Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 6 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 6 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT)

+8
Delta
Adi Baruch
No Name
Anticristul
Emil Condor
Der Bedeu
Dorstor
SAVIN
12 participan?i

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

In jos  Mesaj [Pagina 2 din 2]

26BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 Empty Re: BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) Joi Aug 14, 2008 11:48 am

Adi Baruch

muritor de rand

Dl Heruer,

Adevarul spiritual este ceva care numai fiecare in parte il poate acumula cu propiile lui forte.Numai inima ta iti poate spune ce este sau nu adevarat.Drumul pe care il faci in viata este condus de dorintele tale interioare,daca dorinta pt spiritualitate este deschisa in inima ta acest drum te va duce spre ea.
Ceea ce scriu eu este din ceea ce am studiat si experimentat personal deci este un punct de vedere al vietii privit in ochii mei acuma...

O zi buna in continuare,Adrian

27BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 Empty Re: BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) Joi Aug 14, 2008 12:17 pm

Der Bedeu

zeu

adrian, te rog sa scri despre cabala la subiectul apropiat si nu la judaism. Multumesc

28BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 Empty Re: BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) Joi Aug 14, 2008 12:19 pm

Adi Baruch

muritor de rand

va respect dorinta,domnule moderator Der Bedeu

29BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 Empty Re: BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) Joi Aug 14, 2008 4:26 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Dar nici eu nu am spus că Dumnezeu ar fi dumnezeul evreilor.
Eu am spus acolo că e al egiptenilor pentru că de ei a fost inventat. Asta a fost problema de la care a fost deturnată discuția.

http://win9x.forum-free.org/

30BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 Empty Re: BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) Joi Aug 14, 2008 4:35 pm

Adi Baruch

muritor de rand

--------------------------------------------------------------------------------

va respect dorinta,domnule moderator Der Bedeu

Dl Remussatala va trebui sa continuam discutia pe sectiunea CABALA deorece am fost exclus din publicarea opiniei mele aici de moderatorul Der Bedeu care sustine ca Cabala nu are legatura cu Iudaismul.In sfarsit daca tot mai scriu cateva randuri si nu il irit prea tare pe Dl Der BEDEU il rog ca maine seara la intrarea in Shabat sa se duca la prima sinagoga si sa intrebe daca este intr-adevar vreo legatura intre Intelepciunea CAbala (cea autentica binenteles) si Iudaism.

O seara placuta in continuare Adrian

31BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) - Pagina 2 Empty Re: BIBLIA = TANAH (VECHIUL TESTAMENT) Vin Aug 15, 2008 1:39 pm

Der Bedeu

zeu

Remussatala a scris:Eu cred că Dumnezeul evreilor a fost inventat de egipteni.

Faptul că evreii au ales să treacă prin deșert 40 de ani în loc să cucerească direct Egiptul e un argument clar.

Faptul că Moise a avut copilăria unde a avut-o fiind foarte apropiat de Faraon e un alt argument.

În rest mai am doar întrebări și bănuieli.
Israel putea avea opțiunea de a se uni și cu alte state pentru a cuseri Egiptul iar plecarea prin deșert a Israelului cred că are legătură cu asta însă nu mă pricep prea bine eu la asta. Dar dacă are legătură iar avem un argument clar cum că Dumnezeul evreilor a fost inventat de egipteni.

Tare mă cam tem că de fapt în realitate evreii doar au fost folosiți de egipteni doar pentru a destabiliza posibilitățile de invadare a vecinilor și atât, iar evreii au înghițit gălușca asta și încă o mai înghit.

Faptul că Dumnezeul evreilor nu este creatorul universului este însă o certitudine și asta este dovedit de faptul că Israel are un pământ cucerit prin război de la Dumnezeu și nu un pământ oferit de Dumnezeu prin-o creație sau într-un mod asemeni felului în care Moise ar fi despărțit apele cu toiagul. Cum poțu Tu Creatorul Universului să pui oamenii la război pentru o palmă de pământ când Tu zici că ai creat universul?

Dacă tot trebuiau făcute minuni atunci de ce nu a fost creat din prima un pământ locuibil la fel cum a fost creat și universul cică? Cum poate un Creator al Universului să pună oamenii la război pentru pământ?

Si eu am multe intrebari la care pana azi nu am primit raspunsuri.De exemplu,dece Dumnezeu a trebuit sa faca un fiu cu o femeie maritata cu alt om? Nu era mai normal sa faca hocus-pocus si sa-si faca o regina frumusetii?sau doua,sau trei,poate o mie? Cum s`au inmultit oamenii din Adam si Eva? FRATII S`AU INSURAT CU SURORILE?Contra legilor? Cum s`a urcat in cer Mohamed cu calul lui din Muntele TEMPLULUI DIN iERUSALIM pe cand,nu este discutie intre istorieni ca Mohamed nu a fost fizic nici o data in Ierusalim? Dece a permis Dumnezeu la care se roaga asa multi oameni din lume sa fiu omorati zeci de milioane de oameni,in ultimul razboi mondial,de exemplu...

La intrebarea ta de mai sus tocmai am un fel de raspuns:El nu a vrut ca poporul ales sa se bucure de o tara primita cadou ca El nu-i prost.Nu a vrut ca sa fie "easy come-easy go". Sa transpire putin evreii.Sa le curga putin sange pentru tara si sa se simta demni de ea.
Mentalitatea pe vremurile alea nu este mentalitatea de azi. Azi, d exemplu daca s`ar fi taiat gatul la animale pe altarul de sacrifice,Societatea de protectia animalelor ar fi incendiat guvernul si parlamentul...
CAT DESPRE IDEIA TA CA EVREII AR FI TREBUIT SA CUCEREASCA EGIPTUL, M`A FACUT SA RAD. Mi-a adus aminte ca in anul 1973 , la sfarsitul razboiului de IOM KIPUR,cand cele mai inaintate unitati a armatei Israeliene au ajuns la 101 km de Cairo, au primit ordin sa nu mai inainteze deloc.
Generalul care a condus atacul a intrebat statul major dece sa nu inaintezr mai mult ca nu se gasesc intre el si Cairo nici o unitate a armatei Egiptene.
Raspunsul statului major a fost scurt si raspicat: In Cairo sunt 8 milioane de cetateni. (mai mult de dublu decat populatia Israelului in acel timp)

Despre Dumnezeul care a fost dat de Egipteni,nu scrie prostii ca egipteni au avut o religie pagana. Au crezut in soare (Ra) si in alti idoli. In plus Faraonul acea rang de Dumnezeu. Nimic din astea nu gasesti la judaism. Singurele idei care eu le am gasit ca luate, poate de la Egipteni le gasesti in CARTEA MORTILOR LUI ANI. Daca nu ai citit pana azi,citeste ca este extrem de interesant.

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 2 din 2]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum