Auzi, draga adminule, de ce bagasi ateismul aici?
Ateismul nu e antireligie. Poate cel mult non-religie.
Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă
Mergi la pagina : 1, 2, 3
Ateismul este tot o forma de credinta : in "puterile proprii", in stiinta, in haos si libertinaj, in arta, in ... orice altceva decat Dumnezeu/Zeu/...Histrion a scris:Auzi, draga adminule, de ce bagasi ateismul aici?
Tudorel666 a scris:Bulache a scris:Si ce au de a face astea cu ateii?Citeste dar arata legatura.
Doua popoare, aflate la distanta mare in timp si in spatiu, vorbesc despre acelasi lucru in religiile lor. Mie nu mi se pare o simpla coincidenta!
Ateii resping toate religiile ca fiind prostii si gogosi facute doar pentru a manipula oamenii dar, daca oameni care nu au avut nici o legatura unul cu altul ne transmit aceleasi povesti, inseamna ca respectivele povesti nu sunt doar povesti.
(bolduirea imi apartine)Bulache a scris:...
Nu-i nici un mister in asta,povestirile si legendele au circulat prin lume,libere cu unele audagari si modificari dar esenta este aceasi.In antichitate baladele si legendele circulau libere.cand a fost scrisa biblia unele din acestea au fost cooptate in ea de scriitorul sau caligraful respectiv.
Bulache a scris:Tudorel666 a scris:Bulache a scris:Si ce au de a face astea cu ateii?Citeste dar arata legatura.
Doua popoare, aflate la distanta mare in timp si in spatiu, vorbesc despre acelasi lucru in religiile lor. Mie nu mi se pare o simpla coincidenta!
Ateii resping toate religiile ca fiind prostii si gogosi facute doar pentru a manipula oamenii dar, daca oameni care nu au avut nici o legatura unul cu altul ne transmit aceleasi povesti, inseamna ca respectivele povesti nu sunt doar povesti.
Nu-i nici un mister in asta,povestirile si legendele au circulat prin lume,libere cu unele audagari si modificari dar esenta este aceasi.In antichitate baladele si legendele circulau libere.cand a fost scrisa biblia unele din acestea au fost cooptate in ea de scriitorul sau caligraful respectiv.
Heruer a scris:As mai avea ceva de adaugat. Unde incadram craniile de 1800-2000 cmc, descoperite la jumatatea sec. XX, in pesterile sacre ale triburilor Dropa si Ham, care se afla in regiunea Bayan-Khara-Uula, daca nu dam crezare celor inscrise pe discurile de piatra gasite tot in aceste pesteri si descifrate, de chinezi. ?
Heruer a scris:As mai avea ceva de adaugat. Unde incadram craniile de 1800-2000 cmc, descoperite la jumatatea sec. XX, in pesterile sacre ale triburilor Dropa si Ham, care se afla in regiunea Bayan-Khara-Uula, daca nu dam crezare celor inscrise pe discurile de piatra gasite tot in aceste pesteri si descifrate, de chinezi. ?
Nu cred ca vei gasi undeva articolele publicate de traducatori. Au aparut tarziu (dupa 27 ani) si greu si nu stiu daca au avut "loc" si in reviste de specialitate. Tot ce-ti pot recomanda este net-ul, cu plusurile si minusurile lui.Tudorel666 a scris:Heruer a scris:As mai avea ceva de adaugat. Unde incadram craniile de 1800-2000 cmc, descoperite la jumatatea sec. XX, in pesterile sacre ale triburilor Dropa si Ham, care se afla in regiunea Bayan-Khara-Uula, daca nu dam crezare celor inscrise pe discurile de piatra gasite tot in aceste pesteri si descifrate, de chinezi. ?
Nu stiu despre ce este vorba. As dori un titlu de carte sau de articol, preferabil nu de pe net.
Complet eronat. Cel putin din punctul meu de vedere. Eu sint sceptic, nu cred nimic si in nimic fara dovezi rationale si verificabile. Ateismul meu e doar una dintre ramurile scepticismului meu, aplicabil oricarui domeniu. Daca imi spui ca afara ploua, nu te cred pe cuvint. Verific daca ploua. Sau te rog sa-mi dovedesti ca ploua.Heruer a scris:Ateismul este tot o forma de credinta : in "puterile proprii", in stiinta, in haos si libertinaj, in arta, in ... orice altceva decat Dumnezeu/Zeu/...Histrion a scris:Auzi, draga adminule, de ce bagasi ateismul aici?
(bolduirea imi apartine)Histrion a scris:...
Complet eronat. Cel putin din punctul meu de vedere. Eu sint sceptic, nu cred nimic si in nimic fara dovezi rationale si verificabile. Ateismul meu e doar una dintre ramurile scepticismului meu, aplicabil oricarui domeniu. Daca imi spui ca afara ploua, nu te cred pe cuvint. Verific daca ploua. Sau te rog sa-mi dovedesti ca ploua.
Hi!Hi!HI! Pina si un credincios da de-a dura cu invatatura bisericii cind gineste realitatea. Nu vezi cit de departe s-au rostogolit "invataturile" astea azi? Dumne-zeu a ajuns sa se ascunda in cuante, ca in macro nu mai are loc. Deja e mai mic decit un string!Tudorel666 a scris:Fac ateii atata caz de faptul ca teistii nu ar fi capabili sa mai invete sau sa mai studieze ceva, odata ajunsi sub tutela unei credinte. O dovada ca nu este asa, o constituie celebrul caz al lui Giordano Bruno, calugar dominican ce s-a ridicat impotriva Inchizitiei pentru a-si sustine ideile stiintifice, si a murit pentru ideile lui, in pofida bisericii careia se dedicase
Iata deci, dragilor, ca credinta in Dumnezeu nu inseamna nicidecum ca persoanei respective i se indeparteaza creierul!!!
Exact asta am explicat și eu de nenumărate ori.Histrion a scris:Hi!Hi!HI! Pina si un credincios da de-a dura cu invatatura bisericii cind gineste realitatea. Nu vezi cit de departe s-au rostogolit "invataturile" astea azi? Dumne-zeu a ajuns sa se ascunda in cuante, ca in macro nu mai are loc. Deja e mai mic decit un string!
Histrion a scris: Hi!Hi!HI! Pina si un credincios da de-a dura cu invatatura bisericii cind gineste realitatea. Nu vezi cit de departe s-au rostogolit "invataturile" astea azi? Dumne-zeu a ajuns sa se ascunda in cuante, ca in macro nu mai are loc. Deja e mai mic decit un string!
Anticristul a scris:Da fire.Firea omului,sau firea omeneasca
Anticristul a scris:Da fire.Firea omului,sau firea omeneasca
Mergi la pagina : 1, 2, 3
» RELIGIE, ATEISM, ANTIRELIGIE » RELIGIE, ATEISM, ANTIRELIGIE » Despre Ateism » Intrebari pentru atei
Subiecte similare
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum