Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Stiinta conduce spre islam si invers EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Stiinta conduce spre islam si invers EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Stiinta conduce spre islam si invers EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 3 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 3 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Stiinta conduce spre islam si invers

+12
Arpisz
AdiM
Marayna
Eblis
Hello
Yahiya
Cris
SAVIN
The Beast
Der Bedeu
No Name
Ada_Pal
16 participan?i

Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 4]

1Stiinta conduce spre islam si invers Empty Stiinta conduce spre islam si invers Lun Mai 19, 2008 10:16 am

Ada_Pal

inger

Citat
"Uneori ma gandeam precum ca noi am fost creati din pamant, asemanatori planetei pe care locuim, din materia grosiera specifica acestei planete. Pe alte planete, unde predominanta este alta forma de materie(precum focul ), este posibil ca locuitorii sa fi fost creati din materia predominanta de acolo.

Exista materie si forme subtile de energie pe care ochiul nostru nu le poate percep. Cum am putea percepe fiintele de lumina? Cum am putea rezista prezentei unei finite de foc?

Pamantul este prezentat in Scripturi ca fiind centrul Universului si asta si este pentru om, locuitorul acestei planete!".)

Deductia ta e cit se poate de inteligenta....de ce?
Insusi compozitia organismului uman inansamblu este aceeasi cu compozitia solului din care a fost creat Adam.Apa,N,O,C,microelementele sunt componente umane si terestre dupa cum stiinta o dezvaluie.
Asa ca "fabrica de lut "din care Dumnezeu l-a creat pe Adam ,a avut chiar sectie de arta si pictura pentru ca in creatia lui Adam s-a folosit turba colorata de unde si rasele umane aparute mai tirziu.

(am mutat discutia de la Extraterestrii din forumul lui Zeus pe topicul curent .)

2Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Lun Mai 19, 2008 11:01 am

Ada_Pal

inger

https://www.youtube.com/watch?v=HJq5819hVjc&feature=related

vizionare placuta ...iata din citeva miracole descoperite in natura avind inscriptionat numele lui Allah ,copac descoperit in Australia in pozitie de inchinaciune,singura moschee ramasa in urma Tzunami-ului distrugator din 2004,observarea numelui lui Allah filmat din satelit..sa........va urma

3Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Lun Mai 19, 2008 2:01 pm

No Name

inger

ada ...
de fantezie nici ortodocsii nu duc lipsa ...sa asemeni orice ti se pare o coincidenta cu o credinta sau religie ...

si eu cand eram mic ,ma uitam la nori ..si asemanam cu BALAURI ...sau BALENE ..sau LEI...etc...

Hai sa revenim cu picioarele pe TERRA....

4Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Lun Mai 19, 2008 4:17 pm

Ada_Pal

inger

No Name a scris:ada ...
de fantezie nici ortodocsii nu duc lipsa ...sa asemeni orice ti se pare o coincidenta cu o credinta sau religie ...

si eu cand eram mic ,ma uitam la nori ..si asemanam cu BALAURI ...sau BALENE ..sau LEI...etc...

Hai sa revenim cu picioarele pe TERRA....

draga ne numitule
Absolut tot ce sustin are la baza si dovezi stiintifice.......ai rabdare nenicule.........vezi cum e cind ai Idei Preconcepute?! Sari si musti imediat....... lol!
No prob..............sunt obisnuita cu tine deja de pe alte 2 forumuri.

5Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Lun Mai 19, 2008 4:27 pm

No Name

inger

vezi ca putem sa supravietuim impreuna ...percum :"FRUMOASA SI BESTIA "!! lol!

6Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mar Mai 20, 2008 7:15 am

Der Bedeu

zeu

Ada_Pal a scris:https://www.youtube.com/watch?v=HJq5819hVjc&feature=related

vizionare placuta ...iata din citeva miracole descoperite in natura avind inscriptionat numele lui Allah ,copac descoperit in Australia in pozitie de inchinaciune,singura moschee ramasa in urma Tzunami-ului distrugator din 2004,observarea numelui lui Allah filmat din satelit..sa........va urma

Ma mira ca un om inteligent,asa se pare ia in serios lucruri care azi, in era calculatorului si cu Fotoshop si un copil in scoala elementara poate face cu usurinta. Ca acea moscheie a ramas singura dupa tzunami pe mine nu ma mira deoarece in satele arabe casele sunt facute din lut si moscheele din piatra.
"Miracolele" astea se aseamana la statuile care sangereaza si icoanele care plang.

7Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mar Mai 20, 2008 7:50 am

Ada_Pal

inger

Dar daca -ti spun ca am participat in direct la salvarea celor loviti de soarta ,iar trupele ONU au ramas supra-uimiti de acea moschee care nici nu se compara ca rezistenta cu cladirile de lux (hotele,vile pe plaja)din zona,ce zici?
Pardon,moscheile construite de localnici sunt din acelasi material cu cel al cladirilor.
Asta ti-o dovedesc daca vrei pt. ca locuiesc exact in zona islamica .

Minunile respective nu mi-au schimbat cu absolut nimic Credinta initiala. Doar mi-au intarit-o pe moment intr-un fel.

Nu stiu daca fotoshopul poate surprinde Oceanul din satelit si miscarile valurilor; de fapt anuntul a aparut si-n ziare la vremea respectiva.

8Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mar Mai 20, 2008 11:11 am

Der Bedeu

zeu

Ada_Pal a scris:Dar daca -ti spun ca am participat in direct la salvarea celor loviti de soarta ,iar trupele ONU au ramas supra-uimiti de acea moschee care nici nu se compara ca rezistenta cu cladirile de lux (hotele,vile pe plaja)din zona,ce zici?
Pardon,moscheile construite de localnici sunt din acelasi material cu cel al cladirilor.
Asta ti-o dovedesc daca vrei pt. ca locuiesc exact in zona islamica .

Minunile respective nu mi-au schimbat cu absolut nimic Credinta initiala. Doar mi-au intarit-o pe moment intr-un fel.

Nu stiu daca fotoshopul poate surprinde Oceanul din satelit si miscarile valurilor; de fapt anuntul a aparut si-n ziare la vremea respectiva.

Asculta draga mea. Am inteles din primul moment ca locuiesti in zona islamica. Fotoshopul este un plan pe calculator care cu ajutorul lui poti face dintr`un caine o pisica si dintr`o femeie musulmana o religioasa evreica si de fapt un religios evreu. Poate asta tocmai mai usor... Laughing Fotoshopul nu trebuie sa suprinda nimic.Cu ajutorul lui poti face dintr`o femeie care locuieste in zona musulmana o camila ,de exemplu. Cat despre povestea moscheiei,am inca cateva cuvinte. Faptul ca totul a fost ras de valul marii si ea a fost singura cladire care a ramas nu spune absolut nimic. Daca in Sri Lanca valul Tzunami a rostogolit un tren intreg,locomotiva si vagoane pline de calatori de pe o sina indepartata de malul marii 500 de metri si in acelas timp o casa de toleranta de pe malul marii a ramas intacta, ce inseamna asta pentru tine? Nu o minune? Inca ceva. Nu ca bisericile crestine si nu ca sinagogile si templurile la evrei, moscheele la musulmani nu se cred cladiri sacre. Poate tu nu sti dar o droaie de atentate musulmanii fac ei intre ei in drum la moschee sau de la ea sau in cladirea ei. Tu nu citesti cum se omoara acolo in Irak ei intre ei si uneori se sinucid purtand o bomba sub haine in cursul rugaciunii in moschee.
Eu traiesc cu musulmani impreuna in aceias tara si cunosc bine mentalitatea si purtarea lor.Mai mult de 50 de ani.
Daca mai vrei sa afli ceva, iti stau la dispozitie.

9Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mar Mai 20, 2008 12:59 pm

Ada_Pal

inger

Pai daca din "Pacate",sunt musulmanca si vad o minune intr- moschee ramasa in picioare ....fac si eu reclama la Islam,(sunt" imama si iau un ban cinstit,vorba lui No name)".....daca as fi fost o "c..ucuvea" pe placul majoritatii ,va filmam si colegele de serviciu la munca in acea casa de toleranta .....nu numai casa. Ce ziceti,e bun raspunsul ,pe masura gusturilor d-voastra,sau sa-l mai retusez putin cu Fotoshop-ul Wink ?!!

Fiecare vede si crede ce doreste stimabile domn.
Sunt convinsa ca fiind in Israel imi puteti da lectii la bombe si teroristi.

Ah........era sa uit....suntem vecini.Insa eu sunt de partea" teroristilor ",aia de merg cu bombe in buzunar prin piete... :afro:

10Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mar Mai 20, 2008 1:27 pm

No Name

inger

ada puisor ...tu esti mai "periculoasa "decat KAMIKAZE ....caci Cuvantul prozelitismului tau ..e mai eficace decat bombele ...naivilor ,,,manipulati de o mana de fanatici .,,,! :cherry:

11Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mar Mai 20, 2008 1:52 pm

Ada_Pal

inger

Din partea lui matalutza e un compliment.......thx Lo name Very Happy

12Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mar Mai 20, 2008 2:10 pm

No Name

inger

niciodata nu-mi subestimezi "adversarii"...desii de multe ori sufer de o doza prea mare de ironie ...cu timpul o sa ma schimb ...peste vreo 100 de ani No

13Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mar Mai 20, 2008 3:31 pm

The Beast

The Beast
muritor de rand

Ada_Pal a scris:Insusi compozitia organismului uman inansamblu este aceeasi cu compozitia solului din care a fost creat Adam.Apa,N,O,C,microelementele sunt componente umane si terestre dupa cum stiinta o dezvaluie.
Asa ca "fabrica de lut "din care Dumnezeu l-a creat pe Adam ,a avut chiar sectie de arta si pictura pentru ca in creatia lui Adam s-a folosit turba colorata de unde si rasele umane aparute mai tirziu.

1. Ada, nu te pricepi nici la pedologie, nici la biochimie, nici la astrofizica.
Faptul ca organismul uman, prezinta elemente comune solului, nu arata nicidecum ca D-zeu ne-a creat din turba colorata. De pilda, toate elementele chimice care sunt prezente azi in organismul uman, reprezinta o evolutie chimica ce-si are originea in sori (stele). Explozia acestora in stadiul de supernove, face ca moleculele organice sa se imprastie in spatiu si astfel sa ajunga in diferite zone ale Universului, prin intermediul asteroizilor si cometelor. De asemenea, praful stelar contine elementele chimice care ne alcatuiesc pe noi. Unde zice asta D-zeul tau ? Nu numai ca nu zice dar chiar minte. Pt ca daca tot a avut de gand sa-ti arate originea materialului din care esti facuta, ar fi trebuit sa zica stele (marile reactoare cosmice) si nu turba colorata, care e un produs mult, foarte mult ulterior.
2. De unde stii asta ?

14Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mar Mai 20, 2008 6:06 pm

Ada_Pal

inger

The Beast a scris:
1. Ada, nu te pricepi nici la pedologie, nici la biochimie, nici la astrofizica.]

DAR MAI ALES NU MA PRICEP SA INTRU IN POLEMICI CU OAMENI FARA BUN SIMT!!!!!
iN CAZUL IN CARE NU TI-AI TERMINAT SCOALA AIA DE 7 ANI DE ACASA, SUNT CAMINE PT ORFANI SI POTI SA MERGI LA SERAL......

The Beast a scris:Faptul ca organismul uman, prezinta elemente comune solului, nu arata nicidecum ca D-zeu ne-a creat din turba colorata. De pilda, toate elementele chimice care sunt prezente azi in organismul uman, reprezinta o evolutie chimica ce-si are originea in sori (stele). Explozia acestora in stadiul de supernove, face ca moleculele organice sa se imprastie in spatiu si astfel sa ajunga in diferite zone ale Universului, prin intermediul asteroizilor si cometelor. De asemenea, praful stelar contine elementele chimice care ne alcatuiesc pe noi. Unde zice asta D-zeul tau ? Nu numai ca nu zice dar chiar minte. Pt ca daca tot a avut de gand sa-ti arate originea materialului din care esti facuta, ar fi trebuit sa zica stele (marile reactoare cosmice) si nu turba colorata, care e un produs mult, foarte mult ulterior.

Te rog frumos sa si dai sursa celor spuse de tine mai sus,daca esti amabil.Dumnezeul meu este si al tau si al celor ce-l neaga,bineinteles,dupa parerea mea.
O sa indic toate sursele stiintifice la ceea ce sustin......insa -mi trebuie si timp sa le traduc.

The Beast a scris:2. De unde stii asta ?

Pai pedologie am invatat si eu pe la scoala ,la fel si despre compozitita chimica a organismelor...........insa creerea lui Adam din lut nu e ceva nou pentru cei care cred intr-una din cele 3 carti ale religiilor monoteiste.
Daca vei citi din Israeli'at,sau Viata profetilor ,vei afla cele sustinute in legatura cu alegerea tipurilor de turba in creerea lui Adam

Eu sunt un tip de om care -mi place sa studiez religie comparata insa recunoasc ,nu pot sa separ legile divine de stiinta...............astfel ca d ecite ori citesc din Quran,Biblie,VT......nu pot sa nu fac conexiuni cu ceea ce am invatat si invat din stiinta de zi cu zi.

15Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mar Mai 20, 2008 6:24 pm

No Name

inger

ada ...fi calma ...

trebuie sa mai cresti in evolutia ta spirituala ,mai ales in lupta duhovniceasca cu duhurile negative ....orice manie sau iutime ...e un duh de drac .

trebuie sa ai deosebirea duhurilor ...altfel nu poti duce nimic la bun sfarsit !

cheers

16Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mar Mai 20, 2008 6:48 pm

Ada_Pal

inger

No Name a scris:ada ...fi calma ...

trebuie sa mai cresti in evolutia ta spirituala ,mai ales in lupta duhovniceasca cu duhurile negative ....orice manie sau iutime ...e un duh de drac .

trebuie sa ai deosebirea duhurilor ...altfel nu poti duce nimic la bun sfarsit !

cheers

- O sa tin cont de sfaturile tale ,nenumitule! :cyclops:

17Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mar Mai 20, 2008 6:58 pm

No Name

inger

mersi ...oricum putem colabora ..in ceea ce suntem de acord !!Allah(Zeul Lunii)sa -ti dea pacea ! lol!

18Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mar Mai 20, 2008 7:04 pm

The Beast

The Beast
muritor de rand

Ada_Pal a scris:
1. DAR MAI ALES NU MA PRICEP SA INTRU IN POLEMICI CU OAMENI FARA BUN SIMT!!!!!
iN CAZUL IN CARE NU TI-AI TERMINAT SCOALA AIA DE 7 ANI DE ACASA, SUNT CAMINE PT ORFANI SI POTI SA MERGI LA SERAL......

2. Te rog frumos sa si dai sursa celor spuse de tine mai sus,daca esti amabil.Dumnezeul meu este si al tau si al celor ce-l neaga,bineinteles,dupa parerea mea.
O sa indic toate sursele stiintifice la ceea ce sustin......insa -mi trebuie si timp sa le traduc.

3. Pai pedologie am invatat si eu pe la scoala ,la fel si despre compozitita chimica a organismelor...........insa creerea lui Adam din lut nu e ceva nou pentru cei care cred intr-una din cele 3 carti ale religiilor monoteiste.
Daca vei citi din Israeli'at,sau Viata profetilor ,vei afla cele sustinute in legatura cu alegerea tipurilor de turba in creerea lui Adam
4. Eu sunt un tip de om care -mi place sa studiez religie comparata insa recunoasc ,nu pot sa separ legile divine de stiinta...............astfel ca d ecite ori citesc din Quran,Biblie,VT......nu pot sa nu fac conexiuni cu ceea ce am invatat si invat din stiinta de zi cu zi.

1. Unde-i dovada lipsei mele de bun simt ? Iar daca o ai, nu inteleg de ce esti un antiexemplu prin ceea ce ai scris mai sus.
2. Sursa celor scrise mai sus ? lol! Scuza-ma dar am plecat de la premisa ca discut cu persoane cat de cat instruite fata de tematica abordata. Ori daca tu ma soliciti sa-ti fac educatie elementara privind provenienta si evolutia elementelor chimice, nu voi da curs redundantei. Ar fi jenant. Ce-ar urma, sa-mi cer sursa limbii in care scriu ? Laughing
3. Daca ai fi invatat pedologie n-ai fi debitat trasnaile pe care le comentez eu acum. In plus, ti-a scapat ca intr-o astfel de discutie, nu e relevanta credinta religioasa ci proba stiintifica. Si daca tot sustii ineptia asta pseudostiintifica privind crearea omului din turba colorata, intreabrea e simpla - de unde stii si cum probezi veridicitattea pretentiei tale ?
4. Care-s legile alea divine, ce inseamna divin, cum ai aflat asta ? Vezi tu, cand introduci intr-un dialog elemente noi, asigura-te ca interlocutorii iti accepta terminologia. Iar asta poate avea loc, doar in situatia cand o definesti iar definirea ei e credibila.

19Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mier Mai 21, 2008 4:51 am

SAVIN

vrajitor

un miracol, este un eveniment care pare sa nu aibe explicatie logica.
faptul ca logica cuiva sau a unui grup nu a inteles evenimentul, nu inseamna ca sa produs un miracol. de alfel, de cand stiinta a devenit un subiect popular, miracolele au disparut. in afara de sarlatani diversi care exploateaza naivitatea oamenilor.
hai, ca santem in secolul 21. nu avem voie sa gandim medieval azi.

20Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Mier Mai 21, 2008 1:48 pm

Ada_Pal

inger

Clay's matchmaking could have sparked life

Two of the crucial components for the origin of life - genetic material and cell membranes - could have been introduced to one another by a lump of clay, new experiments have shown.

The study of montmorillonite clay, by Martin Hanczyc, Shelly Fujikawa and Jack Szostak at the Massachusetts General Hospital in Boston, revealed it can sharply accelerate the formation of membranous fluid-filled sacs.

These vesicles also grow and undergo a simple form of division, giving them the properties of primitive cells. Previous work has shown that the same simple mineral can help assemble the genetic material RNA from simpler chemicals. "Interestingly, the clay also gets internalised in the vesicles," says Leslie Orgel, an origin of life expert at the Salk Institute for Biological Sciences in San Diego, California. "So this work is quite nice in that it finds a connection between the mechanism that creates RNA and encloses it in a membrane."

continuare la

http://www.animal-cruelty.com/life_from_clay.htm

21Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Joi Mai 22, 2008 11:54 am

Der Bedeu

zeu

Ada_Pal a scris:Pai daca din "Pacate",sunt musulmanca si vad o minune intr- moschee ramasa in picioare ....fac si eu reclama la Islam,(sunt" imama si iau un ban cinstit,vorba lui No name)".....daca as fi fost o "c..ucuvea" pe placul majoritatii ,va filmam si colegele de serviciu la munca in acea casa de toleranta .....nu numai casa. Ce ziceti,e bun raspunsul ,pe masura gusturilor d-voastra,sau sa-l mai retusez putin cu Fotoshop-ul Wink ?!!

Fiecare vede si crede ce doreste stimabile domn.
Sunt convinsa ca fiind in Israel imi puteti da lectii la bombe si teroristi.

Ah........era sa uit....suntem vecini.Insa eu sunt de partea" teroristilor ",aia de merg cu bombe in buzunar prin piete... :afro:

Lectii la bombe si la teroristi nu o sa poti primi la noi. Pe ei noi ii stercim cum seomoara paduchii. Bineinteles ca nu ne murdarim mainile ci trimetem din cand in cand un avion mititel care poate sa filmeze on line si mai are o racheta mititica dar care este asa de exacta de ti se face frica. La cateva zeci de kilometri sade un soldat intr`o camera si manueste avionul fara pilot. Cand este convins ca are afacere cu teroristi,apasa pe un buton si 288 de fecioare astepta la cei 4 teroristi sa vina in cer. (4X72=288). La noi asta se cheama "tratament cu penteta" . Lovim numai in cei care ne-au lovit. Nu omoram civili,femei, batrani si copii.

22Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Joi Mai 22, 2008 1:50 pm

Ada_Pal

inger

v-as ruga sa ramineti on-topic

23Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Joi Mai 22, 2008 2:04 pm

Ada_Pal

inger

1. Principiul științei și evlaviei: Rostirea de cuvinte împotriva lui Allah, fără
de știință, este interzisă prin textul revelației:

„Spune: „Domnul meu a oprit
ticăloșiile atât pe cele văzute, cât și pe cele nevăzute , precum și păcatul,
nedreptățirea [altora] sau să-I faceți lui Allah asociați, de vreme ce El nu a
trimis o astfel de poruncă, sau să spuneți despre Allah ceea ce nu știți”
(Al-`A`raf: 33). Coranul nu este de folos decât împreună cu știința, așa după
cum s-a transmis că a spus Trimisul cel generos: „Și, oare, este Coranul de
folos, fără de știință?”
Tocmai de aceea, primul verset al revelației, a fost un
îndemn la știință: „Citește! În numele Domnului tău care a creat” (Al-`Alaq:1), iar sporirea ei, este un alt îndemn: “[color=yellow]Și spune: Doamne, sporește-mi mie știința!” (Ta-Ha: 114). [/color]

Iar, prin știință, avem în vedere științele coranice, așa
cum sunt știința interpretării, revelația, relatările Profetului, jurisprudența și
limba arabă, alături de specializarea într-un anumit domeniu al științelor
materiale sau umane la care s-au referit versetele Coranului Sfânt.

Stăpânul nu îl învață Coranul decât pe acela care vrea să știe și este evlavios
și cu frică de Allah
: “Cel Milostiv/ L-a învățat [pe om] Coranul” (Ar-Rahman: 1-2);

Și fiți cu frică de Allah și Allah vă învață.(Al-Baqara: 282).

Omul nu va ști nimic demn de menționat din versetele lui Allah, oricâtă
știință ar avea el, decât dacă știința lui este însoțită de evlavie și frică de
Allah, ale căror condiții sunt reunite în următorul verset sfânt:

“Cuvioșia nu stă în a vă întoarce fețele spre Răsărit sau spre Apus, ci, cuvios este acela care crede în Allah și în Ziua de Apoi, în îngeri, în Carte (Cărți) și în profeți,
dă din avere, în pofida iubirii pentru ea rudelor, orfanilor, sărmanilor,
călătorului, cerșetorilor și pentru răscumpărarea robilor, își împlinește
Rugăciunea, dă Dania, cei care-și țin legământul, dacă s-au legat, cei care
sunt răbdători la nenorocire, la rău și în momentele de primejdie. Aceștia
sunt cei evlavioși cu adevărat, aceștia sunt cei cu frică!”
[/b] (Al-
Baqara: 177).

24Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Vin Mai 23, 2008 7:51 am

Vizitato

Vizitator

Mie mi s-ar parea interesant si introducerea unui subiect denumit: Stiinta o religie? De ce? Pentru ca teoria evolutionista. Big-Bangul si multe altele nu au o baza concreta. Daca privem obiectiv atat stiinta cat si religie se poate observa ca atat in era Evului Mediu si in timpuri mai indepartate(cand religia avea puterea) cat si in lumea contemporana(cand stiinta a inceput sa aiba cel mai un ultim cuvant) lumea crede tot ce i se zice.
Oare e adevarat ce se spune? Eu nu am vazut nici o maimuta care sa evolueze in om si nici fiintele intermediare care se presupune ca au existat intre maimuta si om. Ce s-a intamplat au disparut sau au evoluat toate si acuma evolutia s-a oprit? Sau cum de mai exista maimute? Big-Bangul e o presupunere la extinderea Universului(si aici apar destul de multe elemente contradictori). Se presupune ca totul a inceput dintr-un atom. Toata conceptia stiintei se bazeaza pe ideea CAUZA-EFECT. Care e cauza Big-Bangului? Pana la urma e o presupenere fara dovezi puternice, cum e evolutia care e bazata doar pe asemanari nu pe un caz concret.
Ceea ce sugerez e ca orice ar spune un om de stiinta e crezut, pentru ca "are dovezi stiintifice", asa cum se intampla si acu sute de ani in care daca biserica zicea ceva atunci era adevarat pentru ca se folosea de imaginea lui Dumnezeu(aici am multe cazuri din Biserica Catolica, care si-a primit rasplata cu protestantii). As dori totusi mai mult respect fata de religia celuilalt si sa nu se zica ca e o fantezie ce apare in cartile sacre, doar pana la urma insusi stiinta e o religie, si ca in fiecare religie exista si adevar. Astept cu caldura contra-argumente(in special explicatii palpabile pentru cele doua subiecte, mai sunt si altele dar acelea sunt cel mai greu de contrazis, daca e posibil), iar adevarul adevarat il vom vedea cand vom muri Smile .

25Stiinta conduce spre islam si invers Empty Re: Stiinta conduce spre islam si invers Vin Mai 23, 2008 11:53 am

Ada_Pal

inger

E greu pt mine sa-ti dau contra-argumente pentru ca in mare parte sunt de acord cu dumneata.
Arabii musulmani sunt cunoscuti ca fiind cei datorita carora invatam azi ALGEBRA (aL jABER), alchimie....

In ce priveste ASTRONOMIA si QORANUL (pt ca acest subiect l-ai atins mai sus ),sunt carti extraordinare cu explicatii de ultima ora ale astronomilor si celor de la NASA ,deductii care pe mine m-au lasat GURA-CASCA atunci cind le-am descoperit in Quran.
O sa postez site-urile respective insa cartea prof.dr.Zaghlool Al Najjar este si mai elocventa.

Am citit intr-o carte de oceanografie cu citiva ani in urma despre un cefalopod nectobentonic mic numit Nautilus care are o virsta preistorica si este vietuitor al Oceanului Planetar de peste zeci de milioane de ani.
Biologii,scufundatorii si astronomii au ajuns la concluzia unanima in urma cercetarilor facute pe carapacea acestui nevertebrat ca in urma cu milioane de ani durata unei luni lunara era mai scurta decit in zilele noastre(14 zile...dupa alte milioane de ani s-a marit la 18 zile....pina azi la 29 zile).

Aceasta dovedeste clar stiintific expansiunea Universului si departrea palnetelor unele fata de altele.

Capitolul az-Zariat din Qoran, pare că se refera la una
din cele mai impunatoare descoperiri ale stiintei moderne – expansiunea Universului.

Expansiunea Universului a fost sugerata mai intai de teoria genarala a relativitatii și este dovedita de calculele astrofizice. Miscarea regulata a luminii galactice fata de sectiunea rosie a spectrului este explicata de
distantarea unei galaxii de alta. Astfel, marimea Universului pare sa fie in crestere progresiva.

Iar cerul l-am înălțat cu puterea Noastră și Noi îl lărgim.
Coran, 51:47

Luna si pamantul orbiteaza (ambele) in jurul centrului de masa comun. Combinatia intre forta de atractie a lunii si forta centrifuga datorata orbitarii pamantului in jurul centrului comun de masa produce deformarea/alungirea oceanului planetar pe directia axei luna-pamant. Asa apare fenomenul de maree (flux/reflux).

Aceste maree, deplasandu-se cu o viteza diferita (mai mica) de viteza de rotatie a pamantului in jurul axei proprii, creeaza prin frecare un moment de torsiune care tinde sa incetineasca rotatia pamantului si deci, tinde sa mareasca durata unei zile (>24h). In acelasi timp, acelasi fenomen tinde sa mareasca viteza de revolutie a lunii in jurul pamantului; ca urmare, [b]aceasta se departeaza de pamant. Fenomenul este foarte lent... dar conduce catre asa zisa orbita sincrona: perioada de revolutie=perioada de rotatie.

In trecut, luna a fost mai apropiata de pamant si in stare aprox. fluida. Pamantul fiind mai mare si distanta fiind mai mica decat in prezent, mareele provocate de catre pamant lunii erau foarte mari si asta a dus la o sincronizare destul de 'rapida' a celor doua perioade (revolutie-rotatie) ale lunii si o departare a ei fata de pamant. Pe masura ce luna s-a racit, ea s-a solidificat intr-o forma alungita pe directia axei luna-pamant.
[b]

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 4]

Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum