Admin a scris: Daca m-ai deranja, ti-as sterge postarile sau ti-as spune. Eu imi spun doar parerea si fiecare are dreptul sa o faca.
Nu vreau sa tac din cauza replicilor pe care le-am primit sau a reactiei create, ci din cauza faptului ca sunt convins ca unele lucruri fac rau daca sunt spuse, iar altele degeaba le spui, ca nu le pricepe nimeni.
Iar privitor la comportamentul meu, o fac pentru ca vreau sa aflu ce a vrut sa ne spuna Hristos si vreau sa gasesc acea dragoste descrisa de el. Si El a spus ceva ciudat, ne-a dat un fel de spirala a cunoasterii, rupand alergarea in cercul vicios de pana atunci.
Astfel, a spus ca cine nu isi uraste sotia si copii, nu poate sa-l urmeze. A spus ca sotia si copiii, care stau in casa cu omul, sunt dusmanii lui. Dar tot el a spus : "SA NE IUBIM DUSMANII"!
Este pur si simplu un silogism, un minunat silogism prin care se se pleaca de la indemnul de a-ti uri sotia pentru a ajunge la indemnul de...a-ti iubi sotia!
Este aceasta o contradictie? Nu, nu este! Caci spune sa nu-ti iubesti sotia pentru ca-ti este sotie, adica pentru faptul ca te ajuta, ci sa o iubesti ca pe un dusman, pentru faptul ca-ti pune bete in roate si iti face rau!
Da, Hristos a dus dragostea omeneasca la apogeu, pentru ca, daca oricine isi poate iubi sotia pentru ca-i este de ajutor, doar sfintii pot iubi o sotie care nu le mai este sotie, ci un adevarat dusman!
Tocmai de aceea fug de cate ori vad ca tind sa cad in vechile sentimente de sot.
Religia mea, prin Vechiul Testament, imi permite sa am mai multe sotii, chiar sa am sotii si ibovnice, dar Noul Testament ma invata ca voi avea doar de suferit si voi darui doar suferinta daca le iubesc numai pentru ajutorul dat de ele! Trebuie sa le iubesc mai ales pentru raul pe care mi-l fac! De ce? Stie Hristos de ce! Iar, daca nu stie nici el, macar vreau sa aflu ca nici el nu stie!