Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Religia - Doar una din măști EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Religia - Doar una din măști EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Religia - Doar una din măști EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Religia - Doar una din măști EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Religia - Doar una din măști EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Religia - Doar una din măști EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Religia - Doar una din măști EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Religia - Doar una din măști EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Religia - Doar una din măști EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Religia - Doar una din măști EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Religia - Doar una din măști EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Religia - Doar una din măști EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Religia - Doar una din măști EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Religia - Doar una din măști EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Religia - Doar una din măști EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Religia - Doar una din măști EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Religia - Doar una din măști EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Religia - Doar una din măști EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Religia - Doar una din măști EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 10 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 10 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Religia - Doar una din măști

+5
Anticristul
Sanja-Adriana
Dedeiu
Cris
Remussatala
9 participan?i

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

1Religia - Doar una din măști Empty Religia - Doar una din măști Joi Iul 17, 2008 7:53 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Eu cred că religia e doar una din sutele de măști pe care omul o schimbă după cum îi comvine.

Dacă religia nu ar fi fost doar una din măști religia nu ar fi existat până astăzi.

Ce vreau să spun cu asta?

Încearcă să îți imaginezi puțin că cineva primește un telefon la servici de la fica de 4 ani și mai apoi primește un telefon de la șef.

Să vezi cum vocea și expresia facială a persoanei respective se schimbă total!

Este una și aceeași persoană însă se comportă total diferit.

Cam tot un astfel de fenomen este și religia.

Ea este doar una din măști.

Această mască va fi schimbată imediat ce ea va fi nefolositoare.

Până și cei mai fanatici religioși o schimbă însă ei nu vor să recunoască asta!
Asta e problema.

http://win9x.forum-free.org/

2Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Sam Iul 19, 2008 11:01 am

Cris

inger

Fanatismul este extremism ,cum sa spun ...ceva opus la altceva ,indaratnicie in a demonstra cu orice pret o ..." chestie',adesea iluzie.
Religia ,azi,a murit,chiar daca exista o fatada care pretinde ca mentine nu stiu ce structura analfabeta a mintii oamenilor.Daca s-ar numara sincer membrii unei religii,am ajunge la cifre gen sute ,nimic adica.
In vest ,bisericile sunt cafenele si expozitii de arta ,doar la romanica mai este mentinut iluzoriu un estism "bisericos",un estism rusofon.
Nu mai e nimic,oamenii asteapta si intelepciune ca s-auu plictisit de minuni care nu mai vin.
Aici,in Ardeal e o vorba: " noi...noi nu prea ii iubim pe popi" .
Defapt,mai mult la oras au popii succes,la sate au supt destul cu neimtire si burta mare (de mirare la atata post lol! )

3Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Dum Oct 12, 2008 9:33 pm

Dedeiu

Cris a scris:Fanatismul este extremism ,cum sa spun ...ceva opus la altceva ,indaratnicie in a demonstra cu orice pret o ..." chestie',adesea iluzie.
Religia ,azi,a murit,chiar daca exista o fatada care pretinde ca mentine nu stiu ce structura analfabeta a mintii oamenilor.Daca s-ar numara sincer membrii unei religii,am ajunge la cifre gen sute ,nimic adica.
In vest ,bisericile sunt cafenele si expozitii de arta ,doar la romanica mai este mentinut iluzoriu un estism "bisericos",un estism rusofon.
Nu mai e nimic,oamenii asteapta si intelepciune ca s-auu plictisit de minuni care nu mai vin.
Aici,in Ardeal e o vorba: " noi...noi nu prea ii iubim pe popi" .
Defapt,mai mult la oras au popii succes,la sate au supt destul cu neimtire si burta mare (de mirare la atata post
lol! )

Te voi contrazice in legatura cu "Religia ,azi,a murit,chiar daca exista o fatada care pretinde ca mentine nu stiu ce structura analfabeta a mintii oamenilor."

De multe ori s-a incercat fabricarea unui sistem de a controla masele oameni cat mai eficient si rapid. Din cate se poate observa controlul se face prin frica. Trebuie sa tinem cont ca omul este un animal si se poate controla eficient prin teama. Dupa mine sistemul crestin are niste avantaje si anume:

- definirea unei "normalitati": nu fura, nu omora, respecta-l pe cel de langa tine, etc

- gandirea oamenilor se poate limita folosind preocupari standard gen slujba de duminica, apar moastele lui x intr-un anumit loc, iertarea pacatelor, etc

4Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Lun Noi 03, 2008 10:58 am

Sanja-Adriana

Sanja-Adriana
muritor de rand

cred ca vorbim despre altceva , pentru ca religia este si va fi intodeauna relatia constienta a omului cu Dumnezeu. In functie de aceasta se poate vorbi despre atei, despre masti si toate celelate.Si pana nu ajungi sa cunosti, pana nu ajungi sa Il cunosti pe Dumnezeu nu poti vorbi despre religie.Iar daca ai o relatie cu Dumnezeu inseamna neaparat ca trebuie sa-L fi intalnit in drumurile tale si de L-ai intalnit este cu neputinta sa mai zici-religia este o masca.
sanja-adriana

5Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Lun Noi 03, 2008 7:53 pm

Anticristul

eliberat

Religia este o masca doar pentru cei ce cauta sa profite de pe urma ei.Si cum cei drepti sint putini ,au unde se ascunde ceilalti.

6Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Mar Noi 04, 2008 6:08 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Sanja-Adriana a scris:cred ca vorbim despre altceva , pentru ca religia este si va fi intodeauna relatia constienta a omului cu Dumnezeu. In functie de aceasta se poate vorbi despre atei, despre masti si toate celelate.Si pana nu ajungi sa cunosti, pana nu ajungi sa Il cunosti pe Dumnezeu nu poti vorbi despre religie.Iar daca ai o relatie cu Dumnezeu inseamna neaparat ca trebuie sa-L fi intalnit in drumurile tale si de L-ai intalnit este cu neputinta sa mai zici-religia este o masca.
sanja-adriana
Tu ai o relație conștientă cu Dumnezeu???
L-ai întâlnit în drumurile tale pe Dumnezeu???

7Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Mar Noi 04, 2008 6:29 pm

Anticristul

eliberat

Multi oameni il intilnesc pe Dumnezeu dar nu stiu cum sa-l perceapa.Il percep prin ceea ce cunosc din instruire.

8Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Mar Noi 04, 2008 7:05 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Anticristul a scris:Multi oameni il intilnesc pe Dumnezeu dar nu stiu cum sa-l perceapa.Il percep prin ceea ce cunosc din instruire.
Și tu ai această instruire?

9Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Mar Noi 04, 2008 7:18 pm

Anticristul

eliberat

Eu chiar daca am ,eu nu am expus pe Dumnezeu in nici un fel.
Si daca l-am intilnit sau nu este o problema personala.Cei ce impun un anumit fel de-al cunoaste pe Dumnezeu,dupa felul cum ei l-au cunoscut fac o mare greseala.

10Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Mar Noi 04, 2008 9:16 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Anticristul a scris:Cei ce impun un anumit fel de-al cunoaste pe Dumnezeu,dupa felul cum ei l-au cunoscut fac o mare greseala.
Cine a dat regula asta?

11Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Mar Noi 04, 2008 10:10 pm

Tudorel666

eliberat

Anticristul a scris:Eu chiar daca am ,eu nu am expus pe Dumnezeu in nici un fel.
Si daca l-am intilnit sau nu este o problema personala.Cei ce impun un anumit fel de-al cunoaste pe Dumnezeu,dupa felul cum ei l-au cunoscut fac o mare greseala.

Doar oamenii curajosi au curajul de a face... greseli. Si cei care fac greseli...invata. Si cei care invata...afla. Si cei care afla...inving!

http://lazarmariantudorel.blogsite.ro

12Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Mier Noi 05, 2008 11:57 am

Sanja-Adriana

Sanja-Adriana
muritor de rand

da, remussatala, L-am intalnit si s-a intamplat ceva mai mult, mi-a si vorbit personal-eu insa L-am luat in ras, dar El nu s-a suparat,habar nu aveam cine este cand m-am pomenit cu El la patul in care zaceam pe moarte- m-a si atins personal cu mana si m-a vindecat intr-o secunda de septicemie.
sanjua-adriana

13Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Mier Noi 05, 2008 3:52 pm

Anticristul

eliberat

Asta au facut si prooroci si multe alte personalitati.Si omul personal o poate face ,depinde cum i si foloseste energiile.Totusi nu ma indoiesc ca Dumnezeu face minuni.A Facut tot timpul.Problema e ,cum l-ai cunoscut?

14Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Mier Noi 05, 2008 8:39 pm

Sanja-Adriana

Sanja-Adriana
muritor de rand

ce pot sa fac eu personal, ce puteam eu sa fac personal cand zaceam cu fata in sus si nu-mi pasa de nimic in lumea asta, nici ca mor , nici ca traiesc, fara dorinte, fara pareri de rau doar un imens gol? Dumnezeu este un Dumnezeu personal si ti se releva personal, nu exista retete care sa te invete sa Il cunosti.In general in Biblie ti se arata cum este El-bun, milos, indelung rabdator s.a. dar pentru fiecare din noi Dumnezeu are un fel al Lui de a se face cunoscut.Este un Dumnezeu al tuturora dar este si un Dumnezeu al tau si numai al tau.

15Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Mier Noi 05, 2008 8:42 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Sapticemia nu e domeniul iar pentru a investiga așa ceva cinstit e ca eu să iau legătura cu toate părțile care au fost implicate în situație pentru a obține toate informațiile iar mai apoi să compar și să analizez.

16Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Mier Noi 05, 2008 8:44 pm

Anticristul

eliberat

Da ,asa este Dumnezeu ,daca despre el vorbesti.Dar uneori parca vorbesti despre altul.

17Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Mier Noi 05, 2008 9:13 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Sanja-Adriana a scris:da, remussatala, L-am intalnit si s-a intamplat ceva mai mult, mi-a si vorbit personal-eu insa L-am luat in ras, dar El nu s-a suparat,habar nu aveam cine este cand m-am pomenit cu El la patul in care zaceam pe moarte- m-a si atins personal cu mana si m-a vindecat intr-o secunda de septicemie.
sanjua-adriana
Și cum ți-a vorbit?

18Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Joi Noi 06, 2008 10:44 am

Sanja-Adriana

Sanja-Adriana
muritor de rand

am mai spus pe forum la poezii dar am sa repet-Deci s-a apropiat de mine si mi-a zis:- Am venit ca sa-ti dau putere.
iar eu I-am raspuns ironic: Nu ai altceva mai bun de facut? Bine, daca tot ai venit, hai sa Te vad cum imi dai putere .
Am descris acolo ce s-a intamplat dupa aceea.Dar nu asta este important, nu persoana mea si ce am trait eu ci faptul ca atunci am inteles adevarul -DUMNEZEU EXISTA CU ADEVARAT, si nu numai atat dar Ii si pasa de noi si ne poarta de grija tot timpul.Iti mai spun doar un amanunt: de 7 ani nu am o casa, nu am un salariu, nu am o pensie,aici in Spania doar doua ore de meditatii la matematica-acasa la mine in satul in care stau,in casa in care stau cu chirie nici atat- dar niciodata, intelegi tu, niciodata nu am dus lipsa de ceva, nu s-a intamplat sa nu am ce pune pe masa ba sa mai dau si la altii.Dar am primit un calculator, o orga, am internet, telefon mobil si fix, mi s-a tiparit un volum de poezii, nu am mai fost vreodata bolnava, gainile mele erau 3 s-au inmultit la 32 Very Happy si inca multe, multe, da-ti seama cate sunt in 7 ani...dar au fost si inainte doar eu nu le-am vazut.Si, ce e mai de pret, am cantece multe si poezii si CRED ca nimeni nu este ca Dumnezeul meu.Daca vrei citeste sa vezi ce zice Isus in Matei 6-6, atat de frumos despre Tatal tau.
cu drag sanja-adriana

19Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Joi Noi 06, 2008 12:57 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Atunci de ce Dumnezeu a avut nevoie să trimită prin deșert oaneni pentru ca să cucerească prin război o țară dacă El e creator al universului? Asta e atitudine de creator al universului? Așa trebuia să facă un creator al universului?

20Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Joi Noi 06, 2008 5:23 pm

Sanja-Adriana

Sanja-Adriana
muritor de rand

Si tu ai fi dorit sa le ofere pe tava, nu? Pai, uite ca nu a vrut, are tot dreptul sa faca ce ii place si cum ii place.Dar te-ai intrebat cum au fost acei oameni? Gadeste-te ca numai doi au intrat in tara fagaduita.Zici tu: De ce a trebuit? Pentru ca nimic nu se obtine fara lupta si tot asa nimeni nu va ajunge la Dumnzeu fara sa treaca prin pustie-unde ,desigur , il vor bate vanturile si caldurile cele mari, dar vor iesi puternici,biruitori, incercati , nu niste papa-lapte ce nu sunt in stare sa deosebeasca nodul de sud , directia buna de cea rea si vor cadea
rapusi ori de cate ori o furtuna de nisip se va abate peste ei. Dumnezeu nu a avut nevoie, remussatala, OAMENII AU AVUT NEVOIE.Intelegi?

21Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Joi Noi 06, 2008 8:32 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Nu înțeleg.
Războiul este exact opusul creativității.
Un creator al universului nici nu avea cum să se gândească la prostii precum războiul și jertfa.
Creativitatea trebuie să te ajute să rezolvi o problemă mai ușor și fără jertfă. Altfel nu mai e creativitate ci se cheamă prostie.

22Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Vin Noi 07, 2008 11:56 am

Sanja-Adriana

Sanja-Adriana
muritor de rand

daca vei citi cu atentie la un moment dat lui Dumnezeu i-a parut rau ca l-a facut pe om pentru ca din tineretele lui omul este aplecat inspre rele. Acum eu te intreb pe tine- sa presupunem ca tu facut ceva frumos tare, si ti-ai pus tot sufletul in a face acea lucrare si ea iese rau, adica rezultatul va fi cu totul altul decat te-ai asteptat, ce vei face? Vei arunca lucrarea la cos, dar asta nu te va impiedica sa faci alta. De asemenea poate vei gasi ceva bun in ce ai facut si desgur ca vei pastra, in fond e munca ta aici,si e de inteles sa doresti sa pastrezi. La fel si oamenii din vremea lui Noe au fost cum au fost si au fost nimiciti chiar mai inainte de Canaan. Dar un om a fost gasit neprihanit inaintea Lui.El a ramas si s-au nascut in urma alti oameni. Razboiul sau orice alt fel de distrugere nu neaga creatia ci o DESAVARSESTE.
Sa nu crezi insa ca mor fara vina cei ce mor...si iar sa nu crezi ca numai cei buni scapa. Dar aici intram in alt subiect, mult mai complex, remussatala.
cu drag
sanja-adriana

23Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Vin Noi 07, 2008 12:13 pm

Heruer

inger

Remussatala a scris:Nu înțeleg.
Războiul este exact opusul creativității.
Un creator al universului nici nu avea cum să se gândească la prostii precum războiul și jertfa.
Creativitatea trebuie să te ajute să rezolvi o problemă mai ușor și fără jertfă. Altfel nu mai e creativitate ci se cheamă prostie.
Nu este chiar asa. Pentru a fi viabila o creatie, trebuie sa existe 3 factori :
1. creatorul (cel care da nastere creatiei)
2. pastratorul (cel care supravegheaza si conduce evolutia si desavarsirea creatiei)
3. distrugatorul (cel care vegheaza apusul si coordoneaza distrugerea creatiei, devenite vechi si desuete, pentru a face loc unei noi creatii, de nivel superior)

24Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Vin Noi 07, 2008 2:30 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Sanja-Adriana a scris:daca vei citi cu atentie la un moment dat lui Dumnezeu i-a parut rau ca l-a facut pe om pentru ca din tineretele lui omul este aplecat inspre rele.
Asta demonstrează evident că Dumnezeu aici își recunoaște neputințe.

Sanja-Adriana a scris: Acum eu te intreb pe tine- sa presupunem ca tu facut ceva frumos tare, si ti-ai pus tot sufletul in a face acea lucrare si ea iese rau, adica rezultatul va fi cu totul altul decat te-ai asteptat, ce vei face? Vei arunca lucrarea la cos, dar asta nu te va impiedica sa faci alta. De asemenea poate vei gasi ceva bun in ce ai facut si desgur ca vei pastra, in fond e munca ta aici,si e de inteles sa doresti sa pastrezi. La fel si oamenii din vremea lui Noe au fost cum au fost si au fost nimiciti chiar mai inainte de Canaan. Dar un om a fost gasit neprihanit inaintea Lui.El a ramas si s-au nascut in urma alti oameni.
Asta demonstrează că Dumnezeu nu știe ce vrea să facă.

Sanja-Adriana a scris: Razboiul sau orice alt fel de distrugere nu neaga creatia ci o DESAVARSESTE.
Sa nu crezi insa ca mor fara vina cei ce mor...si iar sa nu crezi ca numai cei buni scapa. Dar aici intram in alt subiect, mult mai complex, remussatala.
cu drag
sanja-adriana
Asta e o imbecilitate la care nici nu am ce să mai comentez.
Eu știu că religia e plină cu astfel de imbecilități dar țineți-o tot așa!

25Religia - Doar una din măști Empty Re: Religia - Doar una din măști Vin Noi 07, 2008 2:38 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Heruer a scris:
Nu este chiar asa. Pentru a fi viabila o creatie, trebuie sa existe 3 factori :
1. creatorul (cel care da nastere creatiei)
2. pastratorul (cel care supravegheaza si conduce evolutia si desavarsirea creatiei)
3. distrugatorul (cel care vegheaza apusul si coordoneaza distrugerea creatiei, devenite vechi si desuete, pentru a face loc unei noi creatii, de nivel superior)
Și deci factorii ăștia demonstrează că creația e totuna cu distrugerea? Sau ce vrei să spui?

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 2]

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Subiecte similare

-

» Religia Babilonului de astazi !

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum