Am inceput pe alte forumuri acest subiect si nu am avut cu cine il discuta. De aceea m-am gandit sa il mut aici si sper ca Emanuel sa tie prezent.
Uite o conceptie despre modul in care a iubit Isus:
Dragostea noastra omeneasca cauta intotdeauna sa se inalte pe sine cat mai sus. Cand cineva ajunge într-o pozitie inalta, incepe sa se ingrijoreze ca nu cumva sa piarda ceea ce a dobandit.
Insa Isus a renuntat de buna voie la coroana Sa, caci era motivat de AGAPE.
In Filipeni 2:5-8 sunt prezentati pasii umilintei lui Hristos, pe care El i-a facut pentru a ne demonstra pe viu ce inseamna AGAPE:
1. „El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuși n-a socotit ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu” (versetul 6).
2. „S-a dezbrăcat pe Sine Însuși” („a renunțat la prestigiul Său” - KJV).
motivatie a iubirii dezinteresate este cea care l-a facut pe Hristos in stare sa renunte de buna voie si pentru totdeauna la tot ceea ce avea mai scump.
3. „A luat chip de rob” (versetul 7).
chiar daca ar fi devenit asemenea ingerilor, tot ar fi fost o umilinta fara seaman pentru Hristos. Cu toate acestea, El a coborat si mai jos:
4. „S-a făcut asemenea oamenilor” (versetul 8 ), adică „mai prejos decât îngerii” (Psalm 8 ,5 ).
daca vom permite iubirii AGAPE sa intre in inima noastra, ea va risipi umbrele lasate de spiritul indreptatirii de sine si vom descoperi ca ne va fi usor să ajungem la inimile celorlalti.
5. „La înfățișare a fost găsit ca un om și S-a smerit” (versetul 8 ) .
Dar asta nu a fost totul:
6. „S-a făcut ascultător până la moarte” (versetul 8 ).
a simțit cu fiecare fibra a fiintei Sale durerea vie si sfasietoare a despartirii de Dumnezeu, ceruta de principiile neschimbatoare ale dreptatii divine.
Si iata masura deplina a injosirii Sale :
7. „Și încă moarte de cruce” (versetul 8 ).