Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyDum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptySam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyDum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyDum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyMier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyMar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyLun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyJoi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyVin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyJoi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyMar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyLun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptySam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyMier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyMier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyDum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyMier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyMier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyMar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyMar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyDum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyDum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyJoi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyMar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyLun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers EmptyLun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
În total sunt 7 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 7 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Nu sunteti conectat. Conectati-vă sau înregistrati-vă

O româncă a descoperit o fărâmă din materia lipsă din Univers

+2
Khaarsha
Yahiya
6 participan?i

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Yahiya

Yahiya
zeu

Alături de cercetători din Germania și Olanda, doctorandul Aurora Simionescu a observat în premieră o bucată din universul ascuns până acum oamenilor.
Aurora Simionescu a observat in premiera o bucata din universul ascuns pina acum oamenilor
Aurora Simionescu a observat in premiera o bucata din universul ascuns pina acum oamenilor.Brăileanca Aurora Simionescu, de 24 de ani, doctorand la Institutul Max-Planck din Germania, a făcut parte dintr-o echipă de astrofizicieni de la institutul german și de la alte două institute olandeze care a detectat pentru prima dată un fragment din masa de “materie obișnuită” încă necunoscută oamenilor.

Românca explică pentru cotidianul.ro importanța descoperirii. Universul este compus, în proporție de 95%, din substanțe cu compoziție încă necunoscută: materie întunecată (21%) și energie întunecată (75%). Restul, circa 4 - 5%, este format din așa-numita “materie obișnuită”, barionică (protoni, neutroni etc.), din care suntem făcuți și noi. “Dar, dacă numărăm toate obiectele – de exemplu stele, galaxii ș.a.m.d –, și adunăm toate masele acestor obiecte, nu ajungem la aceste procente, ci la jumătate din ceea ce s-ar aștepta. Publicitate

Și atunci întrebarea este: unde e restul?”, explică Aurora Simionescu pentru cotidianul.ro.

Ideea din spatele descoperirii i-a venit tinerei românce în vara anului trecut, într-o discuție cu colegii de cercetare. În plus, observația ei este și parte a tezei de doctorat pe care o va prezenta Universității din München și a fost făcută cu ajutorul telescopului XMM-Newton, cu raze X, al Agenției Spațiale Europene, folosit întâia oară în 1999.

“Teoriile de până acum preziceau că acest rest se află în diferite filamente, de densitate foarte redusă, și că densitatea din univers este dispusă într-un fel de pânză de păianjen, nodurile acestei pânze fiind clustere de galaxii, zone foarte populate, foarte dense, și conectate între ele de filamente”, ne explică doctorandul român.

Acum, echipa din care ea a făcut parte a detectat în premieră un asemenea filament, mai precis un “pod” de gaz cald și foarte puțin dens ce leagă două grupuri de galaxii, Abell 222 și Abell 223, aflate la o distanță de aproximativ 2, 3 miliarde de ani lumină de Pământ. “Există foarte multe astfel de filamente care acoperă o suprafață mult mai mare decât nodurile, iar teoria era că barionii care ne lipsesc sunt în astfel de gaze”, spune Aurora Simionescu pentru cotidianul.ro.

Observația confirmă astfel teoriile anterioare și dă cercetătorilor mai multă încredere în înțelegerea universului, precum și posibilitatea dezvoltării de noi teorii, întărește ea. Rămân totuși multe necunoscute, continuă doctorandul, cum ar fi proprietățile exacte ale filamentelor cu pricina.

“Noi nu am putut identifica acum decât gazul cel mai dens și cel mai fierbinte din acest filament. Ceea ce vedem noi în emisie nu este tot gazul din filament, ci doar o parte a lui. Aceasta este o constrângere observațională a modelelor pe care le vom folosi de acum încolo, pentru că această observație spune: în acest filament trebuie să avem un model care prezice că gazul cel mai fierbinte va avea această temperatură și această densitate”.

Aurora Simionescu ne prezintă și planurile de viitor ale institutului german în această direcție. “Trebuie să existe foarte multe filamente în Univers, pentru că altfel nu am ajunge la acei 50% de barioni care ne lipsesc. Primul pas va fi să folosim acest telescop pentru a observa alte sisteme cu o geometrie asemănătoare cu cel pe care l-am observat acum și să confirmăm că și în alte sisteme vom detecta aceleași proprietăți”, completează ea.

Acesta pregătește și lansara de misiuni care să caute exclusiv după astfel de filamente și care să le poată detecta, totodată, și pe cele cu geometrie diferită de cea a “podului” de gaz proaspăt descoperit.

Khaarsha

Khaarsha
muritor de rand

Tot felul de teorii....Toate avand la baza simple presupuneri demonstrate de catre alte presupuneri. De ce inceracm noi, oamenii, sa vedem ce o fi pe a nush cata stea din galaxie cat timp nu suntem in stare sa ne cunoastem propria planeta, sa o aparam? Sunt atatea variabile care nu se iau in calcul, atat de multi factori pe care mintea noastra nu stie nici macar sa-i imagineze.
Nimic nu e imposibil, nu contest faptul ca ar fi o varianta posibila, dar nu-mi place atitudinea oamenilor de stiinta care spun ca e ca ei si nu altfel, se lasa orbiti de teoreme si axiome, neadmitand si alte viziuni. Tot ce fac ei e sa presupuna si iar sa presupuna...O fi constructiv, dar asta nu inseamna sa ne punem ochelari de cal si sa luam de bune toate asa-zisele adevaruri valabile.

"Cu catmatematicile sunt mai exacte, cu atat se indeparteaza mai mult de realitate" - A. Einstein

Yahiya

Yahiya
zeu

fiinca pamantul se va distruge si de aceea cautam planete unde poate exista viata.

Zyraxes

demon

Yahiya a scris:fiinca pamantul se va distruge si de aceea cautam planete unde poate exista viata.

Nu numai de asta. E ceva normal sa descoperi lucruri noi, iar daca sunt si folositoare e si mai bine.

Yahiya

Yahiya
zeu

corect mai ales daca ajuta evolutia

Cris

inger

Yahiya a scris:corect mai ales daca ajuta evolutia

Mai ales daca evolutia scapa de involutie ,un fel de ..." polutie nocturna" ,cu scuzele de rigoare domnilor si doamnelor

XXI

XXI
muritor de rand

pai nu ne mutam din 2012 pe un Pamant Nou? Very Happy cat despre teorie, m-am chinuit s-o citesc dar nu s-a lipit nimic...

Ignorantul

Ignorantul
vrajitor

Cris a scris:
Yahiya a scris:corect mai ales daca ajuta evolutia

Mai ales daca evolutia scapa de involutie ,un fel de ..." polutie nocturna" ,cu scuzele de rigoare domnilor si doamnelor
Ce inseamna evolutie si ce inseamna involutie?

Continut sponsorizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum