Heruer a scris:Ada_Pal, felicitari pentru analiza pertinenta si de bun simt. Este un fapt rar, atat pe forum cat si in viata de zi cu zi.
Multumesc frumos pentru vorbele incurajatoare.
O zi buna!
Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă
Heruer a scris:Ada_Pal, felicitari pentru analiza pertinenta si de bun simt. Este un fapt rar, atat pe forum cat si in viata de zi cu zi.
Eblis a scris:bineinteles ca femeia poate iubi mai multi barbati in acelasi timp! "barbatul da, femeia nu"... astea sunt modelele din evul mediu!?
Eblis a scris:si de ce o fi asa de important sa sa stie al cui este copilul?
Azazel a scris:atunci e normal ca si o femeie sa aiba mai multi soti ,legal vorbind,cum ar fi ,cred ca mult mai interesant ,dar cred ca va fi greu sa-i satisfaca pe toti
Cu adevarat ca poligamia este o practica barbara in cazul cind nu sunt respectate regulile impuse de islam,si in marea majoritate a cazurilor e greu sa fie respectate .Azazel a scris:Naeema nu stiu ce religie ai dar,credema ca poligamia este o practica barbara,indiferent cum se poarta el,iar statul normal ca nu este de acord cu adulterul atita timp cit este cauza de divort,si ii da cistig celui lezat,eu unul sunt forte socat sa aud ca mai sunt state unde un barbat poate avea mai multe femei si convietui cu ele,si ii sunt recunoscute ca sotii,aproape la fel de socat cind am auzit ca mai sunt state unde se practica canibalismul si statul respectiv nu face nimic,aceste practici apartin unor timpuri indepartate ale civilizatiei omenesti,ci-ar fi sa pastram si sacrificiile umane care se faceau in cinstea zeilor
Studenta_87 a scris:si daca, sa zicem un barbat are 2 sotii, 2 familii de intretinut si este concediat sau afacerea lui da faliment, ce se intampla in acest caz?
Ada_Pal a scris:
Realitatea este ca musulmanii fug ca de "Michidutza"doar la ideea de a se casatori cu mai mult de o sotie.
Pentru el inseamna RESPONSABILITATI MARI in primul rind........insa un european ai suride ideea deoarece o filtreaza din prisma lui PLACERE...PLACERE...si atit.
Daca cel cu 2 sotii ajunge la faliment ... va trebui sa-si mai ia una bogata care-l va salva ....
Obligatia fata de cele 2 sotii si copii lor ramine,indiferent ce se intimpla cu serviciul lui. Insa in islam se stie clar ca Allah nu lasa pe nimeni flamind....tot asa cum pasarile cerului gasesc hrana lor datorita instinctului de cercetare si nu sunt uitate,cum va fi uitat un om cu familii ?!
Acesta e principiul la musulmani.
Allah se numeste el Razaq(cel ce ofera venitul,hrana,bunurile) iar rezke este poruncita pt fiecare om la nasterea sa odata cu destinul.
Din ce surse, credibile, ai tras concluzia ca Dumnezeu ar trebui sa se preocupe de noi sau sa-I pese de noi ? (pentru ca asa reiese din tonul tau cel putin mustrator, la adresa Lui Dumnezeu)Azazel a scris:SUNT CONVINS CA DUMNEZEU EXISTA DAR NU PREA STA BINE CU VALORILE MORALE SI NU VAD DE CE NE CERE NOUA SA LE RESPECTAM,SAU DE CE LE-AM RESPECTA EL AR TREBUI SA FIE MODEL,DAR.....CEVA NU E IN ORDINE SI LUMEA VISEAZA LA TOT FELUL DE DUMNEZEI CARE SA-I AJUTE SARMANI DE EI ,SI DUMNEZEU II EXTERMINA IN CELE MAI CIUDATE MODURI,CE IRONIE,VAI DE NOI
Azazel a scris:SUNT CONVINS CA DUMNEZEU EXISTA DAR NU PREA STA BINE CU VALORILE MORALE SI NU VAD DE CE NE CERE NOUA SA LE RESPECTAM,SAU DE CE LE-AM RESPECTA EL AR TREBUI SA FIE MODEL,DAR.....CEVA NU E IN ORDINE SI LUMEA VISEAZA LA TOT FELUL DE DUMNEZEI CARE SA-I AJUTE SARMANI DE EI ,SI DUMNEZEU II EXTERMINA IN CELE MAI CIUDATE MODURI,CE IRONIE,VAI DE NOI
Azazel a scris:Ce spui Ada_Pal ca ALAH nu lasa pe nimeni flamind,pote nu ai idee cite milioane de oameni si mai ales copii mor de foame anual in AFRICA e dezastru ,uitate in statistici,ce face ALAH ca sa-i salveze,cred ca e ocupat cu universul,probleme mai importante decit sa salveze copii de la moarte din cauza malnutritiei,de animale care mor datorita fptului ca nu mai au hrana nu mai vorbesc,nu se stie pentru ca nu face nimeni studii,dar e dezastru si acolo,e principala cauza de disparitie a speciilor
insa impozitele nu ajung acolo unde ar trebui sa ajunga,la sarmani.......Azazel a scris:zeciuiala de care vorbesti exista prin impozite,dar degeaba
Azazel a scris:dar ce facem cu virusi pe care ia creat sa omoare oameni nevinovati,pentru ca virusi sunt atit de inteligenti creati ,incit sa insele caile de aparare ale organismului uman,numai el putea sa le creeze,si de-a lungul istoriei a tot experimentat o gramada,vezi tot felul de gripe,ciume,hiv mai nou,astia tot oameni sunt de vina,tu chiar nu intelegi ce face de fapt el
Aaaa biblia ... scuze, credeam ca ai surse multiple, care pot fi comparate. Pentru mine biblia poate fi una din surse dar, in nici un caz unica si absoluta sursa.Azazel a scris:HERUER se pare ca nu prea ai citi biblia ,e scris in ea ca asa de mult a iubit dumnezeu lumea ca a trimis pe iubitul sau fiu sa o mintuiasca
Ai dreptate numai daca suntem creatia Lui Dumnezeu, dar eu sustin ca nu suntem creatia lui Dumnezeu. In realitate nu suntem creatia nimanui si de fapt nici nu existam. In iluzie, suntem creatia unei entitati f. evoluate, atat de evoluate incat nu o putem intelege si o numim Dumnezeu. Aceasta entitate ne-a creat pentru propriile scopuri, nu are nimic in comun cu ceea ce noi numim morala, etica, echitate, grija fata de cineva/ceva. Nu suntem decat creatii iluzorii, ganduri fugare in mintea acestei entitati. Tu esti asa de preocupat de tratamentul la care sunt supuse gandurile tale si cat de moral si etic sunt ele tratate, acolo unde se afla ? Nu cred. Dar si aceasta entitate-Dumnezeu este tot o iluzie.Azazel a scris:HERUER faptul ca ne-a creat DUMNEZEU asta e clara ,o teorema adevarata,nu conteaza din ce surse,si mi s-ar parea normal ca orice creator sa se intereseze de creatia lui ,sau din punct de vedere moral sa zicem nu ar trebui sa fim tratati asa chiar daca suntem creatia lui,tu daca ai dat nastere la un copil il maltratezi pe urma ,nu te ingrijesti de el sa fie sanatos,sa aibe tot ce-i trebuie,ce trimiti virusi peste el sa vezi ce boli face, nu cred,cam asta face dumnezeu
Marmar a scris:ideea e ca , daca femeia accepta sa devina a doua sotie, nu e nici un barbarism... pana la urma e vorba de libertate de alegere.....in majoritatea statelor musulmane, aproape toti barbatii au o singura femeie....
nu e obligativitate ca toti barbatii sa aiba 3-4 femei....
o femeie poate sa nu fie de acord sa devina a doua sotie, iar daca accepta , cine suntem noi sa zicem ca practica un obicei barbar nesanatos....
Studenta_87 a scris:
referitor la barbatii europeni, ma referi aici la cei non-musulmani, si la cei musulmani exista un banc mai demult: " un baietel isi intreaba tatal:
- Tati de ce arabii isi pot lua mai multe sotii si noi nu?
tatal raspunde: - Pentru ca legea ne apara
Mergi la pagina : 1, 2
Subiecte similare
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum