Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 3 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 3 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Poligamie- doar in islam?

+5
Azazel
Arpisz
Diana
Eblis
Ada_Pal
9 participan?i

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

In jos  Mesaj [Pagina 2 din 2]

26Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 4:43 pm

Ada_Pal

inger

Heruer a scris:Ada_Pal, felicitari pentru analiza pertinenta si de bun simt. Este un fapt rar, atat pe forum cat si in viata de zi cu zi.

Multumesc frumos pentru vorbele incurajatoare.
O zi buna! Smile

27Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 5:00 pm

Ada_Pal

inger

Eblis a scris:bineinteles ca femeia poate iubi mai multi barbati in acelasi timp! "barbatul da, femeia nu"... astea sunt modelele din evul mediu!?

Atit barbatul cit si femeia pot iubi cit vor si pe cine vor deoarece sentimentele lor sunt calauzite si cauzate de cel ce i-a creat. Daca Allah i-a invatat sa iubeasca asta nu inseamna sa se auto-sufoce. Biologic ,femeia si barbatul sunt diferiti ,nu dpv uman.Ambii au dreptul sa-si manifeste sentimentele cum doresc.
In Islam ,ei si le manifesta dupa niste reguli prealabile care nu fac altceva decit sa ocroteasca femeia de umilinte.
Eblis a scris:si de ce o fi asa de important sa sa stie al cui este copilul?

Pentru ca orice om de pe pamint are nbevoie sa si cunoasca identitatea; cind se priveste in oglinda uneori isi revede parintii tineri. Un copil are nevoie d emama si tata la fel de mult. Nimic pe lume nu-i poate inlocui.

28Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 5:11 pm

Ada_Pal

inger

Azazel a scris:atunci e normal ca si o femeie sa aiba mai multi soti ,legal vorbind,cum ar fi ,cred ca mult mai interesant ,dar cred ca va fi greu sa-i satisfaca pe toti

Este absurd.
O femeie nu este programata genetic sa iubeasca mai mult de o persoana(masculina)(ma refer la cele sanatoase psihic),spre deosebire de barbat.

Pt. a fi sotie la 2 barbati presupune sa fie si gospodina si mama la 2 case ceea ce este absurd.Dpv social nu face fata doar cu servitoare.... Laughing

In India exista obiceiul respectiv,nu stiu insa cum functioneaza?! :cyclops:

29Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 5:31 pm

Ada_Pal

inger

Azazel a scris:Naeema nu stiu ce religie ai dar,credema ca poligamia este o practica barbara,indiferent cum se poarta el,iar statul normal ca nu este de acord cu adulterul atita timp cit este cauza de divort,si ii da cistig celui lezat,eu unul sunt forte socat sa aud ca mai sunt state unde un barbat poate avea mai multe femei si convietui cu ele,si ii sunt recunoscute ca sotii,aproape la fel de socat cind am auzit ca mai sunt state unde se practica canibalismul si statul respectiv nu face nimic,aceste practici apartin unor timpuri indepartate ale civilizatiei omenesti,ci-ar fi sa pastram si sacrificiile umane care se faceau in cinstea zeilor
Cu adevarat ca poligamia este o practica barbara in cazul cind nu sunt respectate regulile impuse de islam,si in marea majoritate a cazurilor e greu sa fie respectate .
Am repetat de zeci de ori si la topicul "cultura islamica"ca POLIGAMIA ESTE SOLUTIA EXTREMA IN CAZUL:
-RAZBOAIELOR SI REDUCERII SIMTITE A BARBATILOR IN SOCIETATE
-BOALA SOTIEI SI INCAPACITATEA DE PERPETUARE A GENELOR SOTULUI CARE-SI DORESTE CU ORICE PRET COPIL SA-L MOSTENEASCA
-PROBLEME DE INCOMPATIBILITATE INTRE CEI DOI DAR EXISTA COPII CU NEVOIE DE TATA SI MAMA

aceste 3 sunt cele mai intilnite cazuri in care bigamia apare

Iar daca vrei sa -ti spun eu ce este mai BARBAR pentru o femeie asculta:

Dupa 10-15 ani de casnicie sotia este inselata de sot,in secret. Biologic,psihologic este normal ca toata atentia sa-i fie atrasa de "NOUA prada"cu care-si petrece cele mai misto momente de intimitate. Va fi imposibila sa pastreze aceasi conexiune cu vechea sotie in acelasi timp.Aceasta simtindu-i raceala,va suferi ingrozitor,daca-l iubeste. Noua lui achizitie are multe atuuri in fata masculului deoarece ea alege timpul potrivit sa fie cu el .Aceasta nu va fi vazuta cind se trezeste de dimineata,fara chef,nici nu-i va spala lui rufele sau pregati zilnic,nici nu va face curatenie dupa el si copii sai.

In momentul cind aceasta ai devine sotie,shansele intre ea si prima se impart, la fel si sarcinile.
De asemena prima devine mult mai atenta cu ea insasi in fata sotului .Concurenta creste. Basketball
Repet:doar in cazul necesitatii mentionat mai sus...nu in cazul unei casnicii normale.

30Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 5:44 pm

Ada_Pal

inger

Studenta_87 a scris:si daca, sa zicem un barbat are 2 sotii, 2 familii de intretinut si este concediat sau afacerea lui da faliment, ce se intampla in acest caz?

Realitatea este ca musulmanii fug ca de "Michidutza"doar la ideea de a se casatori cu mai mult de o sotie.
Pentru el inseamna RESPONSABILITATI MARI in primul rind........insa un european ai suride ideea deoarece o filtreaza din prisma lui PLACERE...PLACERE...si atit.

Daca cel cu 2 sotii ajunge la faliment ... Idea va trebui sa-si mai ia una bogata care-l va salva .... suicide

Obligatia fata de cele 2 sotii si copii lor ramine,indiferent ce se intimpla cu serviciul lui. Insa in islam se stie clar ca Allah nu lasa pe nimeni flamind....tot asa cum pasarile cerului gasesc hrana lor datorita instinctului de cercetare si nu sunt uitate,cum va fi uitat un om cu familii ?!
Acesta e principiul la musulmani.
Allah se numeste el Razaq(cel ce ofera venitul,hrana,bunurile) iar rezke este poruncita pt fiecare om la nasterea sa odata cu destinul.

31Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 5:56 pm

Diana

inger

Ada_Pal a scris:
Realitatea este ca musulmanii fug ca de "Michidutza"doar la ideea de a se casatori cu mai mult de o sotie.
Pentru el inseamna RESPONSABILITATI MARI in primul rind........insa un european ai suride ideea deoarece o filtreaza din prisma lui PLACERE...PLACERE...si atit.

Daca cel cu 2 sotii ajunge la faliment ... Idea va trebui sa-si mai ia una bogata care-l va salva .... suicide

Obligatia fata de cele 2 sotii si copii lor ramine,indiferent ce se intimpla cu serviciul lui. Insa in islam se stie clar ca Allah nu lasa pe nimeni flamind....tot asa cum pasarile cerului gasesc hrana lor datorita instinctului de cercetare si nu sunt uitate,cum va fi uitat un om cu familii ?!
Acesta e principiul la musulmani.
Allah se numeste el Razaq(cel ce ofera venitul,hrana,bunurile) iar rezke este poruncita pt fiecare om la nasterea sa odata cu destinul.

Laughing Laughing mi-a placut partea cu " va trebui sa-si mai ia una bogata care-l va salva"

referitor la barbatii europeni, ma referi aici la cei non-musulmani, si la cei musulmani exista un banc mai demult: " un baietel isi intreaba tatal:
- Tati de ce arabii isi pot lua mai multe sotii si noi nu?
tatal raspunde: - Pentru ca legea ne apara Rolling Eyes

32Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 6:28 pm

Azazel

demon

Ce spui Ada_Pal ca ALAH nu lasa pe nimeni flamind,pote nu ai idee cite milioane de oameni si mai ales copii mor de foame anual in AFRICA e dezastru ,uitate in statistici,ce face ALAH ca sa-i salveze,cred ca e ocupat cu universul,probleme mai importante decit sa salveze copii de la moarte din cauza malnutritiei,de animale care mor datorita fptului ca nu mai au hrana nu mai vorbesc,nu se stie pentru ca nu face nimeni studii,dar e dezastru si acolo,e principala cauza de disparitie a speciilor

33Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 6:38 pm

Azazel

demon

Unde e ALAH cind au loc dezastre in care mor oameni nevinovati si copii,unde e ALAH ,cind mor oameni nevinovati in razboaie,unde este cind milioane de oameni mor datorita tot felul de boli incurabile,eu cred ca el creaza virusi special sa vada citi poate distruge,vezi gripa spaniola a omorit 20 milioane de oameni,ce facea el atunci se uita cum mor oameni,NU PREA ESTE,SAU NU IL INTERESEAZA ASTA E CRUDUL ADEVAR,SI TU SPUI CA E MILOSTIV,EU CRED CA E FOARTE DUR SI FACE EXPERIENTE PE NOI,SI NU AR TREBUI ,PENTRU CA NU AVEM NICI O VINA SA SUPORTAM TOATE NENOROCIRILE,SAU DACA TOT NE-A CREAT SA NU-SI MAI BATA JOC DE NOI,nu crezii ceva dupa care il distrugi in cele mai cuplinte moduri ,cine este de fapt ALAH? SAU DUMNEZEU ? E UN DUR care se distreaza pe seama nastra

34Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 6:45 pm

Azazel

demon

SUNT CONVINS CA DUMNEZEU EXISTA DAR NU PREA STA BINE CU VALORILE MORALE SI NU VAD DE CE NE CERE NOUA SA LE RESPECTAM,SAU DE CE LE-AM RESPECTA EL AR TREBUI SA FIE MODEL,DAR.....CEVA NU E IN ORDINE SI LUMEA VISEAZA LA TOT FELUL DE DUMNEZEI CARE SA-I AJUTE SARMANI DE EI ,SI DUMNEZEU II EXTERMINA IN CELE MAI CIUDATE MODURI,CE IRONIE,VAI DE NOI

35Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 6:48 pm

Heruer

inger

Azazel a scris:SUNT CONVINS CA DUMNEZEU EXISTA DAR NU PREA STA BINE CU VALORILE MORALE SI NU VAD DE CE NE CERE NOUA SA LE RESPECTAM,SAU DE CE LE-AM RESPECTA EL AR TREBUI SA FIE MODEL,DAR.....CEVA NU E IN ORDINE SI LUMEA VISEAZA LA TOT FELUL DE DUMNEZEI CARE SA-I AJUTE SARMANI DE EI ,SI DUMNEZEU II EXTERMINA IN CELE MAI CIUDATE MODURI,CE IRONIE,VAI DE NOI
Din ce surse, credibile, ai tras concluzia ca Dumnezeu ar trebui sa se preocupe de noi sau sa-I pese de noi ? (pentru ca asa reiese din tonul tau cel putin mustrator, la adresa Lui Dumnezeu)

36Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 6:58 pm

Diana

inger

Azazel a scris:SUNT CONVINS CA DUMNEZEU EXISTA DAR NU PREA STA BINE CU VALORILE MORALE SI NU VAD DE CE NE CERE NOUA SA LE RESPECTAM,SAU DE CE LE-AM RESPECTA EL AR TREBUI SA FIE MODEL,DAR.....CEVA NU E IN ORDINE SI LUMEA VISEAZA LA TOT FELUL DE DUMNEZEI CARE SA-I AJUTE SARMANI DE EI ,SI DUMNEZEU II EXTERMINA IN CELE MAI CIUDATE MODURI,CE IRONIE,VAI DE NOI

nu Dumnezeu este cel care ii extermina, ci noi oamenii facem asta, noi suntem cei care purtam razboaie, noi suntem cei care ne batem cu rosii pe strada, cand altii mor de foame, noi suntem cei care nu ne ajutam intre noi si nu ne uitam si la cei mai nevoiasi ca si noi

37Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Sam Iun 07, 2008 7:46 pm

Ada_Pal

inger

Azazel a scris:Ce spui Ada_Pal ca ALAH nu lasa pe nimeni flamind,pote nu ai idee cite milioane de oameni si mai ales copii mor de foame anual in AFRICA e dezastru ,uitate in statistici,ce face ALAH ca sa-i salveze,cred ca e ocupat cu universul,probleme mai importante decit sa salveze copii de la moarte din cauza malnutritiei,de animale care mor datorita fptului ca nu mai au hrana nu mai vorbesc,nu se stie pentru ca nu face nimeni studii,dar e dezastru si acolo,e principala cauza de disparitie a speciilor

Ba sa sti ca am exact habar de cite milioane de oameni mor pe ora din cauza inanitiei sau malnutritiei,precum si de cei 16000 de copii hraniti zilnic in zilele noastre de organizatiile mondiale sub egida FAO,pentru ca lucrez cu ei.

Allah ne-a creat pe un pamint roditor,minunat...ni l-a oferit noua omenirii PROVIZORIU spre uz si l-a dotat cu toate cele de trebuinta privind resursele.
De a lungul istoriei ne-a trimis mesajeri cu acele "Carti tehnice"sau mai corect Carti Sfinte"care sa calauzeasca "masina -om"sa functioneze cum se cuvine in societate.
In urma cu 1400 de ani a revelat Quranul,ultima "Calauza"sau "Indrumator".

I aceasta carte omul credincios care vrea sa traiasca onorabil trebuie sa respecte niste reguli...printre care "zakatul"(zeciuiala,danie).Daca sharya islamie s-ar aplica corect la nivel mondial,dpv al dreptului International,nu ar mai muri nici o fiinta de foame....ce spun este dovedit de economisti care-au studiat "zakatul"dpv stiintific.

Insa Omenirea este mai "desteapta "decit insusi Creatorul ei si de-a lungul istoriei experimenteaza mai multe tipuri :Comunism,Capitalism,dictaturi militare,Ocupatii(legea junglei e in floare in prezent).

Allah pe care tu-l blamezi a dat putere de decizie si mina libera omului insa i-a dat si instruire.
Moartea este o necesitate,toti trecem prin ea,insa modul in care apare ea spune multe despre prezent si cei ce ne conduc dar mai ales de relatia Om-Dumnezeu.

38Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Dum Iun 08, 2008 6:39 am

Azazel

demon

HERUER se pare ca nu prea ai citi biblia ,e scris in ea ca asa de mult a iubit dumnezeu lumea ca a trimis pe iubitul sau fiu sa o mintuiasca

39Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Dum Iun 08, 2008 6:48 am

Azazel

demon

zeciuiala de care vorbesti exista prin impozite,dar degeaba,dar ce facem cu virusi pe care ia creat sa omoare oameni nevinovati,pentru ca virusi sunt atit de inteligenti creati ,incit sa insele caile de aparare ale organismului uman,numai el putea sa le creeze,si de-a lungul istoriei a tot experimentat o gramada,vezi tot felul de gripe,ciume,hiv mai nou,astia tot oameni sunt de vina,tu chiar nu intelegi ce face de fapt el

40Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Dum Iun 08, 2008 7:42 am

Ada_Pal

inger

Azazel a scris:zeciuiala de care vorbesti exista prin impozite,dar degeaba
insa impozitele nu ajung acolo unde ar trebui sa ajunga,la sarmani.......
Zakatul platit la nivel mondial nu ar mai lasa oamenii flaminzi.......la asta ma refeream....

Azazel a scris:dar ce facem cu virusi pe care ia creat sa omoare oameni nevinovati,pentru ca virusi sunt atit de inteligenti creati ,incit sa insele caile de aparare ale organismului uman,numai el putea sa le creeze,si de-a lungul istoriei a tot experimentat o gramada,vezi tot felul de gripe,ciume,hiv mai nou,astia tot oameni sunt de vina,tu chiar nu intelegi ce face de fapt el

Allah spune in Quran ca absolut tot ce a creat are un antidot,omului nu-i ramine decit sa studieze si descopere.

Sunt anumite boli epidemice extinse prin practicarea interzisa a relatiilor intime(ca HIV,sifilis).Mutatiile genetice ce determina bolile genetice sunt determinate tot de actiunile distrugatoare ala omului prin poluare si distrugere in masa.

Omul este cel care distruge ambientul si indirect alte generatii. Ciuma ,o boala considerata ca fiind si cauza mizeriei printre oameni ...deci tot nerespectare unor reguli prescrise de creator(vezi ritualul de spalare de 5 x pe zi al musulmanilor inainte de rugaciune ).
Diareea,dezinteria,salmonelozele digestive apar tot in urma saraciei si subjugarii unor popoare,lipsa apei igienice sau practicarea unor ritualuri ce duc la boli (vezi India).

In Quran Allah sustine ca nu exista boala care el a lasat-o printre fiintele create fara ca El sa fi creat si Antidotul. Vezi "haba sowda"(bobul negru) renumit prin uzul sau in combaterea si profilaxia unor boli grave.(previne chiar cancerul)

In Quran este revelat despre musca,de ex,ca ar avea pe ambele aripi atit "otrava"cit si antidotul ei...ca urmare la caderea din greseala a un ei muste in lichid, este indicata scufindarea cu degetul al insectei si eliminarea ei rapida. A fost demonstrata stiintific aceasta practica(eu prefer sa arunc rapid lichidul ca multi altii) scratch

41Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Dum Iun 08, 2008 8:48 am

Heruer

inger

Azazel a scris:HERUER se pare ca nu prea ai citi biblia ,e scris in ea ca asa de mult a iubit dumnezeu lumea ca a trimis pe iubitul sau fiu sa o mintuiasca
Aaaa biblia ... scuze, credeam ca ai surse multiple, care pot fi comparate. Pentru mine biblia poate fi una din surse dar, in nici un caz unica si absoluta sursa.

42Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Dum Iun 08, 2008 1:56 pm

Azazel

demon

Ada eu te-am intrebat de ce ia creat daca stia ca fac rau oamenilor,e chiar ironic,ii creaza si pe urma spune sa va spalati pe miini ca de nu...,de EBOLA ai auzit ,N5H1,nu prea poti sa lupti impotriva lor,daca izbucnesc,de ce a creat virusii ,nu ce greseli fac oameni ,oameni gresesc ca nu sunt zei,e intrisec omului sa greseasca,mai ales ca o mare parte din oanmeni sunt analfabeti si stiinta s-a dezvoltat in ultimul secol,dar dumnezeu nu cred ca greseste,el stie ce face

43Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Dum Iun 08, 2008 2:01 pm

Azazel

demon

HERUER faptul ca ne-a creat DUMNEZEU asta e clara ,o teorema adevarata,nu conteaza din ce surse,si mi s-ar parea normal ca orice creator sa se intereseze de creatia lui ,sau din punct de vedere moral sa zicem nu ar trebui sa fim tratati asa chiar daca suntem creatia lui,tu daca ai dat nastere la un copil il maltratezi pe urma ,nu te ingrijesti de el sa fie sanatos,sa aibe tot ce-i trebuie,ce trimiti virusi peste el sa vezi ce boli face, nu cred,cam asta face dumnezeu

44Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Dum Iun 08, 2008 5:20 pm

Heruer

inger

Azazel a scris:HERUER faptul ca ne-a creat DUMNEZEU asta e clara ,o teorema adevarata,nu conteaza din ce surse,si mi s-ar parea normal ca orice creator sa se intereseze de creatia lui ,sau din punct de vedere moral sa zicem nu ar trebui sa fim tratati asa chiar daca suntem creatia lui,tu daca ai dat nastere la un copil il maltratezi pe urma ,nu te ingrijesti de el sa fie sanatos,sa aibe tot ce-i trebuie,ce trimiti virusi peste el sa vezi ce boli face, nu cred,cam asta face dumnezeu
Ai dreptate numai daca suntem creatia Lui Dumnezeu, dar eu sustin ca nu suntem creatia lui Dumnezeu. In realitate nu suntem creatia nimanui si de fapt nici nu existam. In iluzie, suntem creatia unei entitati f. evoluate, atat de evoluate incat nu o putem intelege si o numim Dumnezeu. Aceasta entitate ne-a creat pentru propriile scopuri, nu are nimic in comun cu ceea ce noi numim morala, etica, echitate, grija fata de cineva/ceva. Nu suntem decat creatii iluzorii, ganduri fugare in mintea acestei entitati. Tu esti asa de preocupat de tratamentul la care sunt supuse gandurile tale si cat de moral si etic sunt ele tratate, acolo unde se afla ? Nu cred. Dar si aceasta entitate-Dumnezeu este tot o iluzie.

45Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Dum Iun 08, 2008 6:05 pm

Azazel

demon

Interesant punct de vedere numai ca vorba materialismului ce este este,universul exista ,noi existam ,si cum spunea un filosof ,cuget deci exist,daca eram in gandul entitati nu prea putem gindi independent ,asa cred eu ,nu stiu ,poate gresesc,dar daca ar fi ca tine ,ar fi prea complicata entitatea,si cine ar fi ea de fapt

46Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Dum Iun 08, 2008 6:12 pm

Naeema

Naeema
muritor de rand

Marmar a scris:ideea e ca , daca femeia accepta sa devina a doua sotie, nu e nici un barbarism... pana la urma e vorba de libertate de alegere.....in majoritatea statelor musulmane, aproape toti barbatii au o singura femeie....
nu e obligativitate ca toti barbatii sa aiba 3-4 femei....
o femeie poate sa nu fie de acord sa devina a doua sotie, iar daca accepta , cine suntem noi sa zicem ca practica un obicei barbar nesanatos....

Bine zici.Exact ceea ce am vrut eu sa "ilustrez".

47Poligamie- doar in islam? - Pagina 2 Empty Re: Poligamie- doar in islam? Dum Iun 08, 2008 6:20 pm

Naeema

Naeema
muritor de rand

Studenta_87 a scris:

referitor la barbatii europeni, ma referi aici la cei non-musulmani, si la cei musulmani exista un banc mai demult: " un baietel isi intreaba tatal:
- Tati de ce arabii isi pot lua mai multe sotii si noi nu?
tatal raspunde: - Pentru ca legea ne apara Rolling Eyes

Hahahaha...... Bun bancul. Al meu nu-mi face fata mie,la cit cheltui si cati peri albi i-am scos pina acum.

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 2 din 2]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum