Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
despre fobia institutionalizarii religioase EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
despre fobia institutionalizarii religioase EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
despre fobia institutionalizarii religioase EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 9 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 9 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

despre fobia institutionalizarii religioase

+7
Bulache
Heruer
Herietta
Tudorel666
Artistu
HIRAN
MariaB
11 participan?i

Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 3]

MariaB

muritor de rand

HIRAN a scris:un atac la invatatura institutiilor oamenilor care te-au inselat si pe tine.
Ca atare te compatimesc si mi-e mila de tine.
Ti-am scris doar ca sa stii ca fara voia ta inseli la randul tau pe altii si slujesti acestor institutii ale minciunii.

multi compatimesc pe cei care se declara apartinand unei comunitati religioase
de ce oare?

HIRAN

demon

Simplu. Pentru ca Dumnezeu nu poate fi institutionalizat si nu poate fi fortat sa faca ce vor niste oameni.
Ps. 97:5 Muntii se topesc ca ceara inaintea Domnului, inaintea Domnului intregului pamant

Comunitatile acelea nu fac de cat sa adune egourile unor indivizi care consimt la o platforma-program si sa creeze o forta egoista puternica si periculoasa societatii in acelasi timp.

Ori a urma pe Iisus inseamna in primul rand lepadare de sine (ego) nu intarirea si unificarea egourilor. Fara aceasta conditie nu poti fi ucenic.

Isa 48:8 Nici nu le-ai auzit, nici nu le-ai stiut, si nici nu-ti era deschisa odinioara urechea la ele: caci stiam ca ai sa fii necredincios, si ca din nastere ai fost numit razvratit.
Fa7:51 "Oameni tari la cerbice, netaiati imprejur cu inima si cu urechile. Voi totdeauna va impotriviti Duhului Sfant. Cum au facut parintii vostri, asa faceti si voi.

Acum sa rationeze fiecare. Daca un individ izolat nu asculta de Dumnezeu si se razvrateste impotriva Sa, cu cat mai mai mult o va face intr-o echipa organizata sub conducerea Potrivnicului.

MariaB

muritor de rand

HIRAN a scris:Acum sa rationeze fiecare. Daca un individ izolat nu asculta de Dumnezeu si se razvrateste impotriva Sa, cu cat mai mai mult o va face intr-o echipa organizata sub conducerea Potrivnicului.
dupa aceasta logica, ar insemna sa nici nu ne mai casatorim
Dumnezeu ce spune in legatura cu casatoria?!?

HIRAN

demon

MariaB a scris:
HIRAN a scris:Acum sa rationeze fiecare. Daca un individ izolat nu asculta de Dumnezeu si se razvrateste impotriva Sa, cu cat mai mai mult o va face intr-o echipa organizata sub conducerea Potrivnicului.

Nu am spus ca Dumnezeu opreste oamenii sa-si institutionalizeze doctrinele lor, ci am zis ca mana lui este impotriva lor, cum a fost cu turnul Babel.

Ce are casatoria cu institutiile religiilor ? Tocmai acele institutii au scos-o ca este pacat sa va casatoriti din secte sau denominatiuni diferite.

Dumnezeu ce zice, zice a lor Sai. Orice imparat da dispozitii in tara Sa nu in tara vecina.

MariaB

muritor de rand

HIRAN a scris:
MariaB a scris:
Ce are casatoria cu institutiile religiilor ?
si casatorita este tot o institutie
dintr-un individ izolat, se organizeaza o echipa care, dupa temerile tale, ar putea fi mai usor condusa de Potrivnicul

HIRAN a scris:Tocmai acele institutii au scos-o ca este pacat sa va casatoriti din secte sau denominatiuni diferite.
cine spune ca e pacat sa te casatoresti din secte sau denominatiuni diferite?
la noi, catolicii, nu este
la voi?

HIRAN

demon

MariaB a scris: si casatorita este tot o institutie
dintr-un individ izolat, se organizeaza o echipa care, dupa temerile tale, ar putea fi mai usor condusa de Potrivnicul

Oamenii au facut din ea o institutie, ca o consecinta a manifestarii razvratirii din ei.
Priveste in natura la alte specii si vei vedea cum este casatoria de la Dumnezeu.

la voi?

Atunci de ce aveti nevoie de dispense de la niste oameni ?
(extras din catehismul vostru)
345. Ce se cere atunci când unul dintre miri nu este catolic?

Pentru a fi licite, căsătoriile mixte (dintre un/o catolic(ă) și un/o botezat(ă) necatolic(ă)) cer permisiunea autorității ecleziastice. Cele cu disparitate de cult (dintre un/o catolic(ă) și un/o nebotezat(ă)) pentru a fi valide au nevoie de o dispensă. În orice caz, este esențial ca soții să nu excludă acceptarea scopurilor și a proprietăților esențiale ale Căsătoriei și ca soțul catolic să confirme angajamentele, cunoscute și de celălalt soț, de a păstra credința și de a asigura Botezul și educarea catolică a copiilor.
1633‑1637

Iar legislatia aceasta este una moderna scrisa dupa ce au fost ucisi o multime de oameni de institutia aceasta a casatoriei.
Vezi aici cum era inainte de Conciliul Vatican II
http://www.profamilia.ro/revista.asp?id=2004_01_07

La noi casatoria este un fenomen natural, nu o institutie.

Vizitato

Vizitator

MariaB a scris:multi compatimesc pe cei care se declara apartinand unei comunitati religioase
de ce oare?
Simplu:

2 Timotei

24Și robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blînd cu toți, în stare să învețe pe toți, plin de îngăduință răbdătoare,

25să îndrepte cu blîndeță pe potrivnici, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăința, ca să ajungă la cunoștința adevărului;

26și, venindu-și în fire, să se desprindă din cursa diavolului, de care au fost prinși ca să -i facă voia.

2 Tesaloniceni 2

11Din această pricină, Dumnezeu le trimete o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:

12pentruca toți cei ce n'au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osîndiți.

D-aia!!!!

MariaB

muritor de rand

HIRAN a scris:
Oamenii au facut din ea o institutie, ca o consecinta a manifestarii razvratirii din ei.
Priveste in natura la alte specii si vei vedea cum este casatoria de la Dumnezeu.
...
dupa exemplul carei specii?

HIRAN a scris:
la voi?
nu se cer dispense de la "niste oameni", ci de la reprezentantii comunitatii in care se doreste casatoria (acest reprezentant este parohul in parohia caruia ceri casatoria) - ceea ce este cat se poate de normal
daca nu te casatoresti in comunitatea respectiva, nu ai nevoie de dispense
daca vrei casatorie in acea comuniatate, respecti regulile comunitatii
de obligat, nu te obliga nimeni la nimic

HIRAN a scris:Iar legislatia aceasta este una moderna scrisa dupa ce au fost ucisi o multime de oameni de institutia aceasta a casatoriei.
dar stii cum era inainte de Crestinism?
nici mai bine, nici mai rau - pentru ca tot despre oamenii era vorba

MariaB

muritor de rand

Zexelica a scris:
MariaB a scris:multi compatimesc pe cei care se declara apartinand unei comunitati religioase
de ce oare?
Simplu:
2 Timotei
24Și robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blînd cu toți, în stare să învețe pe toți, plin de îngăduință răbdătoare,
25să îndrepte cu blîndeță pe potrivnici, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăința, ca să ajungă la cunoștința adevărului;
26și, venindu-și în fire, să se desprindă din cursa diavolului, de care au fost prinși ca să -i facă voia.
2 Tesaloniceni 2
11Din această pricină, Dumnezeu le trimete o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:
12pentruca toți cei ce n'au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osîndiți.

D-aia!!!!
dar cum iti dai seama ca despre institutionalizare se vorbeste in versetele mentionate?
de unde stii sigur ca nu esti in "cursa diavolului" daca iesi din institutie?

HIRAN

demon

MariaB a scris:
HIRAN a scris:
...
dupa exemplul carei specii?

HOMO REGNUM DEUS

MariaB a scris:
HIRAN a scris:
la voi?
nu se cer dispense de la "niste oameni", ci de la reprezentantii comunitatii in care se doreste casatoria (acest reprezentant este parohul in parohia caruia ceri casatoria) - ceea ce este cat se poate de normal
daca nu te casatoresti in comunitatea respectiva, nu ai nevoie de dispense
daca vrei casatorie in acea comuniatate, respecti regulile comunitatii
de obligat, nu te obliga nimeni la nimic

Reprezentantii comunitatii nu sunt oameni ? Explica-ne te rog daca sunt zei, semizei, zmei sau uriasi.

Apoi descrii o comunitate ca oricare ginta, trib sau republica. Ce are aceasta cu Imparatia cerurilor ?

MariaB a scris:
HIRAN a scris:Iar legislatia aceasta este una moderna scrisa dupa ce au fost ucisi o multime de oameni de institutia aceasta a casatoriei.
dar stii cum era inainte de Crestinism?

Daca e la fel ca inainte, la ce va foloseste crestinismul ? Sau doar ca sa batjocoriti Numele Domnului ?

MariaB

muritor de rand

HIRAN a scris:
MariaB a scris: stii cum era inainte de Crestinism?
Daca e la fel ca inainte, la ce va foloseste crestinismul ? Sau doar ca sa batjocoriti Numele Domnului ?
Crestinismul este pentru a aduce cult lui Dumnezeu
ce crezi tu despre Crestinism este cu totul altceva

HIRAN

demon

Scuze. Dar eu stiu si cred ca Dumnezeu dezaproba cultul personalitatii.

MariaB

muritor de rand

HIRAN a scris:Scuze. Dar eu stiu si cred ca Dumnezeu dezaproba cultul personalitatii.
sigur ca da

dar ce stii despre Crestinism de esti asa portnit impotriva celor ce il practica?

Artistu

demon

HIRAN a scris: Daca e la fel ca inainte, la ce va foloseste crestinismul ? Sau doar ca sa batjocoriti Numele Domnului ?

Vrei sa-ti spun la ce a folosit crestinismul? Unii s-au trezit ca sunt mai cu motz decat altii si s-au apucat sa ucida in numele motzului. Nimic nou sub soare cand este vorba de credinte care isi disputa intaietatea dumnezeiasca. Macar inainte nu se omorau din motive religioase. Pur si simplu se omorau. Dupa, s-au schimbat lucrurile...dar s-au dat pe brazda cand au folosit motivele religioase ca justificare a unor motive pecuniare. Si cam asa se inchide ciclul.

Tudorel666

eliberat

Artistu a scris:
HIRAN a scris: Daca e la fel ca inainte, la ce va foloseste crestinismul ? Sau doar ca sa batjocoriti Numele Domnului ?

Vrei sa-ti spun la ce a folosit crestinismul? Unii s-au trezit ca sunt mai cu motz decat altii si s-au apucat sa ucida in numele motzului. Nimic nou sub soare cand este vorba de credinte care isi disputa intaietatea dumnezeiasca. Macar inainte nu se omorau din motive religioase. Pur si simplu se omorau. Dupa, s-au schimbat lucrurile...dar s-au dat pe brazda cand au folosit motivele religioase ca justificare a unor motive pecuniare. Si cam asa se inchide ciclul.

Vrei sa spui ca inainte de crestinism nu se omorau din motive religioase?

http://lazarmariantudorel.blogsite.ro

Artistu

demon

[quote="HIRAN"]
MariaB a scris: Oamenii au facut din ea o institutie, ca o consecinta a manifestarii razvratirii din ei.

Ca si la animale de altfel, care se casatoresc in padure ... Ooooh yeah, Hakuna matata.
PS Cred ca amesteci notiunea de cuplu cu cea de casatorie. Nu cred, o stiu de fapt. Pentru multi faptul ca doi stau impreuna si nu sunt casatoriti inseamna ca nu-s in cuplu (asta in varianta soft a vinelor). Si da, vine natural daca cei doi vor sa fie acceptati de comunitate. Daca nu, li se aminteste imediat ce vor pati si ca traiesc in preacurvie etc etc etc. So asa e. Casatoria nu e o institutie si vine natural, pe cale directa ... biblica.

Artistu

demon

Tudorel666 a scris:Vrei sa spui ca inainte de crestinism nu se omorau din motive religioase?

Nu se duceau peste altii pentru ca tineau de alta credinta. Pur si simplu se duceau sa ia pamant, sclavi, avutii etc. Zeii erau celebrati pentru ca i-au sustinut in lupta si le-au dat victoria. Sau citim alta istorie si (de ex) romanii se luptau cu dacii ca sa demosntreze suprematia lui Jupiter in fata lui Zamolxe de fapt?

Tudorel666

eliberat

Artistu a scris:
Tudorel666 a scris:Vrei sa spui ca inainte de crestinism nu se omorau din motive religioase?

Nu se duceau peste altii pentru ca tineau de alta credinta. Pur si simplu se duceau sa ia pamant, sclavi, avutii etc. Zeii erau celebrati pentru ca i-au sustinut in lupta si le-au dat victoria. Sau citim alta istorie si (de ex) romanii se luptau cu dacii ca sa demosntreze suprematia lui Jupiter in fata lui Zamolxe de fapt?

Inseamna ca numai de la Isus incoace au aparut razboaiele si luptele religioase?

Tudorel666

eliberat

[quote="Artistu"]
HIRAN a scris:
MariaB a scris: Oamenii au facut din ea o institutie, ca o consecinta a manifestarii razvratirii din ei.

Ca si la animale de altfel, care se casatoresc in padure ... Ooooh yeah, Hakuna matata.
PS Cred ca amesteci notiunea de cuplu cu cea de casatorie. Nu cred, o stiu de fapt. Pentru multi faptul ca doi stau impreuna si nu sunt casatoriti inseamna ca nu-s in cuplu (asta in varianta soft a vinelor). Si da, vine natural daca cei doi vor sa fie acceptati de comunitate. Daca nu, li se aminteste imediat ce vor pati si ca traiesc in preacurvie etc etc etc. So asa e. Casatoria nu e o institutie si vine natural, pe cale directa ... biblica.

Sincer, te-ai exprimat asa de ambiguu, ca eu nu am priceput de care parte esti. Uite insa, mai jos, un citat evanghelic, ce are si valoare documentara, istorica, prin care se arata cum s-a casatorit Iosif cu Fecioara Maria: pur si simplu a luat-o la el, fara popa, fara acte si fara altceva de genul acesta. Este drept insa ca ei erau deja logoditi, in sensul ca hotarasera asta dinainte si stia si comunitatea. Cu alte cuvinte, altii nu mai aveau voie sa se bage peste ei, de vreme ce se hotarasera deja unul pentru celalalt.

Matei 1
24 Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; și a luat la el pe nevasta sa.

Artistu

demon

Tudorel666 a scris:Inseamna ca numai de la Isus incoace au aparut razboaiele si luptele religioase?

Sunt destule informatii istorice atat in biblioteci cat si pe net. Nu crezi ca ar fi momentul ca dupa spalare sa te patezi ca sa ai ce spala din nou?

Artistu

demon

Tudorel666 a scris: Sincer, te-ai exprimat asa de ambiguu, ca eu nu am priceput de care parte esti. Uite insa, mai jos, un citat evanghelic, ce are si valoare documentara, istorica, prin care se arata cum s-a casatorit Iosif cu Fecioara Maria: pur si simplu a luat-o la el, fara popa, fara acte si fara altceva de genul acesta. Este drept insa ca ei erau deja logoditi, in sensul ca hotarasera asta dinainte si stia si comunitatea. Cu alte cuvinte, altii nu mai aveau voie sa se bage peste ei, de vreme ce se hotarasera deja unul pentru celalalt.

Matei 1
24 Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; și a luat la el pe nevasta sa.

Cred ca sunt useri care pot sa confirme sau infirme ca in perioada aia aranjamentele intre parinti erau cele care indicau cine pe cine ia. Aranjamentele alea le poti considera "acte" care legitimau in fata comunitatii cuplul, cam ce face acum preotul - institutionalizarea cuplului. Citatul pe care-l dai nu este relevant, din simplul motiv ca el nu s-a dus, a luat-o si gata. Avea un angajament de respectat - aka logodna.

MariaB

muritor de rand

Artistu a scris:
Vrei sa-ti spun la ce a folosit crestinismul? Unii s-au trezit ca sunt mai cu motz decat altii si s-au apucat sa ucida in numele motzului. Nimic nou sub soare cand este vorba de credinte care isi disputa intaietatea dumnezeiasca. Macar inainte nu se omorau din motive religioase. Pur si simplu se omorau.
la care "inainte" te referi?

vorbesti despre unii cu motz care s-au apucat sa ucida in numele motzului
dar care este legatura lor cu Crestinismul?
niciuna!
Crestinismul doar le-a oferit conjunctura
daca nu gaseau Crestinismul, gaseau altceva...

dar chiar nu este vina cutitului de bucatarie daca tu il folosesti sa il injunghii pe vecinul!!!

Artistu

demon

MariaB a scris: la care "inainte" te referi?
niciuna!
dar chiar nu este vina cutitului de bucatarie daca tu il folosesti sa il injunghii pe vecinul!!!

Scoate capul din bucatarie si vezi in jur/istorie cata aroganta au aratat/arata crestinii in discutiile cu reprezentantii altor religii doar pentru ca ei se roaga unui zeu pe care-l considera SINGURUL. Nu cutitul este de vina ci sentimentul de siguranta pe care ti-l da faptul ca-l ai. Alibiul a fost oferit chiar de Isus
Foc am venit să arunc pe pământ și cât aș vrea să fie acum aprins!
Și cu botez am a Mă boteza, și câtă nerăbdare am până ce se va îndeplini!
Vi se pare că am venit să dau pace pe pământ? Vă spun că nu, ci dezbinare.
Căci de acum înainte cinci dintr-o casă vor fi dezbinați: trei împotriva a doi și doi împotriva a trei.
Dezbinați vor fi: tatăl împotriva fiului și fiul împotriva tatălui, mama împotriva fiicei și fiica împotriva mamei, soacra împotriva nurorii sale și nora împotriva soacrei.

Herietta

muritor de rand

Uite si un mascul care nu ne trimite la cratita! huggles

Heruer

inger

Artistu a scris:
MariaB a scris: la care "inainte" te referi?
niciuna!

Scoate capul din bucatarie si vezi in jur/istorie cata aroganta au aratat/arata crestinii in discutiile cu reprezentantii altor religii doar pentru ca ei se roaga unui zeu pe care-l considera SINGURUL. Nu cutitul este de vina ci sentimentul de siguranta pe care ti-l da faptul ca-l ai. Alibiul a fost oferit chiar de Isus
Foc am venit să arunc pe pământ și cât aș vrea să fie acum aprins!
Și cu botez am a Mă boteza, și câtă nerăbdare am până ce se va îndeplini!
Vi se pare că am venit să dau pace pe pământ? Vă spun că nu, ci dezbinare.
Căci de acum înainte cinci dintr-o casă vor fi dezbinați: trei împotriva a doi și doi împotriva a trei.
Dezbinați vor fi: tatăl împotriva fiului și fiul împotriva tatălui, mama împotriva fiicei și fiica împotriva mamei, soacra împotriva nurorii sale și nora împotriva soacrei.
Din cate am citit (pe ici pe colo) am inteles ca invataturile si indemnurile lui Isus nu se refereau la comportamentul exterior/trup/logica umana ci la "comportamentul" interior/spirit/logica divina.

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 3]

Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum