atita lume de foame

164Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 3:47 pm

HIRAN

demon

Zexelica a scris:
HIRAN a scris:Bine. Ati raspuns doar despre suflet pana aici, si pentru aceasta va multumesc.
Simplu.
Cei salvați au chiar Duhul lui Dumnezeu în ei:
Efeseni 1:13

13Și voi, după ce ați auzit cuvîntul adevărului (Evanghelia mîntuirii voastre), ați crezut în El, și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfînt, care fusese făgăduit,

Cei nesalvați au duhul neascultării, adică satan sau demoni.

Efeseni 2
1Voi erați morți în greșelile și în păcatele voastre,
2în cari trăiați odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.

3Între ei eram și noi toți odinioară, cînd trăiam în poftele firii noastre pămîntești, cînd făceam voile firii pămîntești și ale gîndurilor noastre, și eram din fire copii ai mîniei, ca și ceilalți.

Ok. Deci noi nu ne intrupam cu un duh al nostru ? Ci suntem produsul mixtiunii dintre un duh al altcuiva si tarana ?
Sau chiar duhul nostru este un drac, si trebuie inlocuit ?
Undeva prin Biblie scrie ca la deces duhul se duce inapoi la Dumnezeu care l-a dat. Dar daca Dumnezeu da duhuri fiecaruia dupa cum voieste de ce ne cere sa-l schimbam ?

Si revin cu intrebarea mai veche : care este diferenta intre suflet si duh ? Ce sunt concret fiecare in existenta aceasta a noastra ?

165Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 4:23 pm

Heruer

inger

Emanuel a scris:pai nu Dumnezeu a facut lumea asta sa fie asa ci caderea omului a adus si lumea sa urmeze caderii lui , caci omul e stapanul universului si lumea l-a urmat in caderea lui si a fost deformata ... daca totul inainte de cadere mergea ca pe roate , acuma totul merge spre distrugerea finala ... nu cumva vrei sa zici ca
Dumnezeu a creat o lume care sa mearga spre autodistrugerea finala ...
Omule esti teribil. Dumnezeu, pe care il vezi si venerezi tu este atat de neputincios incat nici o creatie "calumea" n-a fost in stare sa faca. Toti i-au jucat renghiuri cand au vrut si cum au vrut : Lucifer l-a abandonat si a devenit Satan, sarpele s-a apucat de prostii, trafic de influenta si prostitutie, omul a calcat in strachini si a facut harcea-parcea din creatie si bomboana de pe tort i-au omorat si fiul. Pai spune si tu, asta este Dumnezeu sau un ageamiu ?

166Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 6:23 pm

Vizitato

Vizitator

Yahiya a scris:Zexelica tot nu ai raspuns la ce te-am intrebat
Ba ți-am răspuns la pag. 15. Tu ai spus să postez proba și ți-am dat-o. Acolo scrie detaliat ce am afirmat eu pr scurt la pag 15.

167Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 6:26 pm

Vizitato

Vizitator

Azazel a scris:Zexelica, tu nu vezi ca astia din noul testament sunt niste aburitori de prima clasa? Pai nu DUMNEZEU ne-a creat cu firi pamintesti, cu pofte si alte chestii, ce tot o dau acum cu pacate si mersul lumi acesteia? Pai, nu aici am fost creati? Daca vroia DUMNEZEU, ne facea direct ingeri si eram fara de pacat si din alta lume. Ce tot amesteca lumile si aburesc oameni?
Greșit. Probabil nu citești Biblia și nici nu te interesează.
Există enorm de multă probă biblică care contrazice ce afirmi tu.

168Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 6:38 pm

Vizitato

Vizitator

HIRAN a scris:Ok. Deci noi nu ne intrupam cu un duh al nostru ? Ci suntem produsul mixtiunii dintre un duh al altcuiva si tarana ?
Sau chiar duhul nostru este un drac, si trebuie inlocuit ?
Undeva prin Biblie scrie ca la deces duhul se duce inapoi la Dumnezeu care l-a dat. Dar daca Dumnezeu da duhuri fiecaruia dupa cum voieste de ce ne cere sa-l schimbam ?

Si revin cu intrebarea mai veche : care este diferenta intre suflet si duh ? Ce sunt concret fiecare in existenta aceasta a noastra ?
Undeva prin Biblie scrie că "nefeș" se duce înapoi la Dumnezeu, nu scrie de "ruah", care este DUH.

Iar, Geneza e clară: Dumnezeu a suflat duh de viață în noi.
Duhul ne deosebește de animale. Ai exemplul măgarului care a început să vorbească atunci când un duh a intrat în el.

Duhul care este în noi este duhul neascultării, supus lui satan. Dumnezeu ne-a părăsit și blestemat la momentul păcatului lui Adam. La salvare, Dumnezeu ne dă Duhul Său. De aceea, dintr-un anumit pdv suntem numitți dumnezei, "elohim".

Sunt prea multe întrebări deodată, iar răspunsurile sunt deosebit de elaborioase. beach

169Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 8:29 pm

HIRAN

demon

Multumesc. Dar nu ai spus cine-i "nefes".

Din partea a doua inteleg ca in Geneza inainte de a sufla Dumnezeu pe "ruah" in noi, eram animale.
Atunci de ce se impotrivesc teologii darwinismului cand Biblia ne arata astfel foarte clar ca eram animale ?

170Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 8:34 pm

Vizitato

Vizitator

HIRAN a scris:Multumesc. Dar nu ai spus cine-i "nefes".

Din partea a doua inteleg ca in Geneza inainte de a sufla Dumnezeu pe "ruah" in noi, eram animale.
Atunci de ce se impotrivesc teologii darwinismului cand Biblia ne arata astfel foarte clar ca eram animale ?
Nu știu ce ai înțeles. beach

"Nefeș" și TRUP este ceea ce avem ÎN COMUN cu animalele.

Omul a fost făcut așa de la început, nu întâi animal și după aceea om. Iar animalele au fost făcute pt om. beach

171Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 8:51 pm

HIRAN

demon

Atunci ce eram noi inainte sa sufle Dumnezeu pe "ruah" in noi ?
Si dupa ce ne-a blestemat si l-a retras pe ruah nu inseamna ca trebuia sa devenim ceea ce eram mai inainte ?

172Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 8:54 pm

Azazel

demon

Adica țărînă

173Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Dum Iul 13, 2008 8:56 pm

HIRAN

demon

Deci ateii au dreptate ca suntem doar tarana.

174Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Lun Iul 14, 2008 9:17 am

Vizitato

Vizitator

HIRAN a scris:Atunci ce eram noi inainte sa sufle Dumnezeu pe "ruah" in noi ?
Si dupa ce ne-a blestemat si l-a retras pe ruah nu inseamna ca trebuia sa devenim ceea ce eram mai inainte ?
Nu, pt că a intrat "ruach" al neascultării, duhul lui satan.

Efeseni 2

175Trinitate ...adevar sau falsificare ? - Pagina 7 Empty Re: Trinitate ...adevar sau falsificare ? Lun Iul 14, 2008 11:04 am

HIRAN

demon

Am inteles. Neascultarea este o etapa a evolutiei noastre spirituale pe care trebuie s-o experimentam cu totii.
Acum am inteles de ce fiul risipitor era viu, iar cel ramas acasa traia dar n-avea viata, si ca de fapt fiul risipitor era mai bogat decat celalalt.

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 7 din 10]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum