Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
CINE SANT EVREI ? EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
CINE SANT EVREI ? EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
CINE SANT EVREI ? EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
CINE SANT EVREI ? EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
CINE SANT EVREI ? EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
CINE SANT EVREI ? EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
CINE SANT EVREI ? EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
CINE SANT EVREI ? EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
CINE SANT EVREI ? EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
CINE SANT EVREI ? EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
CINE SANT EVREI ? EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
CINE SANT EVREI ? EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
CINE SANT EVREI ? EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
CINE SANT EVREI ? EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
CINE SANT EVREI ? EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
CINE SANT EVREI ? EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
CINE SANT EVREI ? EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
CINE SANT EVREI ? EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
CINE SANT EVREI ? EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
CINE SANT EVREI ? EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
CINE SANT EVREI ? EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
CINE SANT EVREI ? EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
CINE SANT EVREI ? EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
CINE SANT EVREI ? EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
CINE SANT EVREI ? EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
CINE SANT EVREI ? EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 3 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 3 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

CINE SANT EVREI ?

+3
No Name
Dorstor
SAVIN
7 participan?i

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1CINE SANT EVREI ? Empty CINE SANT EVREI ? Mar Iun 17, 2008 4:09 am

SAVIN

vrajitor

Cine sunt Evreii ?

de cerbu

numarul evreilor in lume e foarte mic, intre 14 si 16 milioane, raspandinti in toata lumea, reprezand numai cca. 0,02% din populatia mondiala. cca. 6 milioane traiesc in israel. nu trece ziua ca nu apare in ziare un articol despre israel sau evrei. pentru bine sau rau, evrei sant in centrul atenti pe plan mondial.
evrei sant o intrebare istorica inveliti intr-o enigma. SANT UN GRUP APARTE. CONTRIBUTILE LOR PE PLAN MONDIAL INTREC CU FOARTE MULT NUMARUL LOR CA POPULATIE.
sant din cele mai vechi populati, dar au dat nastere la un stat nou. sa intelegi pe evrei, inseamna sa intelegi istoria civilizatiei vechi si contemporane.
timp de mii de ani lumea a avut o relatie de "te iubesc/te urasc" cu evrei. poate ceva mai multa urat decat iubire. dealungul miilor de ani evrei au fost injurati, busculati, condemnanti, exilati, pedepsiti, batuti si omorati. mai ales omorati. de aia sant numai intre 14 si 16 milioane in lume. luand in considerate vechimea acestui popor, ar trebui sa aibe o populatie de cateva sute de milioane. si aici unde ajungem la punctul cel mai remarcabil al evreilor....faptul ca mai exista.
evrei au reusit sa faca cea ce nici o natiune, nici un imperiu, nu a reusit in istoria omeniri - sa faca istorie dar sa nu devina istorie .
evrei au trecut prin istorie trecand in drum prin egyptul faraonilor, imperia mesopotama, imperia persana, greci, imperia romana, imperia austro/ungara, imperia otomana turca, hitlerismul, comunismul, islamismul. majoritatea acestor imperi le gasim in cartile de istorie, iar eu, un evreu, sant, exist, traiesc, fac parte din viata moderna, si ajung sa va povestesc despre acest fenomen absolut unic...existenta evreilor in istorie.
mark twain, marele scritor american scriese "totul este mortal, dar nu evrei. toate fortele dispar, dar nu evrei. care este secretul imortalitati evreiesti ?".
mark twain a intrebat, dar nu avea un raspuns.
un mare rabin,rabbi shneerson, rabinul miscari hasidice lubavich/habad, a spus ca un motiv e ca de fapt sant numai doua feluri de evrei si anume ...EVREI RELIGIOSI SI EVREI CARE INCA NU SANT RELIGIOSI.

zece ani dupa infintarea noului israel, o criza politica a aparut in kneset, parlamentul israelian. knesetul deabea a creat o noua lege care se numea "LEGEA INTOARCERI". aceasta lege garanta cetatenie automatica la ori si ce evreu care venea sa traiasca in israel. dar au uitat sa explice in lege cine este considerat evreu. inchipuitiva, ca in sfarsit, dupa 2000 de ani, in care evrei au survechiat istoria, in sfarsit, pot sa se intoarca acasa si se pune intrebarea "cine e evreu ? ".
dupa multe discuti au ajuns pe 20 iulie, 1958 la urmatoarea formula : "ori si cine declara ,fiind cinstit, ca sant evrei, si nu declara ca au o alta religie, sa fie inregistrati ca evrei ". cu alte cuvinte e deajuns sa te declari evreu si vei fi recunoscut ca evreu. dar cum poate un guvern sa stie ca declaratia este corecta ,adevarata, legal vorbind, daca inca nu sa ajuns la o defenitie legala exacta asupra intrebarii :"ci este evreu". observati ca vorbim de legalitate guvernamentala si nu de parerea religiei la acest subiect.
in 1960, curtea superioara a incercat sa clarifice :" in cea ce priveste legea de intoarcere, un evreu, este o persoana nascuta dintro mama evreica, sau sa convertit la religia evreiasca, si nu are nicio alta religie".
curtea superioara a ales in fond sa sublinieze legea religioasa care recunoste un evreu daca are o mama evreica. dar aceasta lege care recunoaste cine este evreu este legea ortodoxa. si in israel pana acum numai legea ortodoxa este recunoscuta. pentru ca dupa judaismul reformist, ori si ce parinte este admis ca sa se determine cine este evreu. dar judaismul reformist nu are status legal in israel. asta inseamna ca intrebarea "cine este evreu", este un subiect de discutie si in judaismul modern, dar fara rezolutie imediata.
dar curtea superioara deasemenea a amintit "si convertiti". convertiti de cine ?. judaismul ortodox are standare mari, si este singurul recunoscut in israel. exista si convertire conservativa si reforma, mai ales in america si canada,. dar nu sant reconoscute in israel.
converti prin sistemul ortodox trebuie sa invete un an sau mai mult, si sa-si ia obligatia sa traiasca o viata evreiasca, celebrand sabatul si toate sarbatorile si sa tina legile de kasrut in casa si in afara casei. in cazul barbatilor, sant obligati sa aiba circumzitia, iar femeile trebuie sa intre in MIKVEH, o baie rituala care a fost copiata de crestinism cu anumite schimbari si se chiama botezul.

EVREI NU SANT O RASA !
nu se poate zice ca evrei sant de aceasi genetica asemanatoare. hitler a incercat sa developeze ideia ca evrei sant o rasa , dar nu este corect. dealfel anthropologisti zic ca o rasa evreiasca nu exista.cu toate ca la inceput evrei si-au inceput cariera istorica pe langa marea mediteraneie,erau insa 12 triburi diferite,si emigratia de jur inprejur a globului,a provocat caractere fizice multiple, din cauza fuziuni cu alte rase pe unde au trait. evrei au acceptat de la inceput converti sinceri, o alta sursa de amestec de rasa. e clar ca fizic vorbind, un evreu roman, etiopien, american, indian,marocan, yemenait, etc., sant diferiti si de genetica diferita.
povestea lui ruth este o demonstratie remarcabila a faptului ca evrei au inbratisat cu multa caldura cei care in mod voluntar au ales sa devina evrei. ruth, dupa traditia evreiasca, era o printesa moabita., .ea sa casatorit cu un evreu. deci existau inca din timpul bibliei casatori mixe. ea a devenit o evreica si unul din urmasi ei a fost regere david. or, dupa traditia evreiasca, din urmasi regelui david va veni masiah.
deci uite un exemplu printre multe altele, ca evrei nu sant o rasa unica, mai curand o amestecatura de rasa.
dupa revolutia franceza, napoleon vroia sa dea evreilor drepturi egale cu ceilanti cetateni francezi.dar o ideie il deranja: oare este posibil sa se considere evrei ca francezi, cand ei, evrei, cred ca posedeaza o alta nationalitate ? . ca sa raspunda la aceasta intrebare , napoleon a convocat un "SANHEDRIN", o asamblare evreiasca de 70 de persoane, caruia napoleon lea pus mai multe intrebari.(SANHEDRIN, ERA CURTEA SUPERIOARA EVREIASCA IN TIMPURILE BIBLICE, LA CARE PARTICIPEAU 70 INTELEPTI BATRANI, DAR DISPARAND DUPA DISTRUGEREA TEMPLULUI. NAPOLEON A ADUNAT 70 DE RABANIM DIN CEI MAI INPORTANTI LA TIMPUL SAU).
uite intrebarile lui napoleon:
--in ochi evreilor, francezi sant socotiti ca frati lor ?
--sant francezi socotiti straini ?
--oare evrei nascuti in franta, recunoscuti ca cetateni francezi, socotesc franta ca tara lor ?
--oare sant evrei obligati sa apere franta in caz de razboi. ?
--oare sant obligati sa se conformeze dupa legile codului civil ?
raspunsul era asa :
--nu exista o natiune evreiasca. exista numai germani, francezi, englezi care sant de religie evreiasca.
--o natiune trebuie sa aibe pamantul lor si guvernul lor. evrei au existat sute de ani fara pamant sau guvern. in acest timp evrei au fost cetateni buni si loyali ori si unde au locuit.
--daca un evreu vorbeste de natiunea evreiasca, nu se refera la notiunea populara in care este utilizata. mai curand se refera la natiunea de responsabilitati mutuale, pentru unul sau altul.o natiune evreiasca se refera la o natiune de ideal, spirit, valoare si istorie comuna, si nu la o locatie geografica.de aia evrei pot sa fie americani si evrei, descriptile se refera la doua lucruri diferite.
noroc ca napoleon nu stia ca rugaciunile evreiesti se termina cu fraza "la anul sa fim in jerusalem", sau fraza "daca uit jerusalemul, sami uit mana dreapta".

POPORUL ALES ! NU! POPORUL CARE A ALES.
se zice ...ce curios este ca dumnezeu a ales pe evrei....si raspunsul evreiesc este ....nu este asa adevarat. evrei lau ales pe dumnezeu.
in MIDRASH, care este o colectie de comentari biblice, scrie ca dumnezeu sa dus la toate natiunile lumi si ia intrebat daca accepta sa primeasca legile sale. fiecare popor a intrebat de detali.cand li sa explicat ca este vorba de legi legate de furt, adulterie, omorari, etc. ei au refuzat legile.numai evrei leau acceptat.ASTA, ZIC RABINI, FACE POPORUL EVREU NU POPORUL ALES, MAI DEGRABA, POPORUL CARE A ALES.

AU EVREI CREDINTA SIMILARA ?

un evreu este naufragiat pe o insula pustie. dupa 20 de ani este salvat. spre mirarea salvatorilor, evreu si-a construit doua sinagoge. de ce ? la una se ducea sa se roage si la a doua nu intra niciodata. din tot deauna erau divergente de pareri despre totul intre evrei, inclusiv credinta religioasa.
ortodoxul crede ca legile au fost date de dumnezeu lui mose, biblia este divina, si toate legile trebuie pastrate in total fara exceptie.
evreul reformist, nu crede ca biblia este divina. si legile pot fi adaptate la viata moderna, adica schimbate.
evreu conservativ se va gasi intre ortodox si reform.
in timp ce ortodox si conservativ adera la legea ca un evreu are o mama evreica, reform accepta ca un evreu e evreu daca are un tata evreu sau o manma.
evrei reconstractionisti, sant interesati de cultura evreiasca.ei cred ca oameni sant divini.
si sant si evrei ateisti. ei vor declara : bunicul a fost ateist, tata a fost ateist, eu sant ateist, SI CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU, si copii mei vot fi ateisri.
cine are dreptate ?
doi evrei sant in proces in fata unui rabin. rabinul asculta pe primiul, si zice ca are dreptate. la fel cu al doilea. cineva intreaba : rabai, cum pot amandoi sa aibe dreptate,. si rabinul raspunde...si tu ai dreptate.
judaismul accepta pe toti evrei .un evreu ramane evreu, .indiferent ce greseala sau crima faci, ramai evreu. chiar daca faci o eroare de credinta.
deci un evreu este un evreu fara conditi. .e cineva care accepta religia evreiasca. fie istoric, biologic sau acceptan printr-un act voluntar de convertie. un evreu este cineva care accepta sa faca parte din destinul evreiesc.
YOUR PEOPLE ARE MY PEOPLE, YOUR GOD IS MY GOD ......POPORUL VOSTRU ESTE POPORUL MEU, DUMNEZEUL VOSTRU ESTE DUMNEZEUL MEU.

DECI....
--nu este usor sa desbatem cuvantul "evreu". discutia continua in israel.
--evrei nu sant o rasa, o natiune si nu au fosat alesi, au ales.
--evrei cred in dumnezeu, dar se folosesc de drumuri diferite de a ajunge la el.
--un evreu ramane evreu, indiferent de drumul pe care urmareste.
--cine nu este de acord cu mine, in toate probalitatile ca este evreu !

2CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Mar Iun 17, 2008 5:19 pm

Dorstor

Dorstor
-

Domnule Savin in lume sunt 80 de milioane de israeliti adica urmasi ai lui iacov(prin sange sau prin infiere).Iar statul Israel ar trebui sa fie statul israielitilor nu numai al evreilor.

3CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Mier Iun 18, 2008 6:51 am

SAVIN

vrajitor

sursele oficiale a congresului international evreiesc, cu sediu la new york, confirma o populatie evreiasca totala pe plan international, de numai 15 milioane.de unde scoti tu 80 de milioane, este un misteriu.
cat despre cum crez tu ca ar trebui sa se numeasca evrei, nu cred ca este cineva care isi va pierde timpul pe asa ceva.

4CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Mier Iun 18, 2008 1:05 pm

Dorstor

Dorstor
-

Nu cred eu asa ceva,dar ei isi intemeiaza unitatea pe filiatie din Avraam si aste se face prin Iacov.este problema evreilor daca se jeneaza a-si afirma originea din Iacov,dar asta presupune si renuntarea la multe.Se pare ca aici insa nu se cauta adevarul lui Israiel ci importanta si fala celui ce posteaza!Numai ca Dumnezeu l-a numit pe Iacoc Israiel si urmasii lui Iacov sunt israieliti!Iar Dumnezeu insa nu cred ca este dispus sa nu i se recunoasca deciziile,va veni o vreme cand ii veti numara mai bine pe israieliti pt ca este nevoie de ei.

5CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Mier Iun 18, 2008 1:46 pm

SAVIN

vrajitor

numarul evreilor in lume nu este subiect de credinta personala, este rezultatul oficial de la diferite tari, cand isi numara populatia.
de 2000 de ani evrei au fost constat decimati, prin progromuri, holocost si razboaie diverse.
famili, comunitati si sate intregi au disparut.
nu cred ca este o singura autoritate evreiasca in lume care isi bate capul de cum crez tu ca noi trebuie sa ne numim.indiferent ce nume ni se lipeste, santem ce santem, asta este o realitate.
israelieni azi sant cei care locuiesc si sant cetateni israelului, inclusiv eu care am cetatenia israeliana, restul sant evrei. punct.
vrei tu sa inparti firul in zece, despre numele poporului, cu placere, dar nu ajuta la nimic. istoria este dinamica, ca viata oamenilor este dinamica, asa ca termi vin si pleaca. fara a schimba mult.un mar va ramane un mar, chiar daca il voi chema banana.

6CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Mier Iun 18, 2008 1:58 pm

Dorstor

Dorstor
-

domnule Savin Eu sunt crestin dar stiu un lucru,(si sa-l tineti minte si sa-l spuneti urmasilor)mai devreme sau mai tarziu porul lui Israiel se va reface ca urmas a lui iacov,nu ca cetateni a unui stat!Mai rau este ca tocmai cei chemti la unitate uita asta si au devenit MODERNI..Etc...Va f mai mult decat un stat va fi un imperiu universal

7CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Mier Iun 18, 2008 2:20 pm

SAVIN

vrajitor

unitatea este un cuvant neintrebuintat de evrei.
12 triburi, era un inceput in care nu UNITATEA era importanta, dar DIFERSIFICATIA era importanta.talente si caractere diferite.
amestecatura genetica inceputa de yaacov, inevitabil ca a dat nastere la un popor facut de diferite culori.
iti propun sa vizitezi israelul, si priveste populatia, pietoni, ori si unde in israel, si nu vei vedea o unitate.
in montreal, numai 100 de mii de evrei, ai sefaradim care sant intre ei diferiti, ca vin din maroco care este diferit de cei din egypt care sant diferiti de cei din yemen, de cei din siria sau irak.
la askenazim, ai canadieni locali, care sant diferiri de mine, evreul/israelianul roman, diferiti de rusi, polonezi, argentiniani, unguri, rusi.
ai nereligiosi, mesortimi, modern ortodoxi, ortodoxi, ultra ortodoxo si hasidim.
hasidim sant inpartiti in lubavici/habad, satmar (din satul mare ), visniet, borboro, neturei carta, etc, etc.
si bine inteles israelieni nascuti in israel, din rase amestecate.
avem si eteopieni de rasa neagra, sa nu mai vorbim de cei care au trecut la judaism din diferiite alte religi. si asta intr-un grup de numai 100 de mii.
si asa a fost intodeauna.
din afara noi prezentam un front unit, dar inauntru santem tot felul.
asta cea ce a dat forta de a exista dealungul istoriei, indiferent ce sa intamplat.
diversificatia a facut forta. greu de explicat sau inteles.dar o realitate.

8CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Mier Iun 18, 2008 2:48 pm

Dorstor

Dorstor
-

Donule Savin cand se va intampla ce am spus noi ceilalati ne vom ruga de catre un israielit ca sa ne ia cu el si Prin acei Israieliti vom ajunge la locul de inchinare a lui Dumnezeu!Dar pana atunci Israiel se va lepada de sine dar nu in totalitate, ci va fi mereu o ladita dreapta i ntre isreieliti!

9CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Vin Iun 20, 2008 1:32 pm

No Name

inger

POPORUL ALES ! NU! POPORUL CARE A ALES.
se zice ...ce curios este ca dumnezeu a ales pe evrei....si raspunsul evreiesc este ....nu este asa adevarat. evrei lau ales pe dumnezeu.
in MIDRASH, care este o colectie de comentari biblice, scrie ca dumnezeu sa dus la toate natiunile lumi si ia intrebat daca accepta sa primeasca legile sale. fiecare popor a intrebat de detali.cand li sa explicat ca este vorba de legi legate de furt, adulterie, omorari, etc. ei au refuzat legile.numai evrei leau acceptat.ASTA, ZIC RABINI, FACE POPORUL EVREU NU POPORUL ALES, MAI DEGRABA, POPORUL CARE A ALES.

Dumnezeu a ales poporul EVREU prin AVRAAM !

1. Domnul zisese lui Avram: „Ieși din țara ta, din rudenia ta, și din casa tatălui tău, și vino în țara pe care ți-o voi arăta.
2. Voi face din tine un neam mare, și te voi binecuvânta; îți voi face un nume mare, și vei fi o binecuvântare.
3. Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta, și voi blestema pe cei ce te vor blestema; și toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine.
4. Avram a plecat, cum îi spusese Domnul, și a plecat și Lot împreună cu el. Avram avea șaptezeci și cinci de ani, când a ieșit din Haran.

10CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Vin Iun 20, 2008 7:36 pm

Dorstor

Dorstor
-

Domnule Savin cand se va intampla ce am spus evreii vor fi crestini!

11CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Sam Iun 21, 2008 3:37 pm

SAVIN

vrajitor

eu sant ce sant pantru ca stramosi mei erau la fel.
se schimba morala publica, intelesul vieti, filozofia moderna, etc. ,dar omul nu prea se schimba.
evrei au "inventat" ideia de un masish, ca fara speranta te sinucizi. sute de ani, in cele mai grele situati, evreul sa agatat de aceasta notiune ca intr-o buna zi, mesiah va veni, si totul va fi bine.
aceasta nevoie psihologica este asa de puternica, ca astazi, in ivrit, cand intrebi pe cineva MA NISMA -CE SE AUDE, raspunsul este YEI TOV -O SA FIE BINE.
masiah inseamna pe scurt ,nu razboi, nu saracie, nu boala, si morti vor reinvia.
istoria evreiasca este plina de falsi masiah. multi sau decretat ei singuri masiah. uni au reusot sa convinga cativa, sau multi, cum era cazul cu shabtai zvi.
de aia judaismul a preparat o lista bine gandita cu caracteristicele care trebuie sa stranspira dintr-un viitor masiah. sa se stie clar, cine este un sarlatan, si cine va fi un adevarat.
spre diferenta de multi care sau auto declarat mesiah, isus nu a zis nimic. nu sa comportat ca unul. nu a scris nimic. si intrebat daca este mesiah in timpul procesului lui, a zis nu.in plus isus nu a inventat nimic nou, din contra spunea nu odata ESTE SCRIS.
este cu mult mai tarziu, 3 generati mai tarziu ca alti au inceput sa zica ca el era mantuitorul, masiah, dumnezeu.
specific zapaceli crestine mai in toate, crestini nu au inteles ca conceptia evreiasca de mesiah este ca va fi UN OM. nu un dumnezeu in plus.
si cum pe drept, evrei au explicat ca acest isus nu putea sa fie mesiah, ca nu a indeplinit nimic din lista de atributi a unui masiah, crestinismul a cazut pe o excuza....va reveni .iar reinviera reprezinta iar o neintelegere a crestinilor mai tarziu, care nu prea au inteles ca nu masiah na reinvia, ci oameni vor reinvia cand masiah va veni. daca ?
dar indiferent daca masiah este numai un concept, o posibilitate, un vis sau o credinta, este imposibil sa se creada ca ori si ce evreu se va transforma intr-un crestin, si ca se va ruga la un perete pe care este atarnat o statuie, cu pretentia ca este un dumnezeu.nu evrei care de 3000 de ani se roaga la unicul dumnezeu, care nu are figura fizica, este eternel si se afla peste tot.
nici creierul evreiesc, nici legile evreiesti nu lasa indoiala ca asa ceva nu se va intampla.
si daca avem cazuri de evrei care au devenit crestini, in majoritate erau fortati, si cei care nu erau fortati, au facut-o nu din convingere si credinta, dar din interes propiu intr-o societate unde biserica era puterea politica si ecomnomica.
este interesant cum crestinismul pare sa aibe nevoie de evrei, ca crestini. este ca si cum crestinismul are nevoie de stampila de aprobare a evreilor. asta sublineaza faptul ca conflictul care sa nascut la intemeiera crestinismului intre judaism si crestinism nu a fost rezolvat si este inca o problema de baza pentru crestinism.

12CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Sam Iun 21, 2008 5:09 pm

Der Bedeu

zeu

Dorstor a scris:Domnule Savin cand se va intampla ce am spus evreii vor fi crestini!

Sunt toate posibilitatile ca asa va fi, cum scri tu dar din pacate numai in capul tau.
Deocamdata judaismul cu toate necazurile din trecut continua sa existe exact cum a existat inainte cu mii de ani. Tocmai crestinii in numai 2000 de ani uite in cate curente s`a firimitat si continua sa se firimiteze in culturi stranii.
ti-as propune sa nu te bazezi prea mult ca evreii te vor lua cu ei ca evreii nu sunt misionari si dupa cate eu ii cunosc lor nu le plac crestini obsesivi ca tine.

13CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Dum Iun 22, 2008 6:36 pm

Der Bedeu

zeu

No Name a scris:evreii continuua sa existe //deoarece se implinesc fagaduintele lui Dumnezeu cu privire la ei ..si EL ...ii sustine ...nu ca ei ar fi cineva ! Romani 11.

Gresesti. Dumnezeu le-a fagaduit DEOARECE EI SUNT POPORUL LUI si daca asa, ei sunt DESIGUR CINEVA MAI IMPORTANT DECAT ALTE POPOARE. Daca nu ma crezi, citeste Biblia dar cea originala ,nu aia harbusita de 30 de traduceri defecte.

14CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Lun Iun 23, 2008 12:54 am

SAVIN

vrajitor

AZAZEL, ai facut o afirmatie, si anume ca biblia, imi inchipui ca vorbim de torah, arata ca pe de o parte evrei au gresit, si ca dumnezeu nu-i mai iubeste.
cu toata colectia mea de mici afisuri care se numesc diplome, nu stiu la ce referi.
deci, daca eu nu stiu,nici alti nu stiu.
explica noua, te rog, cum si unde evrei au gresit, si unde ai descoperit tu ca dumnezeu este suparat pe poporul evreiesc.
sant gata sa invat ceva nou ori si cand.
ATENTIE, NU CITATE DIN NOUL TESTAMENT, nu sant deloc valabile la discutia noastra.

15CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Lun Iun 23, 2008 1:19 pm

Der Bedeu

zeu

Savin isi pierde timpul cu discutile astea. A rugat ,discutii fara Noul Testament deoarece evreii nu recunosc cartea asta ca o parte din Tanah.
Cat despre Isus,sunt mai multe semne de intrebare decat de exclamare.Dupa cercetari arheologice care s`au facut in Israel si suluri scrise care au fost gasite se primeste situatia ca in acel timp cand a trait Isus, a fost o moda de "Mantuitori " care bineinteles au reusit mai putin ca El. Isus nu a fost unicul care s`a prezentat ca Mesiah.

Cat despre alegerea unui rege in loc de Dumnezeu, Dorstor, ca de obicei aduce aci idei care le-a citit in romane de servitoare. Regii poporului evreu au fost prietenii lui Dumnezeu si ei au cladit marele templu dupa ce Dumnezeu le-a telefonat...

16CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Lun Iun 23, 2008 8:41 pm

Dorstor

Dorstor
-

MULTI NEINSTRUITI SUNT IN LUME:

Poporul cere un rege.

l. Iar daca a imbatranit Samuel, a pus pe fiii sai judecatori peste Israel.
2. Numele fiului sau celui mai mare era Ioil, iar numele fiului sau al doilea era Abia. Acestia erau judecatori in Beer-Seba.
3. Dar fiii lui nu umblau pe caile sale, ci se abateau la lacomie, luau daruri si judecau stramb.
4. Atunci s-au adunat toti batranii lui Israel, au venit la Samuel, in Rama,
5. Si au zis catre el: "Tu ai imbatranit, iar fiii tai nu-ti urmeaza caile. De aceea pune peste noi un rege, ca sa ne judece acela, ca si la celelalte popoare!"
6. Cuvantul acesta insa n-a placut lui Samuel cand i-au zis: "Da-ne rege, ca sa ne judece!" si s-a rugat Samuel Domnului.
7. Si a zis Domnul catre Samuel: "Asculta glasul poporului in toate cate iti graieste; caci nu pe tine te-au lepadat, ci M-au lepadat pe Mine, ca sa nu mai domnesc Eu peste ei.
8. Cum s-au purtat ei cu Mine din ziua aceea, cand i-am scos din Egipt, pana astazi, parasindu-Ma si slujind la dumnezei straini, asa se poarta si cu tine.
9. Asculta deci glasul lor, dar sa le spui si sa le arati drepturile regelui, care va domni peste ei".
10. Si a spus Samuel toate cuvintele Domnului poporului care ii cerea rege
11. Si a zis: "Iata care vor fi drepturile regelui care va domni peste voi: pe fiii vostri ii va lua si-i va pune la carele sale si va face din ei calaretii sai si vor fugi pe langa carele lui.
12. Va pune din ei capetenii peste mii, capetenii peste sute, capetenii peste cincizeci; sa lucreze tarinile sale, sa-i secere painea sa, sa-i faca arme de razboi si unelte la carele lui.
13. Fetele voastre le va lua, ca sa faca miresme, sa gateasca mancare si sa coaca paine.
14. tarinile, viile si gradinile de maslini cele mai bune ale voastre le va lua si le va da slugilor sale.
15. Din semanaturile voastre si din viile voastre va lua zeciuiala si va da oamenilor sai si slugilor sale.
16. Din robii vostri, din roabele voastre, din cei mai buni feciori ai vostri si din asinii vostri va lua si-i va intrebuinta la treburile sale.
17. Din oile voastre va lua a zecea parte si chiar voi veti fi robii lui.
18. Veti suspina atunci sub regele vostru, pe care vi l-ati ales, si atunci nu va va raspunde Domnul".
19. Poporul insa nu s-a invoit sa asculte pe Samuel, ci a zis: "Nu, lasa sa fie rege peste noi,
20. Si vom fi si noi ca celelalte popoare, ne va judeca regele nostru, va merge inainte si va purta razboaiele noastre".
21. A ascultat deci Samuel toate cuvintele poporului si le-a spus Domnului;
22. Iar Domnul a zis catre Samuel: "Asculta glasul lor si pune-le rege!" Atunci a zis Samuel catre Israeliti: "Duceti-va fiecare in cetatea sa!"

17CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Mier Iul 30, 2008 8:57 pm

Adi Baruch

muritor de rand

EVREI SAU IEUDIM vin de la cuvantul Iehudim adica Speciali Acest nume a fost dat grupului de studiu pe care l-a cules Avraham acum 5000 de ani cand a predat Cabala publicului larg.grupul de studenti a fost numiti iehudim deoarece studiau spiritualitate.Rolul acestui grup a fost de a invta si imprastia Intelepciunea Cabala lumii intregii si se pare ca acesta este rolul evreilor si in ziua de azi.deci poporul evreu nu are o cultura proprie ca alte popoare deoarece rolul lui este de a raspandi metoda de intrare in lumea spirituala prin predarea Intelepciunii Cabala.Acest lucru nu s-a intamplat pana la inceputul secolului trecut cand Cabala a fost din nou dezvaluita lumii intregi.
mai multe detalii despre acest subiect puteti gasi pe acest link: http://www.kabbalah.info/romkab/index.htm

18CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Joi Iul 31, 2008 9:16 am

Der Bedeu

zeu

Adi Baruch a scris:EVREI SAU IEUDIM vin de la cuvantul Iehudim adica Speciali Acest nume a fost dat grupului de studiu pe care l-a cules Avraham acum 5000 de ani cand a predat Cabala publicului larg.grupul de studenti a fost numiti iehudim deoarece studiau spiritualitate.Rolul acestui grup a fost de a invta si imprastia Intelepciunea Cabala lumii intregii si se pare ca acesta este rolul evreilor si in ziua de azi.deci poporul evreu nu are o cultura proprie ca alte popoare deoarece rolul lui este de a raspandi metoda de intrare in lumea spirituala prin predarea Intelepciunii Cabala.Acest lucru nu s-a intamplat pana la inceputul secolului trecut cand Cabala a fost din nou dezvaluita lumii intregi.
mai multe detalii despre acest subiect puteti gasi pe acest link: http://www.kabbalah.info/romkab/index.htm

Iehudim mai mult ca sigur ca se traduce fiu al tribului IEHUDA care a fost unul din cele mai important trib evreu.
Despre kabala se pare ca in Tora,sunt atentionati evreii sa nu creada in ghicitori in stele si misticani...
Vad uneori evrei credinciosi din nordul africei care cred ca se poate trece binecuvantare de la un loc la altul cu ajutorul apei, cum este obisnuit la crestini "APA SFANTA". La fel cu Kabalaua care se screme sa gaseasca taine si secrete in scripturile vechi.
Crestinii sunt mari amatori de taine ,secrete, mantuiri si pocainte ,cuvinte mari cu inteles mic.

19CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Joi Iul 31, 2008 2:53 pm

Adi Baruch

muritor de rand

Aveti o imagina total gresita despre Cabala asta si datorita ascunderii acestei taine in totalitate de Intelepti deoarece numai zilele astea ea poate fii pusa in practica.Eu va pot da un link in limba romana despre Cabala (http://www.kabbalah.info/romkab/index.htm) dar nu inainte sa va descriu ce Nu este Cabala ca sa nu o mai confundati cu mistica fantazii samd deoarece aceasta Intelepciune nu are nimic de a face cu aceasta realitate pe care o percep noi cu cele 5 simturi ale noastre.
Deci...Mituri despre Cabala
Cabala este în mod obișnuit asociată cu brățările roșii, meditația sau magia și cu multe alte lucruri. Această pagină își propune să clarifice miturile asociate în mod obișnuit Cabalei.
10 mituri despre Cabala
Mitul 1: Cabala este o religie.
De fapt: Cabala este o știință- fizică a întregii realități. Este înțelepciunea care dezvăluie realitatea pătrunzătoare care este în mod normal ascunsă simțurilor noastre.

Mitul 2: Cabala este asociată cu brățările roșii și cu apa sfințită.
De fapt: Nu este nicio legătură. Brățări roșii, apă sfințită și alte produse sunt invenții comerciale profitabile create în ultimele două decenii.

Mitul 3: Cabala este rezervată unei minorități de persoane și doar bărbaților peste 40 de ani le este permis să o învețe.
De fapt: În timpul exilului, Cabala a fost studiată doar de câțiva indivizi aleși. Totuși, de pe vremea lui Ari (secolul 16), este disponibilă tuturor.

Mitul 4: Cabala se ocupă cu magia.
De fapt: Cabala nu se ocupă cu magia sau cu alte vrăjitorii; mai degrabă, se ocupă cu cercetarea pragmatică a realității.

Mitul 5: Cabala este o sectă.
De fapt: Cabala este înțelepciune și știință deschisă oricărei persoane fără restricții.

Mitul 6: Cabala este în legătură cu „ New Age” și e un curent- un fenomen trecător.
De fapt: Cabala este înțelepciunea cea mai veche a omenirii. Începuturile ei datează de aproximativ 5000 de ani.

Mitul 7: Cabala are legătură cu cărțile de tarot, astrologia și numerologia..
De fapt: Cărțile de tarot, astrologia și numerologia, în practica lor mistică, au fost din greșeală asociate cu Cabala.

Mitul 8: Există amulete în Cabala.
De fapt: În lumea noastră, nu există niciun obiect fizic care să aibă vreun conținut spiritual. Amuletele pot să ajute o persoană doar ca un suport psihologic.

Mitul 9: Cabala implică meditație.
De fapt: Cabala nu implică meditație. Meditația este un alt element care a fost asociat cu cuvântul „Cabala” în mijlocul confuziei create de non-Cabaliști în ultimile secole.

Mitul 10: Trebuie să fi studiat Tora și Talmudul în prealabil pentru a avea acces la Cabală.
De fapt: Fără Cabală, nimeni nu poate să priceapă sensul spiritual al acestor texte și trebuie înțeles că se referă la evenimente fizice și la acțiuni.

Cu respect Adrian

20CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Joi Iul 31, 2008 3:51 pm

Der Bedeu

zeu

Nene Adrian, daca asta iti face bine si esti fericit,si eu sunt fericit pentru tine ca nu ma supara sa faci ce vrei numai cu conditia sa nu ma supere pe mine. Afara de asta, te rog sa fi si tu fericit pentru mine si ca mine ca nu te supar ca nu cred in Kabala.

21CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Joi Iul 31, 2008 3:55 pm

Alice Bailey

Alice Bailey
vrajitor

Der Bedeu a scris:Nene Adrian, daca asta iti face bine si esti fericit,si eu sunt fericit pentru tine ca nu ma supara sa faci ce vrei numai cu conditia sa nu ma supere pe mine. Afara de asta, te rog sa fi si tu fericit pentru mine si ca mine ca nu te supar ca nu cred in Kabala.

Cand vorbea Dorstor de Cabalele lui, bandajat la cap, sustineai ca esti kabalist. ok1

Acu se vede ca nu mai ai de cine sa te mai iei si incerci sa arunci cu pietroie spre cei care intra pe forum la alta rubrica decat gargarisela ieftina whistling

22CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Joi Iul 31, 2008 4:11 pm

Der Bedeu

zeu

Alice Bailey a scris:
Der Bedeu a scris:Nene Adrian, daca asta iti face bine si esti fericit,si eu sunt fericit pentru tine ca nu ma supara sa faci ce vrei numai cu conditia sa nu ma supere pe mine. Afara de asta, te rog sa fi si tu fericit pentru mine si ca mine ca nu te supar ca nu cred in Kabala.

Cand vorbea Dorstor de Cabalele lui, bandajat la cap, sustineai ca esti kabalist. ok1

Acu se vede ca nu mai ai de cine sa te mai iei si incerci sa arunci cu pietroie spre cei care intra pe forum la alta rubrica decat gargarisela ieftina whistling

Draga mea Alice, Daca nu te superi, fi buna si nu incepe si tu sa-mi scri replici de zanzanie ca sunt altii aci mai buni in asta ca tine.
NICIODATA NU AM PRETINS CA EU CRED SAU PUN UN BAN PE KABALA. DACA I-MI DOVEDESTI ALTFEL,VIN LA TINE PE INOT SI-TI CUMPAR O INGHETATA TIE SI LA PISICA SAU CAINELE TAU.
Poate ai problema cu memoria? Afara de asta eu nu arunc pietroaie in nimeni. Am scris clar ca eu nu cred in Kabala si nu ma supara ca altii cred in ea.
Unde ai vazut tu pietroaie? Se pare ca tocmai tu cauti sa te certi cu mine ca in ultimul timp nu ti-am scris scrisori de dragoste.... kisses1 huglove
cos_flori

23CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Joi Iul 31, 2008 4:19 pm

Adi Baruch

muritor de rand

Domnului Der Bedeu

Eu nu am incercat sa va conving sa iubiti Cabala prin mesajul meu ci sa nu va creati o imagine falsa asupra ei deoarece ati intrepertrat-o in fel si chip.Asta nu inseamna ca si eu am dreptate,binenteles.(informatia mea vine oricum datorita studiului meu al acestei Intelepciunii de 2 ani de zile)Totul trebuie verificat si in cele din urma vom gasi calea potrivita noua pt a progresa sau nu spiritual.Acuma pt a studia Cabala trebuie sa ai o doritna imensa si unica pt spiritualitate si acest lucru se face numai prin pura ta alegere al acestui drum. atata timp cat aceasta alegere nu vine din interiorul tau nu are nici un efect practic.Ok iti doresc o seara placuta si sa auzim numai cu bine,Adrian

24CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Vin Aug 01, 2008 8:00 am

Der Bedeu

zeu

Adi Baruch a scris:Domnului Der Bedeu

Eu nu am incercat sa va conving sa iubiti Cabala prin mesajul meu ci sa nu va creati o imagine falsa asupra ei deoarece ati intrepertrat-o in fel si chip.Asta nu inseamna ca si eu am dreptate,binenteles.(informatia mea vine oricum datorita studiului meu al acestei Intelepciunii de 2 ani de zile)Totul trebuie verificat si in cele din urma vom gasi calea potrivita noua pt a progresa sau nu spiritual.Acuma pt a studia Cabala trebuie sa ai o doritna imensa si unica pt spiritualitate si acest lucru se face numai prin pura ta alegere al acestui drum. atata timp cat aceasta alegere nu vine din interiorul tau nu are nici un efect practic.Ok iti doresc o seara placuta si sa auzim numai cu bine,Adrian

Singura mea problema cu ce ai scris este ca prezinti Kabalaua ca o intelepciune si asta nu este adevarat. Nu poti pretinde ca mistica este o intelepciune cum nu poti pretinde ca ghicirea in cafea sau explicarea viselor este "intelepciune".
Cine doreste sa creada in Kabala,sa fie sanatos dar sa nu o prezinte ca intelepciune.

25CINE SANT EVREI ? Empty Re: CINE SANT EVREI ? Vin Aug 01, 2008 9:41 am

Delta

Delta
demon

Adi Baruch a scris:(informatia mea vine oricum datorita studiului meu al acestei Intelepciunii de 2 ani de zile)
O variantă mai bună era dacă înțelepciunea ta ar fi rezultat din studiul acelei informații timp de 2 ani...
suicide

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum