Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
    Ultimele subiecte
    » Mai este cineva pe aici?
    Ce  este SATANISMUL? EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
    Ce  este SATANISMUL? EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
    Ce  este SATANISMUL? EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
    Ce  este SATANISMUL? EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
    Ce  este SATANISMUL? EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
    Ce  este SATANISMUL? EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
    Ce  este SATANISMUL? EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
    Ce  este SATANISMUL? EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
    Ce  este SATANISMUL? EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
    Ce  este SATANISMUL? EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
    Ce  este SATANISMUL? EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
    Ce  este SATANISMUL? EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
    Ce  este SATANISMUL? EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
    Ce  este SATANISMUL? EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
    Ce  este SATANISMUL? EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
    Ce  este SATANISMUL? EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
    Ce  este SATANISMUL? EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
    Ce  este SATANISMUL? EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
    Ce  este SATANISMUL? EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
    Ce  este SATANISMUL? EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
    Ce  este SATANISMUL? EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
    Ce  este SATANISMUL? EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
    Ce  este SATANISMUL? EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
    Ce  este SATANISMUL? EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
    Ce  este SATANISMUL? EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
    Ce  este SATANISMUL? EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
    În total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
    Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Ce este SATANISMUL?

4 participan?i

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Ce  este SATANISMUL? Empty Ce este SATANISMUL? Mier Iul 09, 2008 12:18 pm

Puiu.T

Puiu.T
    inger

cred ca mai util e de definit intai: ce este satanismul?
    si deabia apoi dupa intelegerea termenului sa vedem unsde se aplica
    una e sa intelegem satanismul doar dupa intiatorul termenului, Satan, si alta este manifestareaa haotica, imberba, specifica catorva adolescenti nabadaiosi

2Ce  este SATANISMUL? Empty Re: Ce este SATANISMUL? Mier Iul 09, 2008 4:03 pm

Vizitato

Vizitator

Puiu.T a scris:cred ca mai util e de definit intai: ce este satanismul?
    si deabia apoi dupa intelegerea termenului sa vedem unsde se aplica
    una e sa intelegem satanismul doar dupa intiatorul termenului, Satan, si alta este manifestareaa haotica, imberba, specifica catorva adolescenti nabadaiosi

Ce spui tu acolo cu adolestcnti nabadaiosi se numeste SATANISM REBEL, copii fara minte care se cred smecheri daca fac nu stiu ce sacrificii prin cimitire.....

Satanismul este o religie bazată pe Biblia Satanică și filozofia Cultului Satanic, fondat de Anton Szandor LaVey. În această religie Satana devine un simbol pozitiv, arhetip al sinelui și al egoismului. Deși este asociată în cultura populară cu ritualuri ce au în prim plan violența și cruzimea, filozofia Bisericii Satanice are la bază următoarele caracteristici:

Individualismul fundamental, bazat pe conceptul nietzschean că individul este singurul responsabil pentru viața sa și că trebuie să se ridice peste perceputa conformitate a maselor pentru a găsi o cale în viață. În acest sens, satanismul fiind influențat de libertarianism, LaVey declară că "sataniștii sunt născuți nu făcuți... au o boală numită independență". Deasemenea, sataniștii desconsideră religiile ce au o "servilitate" spre un zeu (precum creștinismul, islamul, iudaismul, etc).
    Simbolul Satana – în religia satanistă, nu este zeu, ci doar un simbol pentru dumnezeu, care la rândul lui este performat și satisfăcut de satanistul însuși. LaVey propune că toți zeii sunt creații ale credincioșilor și că în acest fel venerația zeilor este prin extensie, venerația creatorului acestor zeii (credinciosul). O dogmă a satanismului este: "Eu sunt dumnezeul meu". Cel mai important eveniment din calendarul satanic este ziua credinciosului, aceasta reprezentând și nașterea dumnezeului său. Un fapt surprinzător despre satanism este că Satana, perceput ca "deavol" în cultura populară, nu este venerat, fiind considerat doar un arhetip literar care este un exemplu de opoziție la umilință și credință. În religia satanistă, cultul "deavolului" este văzut ca fiind doar o inversare prost-înțeleasă a creștinismului.
    Satanismul este împărțit în trei categorii principale:

Satanismul Tradițional care afirmă că rădăcinile Satanismului se trag din Egiptul Antic.
    Satanismul Rebel care spune că Satana are nevoie de o pisica moartă, un mormânt profanat, o tăietura pe mâna tinerei de 17 ani sau un ritual perfect realizat în niște condiții grotești.
    Satanismul Modern care promovează individul și nu faptul că omul este nesemnificativ, slab și dependent de supranatural. Ei consideră că apartenența de supranatural și implicit de o Biserică, presupune mult prea multa bătaie de cap luând în vedere că, după cum a spus și Phil Hine în Magia Haosului, "Nimic nu este real (Totul este permis)". Satanistul Modern nu neagă munca strămoșilor noștri precum face un ateu sau un fanatic, ci el îmbrățișează fiecare idee valoroasă, cultura și magia, dar refuză să fie condus de legile unui "preistoric"(ex. Iisus).
    Valorile Satanismului sunt în Satanist drept pentru care ritualurile sataniste afirmă puterea simbolului satanic în inteligența, istețimea și cultura individului.

3Ce  este SATANISMUL? Empty Re: Ce este SATANISMUL? Mier Iul 09, 2008 4:25 pm

Puiu.T

Puiu.T
    inger

biserica satanica. biblia satanica, religia satanica...nu-i cam mult?
    pariam ca-i vb doar de o secta rebela...
    apoi tu scrii:
    sataniștii desconsideră religiile ce au o "servilitate" spre un zeu (precum creștinismul, islamul, iudaismul, etc).
    apoi adaugi:
    În religia satanistă, cultul "deavolului" este văzut ca fiind doar o inversare prost-înțeleasă a creștinismului.
    vrei sa credem ca satanismul e opusul crestinismului si ''aliat'' al altor religii?
    oricum interesanta optica!

4Ce  este SATANISMUL? Empty Re: Ce este SATANISMUL? Lun Oct 06, 2008 7:34 pm

Simah

Simah
    djin

Vrea sa spuna ,ca nu stie, ce poate sa spuna!

5Ce  este SATANISMUL? Empty Re: Ce este SATANISMUL? Lun Oct 06, 2008 8:23 pm

Artistu

demon

Ei consideră că apartenența de supranatural și implicit de o Biserică, presupune mult prea multa bătaie de cap luând în vedere că, după cum a spus și Phil Hine în Magia Haosului, "Nimic nu este real (Totul este permis)"

Nu intelesesem de unde apare teama de bataie de cap. Ok, dupa ce am citit cateva informatii despre LaVey am inteles. Mda, numai in America semidocta se poate intampla ca un semidoct sa creeze religii in secolul 20.

6Ce  este SATANISMUL? Empty Re: Ce este SATANISMUL? Mar Oct 07, 2008 9:46 am

TheRealMallzebuth

Acelea nu sunt cuvintele lui. Cand se face copy / paste de la diversi autori, e posibil sa iasa ceva incoerent.
    Daca e sa discutam de noile curente din ultimul secol din aria Satanism, observam de la o posta scopul lor, si implicit naivitatea adeptilor.
    Puiu.T, raspunsurile la intrebarile tale le gasesti daca sapi mai mult in timp, uitand tot ce stii despre satanismul lavey-an si modernisti. Vei ajunge la dualismul iranian, la Zarathustra, la vechile religii pagane, si de ce nu, la Horus (versiunea lui Isus mai veche cu 3000 de ani de unde crestinii au copiat). Trebuie sa intelegem dualismul, deoarece traim intr-o lume duala, iar Creatorul care ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui, este deasemenea Dual. Atunci vom intelege cele doua energii, indiferent de numele lor dat de oameni.
    La adevar se ajunge mai greu... eu inca il mai caut. Smile

http://www.adeptiisatanei.com

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
    Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum