Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Poligamie- doar in islam? EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Poligamie- doar in islam? EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Poligamie- doar in islam? EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Poligamie- doar in islam? EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Poligamie- doar in islam? EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Poligamie- doar in islam? EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Poligamie- doar in islam? EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Poligamie- doar in islam? EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Poligamie- doar in islam? EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Poligamie- doar in islam? EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Poligamie- doar in islam? EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Poligamie- doar in islam? EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Poligamie- doar in islam? EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Poligamie- doar in islam? EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Poligamie- doar in islam? EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Poligamie- doar in islam? EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Poligamie- doar in islam? EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Poligamie- doar in islam? EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Poligamie- doar in islam?

+5
Azazel
Arpisz
Diana
Eblis
Ada_Pal
9 participan?i

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

1Poligamie- doar in islam? Empty Poligamie- doar in islam? Mar Iun 03, 2008 7:52 pm

Ada_Pal

inger

Avram a avut 3 sotii, Sara si Agar, cu fiecare a avut cate 1 copil (Isaac si Ismail) si inainte de moartea sa, pe Chetura cu care a avut 6 copii (Geneza 25:1)
sursa:Geneza 25

Despre profetul Solomon se spune ca ar fi avut pana la 1000 sotii (in orice caz este vorba ca ar fi avut sute de femei, unele ca si sotii, iar altele ca si concubine)
sursa:"Istorisiri despre profeti", autor: Ibn Kathir

David a avut 8 sotii, desi se pare ca ar fi avut copii si cu alte femei:

Michal, cea de a doua fiica a regeluiSaul
Ahinoam din Jezreel
Abigail, carea fost inainte sotia lui Nabal
Maachah
Haggith
Avital
Eglah
Bathsheba, care a fost inainte sotia lui Uriah the Hittite
La batranete a luat-o pe frumoasa Abishag , care era inca virgina la moartea regelui David.(Cartea Regilor, 1,1-4).

Asa cum apare in Cartea Intai a Cronicilor, capitolul 3, (KJV), David a avut fii de la neveste diferite si de la concubine, numele acestora nefiind insa precizat.
De la Bathsheba, copii sai erau:

Shimea
Shobab
Nathan
Solomon
His sons by other mothers included:

Ibhar
Elishama
Eliphelet
Nogah
Nepheg
Japhia
Elishama
Eliada
Eliphelet (din nou)
David a avut cel putin o fiica,Tamar, sora lui Absalom.
sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/David#David.27s_family

Moisesursa:
Geneza 25
"Istorisiri despre profeti", autor: Ibn Kathir

Iacov a avut 2 neveste , Rahela era sotia dorita de el, iar Leea era sora ei cu care a avut 4 copii.
sursa: Geneza 29; 10-35

Despre Leea nu se spune in Biblie mot-a mot ca era sotia lui, insa la evrei si la arabi, ajungea cuvantul tatalui fetei care daca spunea ca "ti-o dau pe fata mea", gata, era nevasta acelui barbat.Deci posibil era nevasta lui, nu doar concubina..

Singurii care nu au fost casatoriti au fost Ioan Botezatorul si Iisus.

Despre Solomon este scris in Biblie ca a avut cam o mie de femei:

"A avut sotii sapte sute de printese si trei sute de tiitoare; si sotiile i-au abatut inima".
sursa: Vechiul Testament, Cartea Intai a Imparatilor 11:3

MOISE se pare ca nu a avut doar o sotie, ci mai multe.

prima sotie:
<>

<Si el a zis fiicelor sale: "Unde este?Pentru ce ati lasat acolo pe omul acela?Chemati-l sa manance paine!"
Si Moise a consimtit sa locuiasca la omul acela, care i-a dat de sotie pe fiica sa, Sefora.>>
Vechiul Testament, Exodul 2, versetele 15 si 19-21

Midian, de unde era prima sa sotie, era un teritoriu la est de raul Iordan, la est de Marea Moarta, iar in timpul exodului cuprindea si Semi Insula Araba.
http://en.wikipedia.org/wiki/Midian

Deci clar a existat prima nevasta Sefora din Midian, iar etiopiana la care se face referire in Numeri, este a doua nevasta.

a doua sotie:
"Miriam si Aaron au vorbit impotriva lui Moise, din cauza femeii etiopiene pe care o luase el de sotie, caci luase o femeie etiopiana."
Vechiul Testament, Numeri 12:1

se pare ca a existat si o a treia sotie:
"Fiii chenitului, socrul lui Moise, s-au suit din Cetatea Palmierilor impreuna cu fiii lui Iuda, in pustia lui Iuda, la miazazi de Arad, si s-au dus de s-au asezat printre popor."
Vechiul Testament, Judecatorii 1:16

in versetul 13 scrie "Si Otniel,fiul lui Chenaz ..."acesta fiind acel
" chenit, socrul lui Moise".

2Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Mar Iun 03, 2008 7:55 pm

Ada_Pal

inger

Daca ar fi exemple negative,nu erau alesi de Dumnezeu sa fie mesageri pentru oameni;trebuiau sa fie cei mai morali si umani din timpurile lor,parerea mea.
Cred insa ca Biserica si sustinatorii ei au modificat si explicat Biblia dupa propria lor intelegere in functie de interesul fiecaruia.
Istoria ne spune altceva in privinta acestui subiect iar stiinta vorbeste despre natura duala,poligama chiar a barbatului din toate timpurile.
In Occident se practica adulterul ca fiind normal insa ilegal in Est este legalizat ................de practicat se practica peste tot indiferent de parerea mea sau a lui X -ulescu.

"Nu inseli o femeie pentru ca cealalta este mai buna, mai frumoasa, mai inteligenta, gateste mai bine, face dragoste mai patimas, ci, pur si simplu, pentru ca este ALTA". din cuvintele lui B.Shaw

3Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Mar Iun 03, 2008 7:57 pm

Ada_Pal

inger

De ce simte un barbat (sau o femeie) ca vrea sa faca sex cu o persoana de sex opus ? De ce simte ca acea persoana este cea mai potrivita ? Ce inseamna de fapt, atractia sexuala ? De unde vine ea ?

Aceste intrebari sunt f. importante in contextul unei vieti sociale (si implicit sexuale) tot mai tumultoase. Se stie bine ca majoritatea societatilor dezvoltate sunt intr-un mare impas demografic. Multi si-au pus intrebarea: Ce se intampla ? Raspunsul este foarte complex, insa ceea ce trebuie retinut este faptul ca atractia sexuala resimtita fatza de o persoana de sex opus (luam in discutie numai situatiile heterosexuale, pentru moment) este o rezultanta a reactiei pe care o are subconstientul asupra functiei de procreere.

Barbatul este aidoma unui vanator care-si cauta vanatul, insa un vanat special: femeia. Chiar si peste sute de mii de ani, milioane, omul a ramas un animal de prada, e drept evoluat, insa aceste instincte primare nu s-au pierdut (s-au atenuat, s-au restrictionat). Ele actioneaza mascat, sub forma unor metode de "agatzare". Barbatii chiar duc un razboi intre ei pentru "a pune mana de o femeie cat mai fertila". De fapt, femeile cele mai fertile sunt cele mai dorite, si asta inconstient. La fel stau lucrurile si cu barbatii. Cei mai de succes sunt cei mai potenti si mai fertili, cei care produc cei mai multi spermatozoizi.
Infidelitatea este normala daca ne gandim ca toate speciile de mamifere sunt poligame. Omul, conform teoriei evolutioniste, este la baza sa mamifer, si, daca cineva isi inchipuie ca doar cateva mii de ani de civilizatie pot "acoperi" mostenirea miilor, sutelor de mii de generatii de dinainte de perioada civilizata, atunci respectivul face parte din categoria naivilor. Barbatul este, la originea sa biologica un pradator. Intr-o societate in care violul este condamnat, in relatia monogama uzuala (desi statisticile spun cu tarie ca relatia predominanta intre oameni este cea poligama) barbatul gaseste in infidelitate o portita (legala) de manifestare naturala.
Femeia este infidela din acelasi motiv: ea cauta, fara sa constientizeze, barbatul cu cea mai buna mostenire genetica. Femeia face diferentierea neta intre barbatul cu care ar dori sa conceapa copilul si barbatul cu care ar dori sa-l creasca.
In Anglia, spre exemplu, 10% dintre tati cresc (fara sa stie!) copiii altor barbati.
Totusi, a te juca cu focul nu este indicat. Prea multe infidelitati, pot duce atat barbatul cat si femeia la ratarea scopului in sine. Pe langa riscurile mari de a contacta o boala venerica (de cele mai multe ori cu consecinte grave - si ma refer aici numai la sterilitate) se poate ca un alt mascul (sau de ce nu, femela) sa incerce neutralizarea "concurentului".
In concluzie, infidelitatea este normala, sta in firea lucrurilor. La nivel mondial in ultimele 3 generatii, cel putin unul dintre stramosul nostru a intretinut o relatie de infidelitate, vis-a-vis de partenerul sau.

Barbatul, spre deosebire de femeie, instinctiv este atras de ideea de poligamie, si asta pentru ca genetic vorbind, omul este supus (ca si animalele) "scopului" de a se reproduce in cat mai multe "exemplare" simulare. Diferenta apare in faptul ca barbatul face o selectie cantitativa, in timp ce femeia face o selectie calitativa. Ce inseamna asta ? Pai este foarte clar: nevoia de a avea urmasi (cat mai multi si cat mai puternici genetic) se manifesta diferit la barbati (ca mod de abordare si realizare) comparativ cu femeile. Ce inseamna aceasta ? Inseamna ca in timp ce barbatul cauta sa insemineze cat mai multe femei (pentru a avea cat mai multi urmasi genetici), in orice conditii si fara a se implica neaparat in cresterea eventualilor copii rezultati, femeia cauta pe de o parte un partener sexual optim (care sa ofere "cea mai buna sperma" - cu continut genetic superior) care poate fi un barbat frumos (fizic impresionant, trasaturi simetrice), de succes (arogant, cuceritor), sanatos (denota o imunitate genetica potrivita pentru viitoarea sa progenitura), iar pe de alta parte, femeia are nevoie si de un tata protector si sprijin pentru ea si copilul sau. Sintetizand, femeia inseala pentru a face o selectie mai buna a barbatilor pe care ea ii considera potriviti fie pentru "rolul" de donator de sperma (pentru a produce fecundarea ovulului sau), fie pentru a deveni tatal copiilor sai. De multe ori personajul "fecundator" nu este unul si acelasi cu cel "protector" si atunci apare infidelitatea feminina.
[b]

4Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Mier Iun 04, 2008 12:58 pm

Eblis

Eblis
muritor de rand

poligamia are o explicatie logica dar este o practica barbara pentru ca nu este reciproca. o femeie care face sex cu mai multi barbati, in afara contractelor sociale, este marginalizata (mai ales in islam) si risca pdepse stupide.

5Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Mier Iun 04, 2008 1:09 pm

Diana

inger

poliandria nu poate fi acceptata pentru ca daca femeia ramane insarcinata, nu se va putea determina cine este tatal si deci cine sa raspunda pentru copil, chiar daca astazi exista teste ADN si anticonceptionale nu toata lumea are acces la ele

6Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Mier Iun 04, 2008 1:46 pm

Ada_Pal

inger

Eblis a scris:poligamia are o explicatie logica dar este o practica barbara pentru ca nu este reciproca. o femeie care face sex cu mai multi barbati, in afara contractelor sociale, este marginalizata (mai ales in islam) si risca pdepse stupide.

sunt femei cu stare financiara bunicica si educatie care-si permit sa ceara divortul cu usurinta in cazul dorintei pt. alt barbat.

Este mentionat un hadith al profetului cind o femei a venit la el si s-a plins ca nu0si mai iubeste sotul ci iubeste pe altul;profetul a indrumat-o spre ruperea legaturii daca nu aveau copii sa-i lege; Femeia nu poate iubi mai mult de unul in acelasi timp spre deosebire barbat.

7Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Mier Iun 04, 2008 5:20 pm

Arpisz

Arpisz
muritor de rand

ada termina cu stereotipizarea asta absurda
barbatul poate femeia nu
toti pot dar la unii este o alegere sa nu o faca

8Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Mier Iun 04, 2008 5:45 pm

Azazel

demon

Poligamia injoseste femeia indiferent ce spuneti voi,il face pe barbat un pervers,de fapt cred ca perversi fac chestia asta,si ele niste sclave ,asta e adevarul,sunt convins ca de-a lungul istoriei a existat la mai multe popoare,dar in zilele de astazi sa fie legalizata cred ca respectivul stat are o problema mare,ar trebui adus cu picioarele pe pamint ,binenteles ca mai sunt si state unde se ,mai practica si canibalismul,dar la fel si aco au o problema si mai mare,ONU ar trebui sa se impuna si sa scoata in afara legii aceste practici,ca se practica adulterul in tarile civilizate ,asta e alceva ,statul de drept condamna aceasta practica,si e un motiv major de divort, hai sa ajutam cumva aceste state cu probleme

9Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Joi Iun 05, 2008 4:48 am

Heruer

inger

Ada_Pal, felicitari pentru analiza pertinenta si de bun simt. Este un fapt rar, atat pe forum cat si in viata de zi cu zi.

10Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Joi Iun 05, 2008 9:05 am

Eblis

Eblis
muritor de rand

bineinteles ca femeia poate iubi mai multi barbati in acelasi timp! "barbatul da, femeia nu"... astea sunt modelele din evul mediu!
si de ce o fi asa de important sa sa stie al cui este copilul?

11Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Joi Iun 05, 2008 12:06 pm

Marmar

ada, felicitari pentru munca depusa...
si in biblie, daca cineva murea, fratele ii lua sotia defunctului, pentru ca copii si averea sa ramana in familie...
"normalitatea" ca un sot sa aiba doar o sotie, nu e recunoscuta nici in biblie...iar in unele societati , ca de exemplu japonia, este ciudat ca un barbat sa nu aiba o amanta...

12Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Joi Iun 05, 2008 1:31 pm

Azazel

demon

atunci e normal ca si o femeie sa aiba mai multi soti ,legal vorbind,cum ar fi ,cred ca mult mai interesant ,dar cred ca va fi greu sa-i satisfaca pe toti

13Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Joi Iun 05, 2008 1:56 pm

Marmar

legal vorbind, la noi, poligania e interzisa...
din punct de vedere al bibliei, e ok ca un barbat sa aiba mai multe sotii...
acum si daca femeile vor sa aiba mai mult de 1 barbat, deja dam in menage a troi .. Smile

14Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Joi Iun 05, 2008 2:48 pm

Azazel

demon

pai ce ele nu au voie ,daca mergem dupa logica biblie de ce nu,

15Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Joi Iun 05, 2008 3:16 pm

Marmar

biblia nu da prea multe drepturi femeilor...ce sa le faci..de aia evreul dimineata binecuvanteaza "baruh ata adooshem ...shelo asani isha" - binecuvantat domnul d-zeul ca nu m-a facut femeie.
femeia n-are drept la mai multi soti..barbatii au drept la mai multe sotii..norocul/ghinionul lor... Smile barbatul avea toate sansele sa moara in lupta, asa ca femeia lui trebuia sa ramana in familie, asa ca o lua fratele....

16Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Joi Iun 05, 2008 3:27 pm

Diana

inger

Eblis a scris:bineinteles ca femeia poate iubi mai multi barbati in acelasi timp! "barbatul da, femeia nu"... astea sunt modelele din evul mediu!
si de ce o fi asa de important sa sa stie al cui este copilul?

ca sa stie copilul cui sa-i spuna TATA, sa stie ce trasaturi a mostenit
daca nu se stie cine este tatal, cine poate raspunde de copil? cine sa aibe grija de el, de intretinearea lui?

17Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Joi Iun 05, 2008 6:49 pm

Naeema

Naeema
muritor de rand

Azazel a scris:Poligamia injoseste femeia indiferent ce spuneti voi,il face pe barbat un pervers,de fapt cred ca perversi fac chestia asta,si ele niste sclave ,asta e adevarul,sunt convins ca de-a lungul istoriei a existat la mai multe popoare,dar in zilele de astazi sa fie legalizata cred ca respectivul stat are o problema mare,ar trebui adus cu picioarele pe pamint ,binenteles ca mai sunt si state unde se ,mai practica si canibalismul,dar la fel si aco au o problema si mai mare,ONU ar trebui sa se impuna si sa scoata in afara legii aceste practici,ca se practica adulterul in tarile civilizate ,asta e alceva ,statul de drept condamna aceasta practica,si e un motiv major de divort, hai sa ajutam cumva aceste state cu probleme

Atunci spune-mi si mie,o femeie pe care celelalte neveste nu o deranjeaza atita timp cit sotul ei are grija de ea de copii si furnizeaza tot ce trebuie intr-o casnicie,isi indeplineste rolul conjugal de sot si se comporta cind este cu ea cu respect si cu iubire....acesta femeie tot injosita este?

Pardon,nu statul condamna adulterul ci religia fie ea crestina sau alta. Nu statul este cel care descurajeaza adulterul.Putin intereseaza pe cei de la tribunal ca X a inselat-o pe nevastasa. Cu citi mai multi se perinda prin tribunale sa divorteze,cu atit mai multa treaba au ei si cu atit mai multi bani fac.
Adulterul este un pacat mortal dar nu in domeniul legal si secular. Sigur e motiv de divort dar noi vorbim de aspectul moral al lucrurilor nu cel legal.

18Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Vin Iun 06, 2008 3:50 pm

Azazel

demon

Naeema nu stiu ce religie ai dar,credema ca poligamia este o practica barbara,indiferent cum se poarta el,iar statul normal ca nu este de acord cu adulterul atita timp cit este cauza de divort,si ii da cistig celui lezat,eu unul sunt forte socat sa aud ca mai sunt state unde un barbat poate avea mai multe femei si convietui cu ele,si ii sunt recunoscute ca sotii,aproape la fel de socat cind am auzit ca mai sunt state unde se practica canibalismul si statul respectiv nu face nimic,aceste practici apartin unor timpuri indepartate ale civilizatiei omenesti,ci-ar fi sa pastram si sacrificiile umane care se faceau in cinstea zeilor

19Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Vin Iun 06, 2008 4:01 pm

Marmar

azazel, cred ca stii ce inseamna numele tau in ebraica....sau cand un israelian zice infuriat la celalalt " leh la'azazel!" - du-te la azazel!

tie ti se pare o practica barbara pentru ca pentru tine normalitatea e sa ai doar o sotie....iar dupa ce te casatoresti , dupa cativa ani, ravnesti sa te mai culci cu alte 20...dar asta e alta poveste...
in japonia e normal ca un barbat sa aiba o amanta, pe langa sotie. chiar sotia trebuie s-o vada mai intai si sa-si dea acordul...daca si aia sunt barbari, atunci romanii sunt cu 3000 de ani inaintea acestor barbari...
tu compari cu canibalism si spui ca sunt state unde se practica canibalismul???!!! si statul nu face nimic....ce state frate??!!! sigur suntem de pe aceeasi planeta???!!!
apoi compari cu sacrificii umane...ce naiba, compari sa ai 2 sotii cu omorarea unui om pentru zei?? cred ca ai o mica problema... Smile)
iar daca d-zeul bibliei permite sa ai mai mult de 1 sotie, tu cine esti?....a..da..azazel....normal sa fii impotriva lui d-zeu....

20Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Vin Iun 06, 2008 4:24 pm

Azazel

demon

Ma bucur ca imi cunosti numele,eu comparam practicile folosite acum citeva mii de ani,normal ca nu au acelasi grad de gravitate,dar imi dai voie sa consider poligamia barbara atita timp cit
apartine unor timpuri stravechi si nu isi gaseste locul in cadrul civilizatiei actuale,inca o data iti spun nu compara adulterul cu faptul ca stai legal cu mai multe femei,care femei nu au dreptul la alt barbat ,asta ce e ,nu e barbarism,ca ai o legatura extracojugala e cu totul alceva si cei ce o practica o fac probabil ca in casatoria lor ceva nu e in ordine,si ajung mai devreme sau mai tirziu la divort,una e sa o faci ocazional si alta zi de zi,si ele bietele femei ,ce fac....,viseaza la feti frumosi ,nu prea cred,practica si ele adulterul sunt convins ,pentru ca tipul nu are cum sa le satisfaca pe toate si mai sunt convins si de faptul ca si el mai cauta altele,deci la adulter ajung si poligami si monogami,dar e o mare difernta

21Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Vin Iun 06, 2008 4:26 pm

Azazel

demon

a, documenteazate si o sa vezi ca inca se mai practica canibalismul in africa

22Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 6:10 am

Marmar

ideea e , daca femeia accepta sa fie co-sotie, nu cred ca mai e barbarism....de exemplu in majoritatea statelor unde se accepta poligamia, de obicei e doar o femeie la un barbat. o femeie poate sa refuze sa fie a doua sotie si gata...daca s-ar accepta poligamia, asta nu inseamna ca din secunda urmatoare toti barbatii ar incepe sa aiba 3-4 sotii...

23Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 6:14 am

Marmar

ideea e ca , daca femeia accepta sa devina a doua sotie, nu e nici un barbarism... pana la urma e vorba de libertate de alegere.....in majoritatea statelor musulmane, aproape toti barbatii au o singura femeie....
nu e obligativitate ca toti barbatii sa aiba 3-4 femei....
o femeie poate sa nu fie de acord sa devina a doua sotie, iar daca accepta , cine suntem noi sa zicem ca practica un obicei barbar nesanatos....

24Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 10:17 am

Dorstor

Dorstor
-

Este insa alta obligatie aceia de a face dovada ca poti intretine 3 sau 4femei!

25Poligamie- doar in islam? Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 10:52 am

Diana

inger

si daca, sa zicem un barbat are 2 sotii, 2 familii de intretinut si este concediat sau afacerea lui da faliment, ce se intampla in acest caz?

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 2]

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum