ateii sunt mai rai decat credinciosii?
Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă
Mergi la pagina : 1, 2
ateii sunt mai rai decat credinciosii?
Remussatala a scris:
Deci ar trebui precizate niște scopuri și niște competitori.
Fără scopuri și competitori iese total din discuție problema binelui și răului.
Cam confuz stimate AdiM! Cam confuz și superficial! Îmi dau seama că v-ați grăbit. Nu-mi vine că cred că chiar ăsta ar fi stilul dumneavoastră!AdiM a scris:Un ateu are si el o credinta; in nimic (religios), poate in stiinta, in bani, in moda si trenduri, sau altceva non-religios. Credinciosul are o credinta in ceva de obicei religios. Nici un om nu e mai rau ca altul, fiecare are dreptul la credinta lui.
Ultima editare efectuata de catre Remussatala in Lun Iun 02, 2008 9:07 am, editata de 1 ori
Remussatala a scris:
Cam confuz stimate AdiM! Cam confuz și superficial! Îmi dau seama că v-ați grăbit. Nu-mi vine că cred că chiar ăsta ar fi stilul dumneavoastră!
Terorismul islamic este creatia celor care se considera putere Unica Mondiala si vor petrol.Remussatala a scris:Încă ceva! În cazul în care religiile au fost create de către atei sau mai sunt conduse tot de către atei atunci în acest caz ateii ar cam trebui să fie foarte răi! Dacă inchiziția de exemplu a fost făcută în realitate de către niște atei care s-au dat drept creștini? Dacă terorismul internațional despre care știm că ar fi un fanatism religios islamic de fapt este creația unor atei?
:suspect:
Pentru mine terorism înseamnă a te folosi de forță, frică și de șantaj pentru a obține ceva de la cineva. Oamenii se pot teroriza și reciproc și în cazul "terorismului internațional" exact asta se și întâmplă. Terorismul este internațional nu? Adică între mai multe nații. Cât despre petrol știu și eu bine care este problema și nu era nevoie să mă informezi! Știu și eu să diferențiez pretextele de mize!Ada_Pal a scris:Mai baiete,terorismul islamic este creatia celor care se considera putere Unica Mondiala si vor petrol.
Terorismul Islamic este ID-ul ce le ofera posibilitatea americanilor sa distruga vietile milioanelor de oameni nevinovati...........este nisipul in ochi pe care unii refuza sa-l declare sau recunoasca.
Nu este deloc greu de înțeles dar e ceva prea cunoscut și prea monoton, dar și prea superficial ceea ce ați spus. Și religiozitatea dar și lipsa ei au avantaje și dezavantaje în legătură cu care se pot pune în discuție și observații mai relevante în acest sens.AdiM a scris:Ca sa fiu mai explicit: ATEU ar insemna cineva fara Dumnezeu, sau care nu crede in zei. Dar si ateul crede in ceva. Fie in nimic divin, fie in stiinta, fie in contul lui din banca, fie in idealul organizatiei sale, sau in altceva. E asa de greu de inteles?
Pentru mine, credinta nu e ceva religios. E ce crezi tu si pui la baza vietii tale. Iar ateul are si el o credinta, crede si el in ceva pe care isi bazeaza in viata. doar ca nu e de natura religioasa. Un ateu poate fi un om cu o religie nedeclarata, neoficiala, nerecunoscuta. Si el traieste tot in creatia lui Dumnezeu.
Remussatala a scris:Nu este deloc greu de înțeles dar e ceva prea cunoscut și prea monoton, dar și prea superficial ceea ce ați spus. Și religiozitatea dar și lipsa ei au avantaje și dezavantaje în legătură cu care se pot pune în discuție și observații mai relevante în acest sens.AdiM a scris:Ca sa fiu mai explicit: ATEU ar insemna cineva fara Dumnezeu, sau care nu crede in zei. Dar si ateul crede in ceva. Fie in nimic divin, fie in stiinta, fie in contul lui din banca, fie in idealul organizatiei sale, sau in altceva. E asa de greu de inteles?
Pentru mine, credinta nu e ceva religios. E ce crezi tu si pui la baza vietii tale. Iar ateul are si el o credinta, crede si el in ceva pe care isi bazeaza in viata. doar ca nu e de natura religioasa. Un ateu poate fi un om cu o religie nedeclarata, neoficiala, nerecunoscuta. Si el traieste tot in creatia lui Dumnezeu.
Eee!! Păi dacă îți place ție să o spui în chineză atunci mă las bătut!Cris a scris:Nu este chiar monoton si nici cunoscut,este esenta definirii termenului Pistis din Nt.
Remussatala a scris:Păi rău este oricine cauzează conflicte între oameni iar bun este oricine îi împacă pe oameni.
Aici cam confunzi ceea ce se cheamă recunoaștere de înfrângere cu pacea.Ada_Pal a scris:Remussatala a scris:Păi rău este oricine cauzează conflicte între oameni iar bun este oricine îi împacă pe oameni.
imi place cum ai spus-o.
(Impacarea intre oameni este mai buna decit,rugaciunea,postul si pelerinajul in islam)
Dar sunt oameni care fac impacare intre altii doar pentru pozitia lor,imaginea lor politica ...nu neaparat pentru binele celor in cauza(vezi eforturile lui Bush de-a aduce pace in Orient dupa dezastrul din irak).Deci chiar si atunci cind faci o fapta buna-imacare,ca om necredincios,scopul nu este unul Uman ...si Creatorul nostru cunoaste mai bine.
SAVIN a scris:si cine se considera putere unica mondiala, draga ada-pal?
Se află în subiectul "Ce este ateismul?". Aici este subiectul "Sunt ateii mai rai decat credinciosii?"Dorstor a scris:D-le Remussatala este asa cum am intuit.deocamdata nu este nimic interesant aici.
M-am cam grabit sa raspund cu NU la intrebarea din sondaj, gandindu-ma la inchizitie, la decapitarea Brancovenilor ca nu s-au convertit la islamism, etc. Dar daca stau bine si ma gandesc, multe rele au facut la inceput si ateii comunisti. Dar nu as fi raspuns nici cu DA. Poate as fi votat pentru o optiune neutra daca ea ar fi fost formulata. Desi recunosc faptul ca inca mai am convingeri ateiste,(poate nu pentru mult timp), eu cred ca ateul din mine este mult mai bun la suflet ca un credincios. Daca un credincios mi-ar spune ca Marx si Darvin sunt oameni de nimic, nu i-as da cu nimic in cap. Dar daca "face to face" i-as spune unui religios ca nu cred ca Moshe a despartit apele cu toiagul si nici ca Maria a ramas gravida de la Duhul Sfant, pecis ca acestia mi-ar da cu un baston in cap. S-au daca n-au baston cred ca ar apela la "alintari" de genul : bai handicapatule, etc. Daca gresesc imi cer scuze pentru cei ce s-ar simti ofensati de spusele mele.Arpisz a scris:ateii sunt mai rai decat credinciosii?
Mergi la pagina : 1, 2
» RELIGIE, ATEISM, ANTIRELIGIE » RELIGIE, ATEISM, ANTIRELIGIE » Despre Ateism » Sunt ateii mai rai decat credinciosii?
Subiecte similare
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum