Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
    Ultimele subiecte
    » Mai este cineva pe aici?
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
    În total sunt 5 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 5 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
    Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Battlefield (teism vs ateism)

+8
    Remussatala
    Vlad the Impaler
    Eblis
    Der Bedeu
    Ada_Pal
    Lucretia
    No Name
    The Beast
    12 participan?i

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 2 din 4]

26Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Vin Mai 23, 2008 4:48 pm

Vizitato

Vizitator

No Name a scris:Citeste la topicul despre trinitate ...https://spiritliber.forumgratuit.ro/crestinism-f10/trinitate-adevar-sau-falsificare-t64.htm

continuam acolo dezbaterea..

https://spiritliber.forumgratuit.ro/crestinism-f10/trinitate-adevar-sau-falsificare-t64.htm#545

uite cateva citate de pe site-ul dat de tine
    Citat:
    Această noțiune trinitate își are originea numai în păgânism.

În Encyclopaedia of Religion este scris:
    Citat:
    Teologii de astăzi sunt de acord că învățătura trinitară nu este de găsit în Biblia ebraică. Mai departe găsim mărturia:

Teologii sunt de aceeași părere și anume, că nici Noul Testament nu conține o învățătură clară despre trinitate.

Iezuitul Fortmann scrie în cartea sa The Triune God:
    Citat:
    Scriitorii Noului Testament nu ne spun nimic despre o învățătură trinitară formală sau formulată, despre o învățătură clară că într-un Dumnezeu sunt trei persoane divine la fel de mari.

E o notiune neclara adica noi nu putem intelege 100%. Eu tot asta icnerc sa iti explic. Nu poti spune ca sunt 3 pesoane sau doar 1. E mult prea abstract pentru mintile mele si nu vad rostul acestui topic.

27Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Vin Mai 23, 2008 5:05 pm

Ada_Pal

inger

surat Al-A‘lâ-Quran
    În numele lui Dumnezeu cel Milos si Milostiv.

[87:1]
    Slaveste numele Domnului tau, Prea-Înaltul,

[87:2]
    Cel ce plasmuieste si slefuieste,

[87:3]
    Cel ce sorteste si calauzeste,[
    87:4]
    Cel ce pasunea o face ivita(Natura este creatia lui Allah si poate fi distrusa oricind ,nu este conceputa ca deitate,in islam)

[87:5]
    si o preface apoi în fâneata înnegrita.

[87:6]
    Noi te vom pune sa citesti si nu vei uita,

[87:7]
    decât ceea ce Dumnezeu voieste, caci El cunoaste cele dezvaluite si cele tainuite.

[87:8]
    Pe tine te vom înlesni întru înlesnire.(e vorba de profetul Mohamed caruia i se adreseaza Gebreel)

[87:9]
    Adu-le aminte, caci aducerea aminte este de folos.(inseamna ca am cunoscut existenta lui Dumnezeu inainte sa ne fi nascut de cind eram toti spirite in ceruri)

[87:10]
    Cel care se teme îsi va aduce aminte,

[87:11]
    însa cel preanemernic se va da la o parte.

[87:12]
    Acela va fi aruncat în Focul cel Mare,

[87:13]
    unde nici nu va muri si nici nu va trai.

[87:14]
    Fericit va fi cel care se mântuie,

[87:15]
    cel care aminteste numele Domnului sau si se roaga.

[87:16]
    Voi sunteti legati de Viata de Acum,

[87:17]
    însa Viata de Apoi este mai buna si mai trainica. .

[87:18]
    Asa este si în sulurile cele dintâi,

[87:19]
    sulurile lui Abraham si ale lui Moise

28Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Vin Mai 23, 2008 5:46 pm

Remussatala

Remussatala
    demon

Păi din câte se pare eu aș cam fi moderator aici.
    Eu nu prea găsesc aici în acest subiect discuții și dezbateri care să scoată în evidență argumente pro sau contra ateismului. Nici nu prea văd discuții care să evidențieze mizele care gravitează în jurul respingerii teismului prin ateism sau invers. Aș vrea ca discuțiile din acest subiect să aibă în vedere argumente pro sau contra ateismului și mizelor care îl implică. Eu aș vrea să vă încurajez și să vă îndemn în acest sens și mi-aș dori foarte mult să fie suficient doar atât.

http://win9x.forum-free.org/

29Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Vin Mai 23, 2008 6:08 pm

Ada_Pal

inger

ceea ce nu pot eu sa inteleg la unii oameni foare capabili dpv intelectual ,pe care -i citesc cu placere este FOBIA prezenta in tot ce ne intervine din Cartile Sfinte.Trecem totul prin prisma sarlatanilor bisericii si s-ar putea sa aruncam perlele la gunoi,,,,,fara sa fim atenti.

Am atins punctul 1 propus initial,si anume CUM VORBESTE DUMNEZEU DESPRE EL ,in Quran.
    Poate veni un crestin sau evreu cu texte despre definitia de zeitate.

Ca sa pot descrie un mar trebuie sa caut in cartea de specialitate si dupa aceea va spun cum il gust eu sau altul.

Textele de mai sus sunt contra ateismului foarte clar, din ceea ce ne parvine dintr-o carte sfinta pe care romanii foarte putini o cunosc.

30Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Vin Mai 23, 2008 6:21 pm

Cris

inger

Teologii -sint cei care comenteaza despre zei.Oricine azi are timp,chef si bani este teolog.Pardon si voce si o afinitate ptr banuti easy made.
    Pe linga aceasta,trinitatea este " familia " divina,prima deasupra creatiilor tututror zeilor.Aceasta trinitate are manifestari .Dar nu are sex,nici fusta ,nici pantaloni.Trinitatea nu putea fi revelata in VT caci este deasupra celor 7 ceruri ale Elohim.
    In fine,prefer un ateu unui fanatic extremist.

Ps: acest titlu de Duh Sfint-Pneuma hagion este o manifestare divina " feminina" -aceasta este mama,intilnita ca "porumbita" ,ca shekinach ,ruah ,pneuma

Pps: Ada Pal,fobia aceasta este manifestarea extremismului,aka " tin cu orice pret la ideile mele,bune,rele,sunt ale mele!"Este vorba de inima in intimitatea ei ,nu de intelect.Intelectul nu simte,doar comanda,adesea aceasta comanda este confundata cu " credinta".
    Credinta este confundata cu poruncile societatii-vecinii,biserica,colegii.
    In anii 80 era la moda o chestie'oricine numai tu insuti sa nu fii!"Este valabil si azi,mai mult ca oricind.

31Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Vin Mai 23, 2008 6:26 pm

Ada_Pal

inger

Ada_Pal a scris:surat Al-A‘lâ-Quran

1 .a plasmui(a crea)
    2 .a slefui(a da forma,chip ,design,caractere genetice)in faza intrauterina
    3 .a da soarta(destinul omului legat de virsta,locul nasterii si mrtii,aptitudini)
    4 .a calauzi(religia in care se naste sau o schimba ,libertatea de -a alege dupa voia sa insa il calauzeste prin profeti,semne,intimplari)

iata ca cele 4 verbe si ordinea lor sunt exact atributii ale dumnezeirii care este Creator,Slefuitor sau Designer Genetic,Sortitor si Calauzitor;
    aceste atribute se pot verifica stiintific in natura prin multitudineade specii,rase ,familii de vietuitoare si mai ales varietatea lor.
    Ultima atributiune,Calauzirea este poate chiar faptul ca ne intilnim acum on line si discutam despre El.......pro-Teism....pro...Unicitate Dumnezeiasca.

astept ajutoare... scratch

32Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Vin Mai 23, 2008 7:02 pm

Remussatala

Remussatala
    demon

Ada_Pal a scris:
    Ada_Pal a scris:surat Al-A‘lâ-Quran

1 .a plasmui(a crea)
    2 .a slefui(a da forma,chip ,design,caractere genetice)in faza intrauterina
    3 .a da soarta(destinul omului legat de virsta,locul nasterii si mrtii,aptitudini)
    4 .a calauzi(religia in care se naste sau o schimba ,libertatea de -a alege dupa voia sa insa il calauzeste prin profeti,semne,intimplari)

iata ca cele 4 verbe si ordinea lor sunt exact atributii ale dumnezeirii care este Creator,Slefuitor sau Designer Genetic,Sortitor si Calauzitor;
    aceste atribute se pot verifica stiintific in natura prin multitudineade specii,rase ,familii de vietuitoare si mai ales varietatea lor.
    Ultima atributiune,Calauzirea este poate chiar faptul ca ne intilnim acum on line si discutam despre El.......pro-Teism....pro...Unicitate Dumnezeiasca.

astept ajutoare... scratch
    Acestea sunt niște explicații a unor termeni și nu niște argumente pro sau contra ateismului!
    Vă rog să respectați subiectul pentru ca atunci când este vizitat acest forum să fie găsite discuții cu argumente pro sau contra ateismului! Dumneavoastră vă place să căutați ceva la locul lui care nu se află acolo? Vă rog frumos!

33Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Vin Mai 23, 2008 7:36 pm

Ada_Pal

inger

Le puteti arunca la gunoi d-le remus(postarile mele),,,,,,,,,,,,,,,,,fara probleme

34Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Vin Mai 23, 2008 7:40 pm

Cris

inger

Draga moderator,probabil te vei supara pe mine: nu exista ateism.
    Omul ,umanoidul crede ceva .Aici voi face referire la fundamentul ' a crede,credinta"-pistos,pistis(gr)
    Pistis este baza in om -diferita in fiecare om -este esenta umana care face alegeri in urma carora exista fapte(manifestate,actiuni).
    Credinta- este ceea ce nu se vede,nu se miroase,nu se simte,este o esenta interioara care pune in miscare masinaria umana.
    Ateismul este o respingere a religiei doctrinare-este erezie.
    Erezie este capacitatea de alege pentru sine in loc de a accepta neconditionat ceea ce ti se impune.
    Alegerea ptr sine este asumarea alegerii proprii-este " masura" cu care cineva constientizeaza ca alege sa judece.Omul de obicei se partializeaza,pune granite,invatate inca de la nastere.Cind omul spune "sint ateu ",el vrea o eliberare (de dogme) si regasire de sine(cu orice pret).
    Este o luare de la inceput,un inceput nou,un om nou.
    Ateismul este tot o cautare ,toate sint forme si cautari interioare in functie de nivelul interior de constiinta umana.

35Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Vin Mai 23, 2008 8:19 pm

Ada_Pal

inger

https://spiritliber.forumgratuit.ro/polemici-intre-religii-f18/de-ce-cred-musulmanii-in-qoran-t83.htm#855

va invit d-le remus sa luati cunostiinta cu unele argumente privind existenta lui Dumnezeu dpv al islamului la pagina de mai sus.

Sunt convinsa ca ati aduce contributii benefice tpicului .....Va astept!

Cris-de acord cu tine ,,,,,,,,,,,eu gred ca a spune despre un om ca nu crede este un pleonasm........pt ca si un eretic crede in ceva...... Basketball

36Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 12:10 am

Remussatala

Remussatala
    demon

Cris a scris:Draga moderator,probabil te vei supara pe mine: nu exista ateism.
    Omul ,umanoidul crede ceva .Aici voi face referire la fundamentul ' a crede,credinta"-pistos,pistis(gr)
    Pistis este baza in om -diferita in fiecare om -este esenta umana care face alegeri in urma carora exista fapte(manifestate,actiuni).
    Credinta- este ceea ce nu se vede,nu se miroase,nu se simte,este o esenta interioara care pune in miscare masinaria umana.
    Ateismul este o respingere a religiei doctrinare-este erezie.
    Erezie este capacitatea de alege pentru sine in loc de a accepta neconditionat ceea ce ti se impune.
    Alegerea ptr sine este asumarea alegerii proprii-este " masura" cu care cineva constientizeaza ca alege sa judece.Omul de obicei se partializeaza,pune granite,invatate inca de la nastere.Cind omul spune "sint ateu ",el vrea o eliberare (de dogme) si regasire de sine(cu orice pret).
    Este o luare de la inceput,un inceput nou,un om nou.
    Ateismul este tot o cautare ,toate sint forme si cautari interioare in functie de nivelul interior de constiinta umana.
    A crede înseamnă a susține cum că ceva este adevărat. Dacă eu cred de exemplu că Dumnezeu nu există eu cred ceva. Și deci cred ceva.
    O maximă după care eu personal stabilesc înțelesurile cuvintelor este următoarea:
    Cuvântul fără de faptă este minciună, fapta fără de cuvânt este realitate și numele faptei este adevărul. Pe mine în primul rând mă interesează faptele care corespunt unui cuvânt.
    La mine poate să vină oricine cu orice fel de doctrine oferite de orice fer de trimeși la care să viseze cine vreți dumneavoastră. Prima întrebare pe care eu mi-o pun este ce scopuri pot realiza eu cu acele informații și când. O altă întrebare pe care eu mi-o pun este de ce vine acea persoană cu acea doctrină la mine? Care sunt motivele ei personale? Mie nu îmi plac oamenii care doar își pasează vorbe dulci și urări de bile între ei doar pentru a fi ei fericiți șo mândri prin asta. Religia sunt doar niște vorbe pasate între oameni, iar asta numesc ei minune. Și oricum dacă Dumnezeu e el puternic atunci de ce ar apela el la mine? La ce are nevoie de spectacolele ăstea cu cântece și poezii? Așa cum eu văd spectacolele pe monitor tot la fel să le vadă și El. Numai nenorociri au adus religiile ăstea cu cântecele și poeziile lor. Toate cântecele și poeziile ăstea sunt pentru a ocoli argumentele logice când se pune problema moralei. La mine dacă nine cineva cu povești, cântece și poezii eu nu am să-l cred moral sau bun pentru asta. Eu știu însă că în viață e mult mai pragmatic să iei în considerare ceea ce se crede și nu ceea ce se întâmplă dar îmi este scârbă să văd asta propovăduindu-se chiar așa pe față cu nesimțire.

37Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 12:58 am

Vizitato

Vizitator

Intrebare. Ca ateu tu cum crezi ca s-a format universul. Pentru a lovi conceptul "credinta" mai presus de toate trebuie sa ai tu totul demonstrat prin argumente puternice, nu prin asemanari cum se face in cazul evolutiei sau presupuneri precum Big-Bangul. Ceva m-a invatat lumea contemporana: Sa nu cred fara sa vad. Raspund cum am zis si in alt topic prin aceeasi moneda: Daca vei sa cred ca e adevarat atunci arata-mi sa vad cu ochii mei, daca nu ai cum explica fenomenele cu o baza puternica nu imi ataca tu mie credinta asupra acelui fapt. Stiinta in sine e o credinta, si ea crede in ceva si am prezentat acest subiect pe alt topic. Nu exista oameni fara credinta, in concluzie cum a zis si Cris nu exista atei.

38Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 2:34 am

Remussatala

Remussatala
    demon

Eu am spus mai demult cu alte ocazii următoarele:
    "Eu cred că microcosmosul stăpânește peste macrocosmos și acesta este adevăratul ateism.
    Eu cred că legea, puterea și responsabilitatea șind în microcosmos.
    Medicina de exemplu a evoluat ca știință din cauză că s-a concentrat asupra felului în care lucrurile mici stăpânesc peste cele mari. Electronica a evoluat ca știință tot la fel.
    Însă în războaie de exemplu este exact invers. Acolo trebuie să elimini ceva mare pentru că se crede că aia face legea și deține puterea și responsabilitatea.
    În familie de exemplu în loc să găsești vinovat un cuvânt, o impresie sau o iluzie se acuză persoanele pe de-a-ntrtegul și știm mai apoi ce se întâmplă."
    Cât despre cum a apărut universul eu aș zice că universul a apărut exact așa cum zic și credincioșii că a apărut Dumnezeu. Credincioșii argumentează crearea universului prin modul în care ne sugerează ei că ar trebui să ne minunăm de măreția universului, dar înacelași timp ei ne cer să ne minunăm și de măreția lui Dumnezeu. :shock:

39Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 11:18 am

Vizitato

Vizitator

Deci crezi. Problema e ca eu iti raspund cum raspund multi atei. Nu vad nu cred. Pana la urma si ateismul e tot o religie. Asta incerc sa sugerez. Nu exista om fara religie, fara sa creada ca exista ceva superior care sa il stapaneasca, pentru unii e Dumnezeu, pentru altii microcosmosul. Iar daca un om de stiinta iti spune, de exemplu, am dovezi stiintifice ca planeta y va explada peste z zile atunci il crezi, dezi nu ai cum verifica. Asta se intampla si acu sute de ani si cu crestinismul si cu credinta in zei si cu alte multe lucruri, si nu baga vrajeli de genu: s-a demonstrat ca omul din vremuri se inchina mai intai ploii, apei, elementelor care nu le intelegea, caci nu ai dovezi concrete cum privea omul inceputurile, ci daor niste presupuneri.
    Fiecare isi alege religie(inclusiv asta cu ateismul) in functie de ceea ce i se pare lui corect. Eu aleg ortodoxia caci consider ca reprezinta cel mai democratic sistem din toate, desi ar trebui sa invatam de la musulmani si noi sa ne aparam mai bine credinta dar asta nu tine de invatatura(nu aleg islamnul pentru ca Allah te indeamna si spre razboi : "lupta impotriva necredinciosilor" si consider doar ca trebui sa iti aperi religia nu sa pornesti razboie.
    Nu uita ca eu ma refer strict la invatatura.

Lasa ca acuma spunem noi asta e adevarul sau celalalt, dar Adevarul adevarat il vom afla cand vom muri, pana atunci doar ne putem da cu parerea, important e daca ai murit cu credinta potrivita. Nimeni nu poate atesta 100% care e adevarul prin dovezi concrete, dar, ca sa mai lovesc putin religia stiinta, macar celelalte religii recunosc ca se bazeaza pe conceptul credinta, pe cand stiinta cica pe dovezi, desi nu are dovezi concrete pentru toate presupunerile(de aici reiese ca avem de a face cu o religie ipocrita).

40Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 11:45 am

Der Bedeu

zeu

Remussatala a scris:Eu am spus mai demult cu alte ocazii următoarele:
    "Eu cred că microcosmosul stăpânește peste macrocosmos și acesta este adevăratul ateism.
    Eu cred că legea, puterea și responsabilitatea șind în microcosmos.
    Medicina de exemplu a evoluat ca știință din cauză că s-a concentrat asupra felului în care lucrurile mici stăpânesc peste cele mari. Electronica a evoluat ca știință tot la fel.
    Însă în războaie de exemplu este exact invers. Acolo trebuie să elimini ceva mare pentru că se crede că aia face legea și deține puterea și responsabilitatea.
    În familie de exemplu în loc să găsești vinovat un cuvânt, o impresie sau o iluzie se acuză persoanele pe de-a-ntrtegul și știm mai apoi ce se întâmplă."
    Cât despre cum a apărut universul eu aș zice că universul a apărut exact așa cum zic și credincioșii că a apărut Dumnezeu. Credincioșii argumentează crearea universului prin modul în care ne sugerează ei că ar trebui să ne minunăm de măreția universului, dar înacelași timp ei ne cer să ne minunăm și de măreția lui Dumnezeu. :shock:

Sunt absolut de acord cu tine.Sa nu te sperii de cativa cu Dumnezei in fiecare buzunar. Fiecare pentru alt scop.
    Se intelege ca oameni lipsiti de inteligenta prefera ca sa-si raspunda la vesnicele intrebari prin religie. Ei nu au destula intelegere ca sa poata deduce actele naturii. Religia este surogat de inteligenta. Religiosii vor incerca sa te convinga dar singurele marturii pe care au nu valoreaza mai mult decat zapada din anul trecut.
    Ai un subiect foarte interesant.Deocamdata raspunzi frumos la atacurile lunaticilor.

41Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 11:57 am

No Name

inger

ateismul este religia de baza a lui SATAN ...care este mai intelept ca oamenii...si mai intelept decat ateii insusi ...caci orice inspiratie ...vine din VAZDUH ...omul nu are propria lui inspiratie ...ci ea vine din eter ...ori vine de la DUMNEZEU ..ori de la DRACU !

Eva a preferat inspiratia lui SATAN ...de aceea cea mai mare realitate care nu este o religie ...MOARTEA a intrat in rasa umana !Ea a crezut ca este mai inteleapta ca si SATAN ...si a intrat in dialog spiritual cu SATAN ...si a introdus moartea in omenire !

42Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 1:05 pm

Vizitato

Vizitator

Der Bedeu a scris:
    Se intelege ca oameni lipsiti de inteligenta prefera ca sa-si raspunda la vesnicele intrebari prin religie. Ei nu au destula intelegere ca sa poata deduce actele naturii. Religia este surogat de inteligenta. Religiosii vor incerca sa te convinga dar singurele marturii pe care au nu valoreaza mai mult decat zapada din anul trecut.
    Ai un subiect foarte interesant.Deocamdata raspunzi frumos la atacurile lunaticilor.

Atentie cu atacurile, sunt cam multe. Doresc respect. Citeste in NT si o sa vezi ca te indreapta spre cunoastere si adevar si spre intelpciune. As spune sa fii mai atent cand spui ca oamenii ce cred in cele prezentate de religie sunt idioti(aici ma refer strict la invatatura nu la superstiile transimise pe cale orala).
    O sa iti aduc imediat si cateva citate din Biblie care te indruma sa fii un om cu logica.
    Citeste si Jurnalul Fericirii si modul in care e perceput Dumnezeu de catre un evreu convertit la crestinism(Steinhardt).
    Fii mai atent cand aduci jigniri si verbe precum "se intelege". Acest verb e folosit cu subtilitati psihologice prin care incerci sa atesti ca e adevarat 'ca oameni lipsiti de inteligenta prefera ca sa-si raspunda la vesnicele intrebari prin religie.' Am trecut de stagiul in care puteam fi atacat astfel.

43Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 1:24 pm

Vizitato

Vizitator

Matei 10,16: "fiti dat intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii"
    Pavel(Efes. 5,17: "Drept accea, nu fiti fara de minte", II TIM. 4,5: "tu fii treaz in toate..." , Tit. 1,8: "sa fie...treaz la minte", I Cor. 14,20: "Fratilor nu fiti copii la mine, ci la rautate fiti copii, iar la minte fiti oameni mari.")

Ciudat, se pare ca Hristos nu ne-a cerut niciodata sa fim prosti. Vezi ca te contrazici. Ne cere sa fim buni, blanzi, cinstiti, smeriti cu inima, dar nu tampiti.

P.S. acest fapt mi-a fost inspirat de Jurnalul Fericirii iar unele sintagme le-am preluat si de acolo.

"numai despre pacatele noastre spune la Pateric "sa le tampim".

44Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 2:55 pm

Cris

inger

"Eu cred că microcosmosul stăpânește peste macrocosmos și acesta este adevăratul ateism."

Acest citat /crez astazi am reflectat asupra lui si este corect.
    Inaintea ateismului a existat gnosticismul,au existat catharii,bogomilii ,Martin Luther ,toti adepti ai unei forme de " ateism" .
    Aceasta este esenta a ceea ce azi numim Isus.Esenta Isus este microcosmosul.Microcosmosul numit asa azi este imparatia de ieri.Microcosmosul de azi,interior (vorbim de unde incepe sa se manifeste),este imparatia revelata de Isus.
    Microcosmosul se constientizeaza in sine si se reflecta in exterior,infuentind macrocosmosul.Priviti planta si priviti saminta.Planta trebuie sa se micsoreze ca saminta ei sa creasca.In acest context,evenimentul Isus infatiseaza deplin microcosmosul,asa cum au facut Buddha,Zoroastru etc inainte.
    Acest microcosmos este imaginea in oglinda a macro si este corect .

45Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 3:01 pm

Cris

inger

"ateismul este religia de baza a lui SATAN ...care este mai intelept ca oamenii...si mai intelept decat ateii insusi ...caci orice inspiratie ...vine din VAZDUH ...omul nu are propria lui inspiratie ...ci ea vine din eter ...ori vine de la DUMNEZEU ..ori de la DRACU !

Eva a preferat inspiratia lui SATAN ...de aceea cea mai mare realitate care nu este o religie ...MOARTEA a intrat in rasa umana !Ea a crezut ca este mai inteleapta ca si SATAN ...si a intrat in dialog spiritual cu SATAN ...si a introdus moartea in omenire !"

Acest numit satan (adversar) este in om ,este prostie,limitare,lasitate si este ales ...ales ptr .materie .Materialul este tentant.
    Omul are propria inspiratie (data de ruah -porumbita,sau pneuma hagion).
    Eva (viata ZOE manifestata) este primul om cu sex in impartirea androgina,este zeita divina Ekklesia,iar sarpele nachash ( a straluci,a fascina) este un imbold divin catre menirea umanoizilor ,de a se incarna .

46Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 3:03 pm

Cris

inger

Cunoasterea in Nt este de multe feluri:
    -oida
    -ginosko
    -epignosko

sint cunoasteri sociale(materiale),cunoasteri launtrice si cunoasteri directe ale divinitatii.

47Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 4:14 pm

Arpisz

Arpisz
    muritor de rand

1 propun o definitie pentru cuvantul "ateu"
    pentru mine un ateu este o persoana caruia ii lipseste credinta intro deitate
    domnilor analizati comportamentul teistilor si comparati acest comportament vis a vis de religie si ce inseamna aceasta pentru ei cu ateii ... sper sa observati ca ateismul nu este o religie sau curent filozofic .
    este doar o constatare ca persoanei respective ii lipseste credinta intro deitate
    care va face pe voi teisti (majoritatea) sa exclamati deci e o religie ! nu crede in dumnezeu deci crede ca nu exista adica CREDE ... va urmariti procesele logice?
    vati pus vreodata intrebarea de unde provine credinta voastra?
    de ce simtiti nevoia sa ne contraziceti vis a vis de convingerea noastra aplicand filozofiile teiste? punctele voastre de vedere sunt extrem de subiective folositi filtrul bibliei, datil jos si mai incercati o data
    oare realizati ca credinta este o concluzie nicidecum un act al vointei ?

48Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 4:55 pm

Vizitato

Vizitator

Inclusiv ale voastre. Multi oameni de stiinta folosesc conceptul "mama natura" ca ea este cea care a reusit evolutia. E zietatea pe care nu vreti sa o recunoasteti.
    Ce te face sa crezi ca tu spui adevarul si nu Biblia. Adevarul e relativ, vedeti ca un om de stiinta atesta ca totul e relativ.

49Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 5:04 pm

Vizitato

Vizitator

Arpisz a scris:1 propun o definitie pentru cuvantul "ateu"
    pentru mine un ateu este o persoana caruia ii lipseste credinta intro deitate
    domnilor analizati comportamentul teistilor si comparati acest comportament vis a vis de religie si ce inseamna aceasta pentru ei cu ateii ... sper sa observati ca ateismul nu este o religie sau curent filozofic .
    este doar o constatare ca persoanei respective ii lipseste credinta intro deitate
    care va face pe voi teisti (majoritatea) sa exclamati deci e o religie ! nu crede in dumnezeu deci crede ca nu exista adica CREDE ... va urmariti procesele logice?
    vati pus vreodata intrebarea de unde provine credinta voastra?
    de ce simtiti nevoia sa ne contraziceti vis a vis de convingerea noastra aplicand filozofiile teiste? punctele voastre de vedere sunt extrem de subiective folositi filtrul bibliei, datil jos si mai incercati o data
    oare realizati ca credinta este o concluzie nicidecum un act al vointei ?

o intrebare personala. Ai citit Biblia?

50Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 2 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 5:25 pm

Arpisz

Arpisz
    muritor de rand

de doua ori de la prima pana la ultima litera ... mercy de intrebare.
    oooo da iar idea asta ca de fapt suntem ignoranti intrale credintei ... dragut

de cand exista biblia ? in forma actuala?
    care este cea mai veche carte din biblie?
    cine a scriso si cand ?
    de cand exista lumea?
    de cand exista omul ?
    un argument la popularitatea credintelor teiste ce implici aici ?
    popularitatea bibliei nu insemna implicit adevarul biblic Wink si sandra brown e foarte populara. nu afirm ca sunt posesorul adevarului suprem.
    daca te referi la Einstein el era ateu (cum a si declarat). ce implici tu este relativismul (relativismul moral si alte curente asemanatoare) care este un curent filozofic si nu este un domeniu de activitate in care einstein sa angajat. daca el era un mare fizicean nu inseamna ca el a fost si un mare filozof doar pentru ca termenul relativitate este comun

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 2 din 4]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
    Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum