Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Ce este ateismul? EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Ce este ateismul? EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Ce este ateismul? EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Ce este ateismul? EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Ce este ateismul? EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Ce este ateismul? EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Ce este ateismul? EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Ce este ateismul? EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Ce este ateismul? EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Ce este ateismul? EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Ce este ateismul? EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Ce este ateismul? EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Ce este ateismul? EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Ce este ateismul? EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Ce este ateismul? EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Ce este ateismul? EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Ce este ateismul? EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Ce este ateismul? EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Ce este ateismul? EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Ce este ateismul? EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Ce este ateismul? EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Ce este ateismul? EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Ce este ateismul? EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Ce este ateismul? EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Ce este ateismul? EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Ce este ateismul? EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 4 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 4 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Ce este ateismul?

+11
Bulache
Dracool
Simah
Phoenixxx
Anticristul
Diana
Remussatala
Dorstor
Ada_Pal
Der Bedeu
Arpisz
15 participan?i

Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 3]

1Ce este ateismul? Empty Ce este ateismul? Mar Mai 27, 2008 3:32 pm

Arpisz

Arpisz
muritor de rand

observ ca majoritatea persoanelor care contribuie la acest forum au pareri diferite despre ce inseamna "ateu" si / sau "ateism" ce este si ce nu este
propun acest subiect pentru a ajunge la un numitor comun asupra intelesului acestor doua cuvinte
parerea mea personala :
ateu - o persoana caruia ii lipseste credinta intro deitate
ateism slab - pozitia implicita a unei persoane care nu a fost explusa invataturilor teiste acest punc de vedere poate fi incorporat de religiile nonteiste
ateism poternic - pozitie subliata de argumentare ca o deitate nu exista
agnosticismul poate fi vazut ca o orientare ateista slaba cu mentiunea ca o deitate poate exista
ateismul nu o consider a fi o religie pentru ca nu are tresaturile niciunei religii si nici o orientare filozofica
consider ca sufixul "ism" este de vina pentru aceasta neintelegere

2Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mar Mai 27, 2008 5:21 pm

Der Bedeu

zeu

Dece sa ne complicam viata cu ranguri de atei?
Nu exista o situatie de credinta mica si alta mare.
Cine este ateu, de fapt cuvantul explica: A = nu TEU= Dumnezeu.
O PERSOANA CARE NU CREDE IN DUMNEZEU

3Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mar Mai 27, 2008 7:03 pm

Ada_Pal

inger

Pentru mine ATEU inseamna un om fara credinta intr-un singur Dumnezeu-forta suprema creatoare descrisa de profeti ,de Cartile sfinte, de ingerul Gebreel.

Acest ateu poate insa crede in el insusi considerindu-se un Dumnezeu care-si administreaza propriul destinul pe baza actiunilor sale.

Spre exemplu,adeptii Yoga indeplinesc anumite ritualuri si se detaseaza complet de lumea exterioara crezindu-se Dumnezei.

Politeistii sunt cei care cred in mai mult de un singur Dumnezeu,zeul Natura,Soare,Luna.....sau adeptii Trinitatii,cei ce sustin ca Dumnezeu "are un fiu nascut si nu facut."

In limba araba ateistii si politeistii sunt denumiti KAFIRUN (pacatosi,pagani).

4Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mar Mai 27, 2008 7:56 pm

Dorstor

Dorstor
-

Despre yoghini nu ai nimerit bine!
ateii sunt in general marcati de teribilism!

5Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mar Mai 27, 2008 8:07 pm

Arpisz

Arpisz
muritor de rand

Der Bedeu a scris:Dece sa ne complicam viata cu ranguri de atei?
Nu exista o situatie de credinta mica si alta mare.
Cine este ateu, de fapt cuvantul explica: A = nu TEU= Dumnezeu.
O PERSOANA CARE NU CREDE IN DUMNEZEU

pai tocmai asta e problema ca nu sunt ranguri sunt doua pozitii diferite care sunt percepute cum ca ar fi ateiste
si in primul rand nu este o credinta cum folosesti tu cuvantul

dar tu crezi in odin, thor, belzehub, yako, yiko si chiar si superman cum ca ei ar fi creatorii universului?

@Ada_pal
din cate stiam eu al kafirun inseamna necredinciosii
daca sar si aplica ce scrie in sura 109 al qur'an-ului ar fi frumos dar nu se intampla
daca cineva se inchina lui vishnu este ateu din punctul de vedere al definitiei tale?

@dorstor
te rog argumenteaza pe topicul aferent de ce sunt ateii mai teribilisti

6Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Joi Mai 29, 2008 3:41 am

Remussatala

Remussatala
demon

Ce este ateismul???

După cu am mai spus eu cred că microcosmosul stăpânește peste macrocosmos și acesta este adevăratul ateism.
Eu cred că legea, puterea și responsabilitatea sunt în microcosmos.
Dar iată ce definiție pentru atom am găsit eu într-un caiet de fizică de la școală:
"Atomul reprezintă cea mai mică particulă a unui element chimic care păstrează proprietățile elementului"
Sincer mie îmi place definiția asta!
Dar eu am mai făcut de exemplu niște afirmații de genul că medicina de exemplu a evoluat ca știință din cauză că s-a concentrat asupra felului în care lucrurile mici stăpânesc peste cele mari și din această cauză a putut evolua ca știință. Electronica a evoluat ca știință tot la fel.
Păi de ce?
Păi ce ar fi dacă un lucru mare este alcătuit din mai multe lucruri mici care sunt diferite dar pe mine nu mă interesează decât ce fac lucrurile mari? Care ar mai fi libertatea mea de alegere și posibilitatea de a fi mai înțelept în alegeri pentru a fi mai creativ dacă pe mine nu m-ar mai interesa deloc din ce lucruri diferite mici este alcătuit un lucru mai mare? Ce ar fi dacă de exemplu eu în loc să zic că există mai multe feluri de plante le-aș zice la toate plante fără să fac absolut nicio deosebire între ele? Oare aș mai putea lua eu atunci de la acele plante cu ușurință ceea ce îmi folosește? Dar dacă în interiorul corpului meu celulele nu ar mai ști să ia cu ușurință ceea ce folosește pentru întregul corp ce ar fi? Dar ce se întâmplă dacă într-un aparat electronic nu mai funcționează doar o singură piesă? Oare atunci când se strică o componentă într-un calculator trebuie aruncat întreg calculatorul dacă el nu mai funcționează? Ce se întâmplă dacă un glonț face o gaură mică în capul cuiva? Care este diferența dintre o mâncare bună la gust și o otravă bună la gust?
Ei bine de asta zic eu cum că microcosmosul stăpânește peste macrocosmos.
În războaie de exemplu este exact invers. Acolo trebuie să elimini ceva mare pentru că se crede că aia face legea și deține puterea și responsabilitatea.
În familie de exemplu în loc să găsești vinovat un cuvânt, o impresie sau o iluzie se acuză persoanele pe de-a-ntregul și știm mai apoi ce se întâmplă.
De asta eu cred că ar cam fi o problemă dacă religia zice cum că cineva mare și puternic a creat lumea și noi ar trebui să ne închinăm la ceva mare și puternic. Religia cam are o problemă dacă zice că oamenii pe de-a întregul sunt răi și nu ceva mic în gândirea și faptele lor ar face de fapt ca acei oameni să devină răi.
Binele este o ordine a microcosmosului și răul o dezordine tot a microcosmosului.
Cât despre cum a apărut universul eu aș zice că universul a apărut exact așa cum zic și credincioșii că a apărut Dumnezeu. Dar credincioșii argumentează crearea universului prin modul în care ne sugerează ei că ar trebui să ne minunăm de măreția universului, dar în același timp ei ne cer să ne minunăm și de măreția lui Dumnezeu.
Dar altă problemă ar fi următoarea.
Dumnezeu din cauza creativității lui infinite și a atotputerniciei cu care a creat întreg universul a avut nevoie să scoată din Egipt niște amărâți de oameni tocmai prin pustie direct la război pentru a cuceri o palmă de pământ pe care și aia cică ar vrea să o ia înapoi.
Cum se poate împăca creativitatea universului a Lui Dumnezeu cu această bătaie pentru o palmă de pământ? Asta e creativitate? Pot avea niște astfel de oameni vreo legătură cu vreun dumnezeu care să inventeze univers? De ce este scris in Vechiul Testament că Dumnezeu a avut nevoie să trimită niște amărâți de oameni la război prin pustie dacă Dumnezeu este inventator de univers? Mersul la război sunt problemele de creativitate în care Creatorul Universului îi călăuzește pe oameni pentru ai pune să exerseze voia Sa pentru vestirea numelui Său și măreției Sale? Asta îi învață creatorul universului pe oameni să exerseze?

Ultima editare efectuata de catre Remussatala in Mier Iun 25, 2008 6:25 am, editata de 1 ori

http://win9x.forum-free.org/

7Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Dum Iun 22, 2008 9:02 pm

Diana

inger

Dumnezeu a creat aceasta lume, acest univers pentru ca noi sa-l stapanim si sa ne bucuram de el, ca noi nu stim cum sa apreciem lucruile din jurul nostru si il distrugem in fiecare zi, asta tine de noi ca si oameni, nu de Dumnezeu
multi atei sustin ca Dumnezeu nu exista pentru ca nu l=a vazut nimeni, dar as vrea sa le pun o intrebare: aerul este vizibil? l-a vazut cineva? si totusi el exista

8Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Lun Iun 23, 2008 2:03 am

Remussatala

Remussatala
demon

Studenta_87 a scris:Dumnezeu a creat aceasta lume, acest univers pentru ca noi sa-l stapanim si sa ne bucuram de el, ca noi nu stim cum sa apreciem lucruile din jurul nostru si il distrugem in fiecare zi, asta tine de noi ca si oameni, nu de Dumnezeu
multi atei sustin ca Dumnezeu nu exista pentru ca nu l=a vazut nimeni, dar as vrea sa le pun o intrebare: aerul este vizibil? l-a vazut cineva? si totusi el exista
Tu sigur nu ai citit mesajul de mai sus. Cool

9Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Lun Iun 23, 2008 9:30 am

Dorstor

Dorstor
-

Ateismul este incapacitatea de a rationa corect!

10Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Lun Iun 23, 2008 12:46 pm

Ada_Pal

inger

Ateismul este handicapul celui care -l etaleaza ;este boala surzilor si- a orbilor.

Credinciosii traiesc cu EL MUNEAAM (DATATORUL BUNATATILOR DE TOATE FELURILE) pe cind ateii traiesc cu El NEAME (bunatatile de toate felurile).

11Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mar Iun 24, 2008 2:47 am

Remussatala

Remussatala
demon

Ada_Pal a scris:Ateismul este handicapul celui care -l etaleaza ;este boala surzilor si- a orbilor.

Credinciosii traiesc cu EL MUNEAAM (DATATORUL BUNATATILOR DE TOATE FELURILE) pe cind ateii traiesc cu El NEAME (bunatatile de toate felurile).
Felul în care vorbești e doar exprimarea unei senzații lipsite de cauză reală pe care ai și care văd că nici nu o poți controla. Aici doar afirmi fără să argumentezi nimic la fel ca Dorstor.

12Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mar Iun 24, 2008 4:22 am

Anticristul

eliberat

Atei spun ca nu cunosc pe Dumnezeu.Ei chiar daca l ar vedea ,ar spune ;Nu te cunosc.Este adevarat ,de unde sa l cunoasca dacanu au facut cunostinta cu el?Si nu au facut ca nu au vrut
.Nu inseamna asata ca Dumnezeu nu i cunoaste
.

13Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mar Iun 24, 2008 4:47 am

Remussatala

Remussatala
demon

Anticristul a scris:Atei spun ca nu cunosc pe Dumnezeu.Ei chiar daca l ar vedea ,ar spune ;Nu te cunosc.Este adevarat ,de unde sa l cunoasca dacanu au facut cunostinta cu el?Si nu au facut ca nu au vrut
.Nu inseamna asata ca Dumnezeu nu i cunoaste
.
Ateii spun că nu există ceea ce pretind cei că-L cunosc. E o diferență.
Și încă ceva!
Nimeni nu-L poate cunoaște pe Dumnezeu dacă Acesta e infinit și perfect. Asta e unanim recunoscut în creștinism cel puțin.
Încă ceva!
Tu ce înțelegi prin a-L vedea pe Dumnezeu?
Ce ar trebui văzut pentru ca să se poată afirma că este văzut Dumnezeu? Există pe undeva documentație în acest sens? Ce ar trebui văzut? Un porumbel, o lumină, un nor alb sau ce?

14Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mar Iun 24, 2008 9:09 am

Ada_Pal

inger

Remussatala a scris:
Ada_Pal a scris:Ateismul este handicapul celui care -l etaleaza ;este boala surzilor si- a orbilor.

Felul în care vorbești e doar exprimarea unei senzații lipsite de cauză reală pe care ai și care văd că nici nu o poți controla. Aici doar afirmi fără să argumentezi nimic la fel ca Dorstor.

Draga remuse,
Eu am exprimat raspunsul meu la intrebarea topicului,din punctul meu de vedere.Dorstor la fel.
Crede-ma ,ca cele 4-5 cuvinte ale lui Dorstor sunt mai consistente decit frazele tale lungi despre,cu si pentru SCOPURI.
SA POTI CITI PRINTRE RINDURI ESTE TOT O ARTA ;ai nevoie de ea la cititrea postarilor lui Dorstor insa si de un anume background religios care-ti lipseste.

-Imi poti explica te rog "cum se exprima o senzatie lipsita de cauza reala"pe care ai dedus-o??? Daca raspund in citeva cuvinte,dpv al unui credincios,spui ca nu ma pot controla? Scuza-ma , la cine pui intrebarile tale -topic daca nu la useri de pe forum? Daca astepti raspunsul doar de la anumiti forumisti, mentioneza-i si nu-ti mai raspund....ca nu-i nici o suparare. hmm

15Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mar Iun 24, 2008 9:22 am

Ada_Pal

inger

Am comparat ateii cu Surzii si Orbii ;ateismul este un handicap pentru persoanele ce-l manifesta din cauza limitarii capacitatii lor de-a vedea,auzi,intelege ,accepta o Putere Nelimitata Creatoare si Distrugatoare care ei o pun pe seama hazardului,intimplarii; ei cauta cauze si scopuri din punctul de vedere limitata al gindirii umane uitind sa inteleaga SISTEMICA despre care-ti vorbea Dorstor. Tu esti o creatura aparuta in urma unor informatii genetice care nu le poti controla in totalitate,nici analiza perfect; cum te astepti atunci sa poti intelege saumai bine zis sa-l NEGI pe cel care a introdus acele informatii in scopul aparitiei tale...................decit cautind sa-l cunosti din ce EL ti-a trimis ,ti-a spus,te-a informat?

Incearca totusi sa te eliberezi putin "de Biserica si face popa",citeste cele 3 carti Sfinte cu atentie si ia de bune lucrurile comune descoperite in toate cele 3 Legi(mozaism,crestinism,islam);astfel vei ajunge sa vezi "ca senzatia mea are o baza reala"totusi.

Te rog nu te supoara.....nu am avut de gind sa ma refer la tine personal cind am dat o regula a ateilor. Este exact exprimarea lui Allah in Quran,sau a lui Isus pe munte"surzi,orbi,muti sunt ei".......(referitor la necredinciosi)....sau" intunericuri le invaluie piepturile lor" .

16Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mar Iun 24, 2008 10:19 am

Remussatala

Remussatala
demon

Ada_Pal a scris:Draga remuse,
Eu am exprimat raspunsul meu la intrebarea topicului,din punctul meu de vedere.Dorstor la fel.
Crede-ma ,ca cele 4-5 cuvinte ale lui Dorstor sunt mai consistente decit frazele tale lungi despre,cu si pentru SCOPURI.
SA POTI CITI PRINTRE RINDURI ESTE TOT O ARTA ;ai nevoie de ea la cititrea postarilor lui Dorstor insa si de un anume background religios care-ti lipseste.
Cică dacă un nebun aruncă un bolovan nu-l mai poate scoate nici de 10 înțelepți. Așa spune o vorbă din bătrâni. Pobabil că ai auzit de ea.
Ada_Pal a scris:-Imi poti explica te rog "cum se exprima o senzatie lipsita de cauza reala"pe care ai dedus-o??? Daca raspund in citeva cuvinte,dpv al unui credincios,spui ca nu ma pot controla? Scuza-ma , la cine pui intrebarile tale -topic daca nu la useri de pe forum? Daca astepti raspunsul doar de la anumiti forumisti, mentioneza-i si nu-ti mai raspund....ca nu-i nici o suparare. hmm
Dacă eu fac niște afirmații pe care le argumentez, normal ar fi să mi se răspundă la argumelte cu argumente și nu doar cu niște afirmații neargumentate.
Voi religioșii mai mult spuneți "Plugușorul" ca de anul nou decât vă argumentați afirmațiile.
Ada_Pal a scris:Am comparat ateii cu Surzii si Orbii ;ateismul este un handicap pentru persoanele ce-l manifesta din cauza limitarii capacitatii lor de-a vedea,auzi,intelege ,accepta o Putere Nelimitata Creatoare si Distrugatoare care ei o pun pe seama hazardului,intimplarii; ei cauta cauze si scopuri din punctul de vedere limitata al gindirii umane uitind sa inteleaga SISTEMICA despre care-ti vorbea Dorstor. Tu esti o creatura aparuta in urma unor informatii genetice care nu le poti controla in totalitate,nici analiza perfect; cum te astepti atunci sa poti intelege saumai bine zis sa-l NEGI pe cel care a introdus acele informatii in scopul aparitiei tale...................decit cautind sa-l cunosti din ce EL ti-a trimis ,ti-a spus,te-a informat?

Incearca totusi sa te eliberezi putin "de Biserica si face popa",citeste cele 3 carti Sfinte cu atentie si ia de bune lucrurile comune descoperite in toate cele 3 Legi(mozaism,crestinism,islam);astfel vei ajunge sa vezi "ca senzatia mea are o baza reala"totusi.

Te rog nu te supoara.....nu am avut de gind sa ma refer la tine personal cind am dat o regula a ateilor. Este exact exprimarea lui Allah in Quran,sau a lui Isus pe munte"surzi,orbi,muti sunt ei".......(referitor la necredinciosi)....sau" intunericuri le invaluie piepturile lor" .
Voi nu puneți existența Lui Dumnezeu pe seama hazardului? rolf
Vărsările de sânge pe care le-au făcut religiile nu pot fi un exemplu de creativitate de univers. Cool

17Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mar Iun 24, 2008 12:06 pm

Ada_Pal

inger

Existenta lui D-zeu noi o preluam din ceea ce ne-au invatat Cartile Sfinte ,stinta ,presupunerile savantilor,,,,dar mai ales prin ceea ce se numeste FITRA in araba tradus prin INNASCARE,NATURA,PIOSENIE; piosenia si natura omului de i se supune Creatorului sau este inscrisa in genele noastre ,de aceea cautam ADEVARUL numit de atei MINCIUNA.

Varsarile de singe facute de oameni indobitociti ,indoctrinati de altii mai smecheri care s-au folosit de religie in mod gresit.....nu este vina credinciosilor care iubesc Pacea sau vina lui D-zeu. Asa cum cutitul te ajuta la scopuri bune el poate fi si o unealta ucigatoare;la fel si fierul; la fel si legile lui Einshtein descoperite....depinde pe mina cui ajunge.
De aceea avem nevoie de niste CARTI TEHNICE ,care sa ne indrume privind legile divine care pot fi salvatoare pt. credinciosi sau distrugatoare daca sunt minuite de nemernici.

18Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mar Iun 24, 2008 12:21 pm

Dorstor

Dorstor
-

Intr-adevar bun proverbul cu bolovanul dar arata altceva ca acei intelepti trebuie pusi intre ghilimele pt ca nu sunt buni de nimic!

19Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mar Iun 24, 2008 10:36 pm

Remussatala

Remussatala
demon

Ada_Pal a scris:Existenta lui D-zeu noi o preluam din ceea ce ne-au invatat Cartile Sfinte ,stinta ,presupunerile savantilor,,,,dar mai ales prin ceea ce se numeste FITRA in araba tradus prin INNASCARE,NATURA,PIOSENIE; piosenia si natura omului de i se supune Creatorului sau este inscrisa in genele noastre ,de aceea cautam ADEVARUL numit de atei MINCIUNA.
Dar nebunia nu poate fi înscrisă în gene? Animalele nu au și ele gene?
rolf
Ada_Pal a scris:Varsarile de singe facute de oameni indobitociti ,indoctrinati de altii mai smecheri care s-au folosit de religie in mod gresit.....nu este vina credinciosilor care iubesc Pacea sau vina lui D-zeu. Asa cum cutitul te ajuta la scopuri bune el poate fi si o unealta ucigatoare;la fel si fierul; la fel si legile lui Einshtein descoperite....depinde pe mina cui ajunge.
De aceea avem nevoie de niste CARTI TEHNICE ,care sa ne indrume privind legile divine care pot fi salvatoare pt. credinciosi sau distrugatoare daca sunt minuite de nemernici.
Păi în CĂRȚILE ăstea TEHNICE Dumnezeu nu este el "Domnul oștilor"? Un creator de univers nu poate trimite oamenii la război pentru o bucată de pământ dacă el este creatorul întregului univers. A recurge la trimiterea unor amărâți la război pentru o bucată de pămănt când tu ai creat întreg universul e absurd.
CĂRȚILE tale TEHNICE sunt absurde din cauza asta.
Cool

20Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mier Iun 25, 2008 5:09 am

Dorstor

Dorstor
-

Mintea omeneasca nu poate intelege deseori hotararile lui Dumnezeu!de multe ori razboaiele sunt plata pt necredinta oamenilor!
dar parca era topic despre ateism si nu despre Dumnezeu.dezvoltati acest subiect fara referire la Dumnezeu si daca nu puteti atunci ateismul nu are nici o valoare in sine ci este doar un spirit de fronda prostesc impotriva divinitatii!

21Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mier Iun 25, 2008 6:08 am

Remussatala

Remussatala
demon

Dorstor a scris:Mintea omeneasca nu poate intelege deseori hotararile lui Dumnezeu!de multe ori razboaiele sunt plata pt necredinta oamenilor!
Problema e tocmai faptul că sunt înțelese hotărârile despre care vorbiți.
Cât despre necredință ce să spun?
Este scris că va veni încă odată Hristos dar mai întâi va veni Antihristul dându-se drept Hristos.
Deci de fiecare dată dacă nu ar ține cacialmaua ar fi Antihristul.
Și tot așa!
Mai întâi pământul va arde cu tot ce este pe el și mai apoi va veni raiul.
Mai întâi vor fi rățboaie și mai apoi va fi pace.
Și ce să zic?
Uite bă cât adevăr au ăștia dacă sunt războaie și pământul arta cu tot ce are pe el!!!
Haide bă să ascultăm de ăștia că uite au adevărul!
crazy
Dar de fapt e falsul adevăr, din cauza asta trebuie să fim pedepsiți și tot așa la nesfârșit.
Dorstor a scris: dar parca era topic despre ateism si nu despre Dumnezeu.dezvoltati acest subiect fara referire la Dumnezeu si daca nu puteti atunci ateismul nu are nici o valoare in sine ci este doar un spirit de fronda prostesc impotriva divinitatii!
Ateismul este stâns legat de ideea de Dumnezeu pentru că vorbește despre inexistența lui Dumnezeu și abordează dovezile în acest sens.
Ateismul însă mai pune în discuție și avantajele și dezavantajele individuale și sociale ale recunoașterii și nerecunoașterii divinității cu toate implicațiile în acest sens.

22Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mier Iun 25, 2008 6:57 am

Dorstor

Dorstor
-

deocamdata nu s-a dat nimeni drept Hristos in mod credibil adica facand acelaeasi minuni ca El!iar de scris este cam s vor mai fi raboie ..etc dar nu este sfarsitul!Asa ca ori sunteti rau intentionat ori nustiu de ce scoateti anumite afirmatii din context.dar ateism insemna fara Dumnezeu1deci demonstrati fara referire la Dumnezeu ori ateismul este o excrocherie pt ca anunta din titulatura fara Dumnezeu dar are pur si simplu nevoie de notiunea de Dumnezeu pt a exista si asi cauta rostul!adica este vorba de o afimatie minciunoasa fara nici o rusine!

23Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mier Iun 25, 2008 10:54 am

Remussatala

Remussatala
demon

Dorstor a scris:deocamdata nu s-a dat nimeni drept Hristos in mod credibil adica facand acelaeasi minuni ca El!iar de scris este cam s vor mai fi raboie ..etc dar nu este sfarsitul!Asa ca ori sunteti rau intentionat ori nustiu de ce scoateti anumite afirmatii din context.
Inițial s-a intenționat exact așa cum spun eu! Mai apoi din păcate lumea s-a emancipat într-un așa fel încât nimeni nu a mai avut curaj să se pretindă drept Hristos la a doua venire așa de credibil cum a făcut-o Hristos la prima venire.
Dorstor a scris:dar ateism insemna fara Dumnezeu1deci demonstrati fara referire la Dumnezeu ori ateismul este o excrocherie pt ca anunta din titulatura fara Dumnezeu dar are pur si simplu nevoie de notiunea de Dumnezeu pt a exista si asi cauta rostul!adica este vorba de o afimatie minciunoasa fara nici o rusine!
Exact! Aveți dreptate ateismul reprezintă exact această rușine.

24Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Mier Iun 25, 2008 7:34 pm

Dorstor

Dorstor
-

Si atunci unde mai sunt argumentele nelegate de Dumnezeu?
Sper ca intelegeti ca o discutie ce adresare generala nu la persoana!

25Ce este ateismul? Empty Re: Ce este ateismul? Joi Iun 26, 2008 2:46 am

Remussatala

Remussatala
demon

Ce este ateismul? I-am-l14

"Numele meu este Robert Neville. Sunt un supravietuitor din New York City. Daca mai e cineva acolo... oricine... Te rog. Nu esti singur."

Cu toții ați vizionat probabil "Legenda vie".
Oare cine este dumnezeu acolo?
Cui trebuie să îți dedici viața acolo?
Ce valoare mai avea acolo marea metropolă New York City?
Omuleții ăia puțin supărați mai erau buni doar pentru testarea unui ser nu?
Șoriceii aceia drăgălași tot la fel nu?

Dumnezeu definit de obicei prin ceea ce este responsabil de existența vieții așa cum e ea iar noi suntem suntem nevoiți să i ne închinăm.

În cazul în care se strică un calculator de exemplu, parcă nu e prea bine să îl arunci cu totul de-a intregul nu? Ar fi parcă mai de preferat să înlocuim componenta defectă și gata!
Păi omul de-a întregul nu ar trebui oare să fie mai valoros decât un calculator de exemplu? De ce să nu facem și cu el la fel?

Microcosmosul însă e locul de unde se poate deține un așa fel de control încât să nu mai fie nevoie să învinuim lucrurile mari de-a întregul pentru ceea ce nu ne convine.

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 3]

Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum