Ca sa intelegem conceptul de Karma aven nevoie sa intelegem conceptul de Timp. Ceea ce este foarte greu pentru noi oamenii, biete fiinte bulversate pana la cele mai adanci structuri. Nu ca am fi incapabili, pentru ca pana la urma pana si bariera genetica se poate sparge, dar hai sa fim seriosi...nu cred ca este unul pe aici pe forum care sa fie cu adevarat capabil sa inteleaga un concept atat de vast si abstract cum e timpul. Pana una alta singurul lucru pe care putem sa il facem e sa dam cu presupusul si eventual sa incercam sa ne stoarcem creierii acceptand niste ideei de baza al conceptului de timp.
Karma nu este ceva cu care te poti juca...adica poti sa spui ca exista anumite metode de a manipula anumite lanturi de evenimente prin urmarirea miscarii lor prin spatiu timp si dincolo, insa ea nu se poate "arde" din simplul motiv ca este Lege...este un soft care ruleaza negresit, este parte din dumnezeu si din creatie...si este insasi baza vietii noastre. Karma inseamna actiune-reactiune, miscare, cauza-efect, impuls-reactie.Practic acestea sunt conceptele care stau la baza existentei noastre ca si individualitate. Daca "arzi" aceasta reactie naturala a fiintei la tot ceea ce o inconjoara practic ii dizolvi EU-ul.
Sa nu mai vorbim de cursuri sau tehnici pentru asa ceva
Revenind on topic din cate am citit si din cate am simtit Sahaja yoga nu este decat un alt bullshit aproximativ new-agist, cu mici variatii insa in fond aceeasi prostie promovata doar din cauza ca este la moda. Daca este sa stam sa analizam putin situatia ne vom da seama ca "practicantii" nu numai ca sunt paraleli cu cunoasterea si cu ceea ce inseamna Adevar, dar pe deasupra mai si dezvolta un Ego pregnant sa zic asa mai dulce daca nu Nesimtit
:cyclops: ....intentia mea nu este sa judec omul, pentru ca pana la urma omul este un produs al mediului. Insa este in dreptul meu sa judec un sistem parvenit, manipulator a carui singur scop este indobitocirea populatiei. Astfel de sisteme gen Sahaja yoga si alte natii de yoga nu sunt decat o modalitate de a tine omul la distanta de ceea ce inseamna cunoastere reala care sa ofere un suport energetic real si nu cai verzi pe pereti.
De ce nu se accepta scolile initiatice in care sa se predea de exemplu Geometria Sacra? Aceasta din urma nu promite nu stiu ce fel de vindecare miraculoasa sau alte focuri de artificii, insa este clar ca recunoasterea pattern-urilor universale umple fiinta de putere si asta din cauza faptului ca are sansa de a se lega la sursa de energie informationala reala. Insa omul de rand prefera sa accepte practici gen yoga care se chinuie sa nu antreneze prea mult din capacitatea creierului si refuza stiintele sacre pentru ca ele te pun sa gandesti la nivele la care mintea ta nu prea a operat vreodata.
De ce nu se deschid cursuri la fel de mediatizate ca si yoga de biologie cuantica? Biologia cuantica ne furnizeaza informatii despre cum opereaza corpul nostru la nivel biochimic dar si energetic, si felul in care aceste inetractioneaza cu Universul/Mediul Inconjurator. BA mai mult, biologia cuantica este stiinta care te invata pratic cum sa te racordezi optim la mediu in vederea obtinerii eliberari si cum sa iti influentezi campul cuantic si implicit Realitate.
Aceste informatii consider ca ar trebui sa fie lespedea de baza in formarea unui om, in educarea lui pentru ca acesta sa poata la un moment dat sa aleaga obiectiv intre manipulare si Adevar.
Insa va zic ca aceste informatii, aceste stiinte nu vor fi niciodata mediatizate si nici acceptate in sistem tocmai pentru ca ele demasca si reveleaza intreg planul machiavelic al sistemului. De aceea aceste informatii se ofera dor celor care le cauta cu adevarat si care le doresc cu adevarat. Insa cum poate omul sa stie ce sa isi doreasca daca la tot pasul ii este bagata cu forta pe gat promvarea asa ziselor "practici" eliberatoare gen yoga, reiki s.a.? El va alege din "varietatea" de minciuni care care ii sunt generos oferite de catre mass media in principal, pentru ca ea este principala modalitate da manipulare a liberului arbitru.
......
ce sa mai zic good luck with that!