Numarul mesajelor : 492 Localizare : nu spui: s-a schimbat Data de inscriere : 18/05/2008
nu stiu dar, dupa parerea mea, a-i demoniza pe masoni mi se pare o mare greseala; nu contest ca in sanul masoneriei romane contemporane sunt divergente - unele majore, dar asta e intre ei; masoneria isi are rolul ei bine stabilit in viatza contemporana si ca orice comunitate isi are partile bune si rele - asta-i peste tot; ceva imi spune ca privatizari de 2 lei - cum s-a scris mai sus - si alte chestii de de astea nu trebuie puse in carca masonilor; ma rog - parere personala. Nu sunt mason...
Numarul mesajelor : 158 Varsta : 78 Localizare : Iasi Data de inscriere : 02/08/2008
Lucretia a scris:Iata o lista de romani care au fost masoni:
Nicolae Balcescu Cezar Bolliac Ion C. Bratianu Alexandru Ioan Cuza Mihail Kogalniceanu Vasile Alecsandri Dimitrie Bolintineanu Titu Maiorescu Duiliu Zamfirescu Alexandru Vaida Voievod Mihail Sadoveanu I. G. Duca Octavian Goga Bogdan Petriceicu Hasdeu Spiru Haret Carol I Gheorghe Magheru Nicolae Titulescu
! Alecu Russo a scris poemul masonic, in proza " Cantarea Romaniei " ( cel putin asa sustine Olimpian Ungherea ) . Prin urmare, Cantarea Romaniei este un poem masonic. http://ro.wikisource.org/wiki/C%C3%A2ntarea_Rom%C3%A2niei ( Cantarea Romaniei )
Numarul mesajelor : 40 Localizare : Romania temporar Data de inscriere : 31/07/2008
In prezent in Romania:
Ca profesie, cei mai multi sunt ingineri si economisti, urmand juristii, medicii si profesorii. In final, tehnicieni, artisti si studenti si un mic procent de preoti.
Media de varsta este de 45, 3 ani. Nu exista restrictie de varsta, poti fi initiat si la 60 ani, daca corespunzi intelectual, moral etc.Spre deosebire de alte parti, masoneria romana e mai elitista. Intrarea in Masonerie nu se face doar e baza cunostintelor asimilate.
Numarul mesajelor : 158 Varsta : 78 Localizare : Iasi Data de inscriere : 02/08/2008
ABIF a scris:In prezent in Romania: Ca profesie, cei mai multi sunt ingineri si economisti, urmand juristii, medicii si profesorii. In final, tehnicieni, artisti si studenti si un mic procent de preoti.
Numarul mesajelor : 89 Varsta : 49 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 20/05/2008
Sa ne aducem aminte de ilustrul frate Florian Pittis, astazi la un an de la "ploaia" care l-a trecut la orientul etern.
"In urma cu un an, pe 5 august, Florian Pittis pleca dintre noi, lasand in urma 38 de ani de cariera, milioane de admiratori si imaginea unui artist memorabil. "Pittis inseamna blugi, tigari si rock". Asa se descria Florian Pittis, omul care a atins generatii intregi cu spiritul sau liber si gandurile care refuzau sa ia fagasul conformismului. Un rebel cu plete-n vant si o pasiune mistuitoare pentru viata."Am fost rebelul cu plete in vant...am trait viata, intens ca pe o minune si nu imi pare rau de nimic din ceea ce am facut...As vrea sa va aduceti aminte de mine...si tind sa cred ca pentru voi am insemnat ceva...sa fredonam impreuna: Hei tramvai ...si tras de cai...hei joben cum veneai la Mon Jarden ...Ce tanar eram atunci si plin de viata....Cum am primit vestea ? Ei bine dragilor rau....Exista un moment in viata cand fiecare trebuie sa isi ia ramas bun...toti veti fi in locul meu candva...Chiar tu care citesti aceste randuri candva va trebui sa iti infrunti propria moarte....Pe de-o parte ma inspaimanta...cum ar fi sa nu mai fiu cu voi cei care ati tinut la mine sa nu va mai vad 100 de ani...1000 de ani...1 miliard de ani...o eternitate......o vesnicie...un infinit ..un neant....Eu Florian Pitis nu voi mai fi....Copiii vostri poate nu vor apuca sa asculte Pasarea Colibri...nu vor apuca sa vada emisiunile la Teleenciclopedia titrate de mine...incet, incet voi fi uitat de toti...sau sper eu nu chiar toti.... ". Au fost ultimele randuri scrise de Pittis.Infocat iubitor de muzica rock, nu si-a taiat celebrele plete nici sub comunisti, replicand mereu: "Nu conteaza cat de lung ai parul, important e cat si cum gandesti". Tinerii se adunau cu miile in anii '80 la sala de la Gradina Icoanei a Teatrului Bulandra pentru a-i vedea celebrul one-man show "Cantec despre mine insumi" in care interpreta versuri de Walt Whitman cu muzica rock pe fundal, spectacol interzis de cenzura comunista. Ca regizor a montat "Cum se numeau cei patru Beatlesi", "Cainele gradinarului", "Meditatiile Ritei" si "Black and White". In muzica, s-a facut cunoscut intr-un trio cu Anda Calugareanu si Dan Tufaru, iar mai tarziu, la Cenaclul Flacara. In 1992 a intemeiat, alaturi de Mircea Baniciu si Mircea Vintila, formatia Pasarea Colibri, impreuna cu care a inregistrat cateva albume.Cu vocea lui tulburatoare, blugii evazati si privirea visatoare, Florian Pittis a colindat tara intre 1992 si 2000, cu trupa "Pasarea Colibri". La inceput, a cantat doar cu Mircea Baniciu si Mircea Vintila, insa, ulterior, l-au cooptat si pe Vlady Cnejevici. Impreuna, au scos trei albume si au adunat mii de fani in concerte.A semnat cronici muzicale in diverse publicatii, iar dupa caderea regimului comunist a devenit directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Romane, transformat in Radio3net.ro, ce emite exclusiv pe Internet. Si-a adus o contributie notabila la popularizarea muzicii rock prin realizarea unor emisiuni radiofonice in cadrul seriei "Pittis Show". In televiziune, a aparut mult in emisiunile realizate de regretatul Alexandru Bocanet. In film a jucat in peliculele pentru copii ale Elisabetei Bostan, "Veronica" si "Mama", in "Gioconda fara suras", "Adio, draga Nela" si "Innebunesc si-mi pare rau". Deschis intotdeauna la nou, Pittis a fost primul actor roman cu web site propriu. La deschiderea paginii sale de net, aparea o locomotiva cu aburi, ca semn al pasiunii sale pentru echipa ceferistilor. Intrebat de ce i se spune "Motu", raspundea cu umor: "Pentru ca asa sunt eu, mai cu mot". De fapt, cea care l-a numit prima data Motu a fost bunica lui din partea tatalui pentru ca, fiind primul nepot, era intr-adevar "mai cu mot". Numele sau de familie a fost scris gresit in certificatul de nastere cu doi de "t", de un "contopist betiv", cum povestea adesea.Florian Pittis a fost actor al Teatrului Bulandra, jucand in anii de glorie ai acestui teatru in piese in regia lui Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Andrei Serban sau Alexandru Tocilescu. Putini stiu ca detinatorul celei mai frumoase voci romanesti a ratat in primul an admiterea la IATC. In anul urmator, a luat lectii intensive de dictie si s-a angajat ca electrician la Teatrul Bulandra, timp in care a urmarit toate spectacolele, seara de seara, si toate repetitiile. Recordul de vizionare a fost la spectacolul "Cum va place", pe care l-a vazut de 236 de ori. Pittis a afirmat ca "norocul" lui a fost Liviu Ciulei, care i-a propus, intr-o seara, sa inlocuiasca un actor, iar mai tirziu, cand regizorul a devenit director la Bulandra, l-a si angajat. In prima sa aparitie pe scena teatrului, in 1961, a jucat in rolul pajului din piesa "Cum va place" de Shakespeare. La Bulandra, a fost Aliosa din "Azilul de noapte" de Gorki, Edmund si Jamie din "Lungul drum al zilei catre noapte" de Eugene O'Neill, si Ariel din "Furtuna" de Shakespeare, toate in regia lui Liviu Ciulei. Un alt rol important a fost Laertes din "Hamlet", in regia lui Alexandru Tocilescu.Vesnic in cautare, vesnic nelinistit, vesnic creator. Florian Pittis a ramas pana la sfarsit un disident, intr-o lume a conformismului.Si-a trait viata frumos si liber. Fara constrangeri si prejudecati. Doar cu muzica, poezie si prieteni dragi. Pana in ultima clipa.De acum inainte, de cate ori va ploua, ne vom aminti cu drag ca " ploaia care va veni le va potopi pe toate " , vom sti sa iubim rockul si oamenii lui pentru ca, vorba lui Pittis, "sfarsitul nu-i aici"."