Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 6 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 6 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Ce vrea Dumnezeu de la noi ?

+10
Raluca
Hades
Sanja-Adriana
Puiu.T
Simah
Histrion
Anticristul
Fay
Tudorel666
Oliver
14 participan?i

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 2 din 3]

26Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Sam Noi 22, 2008 1:47 pm

Catalina

muritor de rand

Banii nu inseamna nimic pentru o persoana careia i-a fost omorata cu intentie o persoana apropiata ei .
Una e sa omori un om in aparare sau din greseala si alta e sa omori un om cu intentie .
Consider ca pedeapsa cu inchisoare pe viata a persoanelor care cu intentie omoara un om este usoara in comparatie cu pedeapsa capitala, daca luam in considerare cum se aplica legea talionului cu adevarat.
Daca prin inselaciune , minciuna sau prin alte mijloace ilegale se cauzeaza unei persoane mari prejudicii , atunci sunt de acord ca persoana vinovata sa plateasca daunele si suferintele indurate de persoana in cauza .

27Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Sam Noi 22, 2008 7:39 pm

Anticristul

eliberat

O crima oribila ,nu se poate plati in bani oricit am face calcule.DarDaca ramin copii orfani si o femeie vaduva de ex.Atunci acesti copii trebuie intretinuti .Acesdte daune trebuie platite ,plus ca trebuie si persoana respectiva sa fie privata de libertate.Dare greu de facut o judecata perfect echitabila.Aceste lucruri le explica Talmudul.

28Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Lun Noi 24, 2008 2:56 pm

Catalina

muritor de rand

Anticristul a scris:O crima oribila ,nu se poate plati in bani oricit am face calcule.DarDaca ramin copii orfani si o femeie vaduva de ex.Atunci acesti copii trebuie intretinuti .Acesdte daune trebuie platite ,plus ca trebuie si persoana respectiva sa fie privata de libertate.Dare greu de facut o judecata perfect echitabila.Aceste lucruri le explica Talmudul.

Exemplul tau arata ca ai o gandire dreapta.
Nu imi place sa vad oameni suferind de foame.
Este adevarat ca este greu de facut o judecata echitabila ,dar durerea si suferinta provocata de moartea unui om nu vor fi reparate niciodata cu bani .

29Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Lun Noi 24, 2008 8:30 pm

Anticristul

eliberat

Nu ,e adevarat .Dar totusi este o ultima alternativa de aalina suferintele celor ramasi orfani sau vaduvi in urma unor excrocherii.Si cel putin aceasta varianta trebuie exploatata.

30Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Mier Dec 10, 2008 5:49 pm

Raluca

muritor de rand

Catalina, chiar crezi ca un om care a ucis pe cineva cu intentie merita neaparat in orice situatie sa isi petreaca tot restul zilelor la puscarie ?

Ieri mi-am terminat un referat pentru practica...era despre o sentinta prin care doi oameni au fost condamnati la 12 ani de inchisoare pentru omor. 12 ani, nu detentiune pe viata. Sa iti zic si circumstantele :
Astia doi erau ciobani. Unul avea 20 de ani, unul 19, parca. Unul terminase 2 clase ( !!!) si celalalt 6 clase. S-au intors de pe munte cu oile si s-au imbatat. Oile au intrat pe pasunea victimei si victima a inceput sa ii injure. Au dat cu batele in victima pana au omorat-o.

Mie cand am citit hotararea mi s-a facut mai mila de criminal decat de victima.
Mi se pare normal sa fie inchis dar pe viata...e prea de tot. Daca iese pe la 30 de ani poate cine stie, mai are o sansa sa isi gaseasca ceva de lucru, sa se insoare cu cineva ca el, sa aiba copii. Nu stiu...

Totusi sunt si cazuri cand trebuie inchisi pe viata.
Condamnare la moarte...nu, in nici un caz. Te cobori la nivelul celui pe care il condamni.

Ultima editare efectuata de catre Raluca in Mier Dec 10, 2008 6:18 pm, editata de 1 ori

31Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Mier Dec 10, 2008 6:17 pm

Anticristul

eliberat

Condamnarea pe viata sau pe mai putin nu conteaza prea mult.Ci cel pagubit ,sau cei ramasi orfani ,sau in alta situatie inurma unei excrocherii ,acestia trebuie sa si primeasca de la cel vinovat ,valoarea pierderi.Cam asta trebuie sa urmareasca cei ce rostesc sentinte.Ce-i foloseste unei femei ,bunaoara,daca cineva i omoara sotul si ea ramine cu 2 -3 copii singura si fara ajutor,si criminalul sta in puscarie 20 de ani?Ea nu are nici un foflos.Dar cel vinovat ar trebui sa munceasca din greu sa plateasca intretinerea si tot ce trebuie copiilor pina devin mari etc.Si intretinere pentru femeia ramasa singura.Cam acestea ar trebui sa fie criteriile dupa care sa se judece.

32Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Mier Dec 10, 2008 10:12 pm

Bagherra

Bagherra
vrajitor

good Corect!
Sa i se puna alegerea:"ochi pentru ochi" ori cum spui tu.
Desi...viata si timpul sunt ireversibile. hmm
Ce pedeapsa ai aplica unuia care ucide un copil? fingers Sau unui judecator corupt care schimba ireversibil destine?
Uneori,ma intreb daca Dzeu nu e mort ori daca nu este cumva doar o ...persoana juridica. No Sau o lege.
De ce nu ne-a vrut nemuritori si ne-a izgonit din Eden de frica sa nu cumva sa mincam si din pomul vietii si sa traim in veci? hmm Si "de ce"-uri am un sac...
Ce vrea de la noi? ermm Vroia sa-i sapam si sa-i pazim gradina.Acum,nush ce mai vrea.
"Cresteti,inmultiti-va si umpleti pamintul" mie,imi spune ca Adam si Eva erau...copii.Asadar,meritau clementa.

33Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Joi Dec 11, 2008 3:15 pm

Raluca

muritor de rand

Da, Anticristul, si in situatia aia de care spuneam familia victimei a cerut despagubiri...si au fost platite. Sigur, nu au fost f multi bani...iti dai seama cati bani putea sa dea un cioban de 19 ani.
Cred ca tu zici ca ar trebui obligati sa munceasca din greu in inchisoare si banii sa revina familiei victimelor, sau ? Nu stiu ce sa zic...ar fi mult de vorbit despre drepturile detinutilor si alte minuni. Oricum ca idee, e drept ce spui. Nu conteaza pentru acei copii daca tipul e inchis sau nu...pentru ei conteaza sa aiba ce sa manance si unde sa stea, sa poata sa mearga la scoala, sa isi ia medicamente daca sunt bolnavi etc.

Dumnezeu nu e mort. Cum am putea sa traim noi daca Dumnezeu ar fi mort ?
Dar da, cred ca se poate spune ca Dumnezeu e o lege...sau toate legile...O tipa mi-a explicat acum vreo doua saptamani ca toate legile fizicii sunt legi ale Divinitatii...si ca nici un om de stiinta adevarat nu poate sa nu creada in Dumnezeu. ( chestie cam ciudata dar mi-a placut felul in care a spus-o...era convinsa ca are dreptate si imi plac oamenii care cred in ceva cu adevarat )

Copii ? Nu m-am gandit. Smile Pai poate inca mai suntem copii...si Dumnezeu poate isi arata clementa fata de oameni...prin alti oameni.

Am si eu o curiozitate : de ce pana acum nu era scris nimic la profilul meu si acuma apare "muritor de rand" ? E dragut dar cum s-a intamplat ? Apare automat cand scrii un nr de mesaje sau care e faza ? Rolling Eyes

34Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Joi Dec 11, 2008 3:47 pm

Bagherra

Bagherra
vrajitor

Cioban? unsure Cred ca-s pe dinafara...discutiei voastre.Scz...
Sa aibe copiii ce minca;dar,la iubirea si caldura sufleteasca a parintelui de care au fost lipsiti se gindeste cineva?La ce simt ei...
Da,am exagerat...cu "Dzeu,mort"Embarassed si totusi...daca...presupunind ca ne-a clonat dupa chipul si asemanarea lui apoi...a murit,ca orice om.Continuind sa traiasca totusi,prin noi...ca orice parinte.Sau ca orice Creator,prin creatia lui.
Presupunind ca e inca viu ca persoana,pare crud sa asiste pasiv la tot ce se intimpla...Si ilogic.Smile
El,poate fi totusi o componenta vitala a ...vietii.O conditie a existentei ei.De aceea e in tot ...si spune:"Eu,sunt un Dzeu al celor vii!"
Stiinta,nu ar mai fi stiinta daca l-ar nega.Ar insemna sa nege insasi materia prima.Toate legile sunt legi ale divinitatii si se supun ei.Chiar si Raul...
Din moment ce le-a spus:"cresteti"...lui Adam si Evei...nu inseamna ca erau copii in acel moment? Smile

35Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Vin Dec 12, 2008 9:54 am

Raluca

muritor de rand

A, nu, stai linistita...faza e ca eu ziceam ceva de un cioban care a omorat alt cioban. Era un exemplu...Nu nu esti pe dinafara. Smile

Pai iubirea aceea...nu mai poate sa fie inlocuita. Sad

Mmm...atunci Dumnezeu e un fel de extraterestru ? Smile Asa suna...

Da, exact asta spunea fata aceea. Am intalnit-o din intamplare, in tren. Tot batea campii despre fizica si cum eu nu prea le am cu stiintele exacte ma uitam pe pereti si apoi brusc, altcineva a intrebat-o "Dar se zice ca oamenii de stiinta au si o latura religioasa...sau ?" si atunci a inceput sa vorbeasca despre Dumnezeu si chiar m-a impresionat.

Ba da, asta inseamna. Smile Dar nu am mai auzit pe nimeni sa o spuna. Probabil toate lumea se gandeste ca e o exprimare gresita sau o traducere aiurea sau ceva.
Si cand te gandesti ca e o poveste destul de sexuala. Poate erau asa, pe la pubertate ? love Chiar asa : bebe nu cred ca erau. Very Happy

36Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Dum Dec 14, 2008 8:59 pm

Anticristul

eliberat

Cuvintul ,cresteti,nu este scris in original.Asta a fost adaugat de traducatori ca nu erau destul de crescuti ,cred.In original este scris dosr Pru-urvu,adica faceti fructesi umpleti pamintul cu ele.O traducere mai libera asa.Cred ca deja au fost depasit virsta pubertati.Erau cam asa cum sint eu acuma,asa ma gindesc.
Cu stima .

37Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Lun Dec 15, 2008 7:32 am

Raluca

muritor de rand

Smile Anticristul, scuze, chiar nu vorbeam f serios. Ma gandeam doar ca trebuie sa fi fost cel putin pe la varsta pubertatii daca si-au pus probleme ca sunt goi si nici f batrani din moment ce li se cere sa se inmulteasca (mai ales ca pe atunci lumea nu traia asa de mult ca acum )

Daca oamenii ar sti despre ce e vorba in povestea asta nu s-ar face presupuneri ciudate ca ale noastre dar adevarul e ca habar nu avem ce au descoperit Adam si Eva si de ce au trebuit sa plece din Eden.

38Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Lun Dec 15, 2008 10:55 am

Bagherra

Bagherra
vrajitor

Pai,si-au dat seama fiindca, mincasera din pom ;nu,din alte motive.
Nu stiu ebraica asa ca nu te pot contrazice Anti... dar,e ceva in neregula cu traducerile astea si nu cred ca a fost ceva omis ori adaugat din...necunoastere.
Au fost alungati din Eden pentru ca dupa ce au mincat din pomul cunoasterii devenind asemenea lor(?!) ,"nu cumva sa manince si din pomul vietii si sa traiasca in veci!"
Pasajul asta (si nu numai) mi-ar placea sa-l traduca Eon...dar,Eon a spalat putina.L-au speriat cererile noastre caci,"de unde nu-i nici Dzeu nu cere!"
Cineva,ne vroia "limitati".Am fost creati cu scopul de a munci si pazi gradina aia nu pentru a fi egalii creatorilor,nu? Smile
Si totusi...omul,va descoperi gena nemuririi nu peste mult timp;pacat,ca atunci cind o va face,creatorii,vor suprima rasa umana!
Trebuie sa acceptam ca suntem doar niste pioni de sacrificiu,nimic mai mult...Embarassed Am intins mina in blidul stapinului si ne-am luat-o pe coaja!

39Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Lun Dec 15, 2008 9:48 pm

Anticristul

eliberat

Baghera ,nu trebuie sa stii ivrit pentru atita.Dar acolo este scris doar ;Pru u,rvu.Pri inseamna fructe,Rav inseamna mult iar u,rvu inseamna sa se inmulteasca.Asadar cuvintul cresteti nu exista.Ce i drept ca pomul cunoasteri nu a fost un pom.Aici e taina dar nu e asa greu de deslegat.

40Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Mar Dec 16, 2008 10:28 am

Bagherra

Bagherra
vrajitor

Ei,vezi? Rolling Eyes Tocmai d'asta mi-ar folosi sa stiu ivrit.Ca sa pot sesiza nuantele nu,sa-mi dau cu presupusul.
Daca am trei cuvinte disparate:fructe,mult,sa se inmulteasca....pai,cu astea trei cuvinte pot sa-ti construiesc cel putin zece versiuni.
Asa au facut si traducatorii.
Poate,vroia sa zica :inmultiti fructele(cunostintele) pe care le aveti acum,raspinditi-le pe intreg pamintul. fingers
Fireste,ca pomul cunoasterii nu putea fi un pom;doar un cap sec ar crede asta...dar,uite...ca de 2000 de ani si mai mult poate,nimeni nu si-a stors inteligenta sa clarifice ce a fost.

41Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Mar Dec 16, 2008 8:51 pm

Anticristul

eliberat

Este destul ca tu stii despre ce este vorba .Tot asa si alti vor ajunge la convingere ,si gata.Salutari .

42Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Joi Dec 18, 2008 12:31 pm

Bagherra

Bagherra
vrajitor

Sad Nu inteleg ce vrei sa spui.Poti detalia,te rog?
"Si gata",ce? Rolling Eyes Pari iritat...

43Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Joi Dec 18, 2008 9:24 pm

Anticristul

eliberat

Nu sint iritat deloc,ci m-am gindit ca nu mai e necesar sa dau precizari.
Mincatul din pom a fost descoperirea sexului.
Spunea cineva un mare adevar.Ca viata este o boala mortala,si se transmite pe cale sexuala.
Aici este toata taina cunostintei binelui si raului.
Nu ne-a vrut nimeni raul,cind a spus .;In ziua in care veti minca veti muri.Ci dimpotriva ,aceasta a fost inceputul unui drum care duce la perfectiune.
Ce sdar fi intimplat cu omenirea daca ,dupa ce au inceput sa se inmulteasca ,nu ar fi murit?Trebuie sa se perinde pe scena istoriei toate generatiile ,ca sa se poata face o selectiela urma.Ca omul nu a fost creiat nici masina nici robot si nici marioneta.
Daca mai e nevoie de anumite precizari va pot sta la dispozitie.Cu stima ,din Israel.

44Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Vin Dec 19, 2008 4:25 pm

Raluca

muritor de rand

Asa...deci e o poveste sexuala totusi. Smile Ma bucur ca esti de parerea asta. Mai ales ca ai si explicat-o f logic.

Da, daca omul se inmulteste trebuie sa si moara. Si apoi...dragostea trezeste de obicei frica de moarte. Sunt legate intr-un fel ciudat una de alta...

Ce mi se pare ca ar sprijini si mai mult parerea ta e pedeapsa primita de Eva : ”în dureri vei naște copii; atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpâni" - asta de fapt e urmarea normala a sexului, nimic mai mult...
Alta faza e ca daca ar fi fost vorba de orice altceva in afara de sex, nu Eva ar fi ”gustat” prima. Nu cred ca femeile erau considerate insetate de cunoastere sau pline de dorinta de a se asemana lui Dumnezeu atunci cand s-a scris Biblia.
Si apoi...daca te gandesti la viata Evei la modul concret e greu sa iti imaginezi ce alt lucru deosebit ar fi putut sa faca in ea. Doar asta putea sa cunoasca pentru ca eram la inceput - nu existau alte surse de cunoastere imediata. ( cum exista acum cartile sau internetul...atunci erau doar copaci, animale si Adam...din asta se compunea lumea ei ).

Dar am totusi o nedumerire. Ce cauta sarpele in povestea asta ? De ce tocmai un sarpe o ispiteste pe Eva ?

45Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Vin Dec 19, 2008 10:45 pm

Bagherra

Bagherra
vrajitor

Chiar asa! crazy De ce nu ... un cactus? Laughing
Deci... hmm fructul oprit era ...sexul! unsure Mai sa fie...
Asta i-a facut dajtepti pe oameni. wife beater Si muritori.
Jos,sexul! ok1 Mai bine, prosti si nemuritori...
Dar... scratch care o fi pomu' vietii?

46Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Sam Dec 20, 2008 12:11 pm

Raluca

muritor de rand

Smile Chiar nu stiu...faza e ca Biserica sustine sus si tare ca NU e vorba de nimic sexual ci ca Adam si Eva s-ar fi razvratit impotriva lui Dumnezeu, ca au vrut sa fie ca El si de asta au fos pedepsiti. Dar povestea oricum ai intoarce-o pare despre sex, cum zic Anticristul. E posibil sa ascunda si altceva in spatele ei dar asta doar un cabalist cred ca ar putea sti.

Pai pomul face fructe...trimite deci la fertilitate si la inmultire.

Nu destepti...dar poate i-a facut sa distinga binele de rau ( placerea de lipsa ei ). E doar o varianta... Very Happy

47Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Sam Dec 20, 2008 9:29 pm

Anticristul

eliberat

Moartea nu a fost o pedeapsa in urma sexului ci o consecinta.Dumnezeu a zis ;Sa nu mincati.Dar a continuat ;Cind veti minca veti muri..Sa reluam.Sa nu mincati inca 9Ca nu era poate timpul)Dar atunci cind veti minca etc.Deci erau poate numai adolescenti si trebuia sa mai astepte putin.Unde era pus pomul ?In mijlocul gradini.De ce era pus acolo?Ca sa-l gaseasca usor.La vreme bineinteles.Cum inveti pe o fetita?Sa nu faci asta draga mami .Dar cind vei face va fi asa si asa.Nu-i spui asta ca sa nu faca sex niciodata ,ci sa nu faca pina nu este vremea potrivita.Si unde este asezat pomul?Nu este el chiar in mijlocul gradini?
Ce amestec are sarpele in toata povestea,este ca el cunostea dinainte rezultatul.Este scris ca si el era arum adica gol.Uni interpreteaza ca era mai destept,dar hai sa zicem probabil ca el avea deja experienta.Nu stiu insa unde era serpoaica ,atunci cind el a venit la Eva s-o invete cum sa procedeze.Mai sint aici multe taine,dar in general asta este ceea ce intereseaza.Si asta nu ar trebui sa fie socotit pacatul originarci pornirea pe scena istoriei.
Numai biserica face din asta ,marea crima.
Dar in realitate nu este asa.Altfel ,de ce dumnezeua creiat omul cu sex?

48Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Dum Dec 21, 2008 1:05 pm

Bagherra

Bagherra
vrajitor

No Nu cred ca era vorba despre sex.
"Sa nu mincati ca veti muri" era doar o sperietoare.
Daca ne vroia nemuritori nu ne-ar fi alungat din Eden de frica sa nu mincam si din pomul vietii ca sa devenim ...nemuritori. ermm
De ce sa nu mincam din pomii aia,ha? Sad Mai ales ca erau "la botu' calului"...
Practic,cei doi erau lupi,ciobani la oi. happy2 Cum sa pui lupii,ciobani la oi? superstition
Si ca sa vezi ce generos si bun era Creatorul:ne mai si blesteama.
De ce nu ne-a suprimat? watchingtheclock Probabil, ca avea nevoie de noi.
Doar ca acum,nu mai era proprietar ci,coproprietar.
Hmm...oare,Adam avea sex inainte de creerea Evei ori ... whistling

49Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Dum Dec 21, 2008 5:41 pm

Anticristul

eliberat

Este scris ;barbat si femeie ia facut.
Chiar daca l-a facut intii pe Adam ,si Eva era deja prezenta acolo.
Sexul era la amindoi asa cum trebuie,numai ca eu cred ca pozitia era incomoda si a trebuit sa rectifice ceva.
Toata creiatura era sexuala ,asa ca nu se putea ca chiar omul sa fi fost lipsit de asa placere.

50Ce vrea Dumnezeu de la noi ? - Pagina 2 Empty Re: Ce vrea Dumnezeu de la noi ? Lun Dec 22, 2008 10:26 am

Raluca

muritor de rand

Bagherra, nu stiu daca inteleg bine dar cred ca mancand din pomul cunoasterii am devenit muritori..trupeste. Ca spiritul ne-a ramas nemuritor. ( Biserica sustine alte idei dar dupa mine, sunt ilogice )
Daca nu e vorba de sex, de ce e vorba ?

Anticristul, mai am niste intrebari :

- E adevarat ca in ebraica veche cuvantul ”coasta” mai poate insemna si ”parte” ??? Adam e posibil sa fi fost un fel de androgin din care apoi s-a scos ”partea” feminina, ea devenind Eva ?

- Si e adevarat ca pe ebraica veche expresia ”bine si rau” inseamna de fapt ”totul” ? Copacul ala era al cunoasterii binelui si raului ( care te face sa ai discernamant ) sau era copacul cunoasterii a tot ce exista ( bune, rele...) ceea ce se poate interpreta putin diferit ?

Am gasit fazele astea pe net si sunt curioasa. Mai ales faza cu facutul Evei din coasta mi se pare ciudata. Se pare ca au tradus ceva in asa fel incat sa nu aiba nici un sens cand puteau sa il traduca altfel si sa iasa o poveste perfect logica.

Sarpele avea experienta ? Dar nu toate animalele aveau ? De fapt sarpele asta inainte de pedeapsa avea picioare...deci a fost mereu sarpe ?

Si...despre ce rectificare vorbesti ? Smile De unde rezulta ca pozitia era incomoda ?

Scuze ca pun atatea intrebari...daca sunt prea multe, raspunde doar la care vrei tu...Smile

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 2 din 3]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum