Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Religia - Doar una din măști - Pagina 2 EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 12 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 12 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Religia - Doar una din măști

+5
Anticristul
Sanja-Adriana
Dedeiu
Cris
Remussatala
9 participan?i

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

In jos  Mesaj [Pagina 2 din 2]

26Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Vin Noi 07, 2008 4:49 pm

Sanja-Adriana

Sanja-Adriana
muritor de rand

nu este o imbecilitate cum lesne te grabesti sa afirmi, dar ca sa intelegi trebuie sa mergi mai adanc.Orice om care a trecut printr-un razboi va invata sa fie atent, veghetor in orice situatie s-ar afla.Va sti sa lupte mai bine, doar e vorba despre viata lui, va fi pregatit in orice moment sa faca fata oricarei situatii.La acest razboi ma refer eu si de aceea Creatia - in speta omul- se va desavarsi.
Dar eu nu-ti zic tie sa o tii tot asa, pentru ca directia in care mergi nu e buna si m-as face vinovata de as tacea.
La vremea potrivita Dumnezeu ti se va arata si tie, remussatala si ma rog sa nu ai parte de evenimente similare cu cele prin care am trecut eu.
tot cu drag
sanja-adriana

27Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Vin Noi 07, 2008 6:33 pm

Heruer

inger

Remussatala a scris:
Heruer a scris:
Nu este chiar asa. Pentru a fi viabila o creatie, trebuie sa existe 3 factori :
1. creatorul (cel care da nastere creatiei)
2. pastratorul (cel care supravegheaza si conduce evolutia si desavarsirea creatiei)
3. distrugatorul (cel care vegheaza apusul si coordoneaza distrugerea creatiei, devenite vechi si desuete, pentru a face loc unei noi creatii, de nivel superior)
Și deci factorii ăștia demonstrează că creația e totuna cu distrugerea? Sau ce vrei să spui?
Nu, creatia nu este totuna cu distrugerea. Sunt diferite si diferite de "pastrare". Am vrut sa spun ca totul este ciclic si se "misca" pe o spirala ascendenta (de forma unui arc cilindric).
Noul, dupa ce a fost creat, trebuie sa evolueze, sa-si atinga maturitatea si apogeul dupa care se "invecheste", devine "rigid si sigur pe infailibilitatea lui" impiedicand aparitia "noului nou" revolutionar. Acum intervine distrugerea "controlata", pentru a nu indeparta decat "ceea ce este vechi si bolnav" si a face loc noii creatii, de nivel superior (acelasi punct de pe cerc, ca acela al creatiei anterioare, dar "cu o spira mai sus")

28Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Vin Noi 07, 2008 9:08 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Sanja-Adriana a scris:nu este o imbecilitate cum lesne te grabesti sa afirmi, dar ca sa intelegi trebuie sa mergi mai adanc.Orice om care a trecut printr-un razboi va invata sa fie atent, veghetor in orice situatie s-ar afla.Va sti sa lupte mai bine, doar e vorba despre viata lui, va fi pregatit in orice moment sa faca fata oricarei situatii.La acest razboi ma refer eu si de aceea Creatia - in speta omul- se va desavarsi.
Dar eu nu-ti zic tie sa o tii tot asa, pentru ca directia in care mergi nu e buna si m-as face vinovata de as tacea.
La vremea potrivita Dumnezeu ti se va arata si tie, remussatala si ma rog sa nu ai parte de evenimente similare cu cele prin care am trecut eu.
tot cu drag
sanja-adriana
Cam așa e. Cu cât un lucru e mai greu de înțeles cu atât suntem noi mai proști și cu cât un lucru e mai ușor de înțeles cu atât iar suntem proști pentru că nu ne ocupăm de ceva mai greu de înțeles.
Ceea ce ar trebui recunoscut ca stupid la religia asta este confuzia care se face între micșorarea omului și mărirea Lui Dumnezeu.
Atunci când vedem fanaticii ăia stând în genunchi exact la asta ar trebui să ne gândim. Religia e o micșorare a omului și nu o mărire a Lui Dumnezeu.

Oricum, ceea ce e cel mai relevant, vizibil și practic în societate, ca mutație socială provocată de religie e o creștere a interesului față de lumea de dincolo și o scădere a interesului față de această lume. Creștinismul din acest punct de vedere e un sacrificiu a acestei lumi pentru lumea de dincolo. Timpul nostru este precum principiul vaselor comunicante. Dacă umpli într-un loc se va goli într-altul. Astfel sfârșești să ajungi dependent de o lume a viselor pentru că asta este de fapt specializarea religioșilor.

Principiul religiei este: pentru ca să le poți lua oamenilor această lume dă-le cât mai multe bătăi de cap cu lumea de dincolo.

http://win9x.forum-free.org/

29Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Vin Noi 07, 2008 9:14 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Heruer a scris:Nu, creatia nu este totuna cu distrugerea. Sunt diferite si diferite de "pastrare". Am vrut sa spun ca totul este ciclic si se "misca" pe o spirala ascendenta (de forma unui arc cilindric).
Noul, dupa ce a fost creat, trebuie sa evolueze, sa-si atinga maturitatea si apogeul dupa care se "invecheste", devine "rigid si sigur pe infailibilitatea lui" impiedicand aparitia "noului nou" revolutionar. Acum intervine distrugerea "controlata", pentru a nu indeparta decat "ceea ce este vechi si bolnav" si a face loc noii creatii, de nivel superior (acelasi punct de pe cerc, ca acela al creatiei anterioare, dar "cu o spira mai sus")
Păi e bine atunci dacă zici tu că creația nu e totuna cu distrugerea.
Dacă e vorba cum că doar trebuie ce ceva inferior să fie înlocuit de ceva superior e bine și asta atunci.
Problema e dacă se întâmplă sau nu așa și care sunt argumentele.

30Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Sam Noi 08, 2008 11:41 am

Heruer

inger

Remussatala a scris:
Heruer a scris:Nu, creatia nu este totuna cu distrugerea. Sunt diferite si diferite de "pastrare". Am vrut sa spun ca totul este ciclic si se "misca" pe o spirala ascendenta (de forma unui arc cilindric).
Păi e bine atunci dacă zici tu că creația nu e totuna cu distrugerea.
Dacă e vorba cum că doar trebuie ce ceva inferior să fie înlocuit de ceva superior e bine și asta atunci.
Problema e dacă se întâmplă sau nu așa și care sunt argumentele.
Se intampla si argumente gasesti cate vrei si din ce surse vrei : religioase, stiintifice, mistice, ezoterice, etc. ... Problema care se pune aceea ca, daca vrei sa afli aceste argumente trebuie sa le cauti.
Scuzele mele dar nu am rabdare sa postez kilometric.

31Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Sam Noi 08, 2008 1:13 pm

Sanja-Adriana

Sanja-Adriana
muritor de rand

"Religia e o micșorare a omului și nu o mărire a Lui Dumnezeu."
eu ti-am mai zis ce este religia -Este relatia CONSTIENTA-a omului cu Dumnezeu .Cine te pune pe tine sa te micsorezi? Daca asta zici inseamna ca asta simti iar eu vin si-ti spun ca nici nu se poate altfel gandindu-te la ceea ce esti tu pe pamantul asta-astazi esti, maine nu esti-nu mai vorbesc de neputinta de a face intotdeauna ce doresti sa faci( asta mai pe intelesul tau). Daca nu ai o relatie CU Dumnezeu nu ai cum sa discuti despre religie pentru ca nu stii ce e aia si despre ce nu cunosti vei spune prostii negresit. Dar daca cunosti inseamna ca L-ai intalnit pe Dumnezeu si, daca tu L-ai fi intalnit, cu siguranta nu ai mai fi vorbit asa.Poti sa zici ca esti ateu dar nu poti vorbi despre religie.Religia este o relatie CU -si asta inseamna implicit sa recunosti existenta aceluia cu care ai relatia, ca nu poti avea relatie cu nimic-iar tu esti vis a vis de ea, deci privesti de peste drum.Sau cel putin asta se vede din ce scrii.Sunt incompatibile una cu alta, ma intelegi, remussatala?

32Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Sam Noi 08, 2008 2:04 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Spuneți deci că religia e o relație dintre om și Dumnezeu.

Mai afirmați și că dumneavoastră aveți o relație personală cu Dumnezeu.

Eu știu că în principiu orice relație trebuie să fie un schimb de ceva.

Mă întreb care o fi cererea și oferta în schimbul ăsta?

Orice schimb arată în principiu ca în figura de mai jos:

Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Image010

În cazul dumneavoastră cu ce se face schimb?

Sau dacă nu atunci explicați-mi cu exemplu cum poate să existe o relație fără să existe un schimb.

33Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Sam Noi 08, 2008 3:02 pm

Sanja-Adriana

Sanja-Adriana
muritor de rand

o relatie CONSTIENTA.Dar NU e targ, eu iti dau tu imi dai, eu am nevoie tu imi satisfaci cerea sau nu, depinde de imprejurari sau de posibilitati.
Acum, daca vrei sa stii ce s-a intamplat in cazul meu, am sa-ti spun pe scurt: Dumnezeu mi-a dat viata -FARA sa FI CERUT. A FOST UN DAR.Nu mi-a cerut nimic in schimb, dar eu am inceput sa-L iubesc si atunci I-am dat dragostea mea intreaga, nu jumatate, nu de cinci euro. Dar dragostea mea ma reprezinta pe mine.Asa ca m-am dat eu insami Lui. El m-a primit pentru ca si El m-a iubit si de aceea mi-a facut acel dar. Acum tu ce faci pentru cel pe care il iubesti,fii atent,- FARA SA TI SE CEARA-? ii dai tot ce ai mai bun, nu-i asa? Asa imi da si El mie. Dar nimeni nu m-a obligat, nici nu mi-a cerut-o sa o fac. Nu este cerere si oferta este DRAGOSTE.ESTE cel mai frumos cuvant si cea mai frumoasa traire pe care am invatat-o.
cu drag
sanja-adriana

34Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Sam Noi 08, 2008 9:32 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Ok! Ok!
E un târg inconștient atunci.
De fapt chiar asta se și întâmplă, și nu cred că e de râs.
Dar dacă tu zici că oanenii pot relaționa fără ca nimeni să ofere și să ceară nimic eu nu mai am ce să spun.
La adresa https://spiritliber.forumgratuit.ro/remussatala-f65/teorii-tiinifice-personale-t132-20.htm eu am mai vorbit despre ce înseamnă schimbul.
Dacă tot vorbim despre relații interumane sau relații cu Dumnezeu poate mai aprofundăm puțin asta.

35Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Dum Noi 09, 2008 8:17 pm

Sanja-Adriana

Sanja-Adriana
muritor de rand

Vezi, tu, remussatala, relatia mea cu Dumnezeu a inceput intr-un mod ciudat pentru ca El a fost Cel care m-a iubit primul, El a fost CEL care a venit spre mine intr-un timp in care eu habar nu aveam de El si de fapt nici nu ma interesa sa stiu . Deci vreau sa intelegi ca stiam ca sunt pe moarte, stiam ca mor dar nu-mi pasa. Me daba igual, cum spun spaniolii. Nu m-am rugat, nu am cerut, asteptam sfarsitul si atat. Cand faci o oferta cuiva, e corect asa cum spui tu, astepti ceva de acel caruia i-ai facut oferta. Dar Dumnezeu nu a asteptat nimic de la mine. Si eu nu L-am iubit pentru ca m-am simtit datoare sa o fac. Pur si simplu m-am indragostit de El atunci cand L-am vazut, cand I-am auzit vocea, vocea aceea grava, blanda, linistitoare, si am stiut dintr-o data ca pe El l-am cautat o viata intreaga de 47 de ani. Ce mai este de spus aici? Ce mai este de aprofundat?
cu drag
sanja-adriana

36Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Dum Noi 16, 2008 7:23 pm

Raluca

muritor de rand

Smile

Remussatala, da si nu. Adica a fi crestin e o masca. A fi catolic sau ortodox de ex e o masca si eu le schimb f simplu cand intru intr-o biserica sau in alta. In cele catolice imi fac cruce ca si catolicii si raspund la slujba asa cum raspund catolicii. In cele ortodoxe imi fac cruce ca si ortodocsii si pup icoane. La fel pot f simplu sa imi pun masca de evreu sau de musulman. Am intrat si in sinagoga si in moschei...Nu prea am prejudecati si ma adaptez usor in orice mediu religios.

Dar credinta in sine nu e o masca. Adica faptul ca eu cred in Dumnezeu nu e ceva ce poate fi schimbat... Pot sa ma port diferit in functie de circumstante nesemnificative. Adica nu are nicio importanta cum ii spui lui Dumnezeu, daca ai fost botezat sau nu, daca speri sa ajungi in rai dupa moarte sau sa te reincarnezi in zeu sau sa atingi nirvana sau whatever. Astea da, se pot schimba pentru ca sunt chestii de suprafata. Dar credinta in Dumnezeu nu o schimbi ca pe o masca...f greu poti sa renunti la ea...eventual daca treci printr-o trauma sau oricum cand intervine o schimbare profunda in sistemul tau de valori. Si invers, sa treci de la ateism la credinta presupun ca e la fel de greu...

Si doar pentru ca scrie in Biblie nu inseamna ca Dumnezeu i-a trimis pe oameni in desert.
Biblia e o carte...atata tot.

Referitor la distrugere. In orice organism trebuie sa existe un sistem imunitar care sa distruga microbii. Daca nu ar exista, organismul nu ar putea sa supravietuiasca. ...De ce ar fi altfel la nivel mai mare ?

Alta faza : Daca omul are suflet, nu crezi ca ar fi posibil ca si Universul sa aiba suflet ? Sau nah, inteligenta, ca poate tu nu crezi in suflet. Gandire, simtire...din astea.
Si de ce e exclusa posibilitatea ca sufletul nostru sa fie o parte din sufletul universului ? Adica material, suntem o parte din lume. De ce nu am fi si spiritual ?
Chiar sunt curioasa de ce excluzi posibilitatea asta.

Sanja, esti norocoasa... O sa citesc ce ai scris dincolo, la experiente...si poate iti pun ceva intrebari. Oricum sa am nevoie de ceva si sa apara din senin, cand ma astept mai putin, mi se intampla si mie.

Ultima editare efectuata de catre Raluca in Dum Noi 16, 2008 7:32 pm, editata de 1 ori

37Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Dum Noi 16, 2008 7:31 pm

Anticristul

eliberat

Oare la fel se prezinta omul ,in fata sotiei ,a copi;lului a unui prieten vechi,sau dusman sau a unei prietenedin vremuri trecute?Ce sint toate aceste fete,nu masti?

38Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Lun Noi 17, 2008 11:12 am

Sanja-Adriana

Sanja-Adriana
muritor de rand

anti, spune-mi tu ce are a face felul in care se infatiseaza omul inaintea sotiei, a unui prieten vechi si felul in care sta inaintea lui Dumnezeu? Tu stii bine ca Lui nimic nu-i poate fi ascuns, si, din moment ce ai o relatie cu El, este lipsit de logica sa porti vreo masca- si intelegi de ce-pentru ca aceasta relatie este constienta , deci stii implicit cu cine ai relatia. Masca se poarta atunci cand vrei sa minti pe cineva, sa inseli.In cazul acesta relatia este doar iluzorie pentru ca nu are la baza cunoasterea ,se exclud una pe alta. Minciuna NU este o relatie.
cu drag
sanja-adriana

39Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Lun Noi 17, 2008 7:20 pm

Bulache

Bulache
demon

Din trecutul istoric religia a pus o MASCA in mana omului si el il foloseste dupa cuvinta.Sub masca religiilor se ucide se insala si se inrobesc oameni.Ca Ateu consider o josnicie ascunderea in spatele unei credinte a faptelor omului.Diferenta intre atei si credinciosi religiosi este ca primi recunosc greselile lor si nu arunca vina in spatele unui Zeu sau Dumne-zeu.Isi asuma fapta.Dar nu acelasi lucru il fac credinciosi religiosi care pt anumite fapte zic:Asa a vrut Domnul.Asta numesc eu lasitate. good

40Religia - Doar una din măști - Pagina 2 Empty Re: Religia - Doar una din măști Lun Noi 17, 2008 8:13 pm

Sanja-Adriana

Sanja-Adriana
muritor de rand

gresesti, Bu, nu religia a pus Masca in mana omului, nici nu a impins pe cineva la asa ceva. Ce e asa de greu de inteles? De ce nu citesti cu atentie ce am scris? Nu confunda religia cu ceea ce crezi tu ca este.Cum i-am spus si lui Remus, ca sa ai o religie trebuie sa ai o relatie cu Dumnezeu.Daca nu ai un Dumnezeu nu ai cum sa ai o relatie si nici nu ai dreptul sa afirmi ceva in dreptul a ceea ce nu cunosti.Dar sa stii ca inteleg confuzia, nu e de mirare dupa cate se vad si se fac in numele acestei "religii"
Sa stii ca si eu pot sa spun cateodata -Asa a vrut Domnul- dar asta o fac numai atunci cand a fost evident ca nu cu voia mea s-a intamplat ceva desi eu mi-am dat toata stradania sa nu se intample.Deci, daca copilul meu a cazut de la etajul 4 desi eu am vegheat asupra lui inseamna ca asa a vrut Domnul .Pentru ca nu a cazut ziua ci noaptea si nu de pe balcon cum te-ai fi asteptat ci chiar de la geamul din camera mea, in timp ce dormeam cu totii si chiar si el dormea dar s-a sculat in somn si ....Dar tot Domnul a vegheat asupra lui si nu i s-a intamplat nimic, fiindca asa a vrut El, ca fiul meu sa traiasca.Clar?
cu drag
sanja-adriana

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 2 din 2]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Subiecte similare

-

» Religia Babilonului de astazi !

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum