Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Francmasoneria in Romania EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Francmasoneria in Romania EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Francmasoneria in Romania EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Francmasoneria in Romania EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Francmasoneria in Romania EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Francmasoneria in Romania EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Francmasoneria in Romania EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Francmasoneria in Romania EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Francmasoneria in Romania EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Francmasoneria in Romania EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Francmasoneria in Romania EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Francmasoneria in Romania EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Francmasoneria in Romania EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Francmasoneria in Romania EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Francmasoneria in Romania EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Francmasoneria in Romania EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Francmasoneria in Romania EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Francmasoneria in Romania EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Francmasoneria in Romania EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Francmasoneria in Romania EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Francmasoneria in Romania EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Francmasoneria in Romania EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Francmasoneria in Romania EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Francmasoneria in Romania EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Francmasoneria in Romania EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Francmasoneria in Romania EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 18 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 18 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Francmasoneria in Romania

+9
Puiu.T
Andi_
Silver
Heruer
SPRS
Eon
Hary
Lucretia
Sunna
13 participan?i

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

1Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Mier Mai 28, 2008 6:15 pm

Sunna

Sunna
vrajitor

Francmasoneria in Romania Romani13

Chief among those celebrating the tenth anniversary of the Scottish Rite in Romania were (l. to r.) Ill. Constantin Iancu, 33°, S.G.C., Supreme Council of Romania; Hon. Ion Iliescu, President of Romania; Ill. C. Fred Kleinknecht, 33°, S.G.C., Supreme Council, 33°, S.J., U.S.A.; and Ill. Earl E. Ihle, Jr., 33°, Director of Development, Supreme Council, 33°, S.J. Photo: Lucian Tudose

Francmasoneria in Romania Romani14
Francmasoneria in Romania Romani15

The Star of Romania, that country's highest award, consists of a medal and ribbon (left) and a badge (right). On May 30, 2003, this great honor was conferred on Grand Commander Kleinknecht by the Hon. Ion Iliescu, President of Romania, during Masonic ceremonies held at the Palace of the Parliament in Bucharest. Photos: Bain Pugh and Associates

Francmasoneria in Romania Romani16
Grand Commanders C. Fred Kleinknecht, 33°, and Constantin Iancu, 33°, cut the first slice of the cake celebrating the tenth anniversary of the Scottish Rite in Romania. Photo: Bro. Bogdan Manolache, 30°

2Francmasoneria in Romania Empty Francmasoneria in Romania Mier Iun 04, 2008 1:58 pm

Lucretia

Lucretia
muritor de rand

Iata o lista de romani care au fost masoni:

Nicolae Balcescu
Cezar Bolliac
Ion C. Bratianu
Alexandru Ioan Cuza
Mihail Kogalniceanu
Vasile Alecsandri
Dimitrie Bolintineanu
Titu Maiorescu
Duiliu Zamfirescu
Alexandru Vaida Voievod
Mihail Sadoveanu
I. G. Duca
Octavian Goga
Bogdan Petriceicu Hasdeu
Spiru Haret
Carol I
Gheorghe Magheru
Nicolae Titulescu

! Alecu Russo a scris poemul masonic, in proza " Cantarea Romaniei " ( cel putin asa sustine Olimpian Ungherea ) . Prin urmare, Cantarea Romaniei este un poem masonic.
http://ro.wikisource.org/wiki/C%C3%A2ntarea_Rom%C3%A2niei ( Cantarea Romaniei )

~

3Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Mier Iun 04, 2008 2:10 pm

Hary

Hary
muritor de rand

La acest subiect, prima sursa de informare trebuie sa fie site-ul oficial al Marii Loji Nationale din Romania ( www.mlnr.ro ) care reprezinta masoneria albastra (primele 3 grade) regulara din Romania.
In plus in Romania activeaza si cele doua principale rituri de perfectionare: Ritul York si Ritul Scotian Antic si Acceptat.

4Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Lun Iun 09, 2008 6:22 pm

Eon

Eon
muritor de rand

Adevarata loja masonica din Romania , se numeste Loja Masonica nr. 55.

5Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Lun Iun 09, 2008 7:19 pm

SPRS

demon

Eon a scris:Adevarata loja masonica din Romania , se numeste Loja Masonica nr. 55.

Ca sa fie corect pana la capat, trebuia sa mentionezi si numele, nu numai numarul.

6Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Mar Iun 10, 2008 6:52 am

Hary

Hary
muritor de rand

Eon a scris:Adevarata loja masonica din Romania , se numeste Loja Masonica nr. 55.

Locatia este un alt element care trebuie precizat dar inainte de toate, din ce mare loja face parte? Poate ai amabilitatea de a ne explica ce ai vrut sa spui cu propozitia asta ca eu nu inteleg nimic.

7Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Mier Iun 11, 2008 4:37 pm

Heruer

inger

Hary a scris:Iti dau un exemplu:
In 1937, la cererea expresă a Regelui Carol II, Francmasoneria română, aflată sub conducerea lui Jean Pangal, intră în adormire. Șapte ani mai târziu, în 1944, avea să se revină asupra acestei decizii, cu acordul și autorizația Comisiei Aliate de Control, dar doar pentru foarte puțin timp. În 1948, noua putere politică, supusă orientării politice a Uniunii Sovietice, avea să o interzică în mod dictatorial. Începea o perioada de suferințe, de persecuții, de tortură. Multi Frați au executat pedepse cu temniță grea de peste 15 ani pentru simpla vină de a fi fost Masoni.
Dupa cum observi, istoria nu prea iti da dreptate. Intre 1948 si 1989 masoneria a fost interzisa in Romania deci chiar nu avea cum sa-i conduca pe romani.
In opinia mea, masoneriile si in general organizatiile oculte se pot asemana unui aisberg (10/% in vazul lumii si 90% "sub apa"). Cred ca in perioada comunista s-a interzis acel 10%.

8Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Mier Iun 11, 2008 11:47 pm

SPRS

demon

Ecstasy a scris:Majoritatea oamenilor importanti sunt si au fost masoni: oameni politici, oameni de cultura, etc .. masoneria nu poate avea stabilitate daca zidarul ei nu este priceput. Puterea si influenta masoneriei asupra lumii este enorma, bazele ei au fost puse inca din cele mai antice timpuri, urmarind controlul asupra umanitatii.
De ce a ramas pentru atata timp o 'fratie invizibila' daca nu are nimic de ascuns? De ce nu vor sa imparta 'ciolanul' si cu noi? Pana la urma care e scopul ei final? fingers

Spui majoritatea. La care majoritate te referi?
Cati din liderii politici si religiosi arabi sunt masoni?
Cati politicieni din tarile Africane sunt masoni?
Poti prezenta cateva dtalii statistice, veridice?

9Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Mier Iun 11, 2008 11:59 pm

SPRS

demon

Eon a scris:
Ecstasy a scris: Pana la urma care e scopul ei final? fingers

Cei din varf , care duc mai departe maratonul masonic de ordin superior ... doresc zeificarea lor , ridicarea la nivelele zeilor. Un imperiu dincolo de limitele planetei noastre , este de mult timp un ideal "suprem". Prin tehnologie , isi vad acum incununata dorinta de "nemurire". Super-urbanizarea este pasul ce ii ajuta sa mentina masele supuse. Exteriorul super-urbanizarii reprezinta sursa de "materii prime" , care cu ajutorul corporatiilor este extrasa si procesata in nivele tehnologice necesare solidificarii imperiului.

Din pacate viziunea lor "mareata" ii implica doar pe cei de sus , masele avand parte doar de un sclavagism inconstient care le seaca sufletele de energie. Operatorii masonici de ordin inferior care au dus cu atata fanatism mai departe maratonul , nu au obtinut mai nimic , in afara de complicarea patternurilor de desavarsire. Simpli pioni care lupta pentru un "succes" ce nu le apartine.

Foarte interesant puctul tau de vedere, ca de obocei de altfel, pacat ca te mentii in continuare pe linia informatiilor vagi si voalate. Inca sper sa vi cu detalii mai concrete, daca ar putea fi si verificabile ar fi si mai interesant.

10Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Joi Iun 12, 2008 4:57 am

Silver

Eon a scris:

"Operatorii masonici de ordin inferior care au dus cu atata fanatism mai departe maratonul , nu au obtinut mai nimic , in afara de complicarea patternurilor de desavarsire. Simpli pioni care lupta pentru un "succes" ce nu le apartine"

Gasesc nostima asemanarea dintre discutiile pro/contra masonerie si discutiile pro/contra religie...

11Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Vin Iun 20, 2008 11:50 am

Hary

Hary
muritor de rand

Osiris este zeul egiptean identificat cu soarele care simbolizeaza activitatea vitala universala.
In templele lui Osiris sacerdotii oficiau initierea dupa un ritual din care foarte multe elemente se regasesc si in masoneria moderna.

12Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Vin Iun 20, 2008 11:55 am

Hary

Hary
muritor de rand

Simbolul Osiris ca si alte simboluri egiptene sunt puternic evidentiate in ritul de perfectionare Memphis-Misraim

13Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Vin Iun 20, 2008 12:03 pm

Andi_

Andi_
muritor de rand

De ce nu ne spui Hary ce inseamna masoneria? Sau e un secret care se pastreaza sub juramant? Si de ce atatea secrete...daca tot vreti binele omenirii?

14Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Vin Iun 20, 2008 12:20 pm

Hary

Hary
muritor de rand

Horia Nestorescu Balcesti ti-ar raspunde: "Masoneria este o stare de spirit, o ai sau nu o ai"

Pentru informatii suplimentare accesati site-ul oficial: www.mlnr.ro

Masoneria nu este secreta. In USA de exemplu exista indicatoare rutiere catre temple. In Romania, au aparut cateva temple care au trecute pe usa de la intrare informatiile referitoare la numele lojei care lucreaza in acel templu, ritul de perfectionare etc. Fiecare frate poate alege sa isi faca cunoscuta apartenenta la masonerie sau nu.
Singurele secrete sunt semnele de recunoastere si parolele.

15Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Vin Iun 20, 2008 1:12 pm

Hary

Hary
muritor de rand

Citatul ca este din "Morala si Dogma RSAA". Gradele acelea sunt ultimele din RSAA. Despre ritul scotian antic si acceptat il las pe SPRS sa-ti explice, el este mai in masura. Oricum nu poate sa fie o referire la Satan ci trebuie sa fie vorba de lumina, Luceafar, ceva de genul asta.

16Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Vin Iun 20, 2008 4:35 pm

SPRS

demon

Ecstasy a scris:Ce sa-ti mai spuna mai Andi_,Sir Knight Hary? Rolling Eyes
Deja a spus... stau si ei pe colea si se roaga lui Osiris, Marele Arhitect.
Mare branza EVIL
"Sub indrumarea lui Haym Salomon si a lui Benjamin Franklin, a fost introdus in Marele Sigiliu al Statelor Unite simbolul ochiului "atotvazator", in interiorul pietrei unghiulare din care emana raze solare. Multi au presupus ca ochiul este cel al lui Osiris, zeul-soare al Egiptului antic sau al fiului sau, Horus. Acest lucru este in parte adevarat, dar lucrurile nu se opresc aici. Iata ce nota in aceasta directie Albert Pike, fost Suveran Mare Comandor: "Soarele ... este Ochiul Atotvazator al Lojilor noastre. [...] Steaua Stralucitoare ("Marele Arhitect, completam noi") a fost recunoscuta ca emblema a Omniscientei, a Ochiului Atotvazator, care in viziunea anticilor era Soarele". Adevarata identitate a Marelui Arhitect este deghizata sub o multime de deghizari si subterfugii. El este, pretind masonii - "Soarele", "Hiram Abiff", cel care poarta un "Nume Inefabil", "Ein Soph", "Marele Arhitect al Universului", "Abaddon", "Mahabone", "Jahbuhlun"."

Referitor la Sigiliul SUA. http://www.homeofheroes.com/hallofheroes/1st_floor/flag/1bfc_seal.html

Cat despre Stelele Stralucitoare, da un searc prin Biblie si vezi cine este cel caruia i se mai spune Lumina Lumii, Stea Stralucitoare, etc.

Despre lucifer, ai auzit vreodata de "Mitul Prometeic"?

Ecstasy, ai reusit sa ma dezamagesti. Sad

17Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Vin Iun 20, 2008 4:43 pm

SPRS

demon

Yahiya a scris:magistre si basescu are purtatori de cuvant asta nu ii face presedinti . si nu cred ca pittis avea grad 33 sorry si nici tu nu poti dovedi

Daca nu ar fi fost 33 nu ar fi avut parte de ceremonialul masonic respectiv la inmormantare.

18Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Vin Iun 20, 2008 4:47 pm

SPRS

demon

Andi_ a scris:Domnule SPRS am aflat ca esti mason.....asa ca...nu mai incerca sa iti aperi 'fratii'......se stie ca slujiti fortelor raului....nu va mai ascundeti dupa doctrine si secrete......spuneti adevarul pe fata?Sau va e frica ca veti pierde puterea?

Ai aflat cumva si ce grad am?
In ce Rit, Orient, Vale, Loja?

19Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Vin Iun 20, 2008 5:12 pm

Puiu.T

Puiu.T
inger

Lucretia a scris:Iata o lista de romani care au fost masoni:

Nicolae Balcescu
Cezar Bolliac
Ion C. Bratianu
Alexandru Ioan Cuza
Mihail Kogalniceanu
Vasile Alecsandri
Dimitrie Bolintineanu
Titu Maiorescu
Duiliu Zamfirescu
Alexandru Vaida Voievod
Mihail Sadoveanu
I. G. Duca
Octavian Goga
Bogdan Petriceicu Hasdeu
Spiru Haret
Carol I
Gheorghe Magheru
Nicolae Titulescu

! Alecu Russo a scris poemul masonic, in proza " Cantarea Romaniei " ( cel putin asa sustine Olimpian Ungherea ) . Prin urmare, Cantarea Romaniei este un poem masonic.
http://ro.wikisource.org/wiki/C%C3%A2ntarea_Rom%C3%A2niei ( Cantarea Romaniei )

~
despre ordinul templierilor s-au scris ..tone
adevarul e ca ordinul lor( ptr unii nociv, ptr altii benefic) si-a adus din plin contributia la emanciparea omenirii, si tot din el se trag semintiile masonice.
iar ce a insemnat masoneria ptr formarea statului roman, considerati singuri
spre exemplificare: cei mai cunoscuti romani din sec XIX membri ai lojilor masonice:
Vasile Alecsandri; Grigore Alexandrescu; Gheorghe Asachi; boierii Bals; gen.Constantin Barozzi; I.A.Basarabescu; Ioan Balaceanu; Nicolae Balcescu; Simion Barnutiu; Emanoil Baleanu; Gheorghe Bibescu; Dimitrie Bolintineanu; Cezar Bolliac; Dumitru Bratianu; Ion C. Bratianu; George Cantacuzino; Petre Carp; Ion campineanu; Carol davila; Manolache Costache Epureanu; Nicolae Filimon; Ion Ghica; Dinicu Golescu; Stefan Golescu; Dimitrie Gusti; Spiru Haret; Ion Heliade-Radulescu; Mihail Kogalniceanu; Gheorghe Lazar; Gheorghe Magheru; Titu Maiorescu; Matei Millo; Eftimie Murgu; Costache Negri; Costache Negruzzi; Iacob Negruzzi; Anastase Panu; Petrache Poenaru; Eufrosin Poteca; Emanuel Pache-Protopopescu; C.A.Rosetti; Alecu Russo; Ioan Strat; Dimitrie Sturdza; Nicolea Sutu; Barbu Stirbei; Ionica Tautu; Christian Tell
si spre o clarificare cat mai exacta, careva nume din epoca care NU au fost masoni:
Mihail Eminescu; I.L.Caragiale; Barbu Catargiu; Lascar Catargiu; Barbu Delavrancea;
p.s. lista cu nume provine din studiul lui Alex Stoenescu - Istoria loviturilor de stat din Romania, Vol 1

20Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Dum Iun 22, 2008 11:23 am

SPRS

demon

Andi_ a scris:Si totusi ce a facut masoneria pt Romania si poporul roman? In afara de faptul ca a realizat privatizari pe 2 lei si falimente dubioase? In afara de faptul ca avem preturi tot mai mari la gaze,petrol(desi mai mult de 50 % din petrolul folosit de tara e din productie interna,la un pret mult mai mic fata de cotatia internationala),energie,alimente,locuinte,terenuri,slujbe prost platite....in afara de umilirea si saracirea continua a poporului roman .....ce a mai facut masoneria in Romania....draga SPRS? In afara de faptul ca piata e bombardata cu romane mistice fara vre-un continut real al informatiilor si cu caracter manipulativ.......in afara de politicieni corupti,afaceri dubioase,inflorirea mafiei si a organizatiilot criminale.....distrugerea sistemului de invatamant care si asa era ca vai de el......minciuni si jocuri politice televizate...ascunderea de secrete fata de populatie(descoperirrea din Bucegi sau Hasmasu Mare)('Revolutia de cacao din decembrie 89' si altele)Nu crezi ca s-au saturat oamenii de masoni si minciunile voastre?
CE A FACUT MASONERIA PT ROMANIA???????

Baietas Neinstruit,

Masoneria Romana nu exista numai din 1993. Pentru cultura ta generala, ea a luat fiinta in sec 18, iar daca citeai, macar pe sarite, lista prezentata de
"puiut" iti faceai o idee cam ce a facut Masoneria pt Romania.
Revolutia de 1848, Unirea Principatelor, Romania Mare, ca sa numesc numai cele legate de crearea Statului de Drept numit Romania.
Faptul ca tu raportezi Masoneria Romana numai la mascarada Masonica ce se desfasoara in ultimii 15 ani, e o dovada de imbecilism si infantilism, elemente care te caracterizeaza.

21Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Dum Iun 22, 2008 7:28 pm

SPRS

demon

[quote="Heruer"]
No Name a scris:si religia este subordonata masoneriei ...

Eu is 31,5 si el e 32,5 sarantocu naibi ..."

32, 5 exista in realitate, inventie romaneasca, deh romanul original pana si in masonerie. Laughing

22Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Mier Iun 25, 2008 2:09 pm

Hary

Hary
muritor de rand

SPRS a scris:
Baietas Neinstruit,

Masoneria Romana nu exista numai din 1993. Pentru cultura ta generala, ea a luat fiinta in sec 18, iar daca citeai, macar pe sarite, lista prezentata de
"puiut" iti faceai o idee cam ce a facut Masoneria pt Romania.
Revolutia de 1848, Unirea Principatelor, Romania Mare, ca sa numesc numai cele legate de crearea Statului de Drept numit Romania.
Faptul ca tu raportezi Masoneria Romana numai la mascarada Masonica ce se desfasoara in ultimii 15 ani, e o dovada de imbecilism si infantilism, elemente care te caracterizeaza.

Cu acest mesaj, SPRS te-ai compromis total. In primul rand termeni ca "baietas neinstruit, imbecilism, infantilism...care te caracterizeaza" nu au ce cauta intr-un spatiu de discutie integru, pe care ni-l dorim. Andi a pus o intrebare la care daca vrem/putem/consideram oportun, ii raspundem, daca nu, nu.
In al doilea rand te descalifica aprecierea fata de masoneria romana. Nu vreau sa spalam lucrurile in public dar consider ca ai facut o greseala impardonabila. Amintesc doar cateva aspecte: masoneria actuala din Romania este tanara, nu are in spate sute de ani de continuitate, cu infrastructura pusa la punct si imaginea corecta in lumea profana cum o are cea din USA de exemplu. Fiind la inceput, sigur ca pot aparea si anumite greseli, care nu trebuie generalizate, dar datoria celor cu experienta este sa ajute, nu sa dea cu pietre. Masoneria inseamna constructie. Faptul ca totusi MLNR a reusit dupa 15 ani sa primeasca recunoasterea din partea UGLE ("Marea Loja Mama a Lumii"), dupa ce primise anterior peste 130 de recunoasteri de la aproape toate marile loji din lume (in mod particular - de la toate statele americane), nu iti da dreptul sa o jignesti.

23Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Lun Iun 30, 2008 1:01 pm

Anderson1723

Anderson1723

Cu speranta ca pe acest forum schimburile de idei raman in sfera ridicarii spirituale a noastre, si a celor de langa noi, va spun bine v-am gasit!

24Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Lun Iun 30, 2008 1:14 pm

Hary

Hary
muritor de rand

Bine ai venit! Si eu sper acelasi lucru.

25Francmasoneria in Romania Empty Re: Francmasoneria in Romania Lun Iun 30, 2008 2:18 pm

Puiu.T

Puiu.T
inger

despre ordinul templierilor s-au scris ..tone
adevarul e ca ordinul lor( ptr unii nociv, ptr altii benefic) si-a adus din plin contributia la emanciparea omenirii, si tot din el se trag semintiile masonice.
iar ce a insemnat masoneria ptr formarea statului roman, considerati singuri
spre exemplificare: cei mai cunoscuti romani din sec XIX membri ai lojilor masonice:
Vasile Alecsandri; Grigore Alexandrescu; Gheorghe Asachi; boierii Bals; gen.Constantin Barozzi; I.A.Basarabescu; Ioan Balaceanu; Nicolae Balcescu; Simion Barnutiu; Emanoil Baleanu; Gheorghe Bibescu; Dimitrie Bolintineanu; Cezar Bolliac; Dumitru Bratianu; Ion C. Bratianu; George Cantacuzino; Petre Carp; Ion campineanu; Carol davila; Manolache Costache Epureanu; Nicolae Filimon; Ion Ghica; Dinicu Golescu; Stefan Golescu; Dimitrie Gusti; Spiru Haret; Ion Heliade-Radulescu; Mihail Kogalniceanu; Gheorghe Lazar; Gheorghe Magheru; Titu Maiorescu; Matei Millo; Eftimie Murgu; Costache Negri; Costache Negruzzi; Iacob Negruzzi; Anastase Panu; Petrache Poenaru; Eufrosin Poteca; Emanuel Pache-Protopopescu; C.A.Rosetti; Alecu Russo; Ioan Strat; Dimitrie Sturdza; Nicolea Sutu; Barbu Stirbei; Ionica Tautu; Christian Tell
si spre o clarificare cat mai exacta, careva nume din epoca care NU au fost masoni:
Mihail Eminescu; I.L.Caragiale; Barbu Catargiu; Lascar Catargiu; Barbu Delavrancea;
p.s. lista cu nume provine din studiul lui Alex Stoenescu - Istoria loviturilor de stat din Romania, Vol 1

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 2]

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Subiecte similare

-

» Romania
» Comunismul, evreii si Romania

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum