Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Rugaciunea in islam (salat) EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Rugaciunea in islam (salat) EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Rugaciunea in islam (salat) EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Rugaciunea in islam (salat) EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Rugaciunea in islam (salat) EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Rugaciunea in islam (salat) EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Rugaciunea in islam (salat) EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Rugaciunea in islam (salat) EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Rugaciunea in islam (salat) EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Rugaciunea in islam (salat) EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Rugaciunea in islam (salat) EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Rugaciunea in islam (salat) EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Rugaciunea in islam (salat) EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Rugaciunea in islam (salat) EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Rugaciunea in islam (salat) EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Rugaciunea in islam (salat) EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Rugaciunea in islam (salat) EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Rugaciunea in islam (salat) EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Rugaciunea in islam (salat) EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Rugaciunea in islam (salat) EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Rugaciunea in islam (salat) EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Rugaciunea in islam (salat) EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Rugaciunea in islam (salat) EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Rugaciunea in islam (salat) EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Rugaciunea in islam (salat) EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Rugaciunea in islam (salat) EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Rugaciunea in islam (salat)

+3
No Name
Teroristul
Ada_Pal
7 participan?i

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Rugaciunea in islam (salat) Empty Rugaciunea in islam (salat) Lun Mai 19, 2008 9:32 am

Ada_Pal

inger

Sura't Al Fatiha (deschizatoarea Quranului)

În numele lui Allah Cel Milostiv,
Îndurator (Ar-Rahman, Ar-Rahim)

2. Lauda lui Allah, al lumilor Stapinitor,
3. Cel Milostiv, Îndurator,
4. În Ziua de Apoi Stpânul Cârmuitor,
5. Numai pe Tine Te adoram,
numai la Tine cerem ajutor,
6. Pe drumul drept Tu fii-ne Calauzitor,
7. Drumul celor cu care fost-ai Tu daruitor,
nu al celor pe care Tu Te-ai mâniat,
nici al ratacitilor

Aceasta sura(verset),prima din Quran insa nu prima revelata profetului Mohamad(Pacea asupra lui),este recitata de fiecare muslem in cele 5 rugaciuni obligatorii zilnice .

Obligativitatea rugaciunii este al 2 -lea stilp in islam dupa declararea credintei intr-UN singur Dumnezeu.

Rugaciunea la musulmani se face dupa o spalare prealabila numita wduu in acelasi mod in care o facea insasi profetul Mohamad;ritualul rugaciunii este descris in Hadith-ul profetului(traditia scrisa sau Sunna).
Rugaciunea nu este noua ci si profetii dinaintea lui Mohamad,Moise ,Isus o practicau dupa purificare .Unii o numesc meditatie in alte religii altii prosternare sau rukuu;
va cotinua-

2Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Lun Mai 19, 2008 10:37 am

Ada_Pal

inger

Ascultati Quran la site-ul urmator.Astfel va vorbeste Allah in cartea sfinta ,Quranul,unica revelata de ingerul Gebreel in pestera Hira in Hijaz(Arabia Saudita)si nu scrisa de mina oamenilor sau copiata cum sustin cei "nestiutori".

http://www.quranexplorer.com/quran/

3Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Lun Mai 19, 2008 10:50 am

Ada_Pal

inger

https://www.youtube.com/watch?v=H1TPVmUk63M&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=82kfnC4Z75E&feature=related

Cele 99 de nume ale Lui Dumnezeu (lb. arabă أسماء الله الحسنى ~ pronunție Asma’ Allah al-husna) sunt cunoscute sub denumirea de de atribute ale Lui Dumnezeu, fiind relevate în Qur'an și Sunnah(Traditia profetului).
Cunoașterea „Celor 99 de nume ale lui Dumnezeu (Allah)” este necesară celor ce doresc să aprofundeze înțelegerea Autoritatii Divine ;"cine memoreza aceste nume si le aplica in viata sa intra in Rai,negresit"

„Ale Lui Allah sunt numele cele mai frumoase! Chemați-L cu ele și depărtați-vă de aceia care schimonosesc numele Lui. Ei vor fi răsplătiți după ceea ce fac! (Qur’an 7:180)

Ar-Rahman (الرحمن) Milosul

Ar-Rahim (الرحيم) Milostivul / خndurătorul

Al-Malik (الملك) Stăpânul Tronului / Regele

Al-Quddus (القدوس) Preasfântul / Cel Sfânt

As-Salaam (السلام) Tămăduitorul / Făcătorul de pace

Al-Mu'min (المؤمن) De Credință Dătătorul / Apărătorul Credinței

Al-Muhaymin (المهيمن) Veghetorul

Al-Aziz (العزيز) Puternicul / Cel Tare

Al-Jabbar (الجبار) Temutul / Atotputernicul

Al-Mutakabbir (المتكبر) Preamăritul / Cel Preaînalt

Al-Khaliq (الخالق) Creatorul

Al-Bari' (البارئ) Plămăduitorul / Făcătorul

Al-Musawwir (المصور) Plăsmuitorul /Dătătorul de Chipuri

Al-Ghaffar (الغفار) Iertătorul

Al-Qahhar (القهار) Biruitorul / Stăpânul Atotputernic

Al-Wahhab (الوهاب) Dăruitorul / Cel Darnic

Ar-Razzaq (الرزاق) خnzestrătorul / خntreținătorul

Al-Fattah (الفتاح) Deschizătorul / Dătătorul de Victorie / Marele Judecător

Al-'Alim (العليم) Știutorul / Atoateștiutorul

Al-Qabid (القابض) Cel ce خntărește / Cel care Reține

Al-Basit (الباسط) Dătătorul / Cel ce permite progresul / Cel ce Dăruiește ocrotire pentru ca să permită – Oamenilor, Naturii; să se dezvolte

Al-Khafid (الخافض) Coborâtorul / Cel ce doboară / Cel ce umilește pe necredincioși

Ar-Rafi‘e (الرافع) خnălțătorul / Cel ce خnnobilează, Cel care Glorifică

Al-Mu‘ezz (المعز) خndemnătorul / Cel ce cinstește

Al-Mudhell (المذل) Umilitorul / Cel ce umileste

As-Sami‘e (السميع) Auzitorul / Atoateauzitorul

Al-Baseer (البصير) Văzătorul / Atoatevăzător

Al-Hakam (الحكم) Judecata / Judecătorul

Al-`Adl (العدل) Dreptatea / Cel Drept

Al-Latif (اللطيف) Subtilul / Cel Subtil

Al-Khabir (الخبير) Cunoscătorul / Atoateștiutor

Al-Halim (الحليم) Blandul / Cel ce خngăduie / خngăduitorul

Al-'Adheem (العظيم) Mărețul / Cel Suprem / Cel Magnific

Al-Ghafur (الغفور) Preaiertătorul / A toate iertătorul

Ash-Shakur (الشكور) Preamulțumitorul / Cel ce apreciază

Al-Aliyy (العلي) خnaltul / Preainaltul

Al-Kabir (الكبير) Marele / Cel ce cunoaște totul

Al-Hafiz (الحفيظ) Păzitorul / Atoatepăzitorul

Al-Muqit (المقيت) Hrănitorul / خntreținătorul

Al-Hasib (الحسيب) Cumpătatul / Cel suficient

Al-Jalil (الجليل) Dhu al-jalal Maiestosul / Cel Plin de Slavă

Al-Karim (الكريم) Generosul / Cel Generos

Ar-Raqib (الرقيب) Veghetorul / Cel Veghetor

Al-Mujib (المجيب) Răspunzătorul / Cel ce răspunde

Al-Wasse‘e (الواسع) Cuprinzătorul / Cel cu Har Nemărginit

Al-Hakeem (الحكيم) خnțeleptul

Al-Waddud (الودود) Iubitorul / Cel Plin de Dragoste

Al-Majid (المجيد) Gloriosul / Cel Glorios

Al-Ba'ith (الباعث) خnvietorul / Cel ce خnvie

Ash-Shaheed (الشهيد) Mărturisitul / Martorul

Al-Haqq (الحق) Adevărul

Al-Wakil (الوكيل) Apărătorul / Ocrotitorul

Al-Qawaie (القوى) Vigurosul / Cel Tare

Al-Matin (المتين) Tarele / Cel Statornic

Al-Walaie (الولى) Oblăduitorul / Ocrotitorul

Al-Hamid (الحميد) Lăudatul / Cel Vrednic de Laudă

Al-Muhsi (المحصى) Socotitorul / Cel ce socotește

Al-Mubdi' (المبدئ) خncepătorul / Creatorul

Al-Mu‘id (المعيد) خnapoi-aducătorul / Cel ce Readuce

Al-Muhyi (المحيى) De viață Dătătorul / Dătătorul de viață

Al-Mumit (المميت) De moarte Dătătorul / Dătătorul de moarte

Al-Hayy (الحي) Viul / Cel Veșnic Viu

Al-Qayyum (القيوم) Ființătorul / Atotputernic

Al-Wajid (الواجد) Aflătorul / Cel ce -află / - găsește

Al-Magid (الماجد) Prealăudatul

Al-Ahad (الاحد) Unul

As-Samad (الصمد) Absolutul

Al-Qadir (القادر) Puternicul

Al-Muqtadir (المقتدر) Preaputernicul

Al-Muqaddim (المقدم) خnainte-rânduitorul

Al-Mu'akhir (المؤخر) Apoi-rânduitorul

Al-Awwal (الأول) خntâiul

Al- Akhir (الأخر) Ultimul

Az-Zahir (الظاهر) Văzutul

Al-Batin (الباطن) Nevăzutul

Al-Wali (الوالي) Cârmuitorul

Al-Muta'ali (المتعالي) Supremul / Preaînaltul

Al-Barr (البر) Preacuratul

Al-Tawwab (التواب) De căință primitorul

Al-Muntaqim (المنتقم) Răzbunătorul

Al-'Afuww (العفو) خngăduitorul

Ar-Ra'uf (الرؤوف) Preabunul

Malik-al-Mulk (مالك الملك) Stăpânul stăpânirii

Dhu-al-Jalali wa-al-Ikram (ذو الجلال و الإكرام) Cel cu maiestate, onoare și cinstire

Al-Muqsit (المقسط) خmpărțitorul

Al-Jami' (Gami') (الجامع) Adunătorul

Al-Ghanaie (الغنى) Bogatul

Al-Mughni (المغنى) خmbogățitul

Al-Mani'e (المانع) Prevenitorul / Proteguitorul

Ad-Darr (الضار) Păgubitorul

An-Nafi‘e (النافع) Folositorul

An-Nur (النور) Lumina

Al-Hadi (الهادي) Tihnitul

Al-Badi (البديع) خnnoitorul

Al-Baqi (الباقي) Durătorul

Al-Warith (الوارث) Moștenitorul

Ar-Rasheed (الرشيد) Călăuzitorul

As-Sabur (الصبور) Răbdătorul

Allah (الله) Dumnezeu

4Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Lun Mai 19, 2008 3:34 pm

Teroristul

Traducem prin "rugaciune" cuvantul arab de origine aramaica SALAT, care in terminologia ritualului islamic reprezinta ansamblul de gesturi, atitudini, cuvinte care se succed intr-o ordine strict determinata. Asadar, este vorba despre un act ritual specific care nu are echivalent in alte religii.

Rugaciunea ca cerere adresata Creatorului exista si in Islam, dar ea nu face parte din obligatiile rituale esentiale.

Rugaciunea rituala are o obligatie esentiala pentru ISLAM, restul ei este de a proclama inrtr-o stare de profunda umilinta unicitatea lui Dumnezeu.

5Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Lun Mai 19, 2008 4:31 pm

Ada_Pal

inger

Poziția adoptată de musulmani în cursul rugăciunii este benefică pentru sănătate, indică un studiu publicat în Malayezia, relatează AFP. Rugăciunea islamică, sau salat, este un bun exercițiu pentru inimă și coloana vertebrală și crește capacitățile de memorie și de concentrare, afirmă studiul, efectuat de facultatea biomedicală a Universității Malaya. Rugăciunea, care trebuie efectuată de cinci ori pe zi, începe din poziția în picioare, urmează o înclinare, apoi o poziție ghemuită. Credinciosul atinge apoi solul cu capul și repetă gesturile, dând întregului virtuțile unui exercițiu fizic. (Rompres)

6Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Lun Mai 19, 2008 4:35 pm

No Name

inger

eu ptr sanatate ..fac flotari ..nu amestec sportul cu DIVINITATEA ... Basketball

7Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Lun Mai 19, 2008 4:40 pm

Ada_Pal

inger

Terro a scris:[size=16]SALAT, care in terminologia ritualului islamic reprezinta ansamblul de gesturi, atitudini, cuvinte care se succed intr-o ordine strict determinata. Asadar, este vorba despre un act ritual specific care nu are echivalent in alte religii.

Chiar asa sa fie????
Dar despre matanii.ati auzit??. . Ia uite-te mai atent sa vezi ce identice sint cu aplecaciunile(rukuu) musulmanilor.

Posture Of Humility In Prayers

References to kneeling and prostration to express one's humbleness before
the Almighty abound in the Bible, practiced by such notables as Abraham,
Moses and Aaron, Joshua, Elijah, Solomon and Jesus.

" Atunci s-au dus Moise și Aaron din fața poporului la ușa cortului adunării și au căzut cu fetele la pământ și s-a arătat slava Domnului peste ei." (Numerii 20:6)

"Atunci a căzut Avram cu fața la pământ, iar Dumnezeu a mai grăit și a zis..." (Geneza 17:3)

"Iar acela a răspuns:Eu sunt căpetenia oștirii Domnului și am venit acum! Atunci Iosua a căzut cu fala la pământ, s-a închinat și a zis către acela:Stăpâne, ce poruncești slugii tale?" (Iosua Navi 5:14)

"(The people) fell prostrate and cried, he Lord, He is God! The Lord, He
is God!....Elijah bent down to the ground and put his face between his
knees..." (1 Kings 18:39,42)(feeling calls KHOSHUA in Arabic=plingi cu umilinta in fata creatorului tau)

"Și (Isus) mergând puțin mai înainte, a căzut cu fața la pământ, rugându-Se și zicând: Părintele Meu, de este cu putință, treacă de la Mine paharul acesta! Însă nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiești." (Matei 26:39) "Prostration in prayer is still practiced by some members of the Russian
Orthodox Church, and some Catholics still maintain kneeling in prayer . In
contrast, Baptists and other Christian denominations have abandoned kneeling,
and the Jewish liturgy has eliminated it altogether. The only exception
perhaps is the Samaritan Jew, whose prayer is similar to the Muslim's prayer,
but for the language."

(Mataniile in rugaciune mai sint practicate inca de membrii ai bisericii ortodoxe ruse si citiva catolici.Evreii Samaritani mai mentin traditia de a se apleca in rugaciuni,lucru similar cu ritualul de rugaciune al musulmanilor.Baptistii si membri altor culturi crestine au abandonat acest obicei)
Evreii au un alt ritual de rugaciune cu Tora in fata,la Templu prin aplecari alternative de sus in jos insa in picioare .

8Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Lun Mai 19, 2008 4:42 pm

Ada_Pal

inger

No Name a scris:eu ptr sanatate ..fac flotari ..nu amestec sportul cu DIVINITATEA ... Basketball

Nu toti sunt LA INALTIME .......asemeni tie nenumitule draga.Noi muritorii de rind mai facem si genoflexiuni pt. burtica lol!

9Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Sam Mai 24, 2008 11:10 pm

Diana

inger

rugaciunea se face de 5 ori pe zi, la ore exacte, nu? ce poate face un musulman daca nu isi poate face rugaciunea la timp?

10Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Dum Mai 25, 2008 1:21 pm

Ada_Pal

inger

Este bine ca rugaciunile sa fie facute la timpul potrivit....insa daca este in calatorie poate se le faca impreuna...cite doua sau cite trei....dupa ce ajunge la destinatie.

Cele 5 prosternari au fost obligatorii inca de la Inaltarea profetului Mohamad la ceruri in noaptea Israa,unde Allah i-a stabilit 5 rugaciuni omului de la rasaritul soarelui si dupa apusul lui.

Salat (rugaciunea)este al doilea stilp al islamului iar cine nu se roaga nu poatefi considerat muslem.

11Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Dum Mai 25, 2008 9:12 pm

Amina

Amina
muritor de rand

Assalamo aleikum wa rahmetullah wa barakathu!asa cum spune sora noastra,este bine ca rugaciunile sa se faca la timp dar daca nu se poate acestea trebuie recuperate cind ajungem acasa.

12Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Lun Mai 26, 2008 3:53 pm

Ada_Pal

inger

V-as ruga sa facem o analiza comparativa a RUGACIUNII in cele 3 religii monoteiste . Este cunoscut ca toti profetii se inchinau lui Dumnezeu si ritualul este cam asemnator.

13Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Lun Mai 26, 2008 7:18 pm

Dorstor

Dorstor
-

Cineva m-a sfatuit sa intru aici daca vreau sa am dureri de cap!dureri de cap am inceput sa am cu unul din cele 99 de nume ale lui Dumnezeu dupa islam;Al-Warith (الوارث) Moștenitorul,
Ca sa mostenesti ceva inseamna ca nu este al tau si-l primesti dupa moartea ta.Dar toate sunt ale lui Dumnezeu si Dumnezeu nu se poate mosteni pe Sine pt ca este nemuritor!

14Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Lun Mai 26, 2008 7:58 pm

Diana

inger

crestinii se roaga dimineata si seara, inainte de culcare, iar unii mai piosi si inainte/dupa masa; nu exista o ora anumita, exista rugaciuni speciale de ex: pentru parinti, pentru frati, pentru sot/sotie, pe timp de furtuna, rugaciunile sunt deseori insotite de matanii, este obligatoriu pentru femeie sa se roage cu capul acoperit, dupa cum spune Sfantul Apostol Pavel :
"13. Judecati in voi insiva: Este, oare, cuviincios ca o femeie sa se roage lui Dumnezeu cu capul descoperit?
14. Nu va invata oare insasi firea ca necinste este pentru un barbat sa-si lase parul lung?
15. Si ca pentru o femeie, daca isi lasa parul lung, este cinste? Caci parul i-a fost dat ca acoperamant."

15Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Lun Mai 26, 2008 10:02 pm

Amina

Amina
muritor de rand

assalamo aleikum wa rahmetullah wa barakathu!(Pacea si milostenia si binecuvintarea Lui Allah fie asupra ta)dragii mei,alhamdulillah(multumesc Lui Allah)sunt musulmanca si as dori sa prezint islamul asa cum a fost lasat de Allah.In islam sunt 5 stilpi pe care orice musulman trebuie sa-i respecte:1.Credinta in Unicitatea Lui Allah ''nu exista alta divinitate in afara de Allah''si in trimisul sau Mohammed sawas''Mohammed este trimisul Sau''2.Credinta in ingeri:ingerul Gavril ,Mihail etc Cele 5 rugaciuni sunt obligatorii3.Credinta in toti trimisii lui Allah,profeti :Avram,Moise,Issus,Mohammed etc.4.Credinta in cele 3 Carti Koran,Biblia si Tora.5.Zakatul ,dania adica pomana pe care fiecare musulman trebuie sa o de-a lunar si indeplinirea pelerinajului la Mecca macar o data in viata.Mecca sau Kaaba locul spre care se inchina un musulman.acestea sunt unele din obligatiile unui musulman.pentru ca aici vorbim despre rugaciune trebuie sa va spun:un musulman se roaga de 5 ori pe zi 1.salat fagr-rugaciune de dimineata,2.salat zuhur-rugaciunea de prinz,3.salat asr-rug.de dupa-amiaza,4.salat magrib-rug de apus,5.salat isha-rusg.de seara.Inaintea rugaciunii se face o ablatiune;facind rug de 5 ori pe zi esti mai aproape de Dumnezeu,avind tot timpul ablatiune facuta esti mai aproape de ingeri.in religa islamica nu sunt decit 2 sarbatori:aid'ul fitr si aid'ul adha(aid- sarbatoare).Inshallah sa va fie de folos toate aceste informatii si sper sa avem o discutie civilizata pe acest forum.SALAMO ALEIKUM!

16Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Mar Mai 27, 2008 6:50 am

Diana

inger

Buna Amina ( te salut asa pentru ca nu stiu cum se raspunde la salutul islamic, stiu ce inseamna ) Very Happy , ne poti spune si ce reprezinta fiecare sarbatoare? si cand se sarbatoresc?

17Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Mar Mai 27, 2008 9:27 am

Amina

Amina
muritor de rand

salamo aleikum!draga mea .Se raspunde ''wa aleikum salam''.''salamo aleikum-pacea fie cu tine,wa aleikum salam -si cu tine''-aceasta este traducerea.Aid Al Fitr se sarbatoreste la sfirsitul Ramadanului,luna de post.Aid-sarbatoare,fitr-rupere in contextul nostru inseamna ruperea perioadei de post.in aceasta zi specific musulmanilor e tezirea de dimineata iar dupa rug.Al-Fajr este recomandat sa se manince in cantitate mica dupa care se pleaca la mosqee pentru efectuarea unei rugaciuni speciale,este interzisa postirea in aceasta zi.Credinciosii se felicita ,se imbratiseaza unii pe altii,exista o atmosfera de iubire ,prietenie,fratie ,unitate.Dupa ceremonie credinciosii isi viziteaza rudele prietenii si multumesc lui Allah pentru toate binecuvintarile.Aid-Adha marcheaza sfirsitul pelerinajului de la Mecca,intorcerea oamenilor de la Hadji,sarbatorile dureaza fiecare cite 3 zile.Aceste reprezinta pe scurt sarbatorile musulmane.

18Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Mar Mai 27, 2008 10:04 am

Ada_Pal

inger

Aid El Adha-Sarbatoarea sacrificiului (cea mare a musulmanilor)-oamenii care au situatie financiara buna sacrifica un miel ,oaie,vitel facind portii pt.saraci din jumatatea carnii iar restul imparte in familie. In aceasta perioada musulmanii implinesc pelerinajul la Mecca(cei cu posibilitati)si printre alte ritualauri ei platesc o oaie ce va fi sacrificata si Arabia Saudita trimite toata aceasta canitate(zeci d emii de tone in fiecare an)tarilor sarace(Sudan,Somal;ia,Etiopia,Palestina....)

Aid el Ftr sau sarbatoarea cea mica amusulmanilor ,se incheie la sfirsitul lunii de post, atmosfera este una extraordinara datorita incheierii postului ,obligatoriu pt. fiecare muslem de la virsta de 12 ani care nu este bolnav sau in imposibilitate de-a posti(gravidie,alaptare,calatorie,menstruatie). Cei care au postit corect,au citit Quranul in intregime,au fost prezenti seara de seara in moschee la rugaciunile Taraweeh.....................astfel ca ei simt aceasta sarbatoare(eid)asemeni unui premiu obtinut dupa un efort substantial de o luna de zile.

19Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Mar Mai 27, 2008 11:48 am

Amina

Amina
muritor de rand

salamo aleikum!multesc pentru completari draga sora,sigur sunt multe lucruri de mentionat in ceea ce privesc sarbatorile noastre,alhamdulillah noi stim foarte bine atmosfera sarbatorilor,foarte speciala,cu bun simt,liniste,mincare multa,buna si de toate felurile Very Happy mashallah.De sarbatori parintii dau cadouri copiilor sau rudele intre ele.

20Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Mier Mai 28, 2008 4:25 am

Naeema

Naeema
muritor de rand

A-ti uitat de Mawlid (ziua de nastere a profetului) :!:

Mawlid an-Nabi

Sărbătoare aniversară în care se celebrează nașterea Profetului Muhammad.
Ea se serbează în cea de-a treia lună după 'Ashura, în ziua de 12 a lunii Rabi 'al-awal [ziua care marchează debutul anului hegirian].

Se cunosc mai multe rituri alimentare în cadrul acestei sărbători foarte populare. În Maroc, este supranumită 'Id al-'assel ("Sărbătoarea mielului", "Sărbătoarea fină").

21Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Mier Mai 28, 2008 6:04 am

Amina

Amina
muritor de rand

salamo aleikum!draga Naeema,nu am uitat de ziua de nastere a Profetului nostru doar ca aceasta nu e o sarbatoare,in islam nu se sarbatoreste ziua de nastere,sigur aceasta o stii.In islam sunt doar 2 sarbatori dar noi tinem cont de aceasta zi importanta

22Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Mier Mai 28, 2008 6:12 am

Amina

Amina
muritor de rand

as dori sa mai adaug ca nu este o data fixa la care incepe luna Ramadan sau sarbatorile,acestea sunt calculate de teologii musulmani iar de sarbatori se spune ''kolo amo antibher''-''la multi ani'' sau ''aid mabruk''-sarbatori fericite sau ''aid mubarak''-sarbatori fericite

23Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Mier Mai 28, 2008 9:06 pm

Naeema

Naeema
muritor de rand

Amina a scris:salamo aleikum!draga Naeema,nu am uitat de ziua de nastere a Profetului nostru doar ca aceasta nu e o sarbatoare,in islam nu se sarbatoreste ziua de nastere,sigur aceasta o stii.In islam sunt doar 2 sarbatori dar noi tinem cont de aceasta zi importanta

Desigur,ai dreptate. Nu este o sarbatoare la propriu zis numai ca musulmanii "observa" acesta zi. Hai sa-i zicem un fel de demi-sarbatoare sau o zi cu putin mai multa importanta fata de celelalte zile normale din an (cu exceptia celor doua Eid-uri).

24Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Vin Mai 30, 2008 10:26 am

Amina

Amina
muritor de rand

salamo aleikum!asa e draga Naeema si eu am zis trebuie sa tinem cont de aceasta zi,multe salutare draga mea

25Rugaciunea in islam (salat) Empty Re: Rugaciunea in islam (salat) Mier Iul 02, 2008 7:03 am

Ada_Pal

inger

Sensul expresiei “LA ILAHE ILLA ALLAHNu exista alt Dumnezeu in afara de Allah

“La ilahe illa Allah” reprezinta mesajul comun al tuturor trimisilor si profetilor incepand cu Adam, Noe si pana la Moise,Isus si Muhammed. Spune Allah Preainaltul in Sfantul Coran: <> (Al-Enbiya:25)

<> (As-Sure:13)
“La ilahe illa Allah” il deosebeste pe cel credincios de cel necredincios. “La ilahe illa Allah” este conditia primirii tuturor ritualurilor religioase. “La ilahe illa Allah” reprezinta motivul pentru care a fost creat intregul Univers.

“La ilahe illa Allah” nu reprezinta numai o expresie care trebuie rostita, ci trebuie inteleasa si aplicata in toate domeniile vietii.

Daca omul crede cu convingere ca nu exista alt dumnezeu in afara de Allah trebuie sa dovedeasca aceasta credinta prin fapte. Daca omul intr-adevar crede ca nu exista alt dumnezeu in afara de Allah va cauta sa se supuna poruncilor Acestuia; astfel va implini rugaciunea ca si celelalte cerinte ale lui Allah si se va indeparta de la cele interzise. In cazul in care credinta in “La ilahe illa Allah” nu ne influenteaza modul de viata inseamna ca nu am patruns in esenta ei. “La ilahe illa Allah” nu trebuie aplicata doar in moschee ci in toate domeniile vietii de zi cu zi, in familie, la locul de munca, la scoala, etc. “La ilahe illa Allah” ii intemeiaza musulmanului un mod de viata complet. Prin aceasta expresie Allah nu intentioneaza sa ne instiinteze ca nu exista alt Dumnezeu in afara de El ci sa ne transmita ca trebuie sa-L adoram doar pe El fara sa-I aducem asociati, sa urmam drumul pe care ne-a calauzit prin intermediul Mesagerilor si Cartilor Sale.

Fiecare musulman ar trebui sa mediteze la aceasta expresie pe care o rosteste de nenumarate ori pe zi, insa nu se gandeste la cerintele care rezulta din aceasta. Daca intr-adevar crezi in “La ilahe illa Allah” schimba-ti modul de viata si adora-L pe Allah Unicul asa cum au procedat companionii Profetului(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) care odata ce au crezut s-au schimbat total si au dat dovada de multa rabdare in fata tuturor greutatilor pe care le-au intampinat. Un astfel de exemplu este Bilal (Allah sa fie multumit de el) care a rabdat chinurilor la care era supus datorita credintei in “La ilahe illa Allah”. Bilal era un om negru si sclavul unuia din capeteniile Mekkai. Acesta lua parte la discutiile stapanilor lui care erau infuriati din cauza ca numarul musulmanilor crestea cu fiecare zi. Ei recunosteau ca Muhammed(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) este Trimisul lui Allah insa pozitia sociala ii oprea de la acceptarea adevarului. Bilal, afland adevarul, a decis sa imbratiseze Islamul. Astfel intr-una din zile a marturisit “La ilahe illa Allah” fara sa stie ce-l asteapta. El a fost supus de stapanul sau unor chinuri groaznice. Era intins pe nisipul arzator al desertului si pe piept i se punea o piatra foarte mare. De ce? Doar pentru ca rostea “La ilahe illa Allah”! Allahu Ekber! Un om este chinuit numai pentru ca marturiseste aceasta expresie? Cu toate acestea, Bilal continua sa spuna : Unicul, Unicul(Allah este Unicul)! Ce-l facea pe Bilal sa suporte toate aceste chinuri? Credinta ii patrunsese in adancul inimii. Unicul lui scop devenise: “La ilahe illa Allah”! Cu timpul, numarul musulmanilor crescuse considerabil. Era timpul ca musulmanii sa aiba o moschee. Dupa ridicarea moscheii trebuia ca unul dintre musulmani sa faca pe muezzinul, adica sa-i cheme pe oameni la rugaciune. Pe cine credeti ca l-a ales Profetul(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui)? Dintre toti musulmanii Bilal a fost cel onorat cu toate ca era negru ca zmoala. Acesta este Islamul! In fata lui Allah cel mai nobil dintre oameni este cel mai evlavios dintre ei! Islamul nu face diferenta intre bogat si sarac, negru si alb; singurul criteriu de diferentiere intre oameni este credinta! Pentru Allah nu conteaza infatisarea oamenilor ci sufletele lor!
Ati observat influenta pe care a avut-o “La ilahe illa Allah” in viata acestui companion? Care dintre noi si-a propus sa aiba acest scop asemenea lui Bilal?

Din pacate, unii musulmani afirma ca ei sunt de acord cu Islamul in general insa unele aspecte le resping. Acestia nu au inteles sensul adevarat al expresiei “La ilahe illa Allah”. Oare acestia stiu mai bine decat Allah, Creatorul Universului, ce este mai bine pentru oameni? Cum ar fi daca am lasa religia la poftele fiecaruia? O,Allah arata-ne noua adevarul si fa-ne dintre cei care-Ti multumesc! Amin!

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum