Zexelica a scris: Se vede treaba ca nu ai citit postul meu despre care vorbeam
Nu. Nu știu unde l-ai pus. Însă, nici măcar nu m-aș deranja, pt că doctrina ta spune exact cine ești și cui slujești.
Însă, poate ai ceva bun de postat, nu neg. Să vedem.
Preainteleptule, nu am nici un interes ca sa te arat pe forum cine esti, dar fiindca nu te linistesti ci tot provoci, iata cum stau lucrurile cu Daniel 12:12.
Ai scos niste versete din context si le folosesti intr-un anumit interes (pe care nu il comentez aici).
Sa luam si versetele apropiate (contextul):
Dan 12:8
Am auzit dar n-am inteles; si am zis: "Domnul meu, care va fi sfarsitul acestor lucruri?"
9 El a raspuns: "Du-te Daniele ! Caci
cuvintele acestea vor fi ascunse si pecetluite pana la vremea sfarsitului.
De mai sus reiese clar ca omul lui Dumnezeu respectiv
Daniel a auzit dar
nu a inteles.
Motivul neintelegerii reiese din ver. 9 unde se precizeaza ca aceste cuvinte vor fi ascunse si pecetluite
pana la vremea sfarsituluiInsa potrivit explicatiilor (hermeneuticii) tale reiese ca Daniel nu a inteles deoarece el facea parte dintre cei nesalvati, ceea ce este total fals deoarece Daniel este confirmat in Dan 12:13 unde scrie "si
te vei scula iarasi odata in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor."
Inselaciunea cu care-i aburesti pe toti este faptul ca le sugerezi sa creada ca Dan 12:10 ar avea aplicapilitate in toate timpurile, ceea ce este fals. Versetul se refera la cei din vremea sfarsitului, nu la toate generatiile.
Iata dovada:
Dan 11:35 Chiar si din cei intelepti, multi vor cadea, ca sa fie incercati,
curatiti si albiti, pana la vremea sfarsitului, caci sfarsitul nu va fi decat la vremea hotarata.
Iata ca
cei de pana la vremea sfarsitului vor fi doar
curatiti si albiti, dar nu si lamuriti.
De ce nu sunt lamuriti ? deoarece cuvintele proorociei sunt inca ascunse si pecetluite.
Lucrarea insa va fi descoperita celor salvati din generatia sfarsitului:
Dan 12:10
Multi vor fi curatiti albiti
si lamuriti; ...........
Daca ar fi vremea sfarsitului acum, potrivit versului de mai sus multi ar cunoaste aceste lucrari, dar se pare ca esti singurul care se lauda ca le cunoaste.
Desigur ca in aceasta situatie se pune intrebarea: cine poate sa cunoasca aceste lucruri inainte de vremea lor (vremea sfarsitului) ? Negresit ca trebuie sa fie cineva mai intelept decat Daniel, din moment ce Daniel nu a reusit sa inteleaga.
Scripturile ne indica doar pe voievodul Tirului ca fiind mai intelept decat Daniel.
Eze 28:3 Iata ca esti mai intelept decat Daniel, nici o taina nu este ascunsa de tine;
IN CONCLUZIE: Cine cunoste acum taina celor 1335 de zile, inseamna ca este voievodul Tirului.
Sau poate vre-o sluga de-a sa care i-a umblat prin sertare.
Alesii Domnului o vor cunoaste doar la vremea sfarsitului.