Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Intelepciunea Cabala EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Intelepciunea Cabala EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Intelepciunea Cabala EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Intelepciunea Cabala EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Intelepciunea Cabala EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Intelepciunea Cabala EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Intelepciunea Cabala EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Intelepciunea Cabala EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Intelepciunea Cabala EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Intelepciunea Cabala EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Intelepciunea Cabala EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Intelepciunea Cabala EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Intelepciunea Cabala EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Intelepciunea Cabala EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Intelepciunea Cabala EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Intelepciunea Cabala EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Intelepciunea Cabala EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Intelepciunea Cabala EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Intelepciunea Cabala EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Intelepciunea Cabala EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Intelepciunea Cabala EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Intelepciunea Cabala EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Intelepciunea Cabala EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Intelepciunea Cabala EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Intelepciunea Cabala EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Intelepciunea Cabala EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 4 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 4 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Intelepciunea Cabala

3 participan?i

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Intelepciunea Cabala Empty Intelepciunea Cabala Dum Aug 03, 2008 5:10 am

Adi Baruch

muritor de rand

Mult succes Hary!

Ce este Cabala ?

Deși originile ei sunt înrădăcinate în vechea antichitate, din timpul anticului Babilon, știința Cabalei a rămas practic ascunsă omenirii, de când ea a apărut în urmă cu mai mult de patru mii de ani.

Tocmai această tăinuire a menținut nemuritoarea atracție a Cabalei. Savanți și filozofi renumiți din multe țări, ca de exemplu Newton, Leibniz și Pico della Mirandola, au cercetat și au încercat să înțeleagă știința Cabalei. Totuși, până în zilele noastre numai puțini știu ce este într-adevăr Cabala.

Știința Cabalei nu vorbește despre lumea noastră, și în consecință esența ei scapă oamenilor. Este imposibil să înțelegi pe deplin invizibilul, imperceptibilul și ceea ce nu a fost experimentat. De mii de ani, omenirii i-a fost oferită o varietate largă de lucruri sub numele de “Cabala": farmece, blesteme și chiar miracole, toate în afară de știința Cabalei însăși. Pentru mai mult de patru mii de ani, opinia de rând despre știința Cabalei a fost încurcată de concepții și interpretări greșite. De aceea, în primul rând, trebuie lămurit ce este știința Cabalei. Cabalistul Yehuda Ashlag definește Cabala în felul următor în articolul său “Esența Înțelepciunii Cabalei”:

Această înțelepciune nu este nici mai mult, nici mai puțin decât o succesiune de rădăcini, care pătrund în jos pe calea principiului de cauză și efect, după reguli fixe și determinate, care se îmbină într-un singur scop preamărit, descris ca "revelația Dumnezeirii Sale în fața creaturilor Sale în lumea noastră".

Definițiile științifice pot fi complicate și obositoare. Hai să încercăm să analizăm ce se spune aici.

Există forța de sus sau Creatorul, și forțe guvernatoare care descind din această forță de sus înspre lumea noastră. Noi nu știm câte forțe există, dar de fapt asta nu este important. Noi existăm aici în lumea noastră. Noi suntem creați de o forță superioară pe care noi o numim "Creator". Noi suntem familiarizați cu diferite forțe în lumea noastră, ca de exemplu forța gravitațională, electromagnetismul și forța gândului. Totuși, există forțe de ordin mai înalt, care acționează în timp ce rămân ascunse de noi.

Noi numim această forță ultimativă, atotcuprinzătoare - "Creator". Creatorul este suma tuturor forțelor din lume și nivelul cel mai înalt în rândul forțelor guvernatoare.

Această forță superioară a dat naștere lumilor superioare. Există în total cinci lumi superioare. După ele urmează așa numitul Machsom, o barieră care desparte lumile de sus de lumea noastră. De la forța supremă Creator, de asemenea cunoscută ca "Lumea Infinitului" forțele coboară străbătând toate lumile, dând naștere lumii noastre și ființelor umane.

Știința Cabalei nu studiează lumea noastră și ființele umane din ea, așa cum o fac științele tradiționale. Cabala cercetează tot ce există deasupra Machsom-ului .

Cabalistul Yehuda Ashlag spune că "această înțelepciune nu este nici mai mult, nici mai puțin decât o succesiune de rădăcini, care pătrund în jos pe calea principiului de cauză și efect, după reguli fixe și determinate...". Nu există nimic altceva decât forțele care coboară de sus, în conformitate cu legi precise. În plus, aceste legi, așa cum scrie Ashlag, sunt fixe, absolute și omniprezente. În cele din urmă, toate sunt astfel direcționate încât omul să poată descoperi forța guvernatoare ultimativă a naturii în timp ce trăiește în lumea noastră obișnuită.

Până când o persoană nu dezvăluie în mod complet această forță, până când cineva nu cunoaște toate lumile pe care trebuie să urce, supunându-se acelorași legi ca și forțele descendente, până când cineva nu ajunge în Lumea Infinitului, o asemenea persoană nu va părăsi această lume. Ce înseamnă "nu va părăsi" ? Persoana aceasta va fi mereu renăscută în lumea noastră, dezvoltându-se de la o viață la următoarea până la atingerea stării în care apare dorința de a ajunge la forța superioară

2Intelepciunea Cabala Empty Re: Intelepciunea Cabala Dum Aug 03, 2008 7:46 am

Hary

Hary
muritor de rand

Multumesc. Sunt insa foarte multe subiecte de discutat si sper sa se implice mai multa lume.

3Intelepciunea Cabala Empty Re: Intelepciunea Cabala Vin Aug 08, 2008 7:13 am

Adi Baruch

muritor de rand

Vad ca acest subiect deschis de mine(Adrian) a dat mult de gandit acestui minunat grup si ma bucur enorm de acest lucru.Vreau sa clarific cat se poate acest subiect si anume de A primii pentru A Darui.
Dar mai intai trebuie sa intelegem cui ii daruim si ce trebuie sa ii daruim.Sper ca toata lumea are conceptul cat de cat de calitatea pe care o poarta Creatorul.Calitatea Lui este de DARUI si El nu are aceasta calitatea de A primii(CA A NOASTRA) deoarece El a Creat Totul si Lumina Divina este un dar dat de El noua Creatilor Lui.Acuma intrebarea grea este ce putem noi daruii CREATORULUI in realitatea asta in care traim noi acuma?Absolut nimic!Nu avem ce sa ii daruim ca totul a fost creat pt placerea noastra.O a doua intrebare ar fii daca noi avem aceasta calitate de A darui ca cea a Creatorului?Nu noi nu avem aceasta calitate deoarece am fost creati cu Calitatea de a PrimiiAcum pt a intelege ceea ce scriu eu sus este faorte important sa cunostem drumul nostru spiritual pe care l-am purtat pana cand am ajuns in aceasta realitate pe care noi o percem cu cele 5 sensuri ale noastre,si anume cele 4 faze ale Creatiei si descresterea luminii fata de noi pana la formarea lumii acesteia in care traim noi.Dar sarind peste acest capitol trebuie sa realizam un lucru foarte important si anume acela ca noi suntem opoziti calitatii luminii si aceea de A darui.Dar cum totusi putem darui ceva daca avem aceasta calitatea de a primii numai pt satisfacerea noastra?Prin schimbarea IntentieiPt a il bucura pe Creator singura bucurie este de ii arata Lui ca tot ceea ce A CREAT A FOST PT BUCURIA NOASTRA si astfel noi trebuie sa ii demostram acest lucrucum?complicat putin,prin acumularea calitatii CREATORULUI si aceea de A daruiCe ne-a daruit Creatorul?Lumina INFINITA!deci noi putem darui numai acest lucru si acest lucru il putem face numai si numai dupa ce am trecut pragul spiritual.In aceasta realitate pe care o percem noi nu exista nimic pe care noi IL putem oferii nu Lui Creatorului si nici oricarei alte persoane,deoarece aceasta realitate nu are absolut nimic spiritual in ea.Stiu e greu de aceeptat acest lucru ca si faptul ca noi suntem opoziti calitatii de A daruiFaptul ca noi nu percem lumea spirituala asata nu inseamna ca noi nu suntem in ea.Din contra noi ne aflam in mijlocul EI!dar prin calitatiile pe care le detinem noi azi percem numai 0.00000000000000000 1% aprox din lumina ei.V-am dat exeplu cu filmul arborele vietii daca mai tineti minte unde se explica formarea lumiilor spirituale si scopul crearii acestei lumii.
http://vod.kab. tv/vod/eng/ films/95_ eng_norav_ 2007-10-31_ websites_ tree_life. wmv
traducerea clipului in acest link: http://www.kabbalah .info/romkab/ poezie.htm
Pt lipirea noastra de Creator prin indeplinirea acestei calitatii ai lui si anume de A darui noi trebuie sa corectam relatia dintre noi si pana cand nu vom realiza ca suntem un singur suflet(starea initiala a noastra inainte sa cadem in aceasta realitate) sub legea iubiirii deasupra ratiunii nu ne vom bucura de lumina infinta in totalitate.Faptul ca noi credem ca suntem separati unul de celalalt este datorita calitatii noastre egoiste care ne-a fost implantata intentionat de Creator pt ca noi sa ajungem la realizarea faptului ca suntem opozitii luminii si ca noi sa nastem o doritna in interiorul nostru si aceea pt lumina infinita daruita de El de la inceput dar pe care noi nu am dorit-o prin alegerea noastra libera si am fost in ea ca niste ingeri,roboti ascultand numai la ordinele ei.Scopul Creatiei este ca noi sa dorim aceasta lumina prin alegerea noastra libera.Noi suntem in acest proces zilele acestea.Trezirea omenirii asupra dorintei adevarate de a cunoaste lumea spirituala este foarte mare zilele aceastea.Intreabare a este daca fiecare si-a gasit si metoda de intrare in ea.Presiunea spirituala este foarte mare si cum timpul pana cand aceasta lumee va trece pragul spiritual este faorte scurt(ma refer la planul Creatiei-suntem la sfarsitul lui.la implinirea lui),''palmele de trezire a Creatorului' ' vor fii din ce in ce mai mari.Aceste ''palme'' nu fac altceva decat sa il faca pe om sa realizeze ca este 'stricat'' ca poseda o calitatea opusa celei a Luminii.Este f important sa realizam acest lucru,ca o data realizat trecerea in lumea spirituala va fii foarte usoara deoarece vom stii ce trebuie sa facem ca sa o strabatem fara suferinte si obstacole lumii acesteia.(obstacole care tot de Creator sunt trimise pt a incerca noua vointa si daruirea de a dori lumina infinita)Ups vad ca m-am pus pe taclale si sper ca nu v-am facut capul calendar.Dar inainte sa inchid as vrea sa va dau un expemplu de daruire de folosire a Intentiei Sa zicem ca beti un pahar de ceai.Inaite sa il beti va ganditi cine va dat aceast ceai,care a fost scopul lui si ce vrea de la tine prin faptul ca beti acest ceai.atunci stati si va ganditi...Acel cineva nu ma cunoaste de ce ar vrea el sa imi dea acest CEAI?aaaa ca sa ma bucur,sa fiu fericit.Dar totusi cum cineva vrea sa imi dea ceva fara sa vrea nimic in schimb?deodata simt diferenta calitatiilor dintre mine si cel care mi-a daruit acest ceai.si imi doresc si eu sa am aceea calitate!ce pot eu sa fac sa capat aceeiasi calitate ca a lui?ce pot eu sa ii dau ca sa il fac si pe el fericit?Eu nevazut pe acel care mi-a daruit acest ceai nu iipot darui nimic decat bucuria faptului ca primesc ceaiul de la ElO data ce am realizat acest lucru automat gandirea mea este concentrata asupra celui care mi-a oferit ceaiul!Si acuma stiu ca exista cineva care mi-l a oferit si ca singura bucurie pe care i-o pot oferii este acceptarea acestui ceai.Dintr-o data eu ma concentrez asupra Creatorului cum sa il bucur pe El si nu asupra faptului ca ceaiul imi umple stomacul si imi satisfac eu doritna egoista de a ma bucura de el pt satisfacerea mea personala.Deci ceaiul devine inexistent pt mine cu toate ca eu il beau.Importanta ceaiului a disparut complect din gandirea mea,si astfel cel mai important lucru pt mine este ca eu in momentul cand am baut ceaiul l-am satisfacut pe Creator prin faptul acceptarii si bucuriei darului facut de el.ACEST exemplu este foarte apropiat ideii de A primii pt A darui cam atata pt azi... INTREBARI? no doubt... Cu respect,Adrian

4Intelepciunea Cabala Empty Re: Intelepciunea Cabala Vin Aug 08, 2008 7:15 am

Adi Baruch

muritor de rand

5Intelepciunea Cabala Empty Re: Intelepciunea Cabala Vin Aug 08, 2008 9:30 am

Adi Baruch

muritor de rand

M A R E L E P L A N

Nu este nici un secret in faptul ca stiinta Cabala nu a inceput ca un trend ce poate fi astazi observat la Hollywood. De fapt ea exista de mii de ani. Cand a aparut, oamenii erau mult mai apropiati de natura, decat sunt astazi. Ei aveau sentimentul de intimitate cu natura si se bucurau de relatia lor cu aceasta.

In acele zile, ei aveau putine motive de a se detasa de natura. Nu erau inca atat de centrati pe sinele lor precum sunt astazi. Intr-adevar, in acele timpuri, umanitatea era o parte inseparabila de Natura si intimitatea lor cu aceasta, crestea.
In plus, umanitatea nu cunostea destule despre Natura ca sa simta siguranta; ne temeam de fortele naturale, ceea ce ne determina sa ne raportam la Natura ca la o forta superioara noua.
Fiind intimi cu Natura, pe de o parte, si temandu-se de ea, pe de alta parte, oamenii aspirau nu doar sa invete mai multe despre lumea inconjuratoare, ci in primul rand doreau sa determine ce sau cine o guverna.
In acele vremuri timpurii, oamenii nu se puteau ascunde de elementele Naturii, asa cum fac astazi; ei nu puteau sa evite vitregiile acesteia, asa cum facem noi in aceasta lume „faurita de om”. Si ce era mai important, frica de Natura, si in acelasi timp, apropierea de aceasta, i-a facut pe multi sa cerceteze si sa descopere ce plan avea Natura pentru ei, si implicit pentru noi toti.
Acei pionieri in cercetarea Naturii voiau sa afle daca Natura avea un scop precis, si daca era asa, care era rolul umanitatii in acest Mare Plan. Acei indivizi care au primit cel
mai inalt nivel de cunoastere, acela al Marelui Plan, sunt cunoscuti sub numele de „Cabalisti”.
Un individ unic printre acesti pionieri, a fost Abraham. Cand a descoperit Marele Plan, nu doar ca l-a cercetat in profunzime, dar in primul rand i-a invatat si pe altii. El si-a dat seama ca singura garantie impotriva mizeriei si fricii, era ca oamenii sa inteleaga planul Naturii in legatura cu ei. Si indata ce si-a dat seama de acest lucru, nu a precupetit nici un efort ca sa invete pe oricine dorea acest lucru. Din acest motiv, Abraham a devenit
primul Cabalist, ce a inceput o dinastie a invatatorilor Cabalisti: cei mai merituosi studenti au devenit urmatoarea generatie de Cabalisti, care transmiteau cunoasterea urmatoarei generatii de studenti.

Cabalistii se refera la arhitectul Marelui Plan, ca fiind„Creatorul” si la Planul in sine ca fiind „Gindirea Creatiei”. Cu alte cuvinte, si acest lucru este foarte important, cand
Cabalistii vorbesc despre Natura sau despre legile Naturii, ei vorbesc despre Creator. Si vice versa, cand vorbesc despre Creator, ei vorbesc despre Natura sau despre legile
Naturii. Acesti termeni sunt sinonimi.

Pentru un Cabalist, termenul „Creator” nu are semnificatia unei entitati distincte, supranaturale, ci urmatorul nivel pe care o fiinta umana ar trebui sa-l atinga pentru a primi o cunoastere superioara. Cuvantul ebraic pentru Creator este Boreh si contine doua cuvinte: Bo (vino) si Re’eh (vezi). De aceea, cuvantul „Creator” este o invitatie personalizata pentru a experimenta lumea spirituala.
Termenul „Cabalist” vine din cuvantul ebraic Kabbalah (receptie). Limba originala a Cabalei este ebraica, o limba dezvoltata special de si pentru Cabalisti, ca sa ii ajute sa
comunice intre ei despre subiectele spirituale. Multe carti de Cabala au fost scrise in alte limbi deasemeni, dar termenii de baza intotdeauna sunt in Ebraica .

Cu respect Adrian

6Intelepciunea Cabala Empty Re: Intelepciunea Cabala Dum Aug 10, 2008 10:46 am

Adi Baruch

muritor de rand

Nights of Kabbalah
The spiritual search of renowned European actor Sasha Demidov

http://vod.kab.tv/vod/eng/films/eng_TRANS_NightsOfKabbalah_mbr.wmv

7Intelepciunea Cabala Empty Re: Intelepciunea Cabala Mier Aug 13, 2008 9:53 pm

Adi Baruch

muritor de rand

AL SASELEA SIMT
Sa incepem aceasta sectiune cu o mica fantezie. Ne aflam intr-un spatiu intunecat, un vid total. Nu putem vedea nimic, nu putem auzi nici un sunet, nu exista mirosuri si nici arome, si nu exista nimic pe care sa-l putem atinge in jurul nostru. Acum imaginati-va fiind in aceasta stare de atit de mult timp, incit ati uitat ca ati avut vreodata simturi cu care puteati sa percepeti aceste lucruri. Eventual, ati si uitat ca aceste senzatii pot exista.
Dintr-o data, o aroma slaba isi face aparitia. Va invaluie, dar nu va puteti da seama care este sursa ei. Apoi, apar mai multe arome, unele puternice, altele slabe, unele dulci si altele amare. Folosindu-le, va puteti gasi acum drumul in lume. Arome diferite vin din locuri diferite, si puteti incepe sa gasiti drumul vostru, urmind aceste arome.
Apoi, fara nici un avertisment, apar sunete din toate directiile. Sunetele sint toate diferite, unele sint asemenea muzicii, unele asemenea cuvintelor, iar unele asemenea zgomotelor. Dar sunetele furnizeaza orientare aditionala in acel spatiu.
Acum puteti masura distante, directii; puteti ghici sursele mirosurilor si a sunetelor pe care le primiti. Nu mai sinteti doar intr-un simplu spatiu; este o intreaga lume de sunete si mirosuri.
Dupa citva timp, o noua revelatie apare, atunci cind ceva va atinge. Imediat dupa aceasta, descoperiti si mai multe lucruri pe care le puteti atinge. Unele sint reci, altele calde, unele uscate si altele umede. Unele sint tari, altele moi; unele nici macar nu stiti
cum sint. Descoperiti ca puteti pune in gura unele obiecte pe care le atingeti, si ca acestea au gusturi diferite.
Pina acum traiti intr-o lume plina de sunete, mirosuri, senzatii si arome. Puteti atinge obiectele din lumea voastra, si puteti studia mediul inconjurator. Aceasta este lumea orbilor din nastere. Daca ati fi in pantofii lor, ati simti oare ca aveti nevoie de simtul vederii? Niciodata. Asta in cazul in care nu l-ati avut niciodata.
La fel se intimpla si in cazul celui de al saselea simt. Nu ne amintim sa-l fi avut vreodata, chiar daca initial l-am avut toti in momentul sfarimarii lui Adam ha Rishon, din care facem toti parte.
Al saselea simt opereaza asemanator cu cele cinci simturi naturale, cu singura diferenta ca al saselea simt nu ne este dat de natura, ci trebuie sa-l dezvoltam singuri. De fapt, numele „al saselea simt” este cumva inteles gresit, pentru ca nu dezvoltam de fapt un alt simt; dezvoltam o intentie.
In timp ce dezvoltam aceasta intentie, studiem Formele Creatorului, Formele daruirii, opuse structurii noastre naturale egoiste. De aceea al saselea simt nu ne este dat de Natura; este opus noua.
Construind intentia peste fiecare dorinta pe care o simtim, ne face sa fim constienti de cine sintem noi, de cine ese Creatorul, sau daca vrem sau nu sa fim ca El. Doar daca avem doua optiuni in fata noastra putem face o alegere adevarata. De aceea, Creatorul nu ne forteaza sa fim ca El – altruisti – dar ne arata cine sintem, cine este El, si ne da oportunitatea de a face propria alegere. Indata ce am facut alegerea, devenim oamenii care intentionam sa fim: asemenea Creatorului, sau nu.
De ce atunci, numim intentia de a darui „al saselea sens”? Deoarece avind aceeasi intentie ca si Creatorul, devenim asemenea Creatorului. Aceasta inseamna nu doar ca avem aceeasi intentie, dar deoarece am dezvoltat echivalenta de forme cu El, vedem si percepem lucruri pe care nu am putea sa le percepem altfel. De fapt incepem sa vedem cu ochii Lui.

Cu respect,Adrian

8Intelepciunea Cabala Empty Re: Intelepciunea Cabala Joi Aug 14, 2008 4:49 pm

Adi Baruch

muritor de rand

Cateva cuvinte despre Asociatia unde invat eu,Bnei BARUCH:

Despre Bnei Baruch
Bnei Baruch este cel mai mare grup de Cabaliști din Israel, care împărtășește înțelepciunea Cabalei lumii întregi. Marterialele de studiu în peste 30 de limbi se bazează pe texte autentice Cabalistice care au fost transmise din generație în generație.
Mesajul
Bnei Baruch este o mișcare variată a câtorva mii de studenți din întreaga lume. Fiecare student își alege propriul drum și intensitatea lui, în concordanță cu propriile condiții și aptitudini.
În ultimii ani, grupul a crescut, a devenit o mișcare angajată în proiecte educaționale voluntare, prezentând sursele autentice ale Cabalei în limba contemporană. Esența mesajului răspândit de Bnei Baruch este unitatea dintre oameni, unitatea națiunilor și iubirea dintre oameni.
De milenii, Cabaliștii au învățat că iubirea dintre oameni constituie fundamentul poporului lui Israel. Această iubire predomina în timpurile lui Abraham, a lui Moise, și în grupul de Cabaliști pe care l-au înființat. Iubirea dintre oameni a constituit combustibilul care a propulsat poporul lui Israel spre realizări extraordinare. În timpurile când iubirea dintre oameni s-a schimbat într-o ură fără temei, națiunea a intrat în exil și în întristare. Dacă dăm la o parte aceste valori vechi-dar-noi, vom descoperi că avem puterea de a îndepărta diferențele dintre noi și de a ne uni.
Înțelepciunea Cabalei, ascunsa de milenii, iese acum la suprafață. S-a așteptat timpul când suntem îndeajuns de dezvoltați și pregătiți să-i aplicăm mesajul. Astăzi iese la iveală ca mesaj și ca soluție care poate uni pe cei dezbinați și națiunile și să ne aducă pe toți, ca indivizi și ca societate, într-un stat cu mult mai bun.
Istorie și origine
Rav Michael Laitman, profesor în Ontologia și Teoria Cunoașterii, Doctor în Filozofie și Cabală și Licențiat în Științele Medicale Bio- Cibernetice a înființat Bnei Baruch în 1991, urmându-l pe profesorul său, Rav Baruch Shalom HaLevi Ashlag ( Rabinul).
Rav Laitman și-a numit grupul Bnei Baruch ( fiii lui Baruch) pentru a comemora memoria mentorului său, de care a fost nedespărțit în ultimii 12 ani din viața acestuia, din 1979 până în 1991. Rav Laitman a fost un prim student al lui Ashlag, propriul asistent și este recunoscut ca fiind succesorul metodei de învățare a Rabinului.
Rabinul este fiul prim născut și succesorul celui mai mare Cabalist al secolului 20, Rabbi Yehuda Leib HaLevi Ashlag. Rabbi Yehuda Ashlag este autorul celui mai imperios și mai cuprinzător comentariu a Cărții lui Zohar , Comentariul Sulam ( Comentariul Scării), primul care dezvăluie metoda completă pentru ascensiunea spirituală. De aici și epitetul pentru Ashlag, Baal HaSulam ( Proprietarul Scării).
Bnei Baruch își bazează întreaga metodă de studiu pe cărarea pavată de toți acești mari lideri spirituali.
Cursurile Cabala
Așa cum Cabaliștii fac de secole și așa cum se întâmplă și în cadrul activităților Bnei Baruch, Rav Laitman susține o lecție zilnică la centrul Bnei Baruch din Israel între 3:15-6:00 AM, ora Israelului. Lecțiile sunt traduse simultan în șapte limbi: engleză, rusă, spaniolă, germană, italiană, franceză și turcă. În viitorul apropiat, programele vor fi traduse și în greacă, polonă, portugheză si româna www.kab.tv/eng
Așa cum se întâmplă pentru toate activitățile Bnei Baruch, transmisiunile directe sunt furnizate gratuit pentru mii de studenți din întreaga lume.
Furnizarea
Bnei Baruch este o organizație non - profit de învățare și răspândire a înțelepciunii Cabala. Pentru a-și menține independența și puritatea intențiilor, Bnei Baruch nu este sprijinită, finanțată, și nu este în niciun fel legată de vreo entitate politică sau guvernamentală.
Deoarece majoritatea activităților sunt gratuite, sursa principală a fondurilor pentru activitățile grupului este asigurată de fonduri strânse de studenți pe bază de voluntariat. În plus, surse de venituri sunt cărțile lui Rav Laitman care se vând și donațiile.
Despre Rav Michael Laitman, doctor în filizofie
Rav Laitman și-a luat doctoratul în filizofie și Cabală la Institutul de Filozofie din Moscova din cadrul Academiei de Științe din Rusia și licența în Cibernetica Medicală la Universitatea Politehnică de Stat din St. Petersburg. În plus, ca o extindere a preocupărilor științifice, Rav Laitman s-a ocupat intens de Cabala în ultimii 30 de ani. A publicat peste 30 de cărți, traduse în mai mult de 12 limbi și sute de articole de Cabala și are peste 10.000 de ore audio/video cu prelegeri de Cabala.
Contribuțiile vaste ale lui Laitman în domeniul Cabalei au dus la primirea titlului de Profesor în Ontologia și Teoria Cunoașterii, acordat de Comisia Academică Superioară de Atestări Interdisciplinare a Federației Ruse.
În plus, Rav Laitman a colaborat cu oameni de știință proeminenți conducând cercetări unice în știința modernă și Cabala. În 2005 a fost în acest sens co-autor la o carte cu Prof. Vadim Rozin la Univesitatea de Stat Lomonosov din Moscova , Universitatea de Stat de Științe Umane din cadrul Academiei Ruse de Științe.

Cu respect,Adrian

9Intelepciunea Cabala Empty Re: Intelepciunea Cabala Sam Aug 16, 2008 7:05 am

Cocosel

Cocosel

Cabala este, înainte de toate, o metodã de interpretare a Bibliei, ce permite o mai bunã înþelegere a constituirii universului si a misiunii omului. Aceastã metodã necesitã cunoasterea ebraicii si lectura textelor sacre ebraice prin trei procedee originale: ghematria, notaricon si temurã. Ghematria constã în apropierea a douã cuvinte care au aceeasi valoare numeralã (cãci literele alfabetului ebraic corespund unor cifre diferite). Asa s-a decretat cã Avraam însemna Compasiune deoarece unul din cuvinte valora 248, ca si celãlalt. Scarã (suiam) si Sinai aveau, amîndouã, valoarea 130, asa cã scara lui Iacov a fost identificatã cu muntele Sinai. Notariconul construieste un nou cuvînt cu iniþialele sau finalele diferitelor cuvinte dintr-o frazã; sau, invers, extrage dintr-un cuvînt o frazã întreagã luînd fiecare din literele lui ca iniþialã a unui subiect, a unui verb si a unui complement. Temurã înlocuieste o literã dintr-un cuvînt prin alta dupã niste combinatii alfabetice numite tirujim. Plecînd de la aceste principii, cabalistii au ajuns la rezultate extrem de variate, asa cum a arãtat Paul Vulliaud: „Datoritã notariconului Gan Eden (grãdina Edenului) reprezintã guf (trup), nefes (suflet), etem (os) da'ath (ºtiintã), netah (eternitate)."
Vedem deci cum, datoritã Cabalei, apare o nouã Biblie cititã printre rãndurile primeia. Dar cabalistii nu resping, precum gnosticii, anumite episoade din Cartea initialã: ei considerã cã ea oferã douã lecturi posibile, una pentru popor, cealaltã pentru mostenitorii învãþãturii orale date de Moise. Iar aceastã Biblie ascunsã în Biblie, este extrasã dialectic, prin metoda lor retoricã si matematicã, chiar dacã strãfulgerãri de moment îi ajutã pe cabalisti sã surprindã simboluri nestiute. Ei trec prin sitã Vechiul Testament, îl examineazã pînã la ultimul rînd pentru a completa o omisiune sau a explica o nepotrivire. Sefer ha-Bahir (Cartea Strãlucirii), unul din cele mai vechi tratate ale Cabalei,ridicã aceastã problemã: „Este scris: ";si a sfirsit Dumnezeu în ziua a sasea lucrarea sa, pe care a fãcut-o; iar în ziua a saptea s-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a fãcut."; Ce-a fãcut el într-a opta?'" Toate procedeele cabalistice vor fi puse în miscare pentru a sti dacã Dumnezeu s-a odihnit în a opta zi asa cum a fãcut în a saptea.In altã parte, în Bahir, amintindu-se expresia „si întreg poporul vedea zgomotele" (Iesirea, 15, 18) se comenteazã: „De ce spune Scriptura:";...Vedea zgomotele"; cînd ar fi trebuit sã spunã ";...auzea zgomotele?; O tradiþie ne spune cã vorbele care ieseau din gura lui Dumnezeu se înscriau pe tenebre astfel încît ele se materializau iar Israel le auzea si le vedea în acelasi timp."
Desi sondeazã Biblia cu hermeneutica ei revoluþionarã, Cabala nu face exegezã, ci scoate din ea numele secrete ale lui Dumnezeu, ale îngerilor si demonilor, lucru care sã permitã adeptului sã controleze universul. Un cuvînt sacru, cînd stii sã-l formezi, cînd stii în ce împrejurãri sã-l scrii sau sã-l pronunti, poate distruge sau crea o lume. Iatã cum gãseste notariconul cuvîntul care-l va apãra de pericole pe omul ce pleacã în cãlãtorie: „Dupã ce a spus o rugãciune în care a cerut ajutorul divin pentru a strãbate cu bine drumul, cãlãtorul strigã de trei ori: ";Juhach, apãrã-mã";. Acest cuvînt ";Juhach"; este un nume de înger format din ultimele litere ale Psalmului 90, 11: Ki maleahav yetave lah ('Cã îngerilor Sãi va porunci pentru tine ca sã te pãzeascã în toate cãile tale"Wink." Acest nume, devenit sinonim pentru „toti îngerii", îi convoacã în totalitatea lor. Cuvîntul abracadabra, înscris pe atîtea talismane din Evul Mediu, a fost considerat ca o absurditate ce nu voia sã spunã nimic: el era, pur si simplu, o contractie a expresiei Abrek ad habra (Trimite trãsnetul tãu pînã la moarte), formulã sacrã de alungare a dusmanilor. Toate cuvintele cabalistice despre care s-a crezut cã au fost inventate, cum ar fi tqfiajya, nahoririn sînt abrevieri savante ale versetelor din Biblie, avînd o valoare misticã nemaipomenitã. Abulafia spunea cã existã trei cãi pentru progresul spiritului: calea asceticã (cea mai putin bunã), calea filozoficã (ceva mai bunã) si calea cabalisticã, care ducea cel mai departe, deoarece utiliza drept ghid de meditatie „stiinþa combinãrii literelor" (hohmath ha-teruj). O simplã permutare a literelor unui cuvînt are consecinte cosmice. Talmudul afirma cã Dumnezeu a creat lumea actualã cu litera he iar lumea viitoare cu litera yod. Zoharul preciza cã Adam, înainte de pãcat, avea cele douãzeci si douã de litere ale alfabetului ebraic înscrise pe fatã, dar cã ele si-au schimbat apoi locurile si au fost folosite în scopuri rele. Prin manipularea limbajului, cabalistii încercau sã regãseascã norma cea bunã ce asigura întoarcerea la viata edenicã.

peace

10Intelepciunea Cabala Empty Re: Intelepciunea Cabala Sam Aug 16, 2008 7:56 am

Adi Baruch

muritor de rand

pt Cocosel iti recomand cu caldura sa te inregistrezi la acest curs: http://www.arionline.info/

o zi frumoasa in continuare,ADRIAN

11Intelepciunea Cabala Empty Re: Intelepciunea Cabala Sam Aug 16, 2008 8:35 pm

Cocosel

Cocosel

Trei sunt unul si unul sta deasupra ,7 sunt divizate,3 sunt impotriva a 3 si una sta intre ele,intre triade,12 stau ca intr-o batalie;3 sunt prietene si 3 inamice;3 sunt datatoare de viata si 3 distrugatoare.Cele 3 prietene sunt inima, urechile si gura;cele 3 inamice sunt ficatul,bila si limba..in timp ce Domnul Regele credincios conduce asupra tuturor.Unul deasupra la 3,3 deasupra la 7 si 7 deasupra la 12 si toate sunt conectate una cu cealalta.

Unul din trei ...nu pot fi cabalic (printre primii care au primit traditia),..cabalaei(discipol)..cabalistae(imitator)
„Cabala nu trebuie să fie căutată nici prin contactul grosolan al simțurilor, nici cu argumentele artei logicii. Temelia ei se situează în a treia regiune a cunoașterii."...
Ma limitez doar sa ma perfectionez invatand lucurile simple utile tuturor... yes

12Intelepciunea Cabala Empty Re: Intelepciunea Cabala Sam Sept 20, 2008 12:51 pm

Adi Baruch

muritor de rand

mms://vod.kab.tv/vod/eng/films/95_eng_norav_2007-10-31_websites_tree_life.wmv

Poezie

AFLa, ca inaintesa fi fost indeplinita Creareasi emanate Creaturile,
Era Lumina Superioara simpla umpland toata realitatea.si nu era nici un loc liber in ce priveste aerul gol si spatiul, ci totul era plin de lumina aceea simpla a infinitului.si nu avea definit nici capul , nici sfirsitul, ci totul era lumina unica simpla echivalenta intr-o egalitate, iar ease numeste Lumina Infinitului : ’’Or eynsof’’.si in momentul in care a decissimplusa emane lumilesisa creeze creaturile,
sascoata la lumina perfectiunea infaptuirilor, a denumirilorsi a
Numelor Lui,
Care a fost insasi cauza crearii lumilor.
Iata atuncise restrinse Infinitul in punctul din mijloc, carese afla chiar
in centrulsau propriu,
si restrinse acea lumina,
sise indepartaspre imprejurul laturilor punctului mijlociu.
si atunci a ramas loc liber, aer si spatiu vid
De la chiar punctul cel din mijloc.
si iata, aceasta restringere era in echivalenta unica
imprejurul acelui punct vid din mijloc.
Astfel incit acel spatiu vid
Era rotund in echivalenta absoluta din toate punctele conturului sau.
si iata dupa restringere ,
Atunci cind a ramas loculspatiuluisi aerului libersi vid
in centrul luminii a insusi Infinitului,
Iata deja era loc,
Undesa poata exista Emanatiile
si Creaturilesi Fiintelesi infaptuirile.
si atunci a tras dela Lumina Infinitului o linie asa,
Desus in jos,
Care patrundesi coboara in acelspatiu,
si prin acea linie a Emanat,si a Creat,si a dat Viata,si a Facut
Absolut toate Lumile.
inaintea acestor Patru Lumi
Era Infinitul Unicsi Numele Lui Unic intr-o unitate minunata si secreta,
incit nici ingerii cei mai apropiati LUI nu au putere
si nu au atingere in Infinit,
Caci nu este nici o minte creata casa i-L poata atinge,
Fiindca nu poseda loc,si nu granita,si nu Nume.

Poemscris de HA ARI ,Arborele vietii,partea 1 ,poarta 1

Lectiile de cabala pt incepatori sunt deja traduse in romaneste pe forumul nou de Cabala Bnei Baruch Romania:

http://groups.yahoo.com/group/BB_Kabbalah_RO/

13Intelepciunea Cabala Empty Re: Intelepciunea Cabala Sam Sept 20, 2008 12:54 pm

Adi Baruch

muritor de rand

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Subiecte similare

-

» Intelepciunea gnostica
» CABALA SI MAGIE

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum