Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
    Ultimele subiecte
    » Mai este cineva pe aici?
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
    Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
    În total sunt 6 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 6 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
    Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Battlefield (teism vs ateism)

+8
    Remussatala
    Vlad the Impaler
    Eblis
    Der Bedeu
    Ada_Pal
    Lucretia
    No Name
    The Beast
    12 participan?i

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 3 din 4]

51Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 6:52 pm

Remussatala

Remussatala
    demon

Cris a scris:"Eu cred că microcosmosul stăpânește peste macrocosmos și acesta este adevăratul ateism."

Acest citat /crez astazi am reflectat asupra lui si este corect.
    Inaintea ateismului a existat gnosticismul,au existat catharii,bogomilii ,Martin Luther ,toti adepti ai unei forme de " ateism" .
    Aceasta este esenta a ceea ce azi numim Isus.Esenta Isus este microcosmosul.Microcosmosul numit asa azi este imparatia de ieri.Microcosmosul de azi,interior (vorbim de unde incepe sa se manifeste),este imparatia revelata de Isus.
    Microcosmosul se constientizeaza in sine si se reflecta in exterior,infuentind macrocosmosul.Priviti planta si priviti saminta.Planta trebuie sa se micsoreze ca saminta ei sa creasca.In acest context,evenimentul Isus infatiseaza deplin microcosmosul,asa cum au facut Buddha,Zoroastru etc inainte.
    Acest microcosmos este imaginea in oglinda a macro si este corect .
    Bun dar cum rămâne cu creația ce îți datorează existența unui creator atunci? Creatorul se zice că ar fi ceva mare și puternic, dar dacă toată puterea se datorează unei ordini de legi a microcosmosului atunci Dumnezeu datorează toată puterea Lui unei ordin a microcosmosului.
    Dar altă problemă ar fi următoarea.
    Dumnezeu din cauza creativității lui infinite și a atotputerniciei cu care a creat întreg universul a avut nevoie să scoată din Egipt niște amărîți de oameni tocmai prin pustie direct la război pentru a cuceri o palmă de pământ pe care și aia cică ar vrea să o ia înapoi.
    Cum se poate împăca creativitatea universului a Lui Dumnezeu cu această bătaie pentru o palmă de pământ? Asta e creativitate? Pot avea niște astfel de oameni vreo legătură cu vreun dumnezeu care să inventeze univers? De ce este scris in Vechiul Testament că Dumnezeu a avut nevoie să trimeată niște amăriți de oameni la război prin pustie dacă Dumnezeu este inventator de univers? Mersul la război sunt problemele de creativitate în care Creatorul Universului îi călăuzește pe oameni pentru ai pune să exerseze voia Sa pentru vestirea numelui Său și măreției Sale? Asta îi învață creatorul universului pe oameni să exerseze?

http://win9x.forum-free.org/

52Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 8:41 pm

Ada_Pal

inger

Oamenii sunt supusi unui test aici pe pamint .
    Dumnezeu l-a creat pe om pt a i se supune si ai incerca (testa)care sunt mai buni intru creatia lui???
    Pe pamint noi suntem supusi unui test. Cine -l trece cu bine vede viata vesnica si raiul cine nu,ajunge la iadul vesnic.

Razboiul,crimele,foametea,saracia,injustitia ,prostitutia,furtul sunt cauze ale slabiciunii umane duse la extrem supuse fortelor raului care nu au nici un Dumnezeu.....cu toate ca se lauda cu el....acestia sunt cei mai periculosi.

Intrebarea ce se pune cu adevarat............este ......CE INTELEGEM PRIN SUPUNERE.......si de aici decurg multitudinea scopurilor indeplinite de un om in viata sa.

53Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Sam Mai 24, 2008 11:33 pm

Arpisz

Arpisz
    muritor de rand

iti reamintesc ca raul este o forta creata si tolerata de marele tau zeu si asta scrie si scriptura scriptica
    in consecinta nu ne povestii de bine si rau

54Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 6:15 am

Remussatala

Remussatala
    demon

Ada_Pal a scris:Oamenii sunt supusi unui test aici pe pamint .
    Dumnezeu l-a creat pe om pt a i se supune si ai incerca (testa)care sunt mai buni intru creatia lui???
    Pe pamint noi suntem supusi unui test. Cine -l trece cu bine vede viata vesnica si raiul cine nu,ajunge la iadul vesnic.

Razboiul,crimele,foametea,saracia,injustitia ,prostitutia,furtul sunt cauze ale slabiciunii umane duse la extrem supuse fortelor raului care nu au nici un Dumnezeu.....cu toate ca se lauda cu el....acestia sunt cei mai periculosi.

Intrebarea ce se pune cu adevarat............este ......CE INTELEGEM PRIN SUPUNERE.......si de aici decurg multitudinea scopurilor indeplinite de un om in viata sa.

Bun și noi nu trebuie să fim drepți în aceste încercări?
    Nu trebuie să fim corecți la aceste teste?

Supunere înseamnă să răspunzi la comenzi în loc să răspunzi la întrebări.
    Supunere înseamnă să execuți ordine fără să pui întrebări.
    La "CULTURA SI EDUCATIE" în "Educatia noastra cea de toate zilele" eu am creat un subiect care se cheamă: "Știința vs. jocul puterii" unde am explicat anumite lucruri care cred că v-ar interesa.

55Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 6:19 am

Vizitato

Vizitator

Arpisz a scris:
    de cand exista biblia ? in forma actuala?
    care este cea mai veche carte din biblie?
    cine a scriso si cand ?
    de cand exista lumea?
    de cand exista omul ?
    un argument la popularitatea credintelor teiste ce implici aici ?
    popularitatea bibliei nu insemna implicit adevarul biblic Wink

Un argument pentru adevarul biblic, si nu ti-am cerut sa crezi in Biblie si doar sa ai in vedere ca pentru mine e un adevar, este tot pentru mine, deci chiar nu-mi pasa de crezi sau nu, faptul ca insusi Biblia recunoaste ca se bazeaza pe conceptul de credinta. Tu ceri argumente ca exista cand Biblia cere credinta....mi se pare un pic aberant. Te contrazici cu o invatatura. Pe cand asa zisa stiinta a ateilor presupune ca se bazeaza doar pe dovezi(si mai mult decat orice, adevar sau fals, logica sau ilogica, urasc acest grad de ipocrizie), iar mutle dovezi sunt subrede.

Vreau sa aflu daca imi poti nega urmatorul fapt:
    Stiinta nu reuseste sa se impuna azi cum se impunea biserica acu sute de ani?
    Adica daca un om de stiinta spune ceva noi il credem fara sa avem sansa sa cercetam, lucru ce se intampla si acu sute de ani cu biserica care inventa superstitii si a introdus si multe prostii precum inchizitia si cruciadele(multi am vazut ca vorbesc de acest fapt, dar ar trebui sa nu mai amestecam dogma cu ceea ce au ales sa faca unii conducatori catolici, si daca esti atent, razboiele mondiale sunt o consecinta a dezvoltarii tehnologice nu a religiei).

'de cand exista lumea?
    de cand exista omul ?'
    Poate imi raspunzi si mie cu niste dovezi nu cu niste teorii, daca tot ziciti ca va bazati pe dovezi. Am mai zis, poate pana la urma se va intelege acest lucru, eu cer unei religii(inclusiv cea stiintifica) ceea ce imi ofera. una imi ofera credinta, raspund cu credinta, una imi ofera dovezi, astept dovezi...si la asta mai e de lucru.

cine a scriso si cand ?
    Despre Biblia am spus ca si oamenii de stiinta spun ca a fost scrisa in anul 700 i.Hr.. Au inceput sa se demonstre existenta unor lucruri din BIblie care au avut loc cu sute, mii de ani inainte de anul scrierii. VErifica cateva doceumentare pe Discovery, care sunt atee, si o sa vezi ca s-au gasit si ramasite ale unei cetati(Sodoma) invaluita in lava si demonstrat ca oamenii au murit arsi. De asemenea s-a mai gasit si o insula in Egipt unde apare o dovada scrisa ca a avut loc o seceta de 7 ani, fapt ce era confirmat de Biblie cu mii de ani inainte.
    Hm.....incepe ca Biblia sa contina si adevar....ciudat....

56Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 6:24 am

Vizitato

Vizitator

Remussatala a scris:

Supunere înseamnă să execuți ordine fără să pui întrebări.
    La "CULTURA SI EDUCATIE" în "Educatia noastra cea de toate zilele" eu am creat un subiect care se cheamă: "Știința vs. jocul puterii" unde am explicat anumite lucruri care cred că v-ar interesa.

Poate ar trebui sa verific...ca sa distrug si teoria ca cica stiinta ar fi impotriva jocului putere. Eu nu vad nici un pic de libertate in ziua de azi, doar avem onoarea de a fi monitorizati prin satelit. Avem legi precum cea a negationismului si multe altele....stiinta a dus la un progres prin care puterea se poate manifeste mult mai bine. Mass-media e o urmare a stiintei ce are ca rol manipularea si conducerea omului de rand. Poporul reprezinta cea mai puternica arma, dar e si cel mai usor de manipulat. Acuma nu mai conduc monarhii, ci conduce banul, care a adus idei diferite "libertate, egalitate, fraternitate,", o conceptie utopica pe care o sa o demontez cand ma intorc. At

57Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 7:56 am

Remussatala

Remussatala
    demon

Ramses_90 a scris:
    Un argument pentru adevarul biblic, si nu ti-am cerut sa crezi in Biblie si doar sa ai in vedere ca pentru mine e un adevar, este tot pentru mine, deci chiar nu-mi pasa de crezi sau nu, faptul ca insusi Biblia recunoaste ca se bazeaza pe conceptul de credinta. Tu ceri argumente ca exista cand Biblia cere credinta....mi se pare un pic aberant. Te contrazici cu o invatatura. Pe cand asa zisa stiinta a ateilor presupune ca se bazeaza doar pe dovezi(si mai mult decat orice, adevar sau fals, logica sau ilogica, urasc acest grad de ipocrizie), iar mutle dovezi sunt subrede.

Stiinta nu reuseste sa se impuna azi cum se impunea biserica acu sute de ani?
    Adica daca un om de stiinta spune ceva noi il credem fara sa avem sansa sa cercetam, lucru ce se intampla si acu sute de ani cu biserica care inventa superstitii si a introdus si multe prostii precum inchizitia si cruciadele(multi am vazut ca vorbesc de acest fapt, dar ar trebui sa nu mai amestecam dogma cu ceea ce au ales sa faca unii conducatori catolici, si daca esti atent, razboiele mondiale sunt o consecinta a dezvoltarii tehnologice nu a religiei).

'de cand exista lumea?
    de cand exista omul ?'
    Poate imi raspunzi si mie cu niste dovezi nu cu niste teorii, daca tot ziciti ca va bazati pe dovezi. Am mai zis, poate pana la urma se va intelege acest lucru, eu cer unei religii(inclusiv cea stiintifica) ceea ce imi ofera. una imi ofera credinta, raspund cu credinta, una imi ofera dovezi, astept dovezi...si la asta mai e de lucru.

cine a scriso si cand ?
    Despre Biblia am spus ca si oamenii de stiinta spun ca a fost scrisa in anul 700 i.Hr.. Au inceput sa se demonstre existenta unor lucruri din BIblie care au avut loc cu sute, mii de ani inainte de anul scrierii. VErifica cateva doceumentare pe Discovery, care sunt atee, si o sa vezi ca s-au gasit si ramasite ale unei cetati(Sodoma) invaluita in lava si demonstrat ca oamenii au murit arsi. De asemenea s-a mai gasit si o insula in Egipt unde apare o dovada scrisa ca a avut loc o seceta de 7 ani, fapt ce era confirmat de Biblie cu mii de ani inainte.
    Hm.....incepe ca Biblia sa contina si adevar....ciudat....
    Eu zic că nu contează așa de mult pentru știință informațiile cu caracter istoric ci mai importante sunt informațiile care te ajută să constuiești tu ceva și astfel tu să faci istoria.

58Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 11:12 am

Arpisz

Arpisz
    muritor de rand

Ramses_90 a scris:

1Stiinta nu reuseste sa se impuna azi cum se impunea biserica acu sute de ani?

'de cand exista lumea?
    de cand exista omul ?'
    2Poate imi raspunzi si mie cu niste dovezi nu cu niste teorii, daca tot ziciti ca va bazati pe dovezi. Am mai zis, poate pana la urma se va intelege acest lucru, eu cer unei religii(inclusiv cea stiintifica) ceea ce imi ofera. una imi ofera credinta, raspund cu credinta, una imi ofera dovezi, astept dovezi...si la asta mai e de lucru.

cine a scriso si cand ?
    3Despre Biblia am spus ca si oamenii de stiinta spun ca a fost scrisa in anul 700 i.Hr.. Au inceput sa se demonstre existenta unor lucruri din BIblie care au avut loc cu sute, mii de ani inainte de anul scrierii. VErifica cateva doceumentare pe Discovery, care sunt atee, si o sa vezi ca s-au gasit si ramasite ale unei cetati(Sodoma) invaluita in lava si demonstrat ca oamenii au murit arsi. De asemenea s-a mai gasit si o insula in Egipt unde apare o dovada scrisa ca a avut loc o seceta de 7 ani, fapt ce era confirmat de Biblie cu mii de ani inainte.
    4Hm.....incepe ca Biblia sa contina si adevar....ciudat....
    1dar cine tia zis ca scopul stiintei este indobitocirea populatiei? in stiinta poti verifica marea majoritate a faptelor pe cand in religie
    2.1 iti reamintesc ca relativitatea este o teorie si evolutia este o teorie conform rigorilor stintifice
    2.2 stiinta nu este o religie ... aici faci o confuzie uriasa
    2.3 cam ciudata dualitatea asta in tine
    3.1mai incearca o data ... sodoma a fost localizata si in syria ... inca nu se stie cu exactitate unde a fost ... eruptie vulcanica nu a mai fost pe langa marea moarte de aprox 4000 de ani de o asa marime incat implici tu dar sar putea sa fi disparut ca si erihonul
    3.2 citeste inca o data biblia ... nu era vorba de o insula (din cate retin eu) in mai multe tari pe timpul istorie au fost secete de 7 ani
    3.3 si noul testament ?
    4 depinde de interpretare .... pentru cuvantul unui zeu bblia asta a ta stie cam putine despre lume

59Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 3:52 pm

Ada_Pal

inger

Stiti cum vad eu exact la aceasta ora ,tabloul acestui topic?

Suntem toti adunati asemeni unui grup de tineri si batrini,fiecare doreste sa-si impuna parerea sa fara a tine cont de parerile celuilalat,unii refuza istoria sustinind ca nu au avut mama si tata nici inceput ci doar viitor,altii privesc doar in trecut refuzind viitorul,fiecare trece prin sita educatiei sale si mediului din care vine cuvintele celuilalat insa nu le trece prin sita cunostiinteleor punctului de referinta sau Cartea Sfinta a celui ce declara o idee.......scuzati-ma dar e un complet haos din care ma tem ca nu invatam prea multe.

Avem tendinta sa intram in multe aspect cite putin fara a aprofunda nici unul dintre ele.

60Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 4:02 pm

Ada_Pal

inger

Remussatala a scris:

Supunere înseamnă să execuți ordine fără să pui întrebări..

Asa este in armata,insa nu la aceea ma refeream eu.

Supunere inseamna Iubire,adorare fata de Acela care este perfect si te invata sa fi Om,aemeni mamei sau tatalui careraspund de trecutul,prezentul si viitorul tau .Dumnezeu ne-a dat parinti pt a intelege notiunea de Dumnezeu in relatia OM-DUMNEZEU.

Eu prin supunere inteleg sa-mi sacrific unele placeri pt.binele altora,dar mai ales pt binele meu.Cine se iubeste pe sine iubeste si pe Dumnezeu.

61Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 4:27 pm

Remussatala

Remussatala
    demon

Ada_Pal a scris:

Asa este in armata,insa nu la aceea ma refeream eu.

Supunere inseamna Iubire,adorare fata de Acela care este perfect si te invata sa fi Om,aemeni mamei sau tatalui careraspund de trecutul,prezentul si viitorul tau .Dumnezeu ne-a dat parinti pt a intelege notiunea de Dumnezeu in relatia OM-DUMNEZEU.

Eu prin supunere inteleg sa-mi sacrific unele placeri pt.binele altora,dar mai ales pt binele meu.Cine se iubeste pe sine iubeste si pe Dumnezeu.
    Bine! Bine! Nu mă cert cu tine... :|

62Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 4:52 pm

Ada_Pal

inger

Scuza-ma .....te-am suparat cu ceva?
    Spune-mi poate nu te-am inteles bine...... :o

63Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 5:23 pm

Remussatala

Remussatala
    demon

Ada_Pal a scris:Scuza-ma .....te-am suparat cu ceva?
    Spune-mi poate nu te-am inteles bine...... :o
    Nu e vorba de nicidecum de supărare. Ști doar că nu mă supăr.
    Problema e că dacă niște oameni vorbesc despre lucruri diferite pretinzând că vorbesc despre acelaș lucru ei vor așinge să se certe. Oamenii țipă de obicei atunci când observă că nu sunt auziți nu? Dar nu e cam tot aia dacă ei vorbesc despre lucruri diferite dar pretind că vorbesc despre același lucru?

64Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 5:31 pm

Vizitato

Vizitator

Remussatala a scris:Eu zic că nu contează așa de mult pentru știință informațiile cu caracter istoric ci mai importante sunt informațiile care te ajută să constuiești tu ceva și astfel tu să faci istoria.
    Nu neg prezentul construit de stiinta si ne g trecutul prezentat de stiinta.

65Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 5:44 pm

Remussatala

Remussatala
    demon

Ramses_90 a scris:Nu neg prezentul construit de stiinta si ne g trecutul prezentat de stiinta.
    Eu nu sunt specialist în știința trecutului.
    Eu am folosit aceeiași dreptate despre care vorbește chiar și Biblia că o va face Dumnezeu și anume că din cuvintele tăle vei fi găsit vinovat sau nevinovat.
    Dacă cuvintele Bibliei îl osândesc pe Dumnezeu atunci nu eu îl judec ci cuvântul Lui.

66Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 5:57 pm

Vizitato

Vizitator

Arpisz a scris:
    1dar cine tia zis ca scopul stiintei este indobitocirea populatiei? in stiinta poti verifica marea majoritate a faptelor pe cand in religie
    2.1 iti reamintesc ca relativitatea este o teorie si evolutia este o teorie conform rigorilor stintifice
    2.2 stiinta nu este o religie ... aici faci o confuzie uriasa
    2.3 cam ciudata dualitatea asta in tine
    3.1mai incearca o data ... sodoma a fost localizata si in syria ... inca nu se stie cu exactitate unde a fost ... eruptie vulcanica nu a mai fost pe langa marea moarte de aprox 4000 de ani de o asa marime incat implici tu dar sar putea sa fi disparut ca si erihonul
    3.2 citeste inca o data biblia ... nu era vorba de o insula (din cate retin eu) in mai multe tari pe timpul istorie au fost secete de 7 ani
    3.3 si noul testament ?
    4 depinde de interpretare .... pentru cuvantul unui zeu bblia asta a ta stie cam putine despre lume

1. Cine ti-a spus ca scopul religiei este acesla de indobitocire?
    'in stiinta poti verifica marea majoritate a faptelor ' cum pot verifica Big-Bangul si teoria evolutionista? sau cum pot verifica celelalte planete? Majoritatea infomaramtiilor care le privim despre fenomenele de pe alte planete sunt construite prin asemanari cu Pamantul. Pot fi adevarate sau nu pot, trebuie sa ajungem acolo ca sa ne dam seama de asta. P.S. Eu inca am multe intrebari daca am fost pe luna. Daca a-ti vazut documentarul in care sunt prezentate multe dovezi stiintifice despre impsibiliatatea de a ajunge pe luna atunci veti intelege la ce ma refer.
    Nu am negat prezentul stiintific, asta cred ca am spus-o chiar din prima zi pe forum, ci am negat trecutul, iar pe ala nu il poti verifica prin fapte.

2.1. Nu inteleg unde vrei sa ajungi, poate imi explici. Eu am spus ca adevarul e relativ, adica adevarul despre teoria evolutioniste poate fi pus sub indoiala.
    2.2 Confuzie? Eu am creat aceasta teorie ca stiinta e o religie. V-am dat si zeitate(mama natura care o pomenesc la oameni de stiinta...ca nici nu ai unde sa notezi cati sunt) si poate o sa incep sa scriu un topic special pentru acesta si cum suntem condusi orbeste de catre ei.
    2.3 Sunt geaman si am 17 ani:P. Gandurile mele se pot schimba usor, cunosc asta. Eu inca pot usor sa mai tind ori spre o parte ori spre alta, insa o data ce ajungi la o varsta sansele de a-l determina pe unul sa isi schimbe opinia sunt aproape nule. Proasta, buna, cum o fi opinia aia nu se mai poate schimba deoarece deja indoctrinarea a avut loc. Putini oameni maturi mai pot sa isi schimbe opinia,....foarte putini.

3.1 Si care e anul exact in care dispare Sodoma? Eu nu imi amintesc sa il fi vazut pomenit in Biblie. Poate mi-l dai tu. Am spus ca s-au gasit urmele unui oras invaluit de cenusa vulcanica si poate fi Sodoma. Ai cum sa negi ca nu e Sodoma? Vezi ca am folosit si cuvantul 'poate' asa ca cerceteaza cu atentie structura frazei inainte sa dai un raspuns pe care astept sa mi-l dai.
    3.2 Asta stiu....dar acolo s-a gasit dovada ca in Egipt a existat seceta. Din cate stiu eu o seceta de obicei afecteaza o arie mai mare de suprafata...+ trebuie sa revad documentarul pentru a-ti spune exact unde era. L-a prezentat pe Discovery Civilization, arheologul( nu mai stiu numele sau) care se ocupa in general de piramide dar si de viata antica din Egipt, iar evreii au fost o parte din ei( si aici am cateva dovezi pentru a-ti demonstra ca a existat un popor strain in Egipt si faptul ca nu e pomenit de Exod in textele egiptene e atestat si de faptul ca in nici un text egiptean antic nu exista trecuta nici o infrangere, chiar daca au avut destule), si s-a vorbit pentru mai putin de 1 min de asta.....a fost facuta asa o referire si a spus ca nu isi explica cum de aceasta fapt apare si in Biblie si cum l-au aflat iudeii daca au scris Biblia abia peste cateva sute de ani, daca nu mii. Exemplele acelor tari si dovezile(si poate imi demonstrezi si cum a fost scris in Biblie..care a aparut cu sute de ani dupa, acest fapt).
    3.3 Poate imi explici mai exact ce urmaresti. Lumina de la Ierusalim atesta pentru mine valabilitatea NT.
    4. Poate imi explici mai bine ce ai vrut sa spui prin acea afirmatie prin niste exemple(si inca astept sa vad cum imi atesti Big-Bangul si teoria evolutionista daca tot crezi in ea. Numai ataca doar religia ca sa eviti acel subiect, asta desigur daca nu ai argumente si o sa iti mentionez acest lucru ori pana imi raspunzi ori pana zici ca mine. Una din doua. Nu o sa scapi de el prin deviatii de subiect).

67Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 5:58 pm

Vizitato

Vizitator

Remussatala a scris:
    Ramses_90 a scris:Nu neg prezentul construit de stiinta si ne g trecutul prezentat de stiinta.
    Eu am folosit aceeiași dreptate despre care vorbește chiar și Biblia că o va face Dumnezeu și anume că din cuvintele tăle vei fi găsit vinovat sau nevinovat.
    Dacă cuvintele Bibliei îl osândesc pe Dumnezeu atunci nu eu îl judec ci cuvântul Lui.

aici am nevoie de citate, poate ca nu observai acest fapt. Moartea lui Iisus nu a fost o osandire si o jertfa daca te referi la asta, nu am prins exact ce vrei sa spui.

68Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 7:21 pm

Remussatala

Remussatala
    demon

Ramses_90 a scris:
    Remussatala a scris:

aici am nevoie de citate, poate ca nu observai acest fapt. Moartea lui Iisus nu a fost o osandire si o jertfa daca te referi la asta, nu am prins exact ce vrei sa spui.
    Nu prea ai înțeles. Eu doar m-am referit la principiile scrise în Biblie cu privire la cum va fi judecata de apoi. Nu mai țin minte unde a fost scris dar știu că este scris de mai multe ori referitor la dreptatea prin cuvântul tău care te judecă. Este scris și în Evanghelii dar cred că și în Vechiul Testament.

69Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 7:52 pm

Vizitato

Vizitator

Remussatala a scris:
    Ramses_90 a scris:
    Remussatala a scris:

Nu prea ai înțeles. Eu doar m-am referit la principiile scrise în Biblie cu privire la cum va fi judecata de apoi. Nu mai țin minte unde a fost scris dar știu că este scris de mai multe ori referitor la dreptatea prin cuvântul tău care te judecă. Este scris și în Evanghelii dar cred că și în Vechiul Testament.

Nu ma prind la ce te referi asa ca nu ma voi pronunta. N-am cum nici sa neg, nici sa atest. Asa ca voi sta departe de subiect.

70Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Dum Mai 25, 2008 8:23 pm

Arpisz

Arpisz
    muritor de rand

mai ramses pornesti de la o idee interesanta dar chiar nu ma intereseaza discovery channel, biblia sau vreun zeu profet mantuitor sau cine stie ce
    nu imi pasa daca pentru tine exista ... pentru mine este suficienta stiinta
    constat ca esti inca o persoana care ia totul extrem de personal si uita ca abordeaza problema prin argumentari circulare
    citate si multiple referiri la biblie coran etc. tu esti printre putinii cu discovery intradevar
    definitiile noastre pentru cuvantul crede sunt foarte diferite .... eu nu cred in evolutie sau big bang nu idolatizez asa ceva si nu ma rog la acele chestii in nici un fel sau sa am vreo atitudine religioasa pentru ele
    consider extrem de probabil ca aceste teorii stintifice sa fie valide
    nu ma intereseaza vendetele tale teribilistice de nici o culoare
    conform celor cunoscute de stiinta:
    toate dovezile arata ca universul se expanda asta inseamna ca universul cu mult timp in urma a fost concentrata intro zona finita ca si marimi
    sper sa fii de acord cu mine
    de unde a pornit totul
    teoria big bangului incepe cu 10-35 sec a deflagratiei initiale
    inainte de acel timp nu stiu si nici nu am auzit de vreo ipoteza stintifica notabila
    dar nu inteleg de ce te deranjeaza big bangul
    evolutia inca nu ai inteleso .... evolutia nu are de a face cu originea vietii .. si nici nu imi dau seama de ce faceti unii aceasta confuzie

71Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Lun Mai 26, 2008 11:04 am

Vizitato

Vizitator

Arpisz a scris:mai ramses pornesti de la o idee interesanta dar chiar nu ma intereseaza discovery channel, biblia sau vreun zeu profet mantuitor sau cine stie ce
    nu imi pasa daca pentru tine exista ... pentru mine este suficienta stiinta
    constat ca esti inca o persoana care ia totul extrem de personal si uita ca abordeaza problema prin argumentari circulare
    citate si multiple referiri la biblie coran etc. tu esti printre putinii cu discovery intradevar
    definitiile noastre pentru cuvantul crede sunt foarte diferite .... eu nu cred in evolutie sau big bang nu idolatizez asa ceva si nu ma rog la acele chestii in nici un fel sau sa am vreo atitudine religioasa pentru ele
    consider extrem de probabil ca aceste teorii stintifice sa fie valide
    nu ma intereseaza vendetele tale teribilistice de nici o culoare
    conform celor cunoscute de stiinta:
    toate dovezile arata ca universul se expanda asta inseamna ca universul cu mult timp in urma a fost concentrata intro zona finita ca si marimi
    sper sa fii de acord cu mine
    de unde a pornit totul
    teoria big bangului incepe cu 10-35 sec a deflagratiei initiale
    inainte de acel timp nu stiu si nici nu am auzit de vreo ipoteza stintifica notabila
    dar nu inteleg de ce te deranjeaza big bangul
    evolutia inca nu ai inteleso .... evolutia nu are de a face cu originea vietii .. si nici nu imi dau seama de ce faceti unii aceasta confuzie

nu ma deranjeaza big-bangul in general, ci faptul ca si voi la randul vostru credeti orbeste, caci nu ai descoperit tu acestea si altii. La mine puterea de convingere a fost mai mare pentru crestinism la tine pentru stiinta, asta nu inseamna ca ambele urmaresc adevarul ci numai ce li se pare adevarat Asta e unul din motivele pentru care eu am introdus stiinta ca religie. Si am mai spus cateva.

'toate dovezile arata ca universul se expanda asta inseamna ca universul cu mult timp in urma a fost concentrata intro zona finita ca si marimi' Nu inseamna ci sugerea(exista o probabilitate sa fie fals ca era limitat) Sa iti spun un lucru, eu inainte sa iti comentez sensul frazei iti verific propozitia, structura ei, fiecare cuvant cum e asezat, cum foloseste neologism si cum sunt asezate(daca folosesti termeni pe care unii nu ia-r intelge atunci puterea de convingere creste si esti vazut ca un om superior iar o deductie a unui om care nu are cunostiinte superioare crede ca detii advarul Asta se intampla si la stiinta si la religie) Iti critic propozitia caci de acolo porneste toata valabilitatea argumentelor oricui, iti critic puterea de convingere caci adevarurile prezentate atat de stiinta cat si de religie nu prea pot fi puse la incercare de oameni(ma refer la afirmatiile privind trecutul)

"sper sa fii de acord cu mine"
    Sunt de acord cu extinderea, am vorbit si eu despre asta si am si explicitat de ce nu sunt de acord cu ideea ca totul a inceput cu un atom, si am si prezentat argumentele mele in acest subiect.....

"consider extrem de probabil ca aceste teorii stintifice sa fie valide" in sfarsit. Am reusit sa scot de la tine ce doream. Mi-a luat ceva..... Acu vream sa vin si cu ultimele doua intrebari. Exista o posibilitate ca ceea ce prezinta siinta e fals? si Exista o posibilitate ca Dumnezeu sa existe? Ei bine vad ca mi-ai raspuns iar pentru cei care vor incepe sa zica nu exista o posbilitate astept o argumentare puternica, ceva care chiar sa demonstrez acest lucru, daca nu sunteti de acord cu mine si nu mai cer nimic. Pana la urma te aici reiese ca adevarul e relativ, cel putin asa imi spune mie gandirea logica, sau poate ma contraziceti Smile

"constat ca esti inca o persoana care ia totul extrem de personal " aici te-as ruga sa cauti si motivul. La randul meu si eu folosesc metode de convingere ca altii....eu vad ca asta nu prea observati sau nu comentati, Pana la urma nu e vorba de cel ce detin adevarul si de cel ce poate sa convinga. Asa au reusit oameni precum Hitler, Mohamed, Iisus , Einstein, Newton, Cezarm Antonescu, Mihai Viteazu, si mai toate personalitatile sa determine lumea sa creda in ei si sa-i urmeze. Prin puterea de convingere. Unii detin adevarul altii nu, care, asta nu putem demonstra ci doar sa presupunem. Folosesc critica si logica....dar vad ca ajung tot eu sa ma critic. Asta inseamna gandire critica si corectitudine in opinia mea: sa te critice pana si pe tine, nu doar pe ceilalti, sa critici si argumentele tale si eu pot asta destul de bine dar nu va ofer aceasta ocazie, descoperiti singuri(v-am dat o grama de semne aticipative ca sa puteti sa imi atacati structura argumentolor dar nu vreti sa observati din cauza orgoliului care va obliga sa tineti numai la parerea vostra, buna sau rea,oricum ar fi ea. E greu sa admiti ca mai si gresesti. asta e o problema are e omului). Sper sa fiu mai criticat,....imi plac discutiile contradictorii si abia astept sa vad daca pot desfiinta criticile Smile.

AA,,,,ce era sa uit,,,,sa nai dau un pic in stiinta Very Happy (uite cum voi loviti religia asa lovesc si eu credinta voastra) Stiinta insusi s-a contrazis pe sine in ulte cazuri si voi prezenta imediat cateva, si poate imi explicati si mie cum sa cred in ceva care se contrazice pe sine. Intai gaseste dovezi caun lucru e adevarat, si apoi gaseste dovezi ca nu mai e adevarat si altul ar fi adevarul? Hm....atunci toate conceptele sunt puse sub semnul intrevbarii.
    Exemple:
    1. Newton a crezut dupa ce a descoperit gravitatie ca lumina vine instantaneu pe pamant de la soare si ca nu necesita un timp ca sa ajunga. Eisntein a venit si a desfiintat aceasta teorie demonstran ca lumina are o viteza. Ciudat...stiinta se ataca pe sine...
    2.In matematica am invatat ca multa vreme oamenii au crezut ca derivabilitatea tine de continuitate. Orice functie derivabila era necesar sa fie continua. Ulterior sau gasit exemple care neaga acest fapt si functii care demonstreaza ca derivabilitatatea nu implica continuitate. Puteti afla mai multe din manuallul de a 11-a si mai pot continua cu exemple Si printr-o gandire logica, cum fizica se bazeaza pe matematica atunci si fizica la randul ei se poate insela.

Ceea ce sugerez ca stiinta nu va gasii niciodata toate raspunsurile, iar descoperirile noi s-ar putea sa le contrazica pe cele vechi si astfel uite ... stiinta se contrazice pe sine. Mie greu sa mai cred in asa ceva cand imi spui una si apoi imi demonstrezi alta.....
    Un lucru sunt sigur, ceea ce descoper eu e adevarat pentru mine, restul...pot fi puse sub semnul intrebarii caci sunt influentate si de punctul e vedere personal al celui ce a descoperit. Asta inseama dupa mine sa nu crezi orbeste. Sa crezi numai ce ai descoperit singur, iar la restul sa pui si intrebari si in functie de argumente poate alegi o cale, chiar daca s-ar putea sa fie gresita. Moartea ne va demonstra Smile.

"evolutia nu are de a face cu originea vietii .. si nici nu imi dau seama de ce faceti unii aceasta confuzie" pai dava evolutia nu are de a face cu originea vietii atunci cum poti spune ca omul a evoluat din maimuta sau ca din ceva s-a evoulat in altceva(si aici ma refer la plante animale om la tot ce e viu, parca din care stiu eu acestea au VIATA). Eu cred ca tu faci confuzii. Ai grija sa nu te contrazici.

72Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Lun Mai 26, 2008 11:23 am

Ada_Pal

inger

cheers ............................nu pot decit sa te felicit,Ramses....................................intr-adevar uneori un copil ne poate da lectii la multi!!!!

73Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Lun Mai 26, 2008 11:54 am

Vizitato

Vizitator

Ada_Pal a scris:cheers ............................nu pot decit sa te felicit,Ramses....................................intr-adevar uneori un copil ne poate da lectii la multi!!!!

Nu cred ca merit titlul asta. Eu incerc sa fac abstractie de alte ganduri si sa prezint doar anumite aspecte Trebuie sa recunosc ca si eu incalc cele 10 porucni si astfel nu sunt un credincios adevarat, motiv pentru care musulmanii cred ca merita mai mult respect si putin crestini sunt cei cu acest statut. Eu doar prezint ce mi se pare logic, lasand deoparte anumite idei extremiste ale mele si lucruri care m-au determinat sa urasc anumite popoare pentru ce au facut noua romanilor si astefel incalc legea iubirii de aproape chiar daca el ma uraste. dar nupot asa usor sa iert caci nu ma lasa orgoliul...ce sa fac acuma trebuie sa ma meditez mai mult dar e mult prea greu si pentru mine.
    Cum se spune si in Biblie: "oare cum se va putea mantui cineva?" Iar Iisus raspunde: " Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu
    Putem spera doar ca Dumnezeu va avea mila de noi, dar asta nu putem afla pentru ca "sunt de nepatruns caile Domnului"

Dar asta e alta tema si e greseala mea si eu voi plati pentru ea nu altcineva. De asta si spun nu identificati o invatatura cu credinciosii, caci noi suntem sortiti pacatului si si eu si toti gresim. De asta doresc si o raportare strict la invatatura caci aia din punctul meu de vedere e superioara oricui. Eu unul am destul greseli ..... dar asta

74Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Lun Mai 26, 2008 12:24 pm

Arpisz

Arpisz
    muritor de rand

faci o confuzie intre abiogeneza si evolutie
    abiogeneza trateaza problema aparitiei vietii organice intro lume anorganica
    evolutia trateaza ce a urmat dupa prima forma de viata ... adica specierea
    "Exista o posibilitate ca ceea ce prezinta siinta e fals? si Exista o posibilitate ca Dumnezeu sa existe?"
    da - metoda stintifica nu porneste de la premisa ca o teorie stintifica este valida din contra incearca sa contrazica teoriile stintifice ... cuvantul teorie in lumea stintifica nu are acelasi inteles ca si in viata de zi cu zi.
    da - dar aici ajungem la filozofie, asa cum este posibila existenta lui dumnezeu asa poate exista si zeus si odin si multi alti zei care pot fi creatorii acestui univers sau exista aceasi probabilitate ca universul sa nu aiba un creator.
    daca ati citii toti biblia ar vi mai bine dar majoritatea nici macar biblia nu ati citito care e trist mai ales ca enuntati ca este dovada ca exista uitati sa realizati ca biblia e suficienta pentru a contrazice temeliile religiilor crestine

75Battlefield (teism vs ateism) - Pagina 3 Empty Re: Battlefield (teism vs ateism) Lun Mai 26, 2008 12:55 pm

Vizitato

Vizitator

Arpisz a scris:faci o confuzie intre abiogeneza si evolutie
    abiogeneza trateaza problema aparitiei vietii organice intro lume anorganica
    evolutia trateaza ce a urmat dupa prima forma de viata ... adica specierea
    "Exista o posibilitate ca ceea ce prezinta siinta e fals? si Exista o posibilitate ca Dumnezeu sa existe?"
    da - metoda stintifica nu porneste de la premisa ca o teorie stintifica este valida din contra incearca sa contrazica teoriile stintifice ... cuvantul teorie in lumea stintifica nu are acelasi inteles ca si in viata de zi cu zi.
    da - dar aici ajungem la filozofie, asa cum este posibila existenta lui dumnezeu asa poate exista si zeus si odin si multi alti zei care pot fi creatorii acestui univers sau exista aceasi probabilitate ca universul sa nu aiba un creator.
    daca ati citii toti biblia ar vi mai bine dar majoritatea nici macar biblia nu ati citito care e trist mai ales ca enuntati ca este dovada ca exista uitati sa realizati ca biblia e suficienta pentru a contrazice temeliile religiilor crestine

"daca ati citii toti biblia ar vi mai bine dar majoritatea nici macar biblia nu ati citito care e trist mai ales ca enuntati ca este dovada ca exista uitati sa realizati ca biblia e suficienta pentru a contrazice temeliile religiilor crestine" EXEMPLE ca sa demonstrezi acest fapt.si ma repet iar. Fa diferenta intre religia in sine si invatatura din carte. Asta nu e un argument pentru a desfiinta Biblia si religia. Eu vreau sa ii desfiintezi ce scrie in BIblie cu citate din Biblie caci altfel e cam greu. Eu ti=am dat exemple din stiinta care se contrazic Vreau la randul meu exemple din Biblie. Iarasi folosesti o metoda de conviungere prin care presupui ca nu am citit pentru a ma convinge. Stiu metoda asta si am folosit-o si eu. Nu incerca sa ma ataci cu niste arme cu care deja sunt obisnuit

Oricum sunt fericit ca ai tras aceasta concluzie cu exista o posibilitate si mi-am atins scopul chiar daca tot nu vrei sa spui cu cuvintele tale pot gresi si inca cauti sa lovesti credinta mea pentru a-ti apara orgoliul pesonal Asta e un motiv pentru care mie imi si reuseste sa te enervez(si asta reiese din mesaje ca ai fost putin nervos cand le-ai scris) De asta zic "dar aici ajungem la filozofie, asa cum este posibila existenta lui dumnezeu asa poate exista si zeus si odin si multi alti zei care pot fi creatorii acestui univers sau exista aceasi probabilitate ca universul sa nu aiba un creator." nu cred ca era necesat asta pentru a-mi raspunde mie caci eu insumi am zis asta. Sau paote nu te-ai referit la mine desi mie greu sa cred dupa ce mesajul tau vine ca un raspun la alt mesaj de al meu.

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 3 din 4]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
    Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum