Câtă vreme sunt eu moderator aici nimic nu va fi cenzurat ci doar din când în când voi mai interveni cât pot de politics cu rugăminți să se discute despre subiect.Freud a scris:M-am cam grabit sa raspund cu NU la intrebarea din sondaj, gandindu-ma la inchizitie, la decapitarea Brancovenilor ca nu s-au convertit la islamism, etc. Dar daca stau bine si ma gandesc, multe rele au facut la inceput si ateii comunisti. Dar nu as fi raspuns nici cu DA. Poate as fi votat pentru o optiune neutra daca ea ar fi fost formulata. Desi recunosc faptul ca inca mai am convingeri ateiste,(poate nu pentru mult timp), eu cred ca ateul din mine este mult mai bun la suflet ca un credincios. Daca un credincios mi-ar spune ca Marx si Darvin sunt oameni de nimic, nu i-as da cu nimic in cap. Dar daca "face to face" i-as spune unui religios ca nu cred ca Moshe a despartit apele cu toiagul si nici ca Maria a ramas gravida de la Duhul Sfant, pecis ca acestia mi-ar da cu un baston in cap. S-au daca n-au baston cred ca ar apela la "alintari" de genul : bai handicapatule, etc. Daca gresesc imi cer scuze pentru cei ce s-ar simti ofensati de spusele mele.Arpisz a scris:ateii sunt mai rai decat credinciosii?
Cât despre religiozitate eu aș mai avea de adăugat că dacă ea este combătută de fapt nu este combătută religia ci este combătută imaginea de responsabil moral pe care o oferă statutul de religios în societate. Atunci când tu te arăți societății drept credincios ai iluzia unei recunoașteri sociale de responsabil moral prin faptul că "dacă Dumnezeu nu este totul este permis" cum spun mulți preoți când li se ia interviuri. Când li se atacă imaginea asta de responsabil moral în care religioșii au investit foarte mult timp și răbdare ei devin foarte agresivi.