Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Sunt ateii mai rai decat credinciosii?

+11
Heruer
Freud
Dorstor
HaymHerman
SAVIN
Ada_Pal
SPRS
AdiM
Cris
Remussatala
Arpisz
15 participan?i

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

ateii sunt mai rai decat credinciosii?

Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Vote_lcap15%Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Vote_rcap 15% [ 4 ]
Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Vote_lcap85%Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Vote_rcap 85% [ 22 ]
Total voturi : 26

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

1Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mar Mai 27, 2008 8:09 pm

Arpisz

Arpisz
muritor de rand

ateii sunt mai rai decat credinciosii?

2Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mier Mai 28, 2008 9:09 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Nu este nimic rău care să nu fie bun la ceva și nimic bun care să nu fie și rău la ceva.
Depinde față de care scop poate să fie ateismul bun sau rău și depinde în competiție cu ce ar putea fi mai bun sau mai rău.
Deci ar trebui precizate niște scopuri și niște competitori.
Fără scopuri și competitori iese total din discuție problema binelui și răului.
Deci trebue formulate niște întrebări mai precise.

http://win9x.forum-free.org/

Cris

inger

Remussatala a scris:
Fără scopuri și competitori iese total din discuție problema binelui și răului.

Iata o esenta bine surprinsa privind binele si raul.Poate cineva dezvolta subiectul.

AdiM

AdiM
muritor de rand

Un ateu are si el o credinta; in nimic (religios), poate in stiinta, in bani, in moda si trenduri, sau altceva non-religios. Credinciosul are o credinta in ceva de obicei religios. Nici un om nu e mai rau ca altul, fiecare are dreptul la credinta lui.

Remussatala

Remussatala
demon

AdiM a scris:Un ateu are si el o credinta; in nimic (religios), poate in stiinta, in bani, in moda si trenduri, sau altceva non-religios. Credinciosul are o credinta in ceva de obicei religios. Nici un om nu e mai rau ca altul, fiecare are dreptul la credinta lui.
Cam confuz stimate AdiM! Cam confuz și superficial! Îmi dau seama că v-ați grăbit. Nu-mi vine că cred că chiar ăsta ar fi stilul dumneavoastră!
Smile

Ultima editare efectuata de catre Remussatala in Lun Iun 02, 2008 9:07 am, editata de 1 ori

Remussatala

Remussatala
demon

Încă ceva! În cazul în care religiile au fost create de către atei sau mai sunt conduse tot de către atei atunci în acest caz ateii ar cam trebui să fie foarte răi! Dacă inchiziția de exemplu a fost făcută în realitate de către niște atei care s-au dat drept creștini? Dacă terorismul internațional despre care știm că ar fi un fanatism religios islamic de fapt este creația unor atei?
:suspect:

SPRS

demon

Un Om bun va fi intotdeauna bun, un om rau va fi intotdeauna rau, dar ai nevoie de religie ca sa determini un Om bun sa faca rautati.

AdiM

AdiM
muritor de rand

Remussatala a scris:
Cam confuz stimate AdiM! Cam confuz și superficial! Îmi dau seama că v-ați grăbit. Nu-mi vine că cred că chiar ăsta ar fi stilul dumneavoastră!
Smile

Ca sa fiu mai explicit: ATEU ar insemna cineva fara Dumnezeu, sau care nu crede in zei. Dar si ateul crede in ceva. Fie in nimic divin, fie in stiinta, fie in contul lui din banca, fie in idealul organizatiei sale, sau in altceva. E asa de greu de inteles?
Pentru mine, credinta nu e ceva religios. E ce crezi tu si pui la baza vietii tale. Iar ateul are si el o credinta, crede si el in ceva pe care isi bazeaza in viata. doar ca nu e de natura religioasa. Un ateu poate fi un om cu o religie nedeclarata, neoficiala, nerecunoscuta. Si el traieste tot in creatia lui Dumnezeu.

Arpisz

Arpisz
muritor de rand

@adim
Si el traieste tot in creatia lui Dumnezeu.
ATEU ar insemna cineva fara Dumnezeu, sau care nu crede in zei.
ok .... te inteleg esti teist dar asta nu inseamna ca ce vorbesti are si sens
dar simt o usoara tenta de suprioritate

10Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mar Iun 03, 2008 9:28 am

Ada_Pal

inger

Remussatala a scris:Încă ceva! În cazul în care religiile au fost create de către atei sau mai sunt conduse tot de către atei atunci în acest caz ateii ar cam trebui să fie foarte răi! Dacă inchiziția de exemplu a fost făcută în realitate de către niște atei care s-au dat drept creștini? Dacă terorismul internațional despre care știm că ar fi un fanatism religios islamic de fapt este creația unor atei?
:suspect:
Terorismul islamic este creatia celor care se considera putere Unica Mondiala si vor petrol.
Terorismul Islamic este ID-ul ce le ofera posibilitatea americanilor sa distruga vietile milioanelor de oameni nevinovati...........este nisipul in ochi pe care unii refuza sa-l declare sau recunoasca.

11Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mar Iun 03, 2008 9:41 am

Remussatala

Remussatala
demon

Ada_Pal a scris:Mai baiete,terorismul islamic este creatia celor care se considera putere Unica Mondiala si vor petrol.
Terorismul Islamic este ID-ul ce le ofera posibilitatea americanilor sa distruga vietile milioanelor de oameni nevinovati...........este nisipul in ochi pe care unii refuza sa-l declare sau recunoasca.
Pentru mine terorism înseamnă a te folosi de forță, frică și de șantaj pentru a obține ceva de la cineva. Oamenii se pot teroriza și reciproc și în cazul "terorismului internațional" exact asta se și întâmplă. Terorismul este internațional nu? Adică între mai multe nații. Cât despre petrol știu și eu bine care este problema și nu era nevoie să mă informezi! Știu și eu să diferențiez pretextele de mize!

12Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mar Iun 03, 2008 9:48 am

Ada_Pal

inger

Sunt ateii mai rai decat credinciosii?

Mie mi se pare aceasta intrebare incompleta,vaga...de ce?

Pentru ca pot fi ateii mult mai buni decit credinciosii ,insa bunatatea asta e tradusa doar pt. o masa de oameni iar alte zeci de mii pot suferi de pe urma actiunilor lor.

Ateii au alte scopuri,obiective,in general BINELE vazut de ei ca "bine"poate fi vazut de "perciulos "pt. altii.
Bush este bun pt. o patura de oameni americani ,europeni,evrei insa este detestabil pentru lumea araba,de exemplu.
Si Hitler a fost bun pentru o mina de oameni si "satan"pentru altii.

In general ,un om credincios(in Dumnezeul Unic)face totul pentru si de dragul Lui astfel ca rezultatele actiunilor sale sunt benefice la nivel uman . Imprastiind bine in jur el e multumit.

Un invatat islamic spunea ca diferenta intre credincios si ne credincios este urmatoarea:
-Cel ne credincios se bazeaza in actiunile sale pe Obiectivul sau Scopul sau si atit.
-Cel credincios este credincios doar cind se bazeaza pe Obiectivul sau ce trebuie indeplinit si pe ajutorul lui Dumnezeu in indeplinirea acestuia.

Sa detaliez putin:
In cazul in care un credincios vrea sa si construiasca o casa mai spatioasa,cu gradina,intr-un loc bun el 1.trebuie sa inceapa planul acestei si sa munceasca corect spre a o duce la bun sfirsit.
In acelasi timp,la orele de rugaciune,se opreste din munca,2.si -l slaveste pe cel care este Atotputernic multumindu-i si rugindu-se.

Daca el petrece prea mult timp rugindu-se si nu-si face datoria in munca ce trebuie dusa la bun sfirsit,greseste. La fel si daca uita de rugaciune in interesul terminarii cit mai rapide a constructiei,greseste,ca si cind i-ar asocia puterii lui D-zeu...fortele sale si se bazeaza mai mult pe ele.
(asemeni proverbului"Da-i Cezarului ce-i al Cezarului")

Un om bun cu adevarat este cel credincios pentru ca scopurile sale sunt in majoritate in interesul societatii,familiei.
Un om ne-credincios este bun pentru cei apropiati lui insa poate fi dezastruos pentru restul lumii.

13Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mar Iun 03, 2008 9:52 am

Remussatala

Remussatala
demon

AdiM a scris:Ca sa fiu mai explicit: ATEU ar insemna cineva fara Dumnezeu, sau care nu crede in zei. Dar si ateul crede in ceva. Fie in nimic divin, fie in stiinta, fie in contul lui din banca, fie in idealul organizatiei sale, sau in altceva. E asa de greu de inteles?
Pentru mine, credinta nu e ceva religios. E ce crezi tu si pui la baza vietii tale. Iar ateul are si el o credinta, crede si el in ceva pe care isi bazeaza in viata. doar ca nu e de natura religioasa. Un ateu poate fi un om cu o religie nedeclarata, neoficiala, nerecunoscuta. Si el traieste tot in creatia lui Dumnezeu.
Nu este deloc greu de înțeles dar e ceva prea cunoscut și prea monoton, dar și prea superficial ceea ce ați spus. Și religiozitatea dar și lipsa ei au avantaje și dezavantaje în legătură cu care se pot pune în discuție și observații mai relevante în acest sens.

14Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mar Iun 03, 2008 9:58 am

Remussatala

Remussatala
demon

Păi rău este oricine cauzează conflicte între oameni iar bun este oricine îi împacă pe oameni.

15Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mar Iun 03, 2008 10:22 am

Cris

inger

Remussatala a scris:
AdiM a scris:Ca sa fiu mai explicit: ATEU ar insemna cineva fara Dumnezeu, sau care nu crede in zei. Dar si ateul crede in ceva. Fie in nimic divin, fie in stiinta, fie in contul lui din banca, fie in idealul organizatiei sale, sau in altceva. E asa de greu de inteles?
Nu este deloc greu de înțeles dar e ceva prea cunoscut și prea monoton, dar și prea superficial ceea ce ați spus. Și religiozitatea dar și lipsa ei au avantaje și dezavantaje în legătură cu care se pot pune în discuție și observații mai relevante în acest sens.

Nu este chiar monoton si nici cunoscut,este esenta definirii termenului Pistis din Nt.

16Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mar Iun 03, 2008 10:50 am

Remussatala

Remussatala
demon

Cris a scris:Nu este chiar monoton si nici cunoscut,este esenta definirii termenului Pistis din Nt.
Eee!! Păi dacă îți place ție să o spui în chineză atunci mă las bătut!

17Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mar Iun 03, 2008 1:02 pm

Ada_Pal

inger

Remussatala a scris:Păi rău este oricine cauzează conflicte între oameni iar bun este oricine îi împacă pe oameni.

imi place cum ai spus-o.

(Impacarea intre oameni este mai buna decit,rugaciunea,postul si pelerinajul in islam)

Dar sunt oameni care fac impacare intre altii doar pentru pozitia lor,imaginea lor politica ...nu neaparat pentru binele celor in cauza(vezi eforturile lui Bush de-a aduce pace in Orient dupa dezastrul din irak).Deci chiar si atunci cind faci o fapta buna-imacare,ca om necredincios,scopul nu este unul Uman ...si Creatorul nostru cunoaste mai bine.

18Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mar Iun 03, 2008 2:32 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Ada_Pal a scris:
Remussatala a scris:Păi rău este oricine cauzează conflicte între oameni iar bun este oricine îi împacă pe oameni.

imi place cum ai spus-o.

(Impacarea intre oameni este mai buna decit,rugaciunea,postul si pelerinajul in islam)

Dar sunt oameni care fac impacare intre altii doar pentru pozitia lor,imaginea lor politica ...nu neaparat pentru binele celor in cauza(vezi eforturile lui Bush de-a aduce pace in Orient dupa dezastrul din irak).Deci chiar si atunci cind faci o fapta buna-imacare,ca om necredincios,scopul nu este unul Uman ...si Creatorul nostru cunoaste mai bine.
Aici cam confunzi ceea ce se cheamă recunoaștere de înfrângere cu pacea.
Atunci când două părți vor să se domine reciproc înseamnă că noi avem conflict sau război practic. Atunci când în două părți noi avem o parte dominatoare iar cealaltă parte este dominată noi avem o situație de genul învingătot - învins. Orice război care să dă, se dă numai pentru dominație și supunere. Dar haide că am să public ceea ce eu am numit "Teoria schimbului" în forumul "Creatiile noastre" la subiectul "Teorii "științifice" personale". Acolo am să explic mult mai clar toate posibilitățile de relații interumane posibile.

19Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Lun Iun 09, 2008 7:38 pm

SAVIN

vrajitor

si cine se considera putere unica mondiala, draga ada-pal?

20Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Lun Iun 09, 2008 8:30 pm

HaymHerman

vrajitor

Pai Savine e greu de inteles?Dupa Ada sint Americani si evrei.Evrei ca sa u intors in tara stramoseasca si evrei ca sint democrati si nu permit islamistilor sa zguduie lumea cu terorismul.

21Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Lun Iun 09, 2008 8:54 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Puterea unică mondială din punctul meu de vedere e o problema care e cam depărtată de ateism. E bine să arătăm care e legătura cu ateismul atunci când discutăm despre ateism. Dumnezeu înseamnă creatorul universului iar dacă lumea nu este creată atunci nu există Dumnezeu. Argumentele pentru care se susține cum că lumea nu e creată pot diferi de la caz la caz însă Dumnezeu înseamnă cine anume a creat universul.
Aici însă se discută problema "Sunt ateii mai rai decat credinciosii?".
Depinde însă față de care scop poate să fie ateismul bun sau rău și depinde în competiție cu ce ar putea fi mai bun sau mai rău.
Noi putem fi buni sau răi fie într-o competiție anume sau fie dacă avem scopuri care nu intră în conflict ci se completează. Noi suntem răi dacă avem scopuri în conflict și buni dacă avem scopuri care se completează sau putem fi buni sau răi într-o competiție pentru realizarea aceluiași scop.
Fără tipuri de interacțiuni între scopuri și competiții iese total din discuție problema binelui și răului.
Deci dacă așa stau lucrurile cu binele și răul atunci problema aici e care sunt competiliile în care ateii ar fi mai buni sau mai răi sau care sunt conflictele de scopuri sau scopurile care se completează la atei?

22Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Lun Iun 09, 2008 10:18 pm

Ada_Pal

inger

SAVIN a scris:si cine se considera putere unica mondiala, draga ada-pal?

cei din Clubul Bilderberg (vezi la initiati -subiectul deschis de EON),draga Savin.

Te-ai simtit cu musca pe caciula cumva? secret

23Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mar Iun 10, 2008 8:24 pm

Dorstor

Dorstor
-

D-le Remussatala este asa cum am intuit.deocamdata nu este nimic interesant aici.

24Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mar Iun 10, 2008 9:35 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Dorstor a scris:D-le Remussatala este asa cum am intuit.deocamdata nu este nimic interesant aici.
Se află în subiectul "Ce este ateismul?". Aici este subiectul "Sunt ateii mai rai decat credinciosii?"
Forumul "Despre ateism" are mai multe subiecte.
secret

25Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Empty Re: Sunt ateii mai rai decat credinciosii? Mier Iun 11, 2008 8:16 pm

Freud

muritor de rand

Arpisz a scris:ateii sunt mai rai decat credinciosii?
M-am cam grabit sa raspund cu NU la intrebarea din sondaj, gandindu-ma la inchizitie, la decapitarea Brancovenilor ca nu s-au convertit la islamism, etc. Dar daca stau bine si ma gandesc, multe rele au facut la inceput si ateii comunisti. Dar nu as fi raspuns nici cu DA. Poate as fi votat pentru o optiune neutra daca ea ar fi fost formulata. Desi recunosc faptul ca inca mai am convingeri ateiste,(poate nu pentru mult timp), eu cred ca ateul din mine este mult mai bun la suflet ca un credincios. Daca un credincios mi-ar spune ca Marx si Darvin sunt oameni de nimic, nu i-as da cu nimic in cap. Dar daca "face to face" i-as spune unui religios ca nu cred ca Moshe a despartit apele cu toiagul si nici ca Maria a ramas gravida de la Duhul Sfant, pecis ca acestia mi-ar da cu un baston in cap. S-au daca n-au baston cred ca ar apela la "alintari" de genul : bai handicapatule, etc. Daca gresesc imi cer scuze pentru cei ce s-ar simti ofensati de spusele mele.

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 2]

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum