Puiu.T a scris:cred ca mai util e de definit intai: ce este satanismul?
si deabia apoi dupa intelegerea termenului sa vedem unsde se aplica
una e sa intelegem satanismul doar dupa intiatorul termenului, Satan, si alta este manifestareaa haotica, imberba, specifica catorva adolescenti nabadaiosi
Ce spui tu acolo cu adolestcnti nabadaiosi se numeste SATANISM REBEL, copii fara minte care se cred smecheri daca fac nu stiu ce sacrificii prin cimitire.....
Satanismul este o religie bazată pe Biblia Satanică și filozofia Cultului Satanic, fondat de Anton Szandor LaVey. În această religie Satana devine un simbol pozitiv, arhetip al sinelui și al egoismului. Deși este asociată în cultura populară cu ritualuri ce au în prim plan violența și cruzimea, filozofia Bisericii Satanice are la bază următoarele caracteristici:
Individualismul fundamental, bazat pe conceptul nietzschean că individul este singurul responsabil pentru viața sa și că trebuie să se ridice peste perceputa conformitate a maselor pentru a găsi o cale în viață. În acest sens, satanismul fiind influențat de libertarianism, LaVey declară că "sataniștii sunt născuți nu făcuți... au o boală numită independență". Deasemenea, sataniștii desconsideră religiile ce au o "servilitate" spre un zeu (precum creștinismul, islamul, iudaismul, etc).
Simbolul Satana – în religia satanistă, nu este zeu, ci doar un simbol pentru dumnezeu, care la rândul lui este performat și satisfăcut de satanistul însuși. LaVey propune că toți zeii sunt creații ale credincioșilor și că în acest fel venerația zeilor este prin extensie, venerația creatorului acestor zeii (credinciosul). O dogmă a satanismului este: "Eu sunt dumnezeul meu". Cel mai important eveniment din calendarul satanic este ziua credinciosului, aceasta reprezentând și nașterea dumnezeului său. Un fapt surprinzător despre satanism este că Satana, perceput ca "deavol" în cultura populară, nu este venerat, fiind considerat doar un arhetip literar care este un exemplu de opoziție la umilință și credință. În religia satanistă, cultul "deavolului" este văzut ca fiind doar o inversare prost-înțeleasă a creștinismului.
Satanismul este împărțit în trei categorii principale:
Satanismul Tradițional care afirmă că rădăcinile Satanismului se trag din Egiptul Antic.
Satanismul Rebel care spune că Satana are nevoie de o pisica moartă, un mormânt profanat, o tăietura pe mâna tinerei de 17 ani sau un ritual perfect realizat în niște condiții grotești.
Satanismul Modern care promovează individul și nu faptul că omul este nesemnificativ, slab și dependent de supranatural. Ei consideră că apartenența de supranatural și implicit de o Biserică, presupune mult prea multa bătaie de cap luând în vedere că, după cum a spus și Phil Hine în Magia Haosului, "Nimic nu este real (Totul este permis)". Satanistul Modern nu neagă munca strămoșilor noștri precum face un ateu sau un fanatic, ci el îmbrățișează fiecare idee valoroasă, cultura și magia, dar refuză să fie condus de legile unui "preistoric"(ex. Iisus).
Valorile Satanismului sunt în Satanist drept pentru care ritualurile sataniste afirmă puterea simbolului satanic în inteligența, istețimea și cultura individului.