Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 10 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 10 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Comunismul, evreii si Romania

+13
Garrybaldi
Ronin
Vizitator Blue
Anticristul
Bloom
Der Bedeu
Tudorel666
Optyk
Freud
Puiu.T
Radu161
SPRS
Zyraxes
17 participan?i

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 3 din 5]

51Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mar Noi 04, 2008 5:39 pm

Garrybaldi

vrajitor

Anticristul a scris:Ziraxes,ce sint toti crestini care cred intr-un Cristos ,urmas al unui popor degenerat?

De ce generalizati?

Evrei au fost si apostoli, evrei au fost si cei care l-au osandit pe Isus.
Evreu a fost si Marx evrei au fost si cei care au pus bazele economice ale sistemului capitalist.
Ba chiar si printre soldatii germani au fost evrei.
Nu-i asa simplu.

52Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mar Noi 04, 2008 6:33 pm

Anticristul

eliberat

De ce crezi ca evreii l-au condamnat pe ISUS?AI URMARIT PROCESUL CU ATENTIE?ITI RECOMAND CARTEA "PROCESUL SI JUDECAREA LUI ISUS HRISTOS!de Haym Cohen.

53Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mar Noi 04, 2008 8:26 pm

Garrybaldi

vrajitor

Eu conosc pe Isus di scripturi.
Nu stiu cine este Haym Cohen si de unde l-ar fi putut cunoaste.
Ori toate 4 scripturi sant de acord ca sacerdotii evrei vroiau sa scape de Isus. Acesta a fost dus in fata lui Pilat si multimea a cerut crucificarea cu orice pret.Pentru linistea comunitatii Pilat la pus pe cruce.

S-au schimbat scripturile intre timp?

54Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mar Noi 04, 2008 8:35 pm

Garrybaldi

vrajitor

Inca ceva.

Degenerarea prin casatorii cosanguine, a fost in atentia bisericilor crestine dintodeauna prin perceptele de castitate si moralitate.
Este unul dintre valorile aduse omenirii.

55Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mar Noi 04, 2008 8:37 pm

Anticristul

eliberat

Cunosti pe Isus din scripturi dar nu cunosti scripturile.Sacerdoti evrei nu cunosteau nici ei pe Isus.El a venit acolo cu ocazia sarbatorilor.A discutat citeva cuvinte ,sa zicem ici colo.Preoti erau ocupati cu oficiera jertfelor ,daca cunosti ritualul evreiesc.Ei nu aveau timp sa urmareasca pe Isus.Or el a fost condamnat pentru Lez-majestaete.Era scris si pe cruce.Asa erau regulile la romani.Daca l ar fi condamnat evrei ,pedeapsa ar fi fost alta.Evrei l-au salvat din mina lui Pilat ,dar tu nu stii sa citesti printre rinduri.
Stii cumva citi intemnitati erau in ziua aceea in Ierusalim?
Si crezi ca Pilat ii cunostea pe toti dupa nume?
Ei au zis :Elibereaza-l pe Bar-aba.Bar-aba este fiul tatalui.
Pe cine au eliberat?.
Si pe cine au condamnat in locul lui?
Dar parca ziceai ca cunosti pe Isus din scripturi.

56Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mier Noi 05, 2008 9:00 am

Bulache

Bulache
demon

Si de unde stiti ca Iisus a fost rastignit nu talharul? Smile

57Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mier Noi 05, 2008 12:11 pm

Cactus

Cactus
inger

Bulache a scris:Si de unde stiti ca Iisus a fost rastignit nu talharul? Smile

Vezi ca scrie in NT dar daca insishti gaseshti si in VT

58Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mier Noi 05, 2008 1:48 pm

Bulache

Bulache
demon

Ma tu chiar crezi tot ce scrie? Evil or Very Mad

59Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mier Noi 05, 2008 6:25 pm

Anticristul

eliberat

Isus nu a fost rastignit.Altcineva a fost in locul lui dar si pe asta l au salvat.Vezi buretele cu otet.Ne pricepem noi cind e vorba de ai nostri.

60Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mier Noi 05, 2008 7:35 pm

Garrybaldi

vrajitor

Anticristul a scris: Cunosti pe Isus din scripturi dar nu cunosti scripturile..
Recunosc, istoria acelor evenimente nu este este punctul meu forte.
Iar despre izvoare in legatura cu Isus ca persoana, stiu ca sant doua insemnari parca, in cronicile romane.

Si nici curentului modern despre sangreal nu le-am urmarit.
Descrierea evenimentelor in scripturi mi separe logica, insa.
Anticristul a scris:
Sacerdoti evrei nu cunosteau nici ei pe Isus..

Atunci Iuda pe cine a vandut, sau nici nu a existat?
Anticristul a scris:
El a venit acolo cu ocazia sarbatorilor.A discutat citeva cuvinte ,sa zicem ici colo..

Deci izgonirea negustorilor din Templu?
Nu e posibil sa fi avut adepti care sa-l urmeze ?
Anticristul a scris:
Preoti erau ocupati cu oficiera jertfelor ,daca cunosti ritualul evreiesc.Ei nu aveau timp sa urmareasca pe Isus..

Intrevederea cu preotii a durat foarte putin tocmai din cauza asta.
Anticristul a scris:
Or el a fost condamnat pentru Lez-majestaete.Era scris si pe cruce.Asa erau regulile la romani..

A fost condamnat de romani, in proces public, Pilat a fost judecatorul, iar masa de evrei acuzatorul.
Acuzarea era de razvratire sau tulburarea linisti publice, pentru ca s-ar proclamat rege (al unui regat care nu este din aceasta lume).

Anticristul a scris:
Daca l-ar fi condamnat evrei ,pedeapsa ar fi fost alta..

Lapidarea.
Atata doar ca era zi de sarbatoare atunci.
Anticristul a scris:
Evrei l-au salvat din mina lui Pilat ,dar tu nu stii sa citesti printre rinduri..

Romanii erau doar o garnizoana cu slaba simpatie in randurile populatiei. Cum putea ei sa-l urmareasca in conditiile astea?

Anticristul a scris:
Stii cumva citi intemnitati erau in ziua aceea in Ierusalim?.

Se stie asta?
Anticristul a scris:
Si crezi ca Pilat ii cunostea pe toti dupa nume?.

Pilat a vazut doar doi, pe care e posibil sa nu-i fi ales el.
Anticristul a scris:
Ei au zis :Elibereaza-l pe Bar-aba.Bar-aba este fiul tatalui..

Nu existau nume evreiesti Baraba?

61Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mier Noi 05, 2008 8:14 pm

Anticristul

eliberat

Sa le luam pe rind incetisor.Iuda nu vindut pe Isus ca nu era nevoie.Daca toata lumea il cunostea ,ce trebuinta era de asta.Povestea vinzari sa facut de catre preoti pe baza unor citate din psalmisi din Zaharia.
Totodata au avut un tap ispasitor:Iuda.
Izgonirea vinzatorilor din templu e pura fictiunedin 2 motive.
1)In templu nu era voie sa intre numai preoti care faceau slujba,necum sa intre turma de animale si pasari.
2)Era poruncit in lege(vezi Deut 14)Ca la cele 3 sarbatori sa mergi la Ierusalim si acolo sa cumperi animale pentru jertfele tale si sa maninci si sa bei si sa te veselesti.Daca asa era rinduiala ,Isus nu se putea opune.Caci el a zis :Cine va strica una din cele mai mici porunci etc (vezi Mat cap 5)Asadar Isus nu sa ridicat impotriva rinduielilor lui Dumnezeu.
Daca intrevederea cu preoti a fost foarte scurta,de unde era sa stie preoti ca el ar aduce o invatatura noua,si cu ce iar fi deranjat?
Niciodata in istoria omeniri ,un popor nu si a acuzat unul din fii sai in fata ocupantilor opresori.
Pe romani ii interesa sa nu se ridice vreun razvratit si nu pe evrei.
Pilat nu asculta de gloata.O judecata normala in stil roman se face altfel.
Crezi ca pilat iesea din palat sa intrebe peste gard ,multimea ,de ce il invinuiesc?Ce ar fi inteles Pilat daca multimea ar fi urlat fiecare ce credea el?
Ti ai imaginat cum ar arata o astfel de judecata?Oare cum puteau tine un popor subjugat daca ar fi fost o garnizoana slaba?L-ar fi linsat pe Pilat.Mai ales ca el se falea cu mindria lui de sef.Amesteca jertfele lor cu trupurile lor.Deci era crud si nemilos.
Erau cel putin 4 intemnitati dupa relatarea evanghelistului.
Doi tilhari,Isus si Bar-aba.
De ce numai Isus si bar-aba au intrat la negociere daca era un obicei sa elibereze pe cine vor ei?Daca ei vroiau pe un tilhar?Ce acela nu avea rude si prieteni care sa ceara eliberarea sa?Existau nume cu prefixul bar ,dar nu stiu sa fi existat Bar-abaChiar daca a existat ,aici este loc la fictiune.

62Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Joi Noi 06, 2008 5:26 am

Cactus

Cactus
inger

DACA am sta sa despicam firul in patru, am vedea ca NT este o frumoasa carte de povesti. In ce ma priveste, ai dreptate. NU disput cu altzii, dar ai dreptate. Inlcusiv in credintza trebuie sa existe o logica si ceea ce ai scris tu are logica. Oare daca am citi apocrifele ? .... hmm

63Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Joi Noi 06, 2008 8:20 am

Bulache

Bulache
demon

Incet ,incet il veti nega pe Iisus si veti schimba vechile randuieli.Asa cum cineva a zis ca Biblie e deja de mult depasita. Laughing ulala

64Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Joi Noi 06, 2008 7:43 pm

Garrybaldi

vrajitor

Anticristul a scris: Sa le luam pe rind incetisor.Iuda nu vindut pe Isus ca nu era nevoie.Daca toata lumea il cunostea ,ce trebuinta era de asta.Povestea vinzari sa facut de catre preoti pe baza unor citate din psalmisi din Zaharia.

Nu cred ca Ierusalim-ul era asa de mic incat sa-l cunoasca toti pe Isus.Era mai degraba cunoscut prin prezentarea facuta de apostoli care il urmau in rest foarte probabil ca era si multa confuzie.
Am citit undeva ca Iuda fiind singurul intelectual din grup, foarte probabil sa fi frecventat cercul mariilor preoti nu in scopul tradarii ci pentru a media din proprie initiativa o legatura intre acestia si "liderul" care avea priza la mase.El vedea in Isus doar un lider carismatic viitor conducator, etc, orice dar nu Mesia..Vazand ca Isus nu dorea deloc sa vorbeasca cu ei, s-a gandit sa forteze lucrurile si sa-i puna fata in fata. Nu se gandea ca un om care nu a facut nici un rau putea fi condamnat la moarte, si de aici cauza remuscarilor care l-au determinat sa se sinucida.
Anticristul a scris:
Izgonirea vinzatorilor din templu e pura fictiunedin 2 motive.
1)In templu nu era voie sa intre numai preoti care faceau slujba,necum sa intre turma de animale si pasari.

Acesta se presupune ca era templul (parca nu a fost inca cu certitudine localizat pana astazi)

Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 TempleJerusalem)

Nu-mi mai amintesc precis,( daca gresesc te rog sa ma corectezi), dar in curtea exterioara , animalele aveau acces si vanzatorii la fel. In curtea interioara se afla altarul de sacrificii, si se intra pe doua porti, iar preotii aveau intrare separata.
In zona coloanelor aveau acces doar preotii, iar in Sancta Sanctorum doar Marele Preot.
Nu era posibil ca cei care vindeau animale sa se intins cat mai aproape de altar, din spirit comercial, sa zicem intr-o perioada de relativa apostazie?

Anticristul a scris:
Era poruncit in lege(vezi Deut 14)Ca la cele 3 sarbatori sa mergi la Ierusalim si acolo sa cumperi animale pentru jertfele tale si sa maninci si sa bei si sa te veselesti.Daca asa era rinduiala ,Isus nu se putea opune.Caci el a zis :Cine va strica una din cele mai mici porunci etc (vezi Mat cap 5)Asadar Isus nu sa ridicat impotriva rinduielilor lui Dumnezeu.

Tot Isus spune nu am venit sa stric legea ci sa o intaresc ( implinesc), dar multe randuieli nu mai sant cele dinainte.
-iarta pe femeia pacatoasa, face vindecari in zi de sabath, nu se spala ritual la masa, vindeca pe femeia impura.

Anticristul a scris:
Daca intrevederea cu preoti a fost foarte scurta,de unde era sa stie preoti ca el ar aduce o invatatura noua,si cu ce iar fi deranjat?
Niciodata in istoria omeniri ,un popor nu si a acuzat unul din fii sai in fata ocupantilor opresori.

Nu si atunci cand acesta spune: iubeste pe dusmanul tau, daca cineva iti da o palma tu intoarce si celalat obraz, sau da-i Cezarului ce-i a lui (adica banii).
Aceste vorbe trebuie sa fi creat multa confuzie in randul maselor (cum de altfel creeaza si astazi).
In orasul natal a fost scos din sinagoga.
Este posibil ca zealotii sa-l fi contactat in vederea unei miscari de eliberare, dar putin probabil ca acestia sa fi inteles ceva din ceea ce predica, si ca atare sa-l fi renegat si ponegrit.

Inca un amanunt:
Daca interogatoriul lui Pilat se desfasoara intr-un mod aproape cordial, cu inrebari si raspunsuri rezonabile, pe Marele Preot, Isus il numeste "perete varuit" si il isulta spunad "te bate Dumnezeu" suficient ca asta sa-i aduca sentinta capitala.Se zice ca nu exista razboi mai crud decat razboiul civil.
E adevarat ca pe romani ii interesa plata impozitelor dar si pacea sociala pentru care ar fi facut concesii, ( chestie de politica) si aveau tot interesul sa actioneze protectiv pentru evreii care faceau apel la serviciile lor.
Sa nu uitam apoi ca atat Irod cat si conducatorii religiosi aveau aprobarea guvernatorului pentru a sta unde stateau.
De cand e lumea oricat de crud ar fi dicatorul se vor gasi si colaborationisti.

.[quote="Anticristul"
Doi tilhari,Isus si Bar-aba.
De ce numai Isus si bar-aba au intrat la negociere daca era un obicei sa elibereze pe cine vor ei?Daca ei vroiau pe un tilhar?Ce acela nu avea rude si prieteni care sa ceara eliberarea sa?[/quote]

Pai aici logica scripturilor e si mai clara. Convins de nevinovatia lui Isus, a vrut sa-l salveze punand in balanta alegera cea mai improbabila.
Daca zici ca era un tiran fara simtul dreptatii probabil ca i-ar fi crucificat pe toti fara sa mai tina cont de obiceiul locului.

Repet:
Nu cred ca daca faptele s-au desfasurat asa cum spun, asta are vreo legatura cu evreii in general dintodeauna.
O masa de oameni se manipuleaza foarte usor, se agita, striga, dar putini stiu de ce o fac.Daca ai citi Alexandru Lapusneanu, masele intrebate ce vor, se opresc si nimeni nu stie sa raspunda.Abia ce unul vine cu ideea striga toti: capul lui Motoc vrem
Nu exista raspundere colectiva, e ca si cum ai spune ca de moartea lui Motoc sant vinovati toti moldoveni.

65Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Joi Noi 06, 2008 8:25 pm

Anticristul

eliberat

Tot Isus spune nu am venit sa stric legea ci sa o intaresc ( implinesc), dar multe randuieli nu mai sant cele dinainte.
-iarta pe femeia pacatoasa, face vindecari in zi de sabath, nu se spala ritual la masa, vindeca pe femeia impura.
..................................................................................................
Isus nu a iertat pe femeia pacatoasa.Concluzia ar fi ca nu era cine s-o condamne.Desi in realitate nu a fost asa.Ca nu puteau aduce o femeie pacatoasa la judecata ,fara ca sa aduca si pe barbatul cu care a savirsit fapta.Cum stim noi cind anumite intimplari nu sint adevaratein N T?Dupa felul cum redau intimplarea ,ca nu cunosc rinduiala.Ia tine la cei ce nu cunosc ,dar nu la noi.Dupa lege nu se poate judeca o femeie singura.Si daca farisei ar fi facut aceasta greseala ,sigur ca Isus nu lle-ar fi irertat-o.Si ei insisi s-ar fi temut sa se prezinte cu o femeie singura la Isus,stiind,ca el este invatain ale legi.
......................................................................................
A face vindecari in ziua Sabatului ,cine v a spus ca este impotriva legi?
Nu a fost niciodata impotriva legi a salva un om sau un animal in sabat.
Numai se aduce o invinuire ,tot de cineva care nu cunostea rinduiala.Dar in realitate nu a fost asa.
Si parca bolnavi de lepra nu erau impuri?Indiferent ce boala are omul ,este impur.Si nu este interzis a vindeca,numai sa poti.

66Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Joi Noi 06, 2008 8:35 pm

Garrybaldi

vrajitor

Cactus a scris:DACA am sta sa despicam firul in patru, am vedea ca NT este o frumoasa carte de povesti. In ce ma priveste, ai dreptate. NU disput cu altzii, dar ai dreptate. Inlcusiv in credintza trebuie sa existe o logica si ceea ce ai scris tu are logica. Oare daca am citi apocrifele ? .... hmm

In lipsa unei istorii oficiale acelor evenimente, discutam pe marginea unei " povesti" care a infruntat mileniile, din dorinta de a o intelege mai bine, fara dogme, excomunicari si afuriseli.
Facem rau?
Iar ce scriem aici este o picatura intr-un ocean fata de ce s-a scris pana acum despre ea.

E adevarat ca din manuscrisele de la Marea Moarta reiese numele sau persoana lui Isus in vreun fel?

67Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Joi Noi 06, 2008 8:39 pm

Anticristul

eliberat

Reiese ceva asemanator dar culmea e ca toate acestea au fost scrise cam cu o suta si ceva de ani inainte de Isus.

68Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Vin Noi 07, 2008 3:13 pm

Bulache

Bulache
demon

Si culmea ca locul e altul si nu Ierusalimul.Si VT e un extract din legendele lui Ghilgames. crazy Laughing

69Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Vin Noi 07, 2008 3:39 pm

Garrybaldi

vrajitor

Anticristul a scris:
Isus nu a iertat pe femeia pacatoasa.Concluzia ar fi ca nu era cine s-o condamne.Desi in realitate nu a fost asa.Ca nu puteau aduce o femeie pacatoasa la judecata ,fara ca sa aduca si pe barbatul cu care a savirsit fapta.Cum stim noi cind anumite intimplari nu sint adevaratein N T?Dupa felul cum redau intimplarea ,ca nu cunosc rinduiala.Ia tine la cei ce nu cunosc ,dar nu la noi.Dupa lege nu se poate judeca o femeie singura.Si daca farisei ar fi facut aceasta greseala ,sigur ca Isus nu lle-ar fi irertat-o.Si ei insisi s-ar fi temut sa se prezinte cu o femeie singura la Isus,stiind,ca el este invatain ale legi.

Nu stiu ce sa zic.
Nu cunosc traditia religiei mozaice , sau daca acestea s-au schimbat sau in timp. Mi-ar fi placut sa cunosc.
Asta e ceea ce scrie in NT.

70Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Sam Noi 08, 2008 9:21 pm

Anticristul

eliberat

Ceewa ce eu am expus sint exact cerintele legi iudaice.Dar cei ce au scris NT nu stiau decit din auyite ,anumite reguli si de aceea au facut greseli.Ei au noroc ca sint crezuti,tot din prostie.

71Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mar Noi 11, 2008 8:19 pm

Garrybaldi

vrajitor

Deci crestini in general sufera de prostie.

72Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mier Noi 12, 2008 7:39 am

Bulache

Bulache
demon

Ole!am apucat sa aflu si asta. Laughing good

73Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mier Noi 12, 2008 8:55 am

Cactus

Cactus
inger

Garrybaldi a scris:
Cactus a scris:DACA am sta sa despicam firul in patru, am vedea ca NT este o frumoasa carte de povesti. In ce ma priveste, ai dreptate. NU disput cu altzii, dar ai dreptate. Inlcusiv in credintza trebuie sa existe o logica si ceea ce ai scris tu are logica. Oare daca am citi apocrifele ? .... hmm

In lipsa unei istorii oficiale acelor evenimente, discutam pe marginea unei " povesti" care a infruntat mileniile, din dorinta de a o intelege mai bine, fara dogme, excomunicari si afuriseli.
Facem rau?
Iar ce scriem aici este o picatura intr-un ocean fata de ce s-a scris pana acum despre ea.

E adevarat ca din manuscrisele de la Marea Moarta reiese numele sau persoana lui Isus in vreun fel?

Am io un disc cu nishte chestii pe tema asta; lasa-ma sa ajung acasa sa vad cat e de mare si, sau il trimit pe bucatzi, sau dau linkurile sau da cineva o adresa si trimit cu poshta...Niciodata n-o fost sa nu fie cumva. Nu-i nici o taina daca scrie cineva la free12cactus@yahoo.de sau free12cactus@gmail.com Numai ca nu va zic de ce trebe eliberatzi 12 cactusi rolf Laughing harhar

74Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mier Noi 12, 2008 5:41 pm

Anticristul

eliberat

In manuscriseesta scris despre o persoana asemanatoare lui Isus dar ,nu are nume.Si toate aceste lucruri sint scrise inainte de Isus.Deci anumite pasaje din Evanghelii parca ar fi copiate de acolo.

75Comunismul, evreii si Romania - Pagina 3 Empty Re: Comunismul, evreii si Romania Mier Noi 12, 2008 7:53 pm

Garrybaldi

vrajitor

Bulache a scris:Ole!am apucat sa aflu si asta. Laughing good

Nu te mira, nu sta numai in cultura ortodoxilor de a insulta pe cei care nu spun ca ei.
Are radacini mult mai profunde...

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 3 din 5]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum