Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Subiecte similare
    Ultimele subiecte
    » Mai este cineva pe aici?
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
    Iata cat de raspandita este limba romana! ::::))))))))) EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
    În total sunt 4 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 4 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
    Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

Iata cat de raspandita este limba romana! ::::)))))))))

2 participan?i

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Vizitato

Vizitator

Dulcele grai romanesc se regaseste peste tot in lume. Daca veti avea curiozitatea sa consultati wikipedia.com, cea mai mare enciclopedie in format electronic din lume, veti avea parte de surprize de proportii. Astfel, veti constata ca Pula este o celebra statiune in Croatia sau moneda statului african Botswana, ca De Buci este un elegant hotel de 4 stele in Paris sau ca o superba rezervatie naturala din Costa Rica poarta numele Curu.

In Pula sunt cele mai bune vinuri

Pula este cel mai mare oras din regiunea istorica Istria din Croatia, fiind situat in partea de sud a Peninsulei Istria. Este o renumita statiune heliomarina si un important centru turistic, cunoscut pentru climatul sau moderat, natura bine conservata, dar si pentru bogatul patrimoniu istoric si cultural. Orasul are o lunga traditie in producerea vinului, considerat cel mai bun din Croatia, conservelor de peste, constructia de vapoare si in turism. Pula a fost, de asemenea, centrul administrativ al Istriei in Roma Antica.

Zece pula botswaneze valoreaza un euro

Tot “pula” se numeste si moneda oficiala a statului african Botswana, iar rautaciosii ar putea spune ca astfel se explica saracia lucie din savana si desertul Kalahari. A fost introdusa ca moneda in anul 1976, inlocuind “rand”-ul sud-african. In setswana, limba nationala in Botswana, “pula” inseamna “ploaie”, iar moneda a fost numita asa din cauza faptului ca acest fenomen meteorologic e foarte rar, deci are o foarte mare valoare. Conform cursului afisat pe www.x-rates.com, zece pula valoreaza un euro.

245 de euro va costa un concediu in Camping De Muie

Cine si-ar fi imaginat ca o vacanta perfecta cu familia si copiii poate fi petrecuta in Olanda, in “mirificul” si linistitul Camping De Muie, pe insula Tholen. Camparea cu rulota costa intre 245 si 375 de euro pe saptamana, in functie de perioadele anului.

Hotel de Buci este in inima Parisului

Un alt stabiliment care-i lasa pe romani cu gura cascata este hotelul parizian Hotel de Buci. Nu stim cine s-ar caza aici, insa pudoarea poate fi trecuta cu vederea daca tinem cont de locatie. Acesta este amplasat foarte aproape de Muzeul Luvru, catedrala Notre Dame si Gradina Luxemburg, in inima zonei istorice Saint Germain-des-Pres, fix pe strada De Buci.

Hotelul permite cazarea turistilor insotiti de animale de companie. Un minus este reprezentat de faptul ca va trebui sa va lasati masinile la o distanta apreciabila, pentru ca hotelul nu are parcare proprie. Pretul unei camere variaza, in functie de anotimp, intre 265 de euro si 550 de euro pe zi.

38.900 de oameni locuiesc in Rahat

Daca vreodata veti considera ca sunteti in rahat, va trebui sa va ganditi totusi de doua ori inainte. Ce-ati zice daca ati sti ca nu mai putin de 38.900 de persoane locuiesc chiar in Rahat? Nu, nu este o gluma, este numele unui oras israelian din Districtul de Sud. Rahat este un oras locuit in majoritate de arabi. Cu siguranta, pe oameni nu-i intereseaza traducerea in romana a numelui, intrucat in araba “rahat” inseamna “confort”, “calm”, “pace”.

Vizitati Curu pentru 8 dolari pe zi

Una dintre cele mai frumoase rezervatii naturale private din lume se afla in indepartata Costa Rica. Curu, caci asa se numeste, este un loc in care proprietarii au facut eforturi uriase pentru a pastra un ecosistem curat, ferit de “pacatele” civilizatiei. Rezervatia Curu poate fi explorata in fiecare zi, intre orele 7.00 si 15.00, costul unui bilet fiind de numai 8 dolari.

sursa: www.libertatea.ro

Yahiya

Yahiya
    zeu

Miorita la Euro 2008

Pe-un picior de plai
    Unde habar n-ai
    Iata vin cu tot,
    La aeroport,
    Jucatori - vedete
    Cu cercei si plete,
    Ghiuluri, celulare,
    Si cu girofare.

Se vor îmbarca
    Cu toti vor pleca
    Spre un campionat
    De toti asteptat
    Cam de vreo opt ani
    Sperante si bani,
    Ni s-a împlinit
    Pohta ce-am pohtit

Ne-au aruncat sortii
    Într-o grupa a mortii,
    Cu dârzi olandezi,
    Cu cocosi francezi
    Si italieni
    Iuti si cam vicleni.

Cu toti am crezut
    De la început,
    Biata Miorita
    Va fi chisalita,
    Vom fi niste miei
    În groapa cu lei,
    Cu toti ne gândeam
    Si ne planuiam
    De la început
    Nu-i nimic pierdut,
    Sa jucam frumos
    Si spectaculos,
    Orice gol marcat
    Sau punct câstigat
    Va fi pretuit
    Si sarbatorit...

Umpluti de emotii,
    Am înfruntat sortii
    Jucând primul meci
    C-o echipa - terci,
    De cocosi francezi
    Ce ai nostri iezi
    De se-nvârtosau,
    Sigur o bateau.

Dar am remizat
    C-un zero barat
    Într-un meci închis
    De mare plictis...

Apoi a urmat,
    Meciul asteptat,
    Mare tevatura
    Cu echipa azura,
    Ce fusese încinsa,
    Umilita, învinsa,
    De niste batavi
    Aprigi rau si bravi.

Dumnezeu din cer
    Si c-un tusier
    Mult ne-au ajutat,
    Gol le-au anulat,
    Si-un italian
    Putin cam plavan,
    S-a cam bâlbâit,
    Direct l-a servit
    Pe al nostru Mutu,
    Care a dat cu sutu'
    Le-a bagat-o în plasa
    Si mortul în casa.

Dar nu a tinut
    Decât un minut,
    Ca ne-au egalat
    Dintr-un gol ciudat,
    Caci un brav fundas
    Zis Gabi Tamas,
    Da pe lânga minge
    Si meciul se-ncinge.

Nenea flueras
    Cu capul golas,
    Ne face cadou
    Ca la anul nou,
    Un pinalti mare
    De calificare,
    Numa' gol sa dai,
    Ca noroc tot ai...

Intra iar în scena,
    Vedeta eterna
    Tot Mutu suteaza
    Si normal, rateaza!
    În toata splendoarea
    Si calificarea...

Acum olandezii
    Au batut francezii,
    Facând cu ei bors
    Zeama de cocos.

Bietii nostri iezi
    Spun la olandezi
    S-o lase mai moale,
    Capul nu-i mai doare
    Sunt calificati
    Si-ar fi câstigati,
    Meciul lor sa-l dea,
    Atunci ar scapa
    De italieni
    Care sunt vicleni,
    Sarmanii francezi
    Vad doar stele verzi,
    Sunt împrastiati,
    Descalificati.

În al treilea joc,
    Nu mai era loc
    Sa se speculeze,
    Sa se parieze,
    Miorita laie
    Iese la bataie,
    Ca e favorita
    De lume iubita,
    Temutii batavi
    Nu mai sunt chiar bravi,
    Vor sa se conserve
    Au bagat rezerve,
    Sunt buni de batut
    De la început.

Joaca relaxat,
    Rateaza distrat,
    Ai nostri stresati
    Cad ca secerati,
    Cu fundul pe jos
    Si joaca fricos.

Dica parca doarme,
    Mutu are toane,
    Contra are treaba
    Tot cade prin iarba,
    Banel tot alearga
    Mingea s-o culeaga,
    Si face marcaj
    La kilometraj,
    Iar bietul Piturca
    E satul de turca,
    Schimba disperat
    Dar s-a terminat!

Meciul s-a sfârsit,
    Rau ne-au umilit,
    Jucând cu rezerve
    Iar noi cu conserve.

Vor veni în tara,
    Pentru a câta oara?
    Spunând raspicat:
    IARASI AM RATAT!

Kidda

Kidda
    muritor de rand

Deci faza cu numele de orase si rezervatii naturale si hoteluri e mult prea amuzanta...dar ce ar fi sa ne gandim ca si noi totusi poate avem cuvinte care in alte limbi ar fi asemanatoare cu mai stiu eu ce termeni....

http://ghuitarista.blogspot.com/

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
    Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum