Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Cele mai "cool" afectiuni psihice EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Cele mai "cool" afectiuni psihice

3 participan?i

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Cele mai "cool" afectiuni psihice Empty Cele mai "cool" afectiuni psihice Sam Oct 11, 2008 4:32 pm

ABIF

muritor de rand

Statuia lui David-provoacă dezechilibru mental la persoanele sensibile ?

Imaginea lui David reprodusă în marmură de celebrul artist renascentist Michelangelo, un adevărat imn adus perfecțiunii formelor, este considerată de mulți drept cea mai frumoasă statuie din lume, dar, avertizează un medic psihiatru din Florența, poate fi răspunzătoare pentru apariția unui periculos dezechilibru mental la persoanele foarte sensibile, informează site-ul abc.net.au. Cele mai "cool" afectiuni psihice David-michelangelo

Dr. Graziella Magherini a facut un studiu îndelungat al celebrei opere a lui Michelangelo care continuă să atragă peste 1,2 milioane de vizitatori în fiecare an.

Conform acesteia, sculptura care îl reprezintă pe David poate avea un impact emoțional foarte periculos asupra unui anumit tip de personalitate.

"Am denumit această afecțiune sindromul David. Provoacă anumite dezechilibre emoționale care îi pot afecta atât pe cei care călătoresc singuri, cât și cuplurile", susține Magherini, președinta Asociației italiene pentru Artă și Psihologie.
Cele mai "cool" afectiuni psihice Florence-David-Michelangelo

Această stare este similară celor de amețeală și de dezorientare proprii "sindromului Stendhal"

Statuia reprezentându-l pe David poate provoca simptome similare cu cele ale sindromului Stendhal. Interviurile luate unor turiști care au zăbovit în fața celebrei opere de artă, precum și comentariile trecute în cartea de onoare a Galleria dell'Accademia unde este expusă sculptura lui Michelangelo, par să îi dea dreptate psihiatrului italian. Foarte mulți dintre vizitatori au mărturisit că au simțit că transpiră intens, o accelerare a ritmului cardiac, crampe stomacale, stări de amețeală și chiar în unele cazuri atacuri de panică și halucinații.

"Unii dintre ei au povestit că au ajuns să creadă că statuia a prins viață și li se adresează. De asemenea, avem câteva reacții agresive, de distrugere a operei de artă", a mai explicat Magherini.

Această statuie a stârnit controverse și pasiuni încă de când a fost expusă pentru prima oară în fața intrării în Piazza della Signoria în Florence la 8 septembrie 1504. A rămas aici, supusă acțiunii destructive a intemperiilor până în 1873 când a fost mutată în locația actuală, la Galleria dell'Accademia.
În 1527, brațul drept al statuii a fost spart în trei bucăți în timpul unei revolte împotriva familiei Medici care conducea Florența în acea perioadă. Apoi la mijlocul secolului XIX a fost afectată de o soluție foarte acidă folosită pentru curățare, iar mult mai târziu, în 1991, artistul Piero Cannata, suferind de o afecțiune psihică, a atacat statuia cu un ciocan, distrugând unul dintre degetele de la picioarele lui David.
Studiul realizat de dr. Graziella Magherini este susținut și de superintendentul artistic al Florenței, dr Antonio Paolucci. El nu s-a arătat deloc surprins de puternicele emoții pe care această statuie le poate trezi în privitori. "Aceasta este una dintre cele cinci sau șase capodopere de artă ale lumii, un adevărat totem universal al artei", a explicat el.

Dintre turiștii care ar putea deveni posibile "victime" ale statuii lui Michelangelo, americanii sunt cei mai expuși, atât la sindromul Stendhal cât și la sindromul David. La celălalt pol se află italienii și japonezii care par a fi imuni - primii pentru că s-au obișnuit de mult cu această operă, iar cei din urmă pentru că sunt într-atât de organizați și riguroși în vizitarea obiectivelor turistice încât pur și simplu nu mai au timp să se lase pătrunși de frumusețea artei și să mai simtă și atacuri emoționale, a adăugat Graziella Magherini..(Rompres)

Ultima editare efectuata de catre ABIF in Sam Oct 11, 2008 4:39 pm, editata de 1 ori

2Cele mai "cool" afectiuni psihice Empty Sindromul STANDHAL Sam Oct 11, 2008 4:36 pm

ABIF

muritor de rand

"Sindromul Standhal", identificat tot de Magherini în anii '70 și denumit după scriitorul francez, care a fost și cel mai cunoscut suferind al acestui sindrom, stare pe care o descrie singur după experiența "copleșitoare" pe care a resimțit-o în fața frescelor din biserica Santa Croce din Florența în 1817.

Sindromul se manifestă prin apariția unor stări de vomă, amețeală, dezorientare și atacuri de panică. Stendhal și-a descris starea din fața frescelor din biserica Santa Croce apelând la termeni precum "extaz", "senzații celeste" și "palpitații"."Viața a fost scursă din mine și pășeam cu frica de a nu mă prăbuși", își descria marele scriitor starea.

Arta poate fi astfel un stimulent foarte puternic pentru persoanele mai sensibile. În ultimii 10 ani, Magherini a studiat peste 100 de persoane care au fost transportate de urgență la spitalul Santa Maria Nuova din Florența după ce au acuzat astfel de stări în timp ce erau absorbite în contemplarea unor celebre opere de artă.

"Nu trebuie să uităm că o operă de artă este un stimul foarte puternic care poate acționa asupra unor resorturi ascunse în subconștientul uman și care poate declanșa în anumite situații adevărate crize", a precizat ea.

3Cele mai "cool" afectiuni psihice Empty Re: Cele mai "cool" afectiuni psihice Sam Oct 11, 2008 8:50 pm

Vasile Barsan

Vasile Barsan
vrajitor

Sindromul Cotard:este o forma de depresie care-l face pe bolnav sa creada ca a murit si ca e in curs de descompunere.

Alte simptome include convingerea ca esti nemuritor, ca nu mai trebuie sa mananci si ca te afli in iad. Descoperitorul acestei boli, neurologul francez Jules Cotard, a fost fascinat de cazul unei paciente care credea ca a fost damnata pe vecie, ca si-a pierdut toate organele, astfel ca din ea n-au mai ramas decat pielea si oasele si ca nu poate muri decat daca este arsa.

4Cele mai "cool" afectiuni psihice Empty Re: Cele mai "cool" afectiuni psihice Lun Oct 20, 2008 3:45 pm

Ivan

Ivan
muritor de rand

Da tu de unde stii? Esti psihiatru sau ai dat o raita pe acolo? blink

5Cele mai "cool" afectiuni psihice Empty Re: Cele mai "cool" afectiuni psihice Lun Oct 20, 2008 4:06 pm

Vizitato

Vizitator

Vasile Barsan a scris:Boothy

Ce poponet sexy ai! rolf .....

6Cele mai "cool" afectiuni psihice Empty Re: Cele mai "cool" afectiuni psihice Lun Oct 20, 2008 4:31 pm

Vasile Barsan

Vasile Barsan
vrajitor

Anton_LaVey a scris:
Vasile Barsan a scris:Boothy

Ce poponet sexy ai! rolf .....
Nu e pentru tine, ca tu esti ocupat.Esti nevasta lui Satana, asa cum Tudorel e nevasta lui Isus. EVIL

7Cele mai "cool" afectiuni psihice Empty Re: Cele mai "cool" afectiuni psihice Lun Oct 20, 2008 4:36 pm

Vasile Barsan

Vasile Barsan
vrajitor

Sindromul accentului strain

"Una dintre cele mai rare si mai cool boli din lume, acest sindrom te face sa-ti vorbesti limba natala ca si cum ai fi un strain care de-abia a invatat-o – sau chiar sa vorbesti o limba straina pe care n-ai invatat-o niciodata.

O pensionara din Anglia a inceput, dupa un accident cerebral, sa-si vorbeasca limba natala cu accent slovac si jamaican (cam cum vorbeste Ion Iliescu).

Invers, un ceh care a cazut de pe bicicleta anul trecut in timpul unei curse a vorbit, dupa accident, doar intr-o engleza oxfordiana, desi nu invatase niciodata aceasta limba.

Daca inca nu ti-ai dat seama de ce e foarte cool aceasta boala, uita-te la stirile din sport. Ai vazut cum fotbalistii romani, la trei zile dupa ce s-au transferat de la Rulmentul Barlad la Udinese, incep brusc sa-si vorbeasca propria limba cu accent, in schimb o dau pe italiana de zici ca-s copiii din flori ai lui Dante."

Preluat de pe http://simonna.blogspot.com

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum